Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Tο Project Europe, η Αγγλορωσική συνθήκη του 1907, και εμείς



Αναφέρει ότι θα μας χορεύουν και θα μας εκβιάζουν απόλυτα,  μέσω ρευστότητας. Λέει ο Farage, στο 02:00 ότι είχε μία συνάντηση τον Νοέμβριο με την Μέρκελ. Και την ρώτησε "Δεν θα ήταν καλύτερα για την Ελλάδα να βγει από το ευρώ, να υποτιμήσει , και να ανακτήσει λίγη ανάπτυξη στην οικονομία της, και δεν θα ήταν πιο καλό για τους Γερμανούς φορολογούμενους να μην χρειάζονται να δίνουν λευκές επιταγές επ' άπειρον;  Γιατί δεν αφήνουμε την Ελλάδα να φύγει";  Και η απάντηση της Μέρκελ ήταν  "Δεν μπορούμε να αφήσουμε την Ελλάδα να φύγει από το ευρώ γιατί εάν φύγει, θα υπάρξουν και άλλα κράτη που θα θελήσουν να φύγουν, και αυτό θα είναι το τέλος του Ευρωπαϊκού Project".  Για το Ευρωπαϊκό Project!

Το βρίσκω ...χαριτωμένο ότι ο πιο γνωστός ευρωσκεπτικιστής τα είπε αυτά σε Ρωσική τηλεόραση (σε άπταιστα αγγλικά).   Μεταξύ σοβαρού και αστείου, έχει ειπωθεί ότι αυτοί που θέλουν να βγούμε από την Ευρωζώνη (με καλή ευκαιρία την στάση πληρωμών εξωτερικού χρέους) είναι ή αγγλοσάξονες ή αριστεροί. Να θυμίσω ότι το 1907, στην Αγία Πετρούπολη, οι Ρώσοι και οι Άγγλοι αποφάσισαν να ηρεμήσουν στην ευγενή τους άμιλλα για έλεγχο της Κεντρικής Ασίας, γνωστή και σαν (το ορίτζιναλ) Μεγάλο Παιχνίδι, και έτσι περίπου οριοθετήθηκαν το Ιράν, το Αφγανιστάν και το Θιβέτ. Η Γερμανία είχε εμφανιστεί ήδη σαν παίκτης (λίγα μόνο χρόνια πριν τον Α' ΠΠ), και οι Άγγλοι και οι Ρώσοι ανησυχούσαν (και δικαιολογημένα, αποδεικνύεται) για τις αυτοκρατορικές βλέψεις των Γερμανών.

Βρίσκω επίσης χαριτωμένο το απόσπασμα αυτής της ομιλίας:



Δεν έχουμε τις αποικίες τους, δεν έχουμε τις ευκαιρίες διεθνών, παγκοσμίων διασυνδέσεων, που έχουν αυτά τα κράτη και αυτοί οι λαοί. Η χώρα μας, που είναι τόσο στριμωγμένη,  και που έχει τόσα λίγα από τα απαραίτητα προς το ζην, χρειάζεται να καλλιεργηθεί και να διαχειριστεί προσεκτικά και με περίσκεψη. Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό χωρίς σχεδιασμό.

Η ομιλία αυτή πρέπει να γράφτηκε λίγο πριν το 1900, και παίζει ακόμα. Γιατί προτιμώ την Αγγλορωσική Αντάντ; Μα ήταν λιγότερο ...άγαρμπη.

Αν έχετε αϋπνίες περιμένοντας εξελίξεις, πτυχές της ιστορίας αυτής που νομίζω ζούμε σήμερα, ενδεικτικά π.χ., με το Helios, μπορείτε να δείτε στα εξής:

Drang nach Desertec
Από τον σιδηρόδρομο, στο Desertec
Επιχείρηση Ηλιοτρόπιο Unternehmen Sonnenblume
Είμαστε τμήμα του σιδηροδρόμου Βερολίνου - Βαγδάτης
Το Desertec ξεσκεπάζεται

Το βίντεο με τον Farage από το http://rt.com/news/greece-european-greek-farage-431/

5 σχόλια:

  1. http://www.scribd.com/doc/82177445/John-Maynard-Kaynes-The-Economic-Consequences-of-the-Peace-1919-PP

    το ξαναβαζω για να μην ξεχνιομαστε !

    Π₪₪₪₪Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι αγγλοσαξονες ειναι οχι μονο ειναι λιγοτερο αγαρμποι αλλα σου επιτρεπουν και την διαμαρτυρια.
    Και οχι μονο αυτο αλλα την εχουν προπωλησει ηδη και μαλιστα στην αγγλικην για την ευκολια της αγορας.
    Πολυ καλοι στο πακεταρισμα.
    Οι αριστεροι παλι ειναι πολυ καταλληλοι για να γινουν πακετα.

    Ωποσδηποτε αυτο το χαλι του Σοιμπλε δεν ξαναγινε.Mε την ψιλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Η ομιλία αυτή πρέπει να γράφτηκε λίγο πριν το 1900"... τί εννοείς; η εκφώνησή της πάντως πρέπει να είναι κάπου 1925-35, μάλλον μετά το 30. Ο Χίτλερ γεννήθηκε το 1889.

    Για τους Γερμανούς ο Paul Valery έχει πει: "...οι μεγάλες αρετές των γερμανικών φυλών γέννησαν περισσότερα δεινά από όσα δημιούργησε ποτέ η οκνηρία" (“La crise de l'esprit”)
    Και, προσέξτε, το είπε το 1919!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εννοώ ότι η επεκτατική πολιτική της Γερμανίας γεννήθηκε με την αυτοκρατορική Γερμανίας παραμονές του 1900. Τότε γεννήθηκνα και η Ζήμενς και η περίπου θυγατρική της τότε, Ντόυτσε Μπανκ. Τότε γνενήθηκε και ο Γερμανικό Κεντρικός Σχεδιασμός για επέκταση (τότε, Ανατολικά: μέταλλα. Αμέσω μετά, ΝΑ, για πετρέλαιο. Η ιστορία επναλαμβάνεται, και δεν έχουν αλλάξει πολλά, αφού η γεωγραφία είναι ίδια. Μεταξύ 1917 και 1990 είχαν την περίεργ ηεμπειρία με τους Σοβιετικούς, που ήταν και "εχθροί" των Αγγλων. Αρα τώρα η κα΄τασταση μοιάζει με προ 1917.

    ΑπάντησηΔιαγραφή