Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Κλιματολογία: Επιστημονικό πραξικόπημα



Όσο το ψάχνω (και κυρίως όσο το ψάχνουν άνθρωποι πολλοί ποιο γνώστες από μένα) η Ανθρωπογενής Θέρμανση του Πλανήτη (τώρα που έρχεται καλοκαίρι θα μάς λένε πάλι για θέρμανση) είναι μία συνειδητά καλλιεργημένη και μεθοδευμένη απάτη. Κανείς δεν αμφισβητεί ότι το CO2 έχει αυξηθεί από τα μέσα του 19ου αιώνα. Κανείς δεν αμφισβητεί ότι μέρος της αύξησης είναι από την βιομηχανική επανάσταση (χάρη στην οποία εγώ γράφω, και εσείς διαβάζετε αυτές τις αράδες). Κανείς δεν αμφισβητεί τις πραγματικές μετρήσεις πραγματικών δεδομένων. Αυτό που αμφισβητείται όμως όλο και πιο πειστικά, είναι η εξαγωγή συμπερασμάτων για το μέλλον από αυτές τις παρατηρήσεις, απλά γιατί τα μοντέλα που χρησιμοποιούνται για αυτές τις εικασίες για το μέλλον, επί σειρά ετών αποδεικνύονται 1) λανθασμένα, 2) προκατειλημμένα και 3) μαγειρεμένα.


Όπως προσπάθησα να πω τον Δεκέμβριο του 2010, τα μοντέλα είναι προσομοιώσεις σε υπολογιστές.  Απεικόνιση θεωριών για γνωστούς και εικαζόμενους μηχανισμούς αλλαγής του κλίματος που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων και το CO2.  Τα μοντέλα βασικά αδυνατούν (και σε εμφανείς περιπτώσεις αρνούνται) να συμπεριλάβουν άλλους παράγοντες που μπορεί να είναι τάξεις μεγέθους πιο σημαντικοί από το CO2. Αυτοί που διαχειρίστηκαν και διαχειρίζονται τα μοντέλα έγιναν τσακωτοί δύο φορές συνωμοτούν και να παραποιούν, την πρώτη φορά με το climategate  και την δεύτερη με το fakegate. Αλλά μετά τόσα χρόνια προσομοιώσεων, οι προβλέψεις των καταστροφολόγων μπορούν πια να συγκριθούν με την πραγματικότητα.


Αγνοήστε προς στιγμήν αν φταίει ο άνθρωπος, ή ο Ήλιος, ή οι εξωγήινοι, για τις "κλιματικές αλλαγές". Ξεχάστε τι έλεγε η εφημερίδα Εστία το 1900 για τον καιρό πριν 1000 χρόνια. Σας παρουσιάζουν αποτελέσματα μοντέλων, προσομοιώσεις,, σαν "δεδομένα" -- δεν είναι. Δείτε τι λένε τα μοντέλα με τα οποία σας τρομοκρατούν, και δείτε τι λένε οι μετρήσεις (ασχέτως αιτίας):


Η αύξηση της θερμοκρασίας από το 1988 έχει υπάρξει μικρότερη από αυτή που έλεγαν τα μοντέλα θα συνέβαινε αν κόβαμε τις εκπομπές CO2.  Η θερμοκρασία ή η στάθμη των ωκεανών είναι χαμηλότερη οποιασδήποτε πρόβλεψης. Ο ρόλος των υδρατμών και των θαλάσσιων ρευμάτων είχε πλήρως υποτιμηθεί (κι ας ψάχνουν για δικαιολογίες και νέες ανακαλύψεις σε μέρη που δεν γίνονται μετρήσεις -- η επόμενη απόδειξη του παγκοσμίου φαινομένου του θερμοκηπίου θα είναι στην πίσω μεριά του φεγγαριού).

