Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το υβριδικό στο Αποπηγάδι


Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣΤΕ), για την ακύρωση της απόφασης του γενικού γραμματέα περιφέρειας Κρήτης που ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους, για τη λειτουργία υβριδικού - υδροηλεκτρικού σταθμού στο Αποπηγάδι, αποφάσισαν ομόφωνα, σε συνέλευση στα Παλαιά Ρούματα (30-10-2011) οι κάτοικοι και φίλοι του Αποπηγαδιού.

Μετά και από τη στάση των δημοτικών αρχών Πλατανιά και Καντάνου - Σελίνου, οι κάτοικοι της περιοχής, αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα τους, και παρά την μεγάλη οικονομική κρίση, συγκεντρώνουν τα αναγκαία χρήματα για την προσφυγή από το υστέρημα τους, αντιστεκόμενοι στο ξεπούλημα των νερών, γης και αέρα και για να μην μεταμορφωθεί το χιλιοτραγουδισμένο, περήφανο και ιστορικό Αποπηγάδι σε νταμάρι-χωματερή.

Πρωτοβουλία κατοίκων Σπίνας, Φλωρίων Παλαιών Ρουμάτων και Σέμπρωνα

7 σχόλια:

  1. Μπραβο στους Κρητικους.
    Το μονο που φοβουνται,ειναι η κοινωνικη αντιδραση.Μαζι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πληρώνουμε και θα πληρώνουμε για να καταστρέφουμε τα νησιά μας. Χωματουργικά η Ωραία Ελλας Α.Ε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάτω από τις τρέχουσες συνθήκες θα δικαιωθούν άραγε?

    Και αν ναι, τι θα λένε μετά τα παπαγαλάκια? Ότι στην Ελλάδα υπάρχει "κακό επενδυτικό περιβάλλον", "σοβιετικού τύπου οικονομία", κλπ, κλπ, στερεότυπα.

    Καλή κίνηση, αλλά για αυτά και όλα τα παραπάνω παραμένω επιφυλακτικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το σύστημα θα ξεμείνει από λεφτά και τα περισσότερα από αυτά θα μείνουν τρύπες στα βράχια. Η κόσμος θα διαλύεται και θα πληρώνουν οι Γερμανοί ή οι Γάλλοι για υβριδικά στα βουνά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ spiral architect
    Και εμένα εκβιαστικό μου φαίνεται αυτό με την άρνηση του Ταμείου Παρακαταθηκών να παραλάβει….(Ίσως το «σύστημα» συνεχώς εφευρίσκει τους τρόπους να δημιουργεί αδιέξοδα αντίδρασης στους πολίτες).

    Τα τελευταία 2 χρόνια (λόγω της ύψιστης ανάγκης προώθησης των ΑΠΕ – όπως λένε και τα δίκτυα ενημέρωσης ecoκάπως..) έχουν γίνει αρκετές αλλαγές. Ψηφίστηκαν αρκετοί νέοι νόμοι που έμμεσα ή άμεσα προωθούν τις ΑΠΕ ενώ έχουν γίνει αλλαγές ή τροποποιήσεις σε παλιούς κ.ά.
    Τελικά όμως όλα αυτά δημιούργησαν ένα τόσο σύνθετο σύστημα προώθησης ΑΠΕ, που σε πολλές περιπτώσεις οι δημόσιοι υπάλληλοι (της Περιφέρειας, οι δασικοί υπάλληλοι ή του περιβάλλοντος κλπ) αδυνατούν να ελέγξουν σε βάθος την κάθε περίπτωση ή να ορθώσουν ανάστημα και να εκδώσουν αρνητική γνώμη που να μπορεί να σηματοδοτήσει και την οριστική ακύρωση τέτοιων έργων.
    Από την άλλη οι κάτοικοι των περιοχών όπου αναμένεται ότι θα μπουν ανεμογεννήτριες (από τη στιγμή που αυτό έχει αποφασιστεί σε κεντρικές επιτροπές προώθησης ΑΠΕ) δεν έχουν άλλη διέξοδο παρά να προσφύγουν στο ΣτΕ, ζητώντας την ακύρωση αυτών των σχεδίων. Το κακό είναι ότι η προσφυγή στο ΣτΕ, είναι μια διαδικασία δαπανηρή. Μερικές φορές και χρονοβόρα…
    Το Επιμελητήριο Περιβάλλοντος, http://www.environ-sustain.gr/skopos.html
    έχει αναρτήσει κάποια θέματα για τις Ανεμογεννήτριες.
    http://www.environ-sustain.gr/main.htm#aiolika

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. φίλος του δασολόγου2 Νοεμβρίου 2011 στις 12:01 μ.μ.

    EΝΑΣ ΔΑΣΟΛΟΓΟΣ ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή