http://www.voreioaigaiosos.gr/
http://www.petitionbuzz.com/petitions/chioswindturbines
Υπάρχει και κάποιος υπάλληλος του Ρόκα ή της Iberdrola ή της Gamesa με το όνομα "Joe Sider", που πήγε να μου πει για την Δανία, χαχαχαάααχα... Έπεσε σε περίπτωση κι αυτός... Τον παρέπεμψα στις ετικέτες Δανία, Γερμανία, Ισπανία (κάτω δεξιά)...
Τα αιολικά, δεν είναι μόνο καταστροφικά για το τοπίο, και το περιβάλλον και την νησιωτικότητα και τα πουλιά. Είναι ενεργειακή και οικονομική απάτη. Συνυπάρχουν με ένα δίκτυο ΜΟΝΟ επειδή επιδοτούνται, και στην περίπτωση της Ελλάδας επειδή το Πασόκ και η Τοπική
Με άλλα λόγια, "Ουστ". Και μαύρο σε οποιονδήποτε απατεώνα παριστάνει το Πράσινο.
Γενικά έχει γίνει μεγάλο σούσουρο για θηριώδη αιολικά πάρκα στις Χίο - Λήμνο - Μυτιλήνη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπειδή τα νησιά δεν μπορούν να απορροφήσουν τόση ενέργεια (peak) παμε για διασύνδεση -εις με το ηπειρωτικό σύστημα Μεταφοράς.
Φίλοι insiders που γνωρίζουν καλύτερα ρωτώντας τους "που φαίνονται στη ΜΑΣΜ οι πιθανές διασυνδέσεις των νησιών με το ηπειρωτικό σύστημα"
http://tinyurl.com/835dybh
μου απάντησαν εν χορώ "ΠΟΥΘΕΝΑ, ΡΑΕ speaking και σε όποιον αρέσει!"
Eννοείται ότι με δημαρχαίους δεν συζητούν πλέον. Ολες οι κολλεγιές γίνονται σε επίπεδο Περιφέρειας!
Ξεσηκωθείτε ρε! Γινόμαστε ο σκουπιδοντενεκές της Ευρώπης!
... και δεν έχω φατσοβιβλίο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιάβασα τα σχόλια και έφριξα. Ενέργεια μπορεί στη Δανία. Την (αδιάλειπτη) ισχύ ποιος τη δίνει;
και υποψιάζομαι ότι η διασύνδεση δεν θα είναι με Ελλάδα αλλά με Τουρκία. Για να δεχθεί τον μπελά η Τουρκία θα παρει σε αντάλλαγμα την ηλεκτροδότηση της ...υφαλοκρηπίδας
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2161238
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathciv_1_05/04/2012_436587
ΑπάντησηΔιαγραφήοι δύο αυτές φυλλάδες έχουν γίνει σαν το εκονιουζ. Αν στην Ελλάδα του 2012 αυτό έχουν για είδηση, είναι βαρε΄το να τους απαντάς.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩστόσο εάν ενδιαφέρεσαι για απάντηση,
http://wattsupwiththat.com/2012/04/04/a-new-paper-in-nature-suggests-co2-leads-temperature-but-has-some-serious-problems/
Θα ήθελα όλοι εσείς που κόπτεστε για το κόστος της ενέργειας από τις ΑΠΕ και την "καταστροφή" του περιβάλλοντος από τις Α/Γ στη Χίο και αλλού να αρχίσετε να ζητάτε από τη ΔΕΗ και το Ελληνικό κράτος να πληρώνουν το πραγματικό κόστος της πετρελαιοκίνητης ενέργειας στα νησιά να δούμε αν θα γουστάρετε τότε
ΑπάντησηΔιαγραφήυποθέτω ότι λέγοντας φυλλάδες εννοείς υποδεέστερες του παρόντος μπλόγκ ε; και μετά ήρθε ο άγιος βασίλης
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ άγιος Βασίλης έχει έρθει στην Ελλάδα και μοιράζει πρίζες με ρεύμα από τον ουρανό και περίστροφα για αυτόχειρες, καημένε 9:47
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ Καθημερινή και η Ναυτεμπορική έχουν λάθος (επιλεκτική για την ακρίβεια) μετάφραση άρθρου το οποίο έχει σχολιαστεί σαν επιεικώς ανυποστατο από άλλους του συναφιού.