Οι επιστήμονες (και οι σοβαροί επιστήμονες) δεν διαφωνούν ότι το CO2 (ανθρωπογενές ή μη) επηρεάζει το κλίμα και τα μοντέλα για το κλίμα. Εκεί που υπάρχει διαφωνία είναι στο τι κάνουν όλοι οι άλλοι παράγοντες, π.χ. ότι η όποια αύξηση της θερμοκρασίας εξισορροπείται από ακτινοβολία πίσω στο διάστημα, ή από το ρόλο του κύκλου του νερού (και τα δύο λειτουργούν σαν μηχανισμοί αρνητικής ανάδρασης -- negative feedback). Και αντί τα ΜΜΕ να προβάλουν αυτά, κλαίνε για πόλεις που θα βυθιστούν το 2000 ή το 2099 (ανάλογα με το πότε έγινε το κλάψιμο), ή για αρκουδάκια που ζεσταίνονται.  Πότε ήταν η τελευταία φορά που ο Σκάϊ η η Ναυτεμπορική σχολίασαν τα αδιαμφισβήτητα γραφήματα αυτής της ανάρτησης, ή τα συμπεράσματα των Lindzen και Choi;   Μάλλον σε διατεταγμένη υπηρεσία είναι, και δεν είναι "επιστημονική".

Η "Ευρωπαϊκή" πολιτική που επιμένουν να μας φορέσουν οι δοσίλογοι Χατζηαβάτηδες βασίζεται σε διασταλτική ερμηνεία "μοντέλων". Δεν είναι και δεν βασίζεται σε επιστήμη. Οι Πράσινοι Παπαγάλοι παπαγαλίζουν μοντέλα, και όχι γεγονότα. Καλλιεργούν φοβίες για ανύπαρκτα πράγματα. Το ότι μερικοί βγάζουν και λεφτά από αυτό είναι σύμπτωση. Έχει βαθύτερες πολιτικές προεκτάσεις (αυτό στο επόμενο).

Climate Coup, the Science
http://scienceandpublicpolicy.org/blog_watch/climate_coup_the_politics.html
http://joannenova.com.au/2012/03/climate-coup-the-politics/
The politics of AGW

5 σχόλια:

George Mantjoros είπε...

Archaeopteryx θα βοήθαγες πραγματικά την πατρίδα μας αν ησουν πολιτικός.
Χώρια που θα με εβγαζες απο την δύσκολη θέση ,ποιόν να ψηφισω.

archaeopteryx είπε...

χαχαάαχα, θα άντεχα περί τα τρία 24ωρα...

nikos είπε...

ανταπόκριση από Σκουριές Χαλκιδικής


η Προχθές 30 .. έγιναν σήμερα 3000 ....η αστυνομία του Αρ.Παχτα επέβαλε στρατιωτικό Νόμο .. Ζήτω η Ελλάδα !!!!!Ζήτω η ελευθεριά !!!

nikos είπε...

τώρα είδατε με τα μάτια σας .. πως και με ποια μέσα (καταστολής) το “κράτος” του “τεχνοκράτη -σοσιαλιστί “…Παπαδημα …..προστατεύει έναν αιουνουχο και άχρηστο βιολογικά Αρ.Παχτα….. ήμουν κατά διαβολική τύχη εκεί και σας το μετέφερα.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_fiyucSWqZY

Ανώνυμος είπε...

" Μάλλον σε διατεταγμένη υπηρεσία είναι, και δεν είναι "επιστημονική"."

Δεν φαντάζομαι να αναφέρεσαι σε γνωστή οικολόγα που παρουσιάζει δελτίο "οικολογικό" σε τηλεοπτικό σταθμό;

Ατομάκι που ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ δεν ανέφερε, έτσι για τους τύπους έστω, αντίθετες επιστημονικές απόψεις. Ούτε για την ξανθιά "άγκυρα" που σιγοντάρει την καταστροφολογία με τις ανάλογες γκριμάτσες.

Μπροστά σε τέτοιες προσωπικότητες που να πιάσει τόπο ο Λίντζεν του ΜΙΤ! Εδώ είναι Ελλάδα, είναι και παίξε και γέλασε.

Kaymakchalan