Παρασκευή 6 Απριλίου 2012
Το IPCC του ΟΗΕ κάνει γαργάρα ανυπόστατες καταστροφολογίες, ο Αλ Γκορ αγοράζει παραθαλάσσιες βίλες, και εγώ κάνω ένα δώρο στην Καθημερινή και την Ναυτεμπορική
Τα τελευταία 7-8 χρόνια έχετε κατακλυσθεί από σενάρια του στυλ "η Κρήτη βυθίζεται", και φωτογραφίες των ουρανοξυστών του Μανχάταν να είναι οι μισοί κάτω από το νερό, και αντίστοιχα καταστροφολογικά σενάρια φαινομένου θερμοκηπίου, που από το 1990-2000, τουλάχιστον, επισήμως δεν υφίσταται, γιατί ο πλανήτης δεν θερμαίνεται. Έτσι πάψαμε να μιλάμε για θερμοκήπια (ή ψυχροκήπια, ή τρομοκήπια) και μιλάμε για "ακραία καιρικά φαινόμενα", και κλάμα το εκονιουζ, η Καθημερινή (και δειλά δειλά και η Ναυτεμπορική).
Είναι επίσημο: Το IPCC έκανε γαργάρα τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Δεν υπάρχουν περισσότερα ακραία καιρικά φαινόμενα από ότι υπήρχαν πάντα, και σίγουρα δεν είναι ανθρωπογενή. Το ότι το λέει το IPCC δεν μου εμπνέει εμπιστοσύνη, αλλά το είπε. Γαργάρα.
Είναι επίσης επίσημο (και το έχω ξαναγράψει) ότι ο πλανήτης δεν ζεσταίνεται από το 1990-2000 και μετά. Κάτι θα σκαρώνει ο Ήλιος, πάλι, και δεν μας το είπαν.
Είναι επίσης επίσημο: Όλα τα μοντέλα που μέχρι τώρα σας παρουσίαζε ο Σκάϊ σαν "είδηση", 20 τόσα χρόνια αποδείχθηκαν λάθος. Δεν προέβλεψαν πραγματικότητα (και πώς μπορούσαν άλλωστε, τα 9/10 των παραμέτρων που επηρεάζουν το κλίμα δεν έχουν καν περιληφθεί στα μοντέλα (για την τροχιά της Γης κάτι ξέρουμε, για την βαρύτητα ελάχιστα, και για τον Ήλιο, έεε αυτός μέχρι πρόσφατα ήταν ...θεός!)
Και επειδή ζορίζεται πολύ η Μέρκελ με τα CO2 της, να πάλι μελέτες, ότι ενώ για το 1800 λένε ότι πρώτα ανέβηκε η θερμοκρασία και ακολούθησε το CO2, τώρα καταλήξαμε ότι το αντίθετο συνέβη πριν ...2.500.000 χρόνια, και τότε το CO2 μας έβγαλε από τους παγετώνες (και μετά άρχισαν να πέρδονται τα μαμούθ και γεννήθηκαν η Καθημερινή και η Ναυτεμπορική και άρχισαν τις επιλεκτικές (και συχνά παραπλανητικές) μεταφράσεις κλιματολογικών άρθων. Αν θέλετε τεχνικές λεπτομέρειες για το θέμα, στο Watts Up With That.
Πάντως είναι επίσημο, ότι η Αμερική χαχανίζει με τον Αλ Γκορ, που αφού τους έπρηξε τα φρύδια με καταστροφολογίες και καταποντισμούς, τώρα αγόρασε παραθαλάσσια βίλα στην Καλιφόρνια. Προφανώς ξεφοβήθηκε. Ίσως προσπαθεί ο Αλαφούζος να ρίξει τις παραθαλάσσιες τιμές για να αγοράσει κανέναν νησάκι...
Φυσικά, δεν έχω την ακροαματικότητα των δύο αυτών εφημερίδων, ούτε ο πολύς κόσμος έχει διαβάσει το άρθρο της Εστίας του 1900, και ποτέ κανείς δεν θα γυρίσει 2.500.000 χρόνια στο παρελθόν για να δει τι ακριβώς έγινε τότε. Θα μπουρδολογούμε λοιπόν μετ' ευτελείας, κλπ.
Η είδηση, αγαπητή Καθημερινή και αγαπητή Ναυτεμπορική είναι ότι και η Γαλλία τώρα πιέζει την Γερμανία να hέσει τον φόρο άνθρακα, για να μην ξαναφάνε όλοι μαζί ξύλο. Να δούμε εάν και πότε θα το δημοσιεύσετε αυτό. Για όταν, με το καλό, το δημοσιεύσετε, σας κάνω δώρο και ένα γράφημα μιας φούσκας που ξεφουσκώνει, για να σας βοηθήσω με το ρεπορτάζ:
Λέτε να το γυρίσουν οι οικονομικές εφημερίδες σε Πρασινολογία και να μου μείνουν εμένα τα οικονομικά;
http://www.avaaz.org/en/stop_cispa/?cl=1705550347&v=13515
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπογραψτε, αν θελετε, και διαδωστε.
ΕΠΕΙΓΟΝ!