Αλλά εάν σε βολεύει να πιστεύει ότι ο ουρανό γκρεμίζεται, πίστευε.
9:46, το επιχείρημά σου είναι σωστό, αλλά βφάζεις το λάθος συμπέρασμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι, επιδοτούνται οι ακριτικές περιοχές στην ηλεκτροδότησή τους, όταν ηλεκτροδοτούνται από ντηζελογεννήτριες.
Όχι, δεν θα φτηνήνει το ρεύμα τους, ούτε θα μει8ωθεί σημαντικά η κατανάλωση πετρελαίου τους εάν βάλουν 10 ή 110 ανερμογεννήτριες.
Δες σε παρακαλώ την εμπερία των Falklands που μοιάζουν με την Χίο. 40% ηλεκτροδότηση από αιολικά τους έταξαν οι αιολικοί, αλλά 6% εξοικονόμηση καυσίμου κατέγραψαν. Θα μου πεις κάτι είναι και αυτό... Θα ήταν εάν τα αιολικά ήταν τσάμπα. Κάθε Α/Γ του 1 μεγαβάτ κοστίζει 1.5-2 εκατομμύρια ευρώ, και δεν διακιολογεί ούτε 6 ούτ 16% εξοικονόμηση. Κοινώς απάτη.
Η διασύνδεση των Falklands είναι προβληματική, και τα Falklands είναι καταδικασμένα σε ακριβό ρεύμα. Φτηνό ρεύμα θα είχαν μόνο με μία μεγάλη μονάδα ισχύος βάσης, που όμως δεν δικαιολογείται.
Η διασύνδεση της Χίου με την Τουρκία, θα έλυνε το π΄ροβλημα της Χίου (αλλά...) και η διασύνδεση με την ΔΕΗ επίσης, αλλά πολύ πιο ακριβά.
Σε κάθε περίπτωση, τα αιολικά του Ρόκα, είτε 1 είναι είτε 101, ΟΥΤΕ θα μειώσουν καύσιμο κάπου (παρά σε ασήμαντο ποσοστό) και θα ακριβύνουν το ρεύμα. Δηλαδή είναι πιο φτηνά για την Χίο να διασυνδεθεί με την ΔΕΗ (ή με την Τουρκία) χωρίς αιολικά, παρά με αιολικά.
Το ότι όπου πανε αυτά τα πράγματα είναι σαν να πετάς την περιοχή για πάντα νομίζω είναι αυταπόδεικτο. Πουθενά δεν έχουν πάει που δεν ενοχλούν, δεν κάνουν ζημιά, δεν ρίχνουν τουρισμό και δεν μηδενίζουν αξίες.
Αλλά άστα αυτά. Μόνο από το κοστος του ρεύματος, και την ανύπαρκτη συμβολή των αιολικών σε πραγματική υποκατάσταση συμβατικού καυσίμου, φτάνει για να μην τα θες. Η Ισπανία, γιατί τα κόβει;
Για σκέψου λιγάκι...
Σήμερα έδωσαν στα παιδιά της πρώτης γυμνασίου εργασία να φτιάξουν ανεμογεννήτρια σε ένα βουνό.
ΑπάντησηΔιαγραφήκατοχή έχουμε, τι περιμένεις... Εκπαιδεύουν το Έλληνα να γυρίσει στα 1700-1750 χωρίς πολλά παράπονα.
ΑπάντησηΔιαγραφήтоварищ ανώνυμε 9:47, αν με παρακολουθούσε τόσο καιρό, θα ήξερες ότι πάντα απαντώ σε σχόλια, με λεπτομέρεια. Η επόμενη ανάρτηση είναι για σένα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά ρε παιδιά, προγραμματιζουν μια από τις μεγαλύτερες επενδυσεις αιολικών πάρκων του κόσμου (!!!!!!) και στέλνουν έναν απλό υπάλληλο να ενημερώσει τον κόσμο αντί να πάει ο Διευθυνων Σϋμβουλος;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤεράστια απάτη κλοπής δημοσίου χρήματος από πολυεθνικές & funds κλπ κρυβεται από πίσω !
