Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Ούτε στην Νεβάδα παράγουν σημαντικό ρεύμα τα αιολικά


Σαν το έχω πει: Από εδώ και μπρος, θα αρχίσει να γεμίζει ο τόπος στοιχεία, το ερώτημα είναι αν ξέρουν να διαβάζουν αγγλικά στην ΡΑΕ, ή αν θέλουν επίσημη μετάφραση από το ΥΠΕΞ. Τα αιολικά, δεν παράγουν σημαντικό ρεύμα και είναι πεταμένα λεφτά (από την σκοπιά του καταναλωτή).

Μετά τα Falklands, και το Οντάριο, ήρθε η σειρά της Νεβάδα (και έχω παραγγελιά για Χαβάη).

Πριν ένα χρόνο προειδοποιούσε κάποιος επιχειρηματίας της Νεβάδα, την ΡΑΕ της Νεβάδα, ότι και πολλά λεφτά θα πλήρωναν οι καταναλωτές, και ρεύμα δεν θα είχαν από αιολικά. Όπερ και έγινε και απίθανα λεφτά πληρώθηκαν για αιολικά που εξοικονόμησαν μικροσκοπικά ποσά από ρεύμα.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα αποδίδεται κυρίως σε κακές ανεμολογικές μελέτες, αλλά και στην Ελλάδα οι μελέτες είδαμε σε τι συνίστανται. Ναι, φυσάει πολύ στο Ικάριο Πέλαγος, αλλά δεν έχει σημασία το πολύ, αλλά το συνέχεια. Και έχω θαλασσοπνιγεί με 9 μποφόρ, αλλά έχω απολλαύσει και ουκ ολίγες λαδιές. Και 10άρια και 11άρια υπάρχουν (αλλά δεν ταξιδεύουν τα καράβια).

Αιολικό σχεδιασμένο να αντέχει σε 110 μίλια την ώρα (11άρι) διαλύθηκε στα 105, πάντα στην Νεβάδα. Τέτοια πράγματα δεν θα συμβαίνουν ποτέ στην Ελλάδα.

Η φωτό από εδώ.

2 σχόλια:

nikos είπε...

Η απάτη των αιολικων πάρκων


http://attikanea.blogspot.com/2012/03/blog-post_609.html

Ανώνυμος είπε...

Η απάντηση στην ερώτηση του Κριτσωτάκη για τις ΑΠΕ στην Κρήτη
«Πολλές άδειες για Α.Π.Ε.»
Δημοσιεύθηκε στα "Χ.Ν." στις: 28-03-2012
Την παραδοχή ότι «έχουν δοθεί πάρα πολλές άδειες παραγωγής και μάλιστα εμφανίζεται το φαινόμενο και στην Κρήτη, ίσως εκεί έχει μία όξυνση, να έχουμε πολλές επικαλύψεις στις άδειες παραγωγής», έκανε ο υφυπουργός Π.Ε.Κ.Α., Ι. Μανιάτης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Μιχ. Κριτσωτάκη για τις Α.Π.Ε. με θέμα: «Ν’ αποτραπεί η μετατροπή της Κρήτη σε απέραντο ενεργειακό εργοστάσιο. Αναγκαία η διατήρηση της φυσιογνωμίας του νησιού».

http://www.kandanos.eu/node/1827

Παλιά στοιχεία. Δεν ξέρω αν ισχύουν ακόμα.
http://www.selino.gr/node/16