ανώνυμε, έχω την εντύπωση ότι η ελευθερία του λόγου κινδυνεύει πολύ περισσότερο στο ευρωπαϊκό καθεστώς από ότι στο αμερικάνικο. Εκεί έχουν σύνταγμα που την προβλέπει. Εδώ έχουμε Επίτροπο Περιβάλλοντος που ασχολείται με πράσινους δονητές
ΑπάντησηΔιαγραφήΕφθασαν τα μαντατα
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.peramatozoa.net/2012/04/blog-post_5446.html
είπαμε... θα κάνουν εκλογές μόνο εάν είναι σίγουροι. Έδώ ξύπνησε η Καϊλή με το που ο ΓΑΠ πήγε να πει δμψφσμ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν πάμε καλά. Η πράσινη αποχαύνωση έχει αγγίξει όρια παράνοιας. Φέραμε τον Γκορ, με κόστος 150 000 ανά ώρα ομιλίας να μας πει, εμάς που έχουμε το 2% της βιομηχανικής παραγωγής της Ευρώπης, τις βλακείες του για την υπερθέρμανση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ότι ήλθε με ιδιωτικό αεροπλάνο, έμεινε σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο, ότι δηλαδή το άτομο έχει ένα πάτημα CO2 τοσο ΝΑΑΑΑΑ μεγάλο δεν το είδε κανένας σχολιαστής. Η κριτική, αναλυτική ικανότητα σβήνει στα πράσινα θέματα.
Εγραψε ο Γιανναράς για την βλακώδη έκδοση ζωοφιλίας που εφαρμόζει η χώρα, κάτι πρωτοφανές διεθνώς, με αδέσποτα να λυμαίνονται δημόσιους και ιστορικούς χώρους, και πέσανε πάνω του να τον φάνε οι "οικολόγοι" δημοσιογράφοι.
Επιτήδειοι μπλέκουν εσκεμμένα την οικολογία με την ζωοφιλία και βγάζουν έναν ιδεοληπτικό αχταρμά, και αυτός ο αχταρμάς μετατρέπεται σε "φιλοσοφία" στην οποία βασίζεται η περιβαλλοντική πολιτική της χώρας. Δείτε νόμους για τις ΖΕΠ, τις Νατόυρα 2000, τα δάση, και θα καταλάβετε πόσο απέχουν από την επιστήμη. Η δοξασία και η ιδεολοηψία κυριαρχούν, εν ολίγοις διανύουμε μεσαίωνα.
Σε τέτοιο κοινωνικό κλίμα εισάγονται ακατέργαστες οι μαλακίες για την υπερθέρμανση. Σε αυτό το κλίμα ελίσσονται οι επιτήδειοι, οι μόνοι προφανώς που διαθέτουν ακόμη αντικειμενική σκέψη, και ενθυλακώνουν ότι μπορούν.
Kaymakchalan
Μιλώντας για την πράσινη αποχαύνωση, δείτε και το θέμα Σηφουνάκη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟταν ήταν υπουργός Αιγαίου απαγόρευσε την προσέγγιση σε βραχονησίδες, για προστασία, έλεγε τότε, του περιβάλλοντος και της πτηνοπανίδας.
Σήμερα ο Σηφουνάκης, από άλλο υπουργικό "μετερίζι" προωθεί την πώληση/ενοικίαση βραχονησίδων για την κατασκευή υπερπολυτελών ξενοδοχείων.
Κανένας κερατάς οικολόγος δεν έχει πει κουβέντα! Κανείς σχολιαστής δεν πρόσεξε την ανακολουθία και ασυνέπεια. Κανείς δεν αναρωτήθηκε τι εξυπηρετούσε η πρότερη απόφαση, αυτή της απαγόρευσης επίσκεψης σε βραχονησίδες, διότι η δεύτερη είναι τουλάχιστον ξεκάθαρη.
Kaymakchalan
Η Εκκλησία μας όμως ειναι "πράσινη":
ΑπάντησηΔιαγραφήΛανσάρει λοιπόν φωτοβολταϊκά ράσα.
Με ολίγη από Μουρίνιο τώρα που - λένε ότι - πλησιάζουν εκλογές.
ενώ είμαι σαφής στο τι άποψη έχω για τις ΑΠΕ (όποιος κι αν τις βάζει), η στοχοποίηση είδικά των παπάδων που είδαν και αυτή χρήμα, στην Πεντέλη είναι για μένα απαράδεκτη. Δηλάδη να κονομάει ο Κοπελούζος αλλά όχι η Εκκλησία; Ευαίσθητο ιοκοσύστημα η Πεντέλη, αλλά όχι ο Πα΄ρνωνας ή η Ικαρία;
ΑπάντησηΔιαγραφήΌποιος βάζει ΑΠΕ είναι επιδοτούμενος χωρίς να παραγει κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο. Θα ανεχόμουν επιδότηση μικρής κλίμακας ΑΠΕ ακριτικών περιοχών, ή αγροτών, ή ανέργων που φεύγουν από την Αθήνα και πάνε να φυτεύουν σέλινα στο χωριο. Αν ήθελα να επιδοτήσω την Εκκλησία, να βάλει και αυτή. Αλλά κακή η Εκκλησία και καλή η Ενελ ή η EDF;
"αυτοί"
ΑπάντησηΔιαγραφή