Θα με θυμηθείτε!
Η κλοπή έχει τρία μέρη:
ΑπάντησηΔιαγραφή1) Η γη. Τα αιολικά θέλουν εκτάσεις. Σε όλο τον κόσμο, πληρώνουν νοίκια, Εδώ δωρέαν και λίγες χάντρες και καθρεφτάκια στην τοπική αυτοδιοίκηση
2) Οι φουσκωμένοι λογαριασμοί για ρεύμα που παράγεται ούτως ή άλλως από επίσης διπλοπηρωμένη εφεδρεία.
3) Οι υποδομές, διασυνδέσεις, δρόμοι κλπ. Από τον φορολογούμενο.
Αν κάλυπταν ηλεκτροδοτικές ανάγκες, οικονομικά, άντε, να ανεχτούμε την θυσία της γης ή της υποβάθμισης. Αλλά ΔΕΝ καλύπτουν ηλεκτροδοτικές αναγκες.
Φυσικά δεν μίλησα για το ποιο ηπειρωτικό δίκτυο θα διασυνδεθούν τα νησιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο τεχνικά και οικονομικά εφικτό είναι το τούρκικο δίκτυο μεταφοράς. Εναλλακτικά μπορεί να γίνει και διασύνδεση με τα παράλια της Αν. Μακεδονίας ή Θράκης και το εκεί δίκτυο μεταφοράς.
Ερωτήματα και τροφή για σκέψη:
- Αν η διασύνδεση γίνει μονόπλευρα (Τουρκία) με ποιο τίμημα θα δεχθεί την πώληση ενέργειας στο δίκτυό της; Η απάντηση ξεφεύγει από το ενεργειακό-οικονομικό και πάει σε θέμα ηλεκτροδοτικής εξάρτησης από γείτονα που δεν έχουμε και τις καλύτερες των σχέσεων.
(το λέω κομψά)
- Ποιος θα πληρώσει τον βαρκάρη, ειδικά στην αμφίπλευρη διασύνδεση;
Πάντως όχι ο Ρόκας και οι Ισπανοί συνεταίροι του.
Τέλος σας παρουσιάζω ένα καινούργιο "gadget" για τους κάθε λογής λάτρεις της αιολικής, πράσινης, φθηνής και αδιάλειπτης ενέργειας.
Ομορφούλι έτσι; Περισσότερα τεχνικά εδώ.
(και βοήθειά μας)
@spiral architect 8:43
ΑπάντησηΔιαγραφήΦίλε είναι λάθος να λες "ο Ροκας και οι Ισπανοι συνεταιροι του"
Ο Ροκας έχει πουλήσει όλες τις μετοχές στην iberdrola εδώ και ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ και δεν έχει καμία σχεση με το αντικειμενο. Δυστυχώς δεν ειχε προβλέψει στη σύμβαση για το όνομα "ροκας" και οι ισπανοί το κράτησαν επίτηδες, για να μην προκαλούν τις τοπικές κοινωνίες, ...μιας που ο γερο-Ροκας ήταν αγαπητός άνθρωπος.
Βέβαια είναι τόσο αποικιοκρατες που και το όνομα "μανωλης γλέζος" να χρησιμοποιήσουν ο κόσμος θα πάρει χαμπάρι σύντομα πόσο αδίστακτοι είναι.
Ανώνυμε 10:26 π.μ.:
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροσωπικά ποσώς με ενδιαφέρει ποιο είναι το εταιρικό σχήμα και ποια φυσικά, ή νομικά πρόσωπα κρύβονται από πίσω.
Αυτό που με προβληματίζει και με ενοχλεί είναι η σκοπιμότητα του έργου:
- Τοποθέτηση Α/Γ σε τρία νησιά (διανοίξεις ορεινών δρόμων, εκσκαφές θεμελιώσεις θηριωδών κατασκευών, κατασκευή δικτύων και υποσταθμών ανύψωσης τάσης)
- Διασυνδέσεις του πάρκου το δίκτυο μεταφοράς: Με ποια στεριά; Ποιος θα τα πληρώσει;
- Ποιος θα πληρώσει στο μέλλον την επιδότηση μέσω των λογαριασμών ηλ. ρεύματος;
Εδώ καλά-καλά δεν μπορούμε να πληρώσουμε τους τρέχοντες λογαριασμούς.
