Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Τι ξέρει η Πειραιώς, που δεν ξέρουν το Reuters, το ΜΙΤ, οι Γερμανοί, και η Ζήμενς;


Έχουμε πλάκα στην Ελλάδα, και η Τράπεζα Πειραιώς είναι η αιχμή της πλάκας. Άσχετα με το εάν σας αρέσουν οι ΑΠΕ, σε όλο τον κόσμο, και στην Ευρώπη, από το 2009 και μετά, έχει αρχίσει η αμφισβήτηση των ΑΠΕ σαν πανάκεια, ή έστω και σαν
βιώσιμη ενεργειακή λύση. Η πρώτη αντίδραση ήταν απλά και σκέτα οικονομική: πολλά λεφτά. Η δεύτερη αντίδραση ήταν ενεργειακή:  λίγη ενέργεια και κυρίως μεταβλητή ενέργεια. Η τρίτη αντίδραση ήταν περιβαλλοντική:  δεν μειώνουν σημαντικά τις πραγματικές εκπομπές, αφού ακόμα κι όταν λένε ότι παράγουν, δεν υποκαθιστούν το καύσιμο που ισοδυναμεί με την παραγωγή τους, επειδή οι συμβατικές μονάδες δουλεύουν και πρέπει να δουλεύουν παράλληλα.  Η πιο πρόσφατη αντίδραση, στα χνάρια των παρατηρήσεων του spiral architect, από το ΜΙΤ, και όχι μόνο, για τις δυσκολίες στα δίκτυα, και σε χώρες λίγο πιο πλούσιες από εμάς.


Η πλάκα είναι ότι και στην Γερμανία και από την ίδια την Ζήμενς ακούγεται ότι περαιτέρω αύξηση των ΑΠΕ είναι παραλογισμός.  Από τον Μάϊο του 2011 γράφει το Reuters ότι σκάει η Πράσινη Φούσκα.  Σκάει φούσκα το 2011, και ένα χρόνο αργότερα, το 2012 η ίδια παρέα, το βιολί της.

Αλλά στην Ελλάδα, έτσι είμαστε εμείς, κόντρα στο ρεύμα. Η περίοδος 1981-1989 ήταν περίοδος απίθανης οικονομικής ανάκαμψης σε όλο τον κόσμο, πλην Ελλάδας. Το 2000 ξεφούσκωσαν όλα τα χρηματιστήρια, αλλά εμείς σπρώξαμε κόσμο να δανειστεί και να επενδύσει, όπως ανέφερα στην προηγούμενη ανάρτηση.  Ελέω Τράπεζας Πειραιώς, με βοήθεια από την Τράπεζα της Ελλάδος, και τον Μπέννυ.  Η Τράπεζα Πειραιώς, εδώ και καιρό στήνει την Πράσινη Αρπαχτή. Ναι, θα βγουν λεφτά, όπως βγήκαν και το 1999 και το 2000.  Τότε βγήκαν από τις τσέπες του κοσμάκη και μπήκαν στις τσέπες της παρέας του Χρηματιστηριακού Γκουρού.  Εδώ και 3-4 χρόνια ο Γκουρού πρασίνισε, και έγινε Πράσινος Γκουρού.    Τότε, εκμεταλλεύτηκε την βλακεία και την απληστία του κόσμου. Τώρα εκμεταλλεύεται την βλακεία και την φτώχεια του κόσμου.  Για να σώσει ποιόν;  Τις ξένες εταιρίες που κλείνουν η μία μετά την άλλη;  Εμείς θα τις σώσουμε;  Φούσκα ήταν, έσκασε, πάει.

Να το ρωτήσω ωμά:  Τι ξέρει ο κύριος Σάλλας που δεν ξέρει το Reuters, το ΜΙΤ, οι Γερμανοί στην Γερμανία, και η Ζήμενς;  Δεν τον φτάνουν οι αγαθοεργίες του 2000;  Ή βρήκαμε άλλο μηχανάκι; Ή ξέρει η WWF και οι άλλοι είναι άσχετοι;  Να δώσουμε την Πειραιώς στην WWF να γλυτώσουμε και την ανακεφαλοποίηση...

Η είδηση από τα ΝΕΑ

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χαχα
Θα τα δωσουν στην Solar...για να ανακαμψει...Πασχα γαρ, γινονται και θαυματα...

http://www.bloomberg.com/news/2012-03-20/solarhybrid-announces-insolvency-filing-due-to-illiquidity.html

sawas

archaeopteryx είπε...

Μα και αυτό είναι μέρος της πλάκας. Στην Αμερική κλεινουν, στην Ευρώπη κλείνουν, και οι Κινέζοι να εκλείψουν, πάλι θα κλέινουν, και ο Σάλλας πάει για επόμενη φούσκα. Και κανείς δεν σκέφτεται, "εν ταξει, τα βάλαμε, μετά;;;"

spiral architect είπε...

- Χρονικές "καθυστερήσεις".
- Κατάφωρες κοροϊδίες.
(με σχόλιο!)
- Εκβιασμοί.
- Δουλοποίηση.
κλπ, κλπ.

Ακόμα τους πιστεύετε;

nikos είπε...

η νόμιμη αρπαχτή ..χαρχαλα του Παπακωνσταντηνου γύρο απο τα Ενεργειακά αυτήν την εβδομάδα μόνο στην Ελληνική Βουλή ξεπέρασε τα 25 δις Ευρω .. λεφτά υπάρχουν.χιχχι Αίσχος!!

spiral architect είπε...

Επίσης:

Ποια βιομηχανία έχει ο κ. Δασκαλόπουλος; Τι παράγει; Πόσες θέσεις εργασίας δημιουργεί; Αυτός δεν είναι Πρόεδρος και εκπρόσωπος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, είναι εκπρόσωπος των Ελλήνων τοκιστών και σουλατσαδόρων.
(δια στόματος Παπαδημούλη)

Tουλάχιστον έχει τεχνογνωσία στα γιαούρτια.
(που οσονούπω θα ξαναπέσουν ...)

archaeopteryx είπε...

χαχαχάααχα! Πολλοί στον ΣΕΒ δεν τον θέλουν τον Δασκαλόπουλο αλλά πρέπει να έχει δόντι. Φαντάσου!