Όταν θα κόβεται το ρεύμα σ' αυτούς που επιδοτούν την εγχεόμενη ενέργεια (καταναλωτές) ποιος μ@λ@κ@ς θα πληρώσειτην iberdrola και την κάθε iberdrola.
Όταν στη μελέτη σκοπιμότητας του έργου (που αμφιβάλλω αν έχει γίνει σοβαρή τοιαύτη) βάζεις σαν "σταθερές", μεγέθη που κάθε σώφρων θα τις έβαζε σαν μεταβλητές όπως:
- Τιμή αγοραζόμενης και πωλούμενης MWh (τρέχουσες και μελλοντικές τιμές)
- Παράγοντες που επηρεάζουν την μεταβλητότητά της.
- Πηγές χρηματοδότησης και ασφάλιση οφελών από τους χρηματοδότες.
- Απόσβεση σε μικρο ή μεγάλο χρονικό διάστημα;
(φαντάζομαι σε μικρό γιατί αυτή ειναι η τρέχουσα λογική του συστήματος)
- Επιπτώσεις της λειτουργίας του έργου στην τοπική οικονομία (θέσεις εργασίας, τουρισμός, αγροτική και κτηνοτροφική εκμετάλλευση κλπ)
- Υποχρέωση και δαπάνη απόσυρσης του εξοπλισμού και επαναφορά του πεδίου του έργου στην προτέρα αυτού κατάσταση.
(εδώ γελούν οι πέρδικες που εγκαταβιούν στα νησιά)
Αυτά τα λίγα σε μια γρήγορη αυτόματη γραφή ...
αν δεις το σημερινό enrgypress, θα δεις την απάντηση. Μεταθέτουν απαίτηση και φούσκα στο μέλλον.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι το είδα και συμπεραίνω ότι:
ΑπάντησηΔιαγραφή- Μας κάνουν πλάκα.
- Μας περνούν για κάφρους.
- Δεν βάζουν λεφτά από την τσέπη τους και περιμένουν τους μ@λ@κες δηλαδή ΔΕΗ και καταναλωτές για δίκτυα και επιδότηση ενέργειας αντίστοιχα.
- Οι τράπεζες ... κωλύονται να χρηματοδοτήσουν λόγω των παραπάνω.
- Πιθανόν να φοβούνται μελλοντικές επιπτώσεις "τύπου Νιγηρίας" σε μια μελλοντική τοπική κοινωνία οικονομικά και κοινωνικά διαλυμένη από τις επιλογές τους
επειδή με τρώει και μένα αυτό θεωρώ ότι ξέρουν (ένθεν και ένθεν)ότι υπάρχει υπερβολή, ρίχνουν αδειανές και ό,τι κάτσει, ξέρουν ότι η χρηματοδότηση είναι ανύπαρκτη και τα δικαιώματα CO2 στα βάθη, και ελπίζουν ότι 1) κάποιοα ΕΕ θα χώσει λεφτά για διασυνδέσεις τύπου Ντεσερτεκ, και 2) κάπου κατά μήκος του καλωδίου κάτι θα τσιμπήσουν. Ξέρον επίσης ότι μνε λιγνίτες κλειστούς, το ανελαστικό ρεύμα θα πληρώνεται όσο όσο. Και βεβαίως και μας θεωρούν κάφρους, λαδιάρηδες, κλπ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία λοιπόν:
ΑπάντησηΔιαγραφή- Το ανελαστικό ρεύμα θα πληρώνεται όσο-όσο.
- Η (μελλοντικά) ιδιωτική υγεία θα πληρώνεται όσο-όσο.
- Η παιδεία
- Η τροφή
κλπ, κλπ.
Πόσοι θα είναι αυτοί που θα τα πληρώνουν αυτά;
Πως θα βγάλουν λεφτά;
Εκτός αν εκμεταλλεύονται μια μελλοντική "No Man's Land"
Α, επί τη ευκαιρία διαβασε εδώ
(έρχονται εκλογές και ... φωτιά στα μπατζάκια του σινιέ παντελονιού της frau Anna's)