Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Ολική κατάρρευση των αιολικών σε Γερμανία και ΕΕ (κάποιος να το πει στον Άδωνι)


https://www.document.no/2019/10/01/total-vindkraft-kollaps-i-tyskland-og-eu/ ή, πώς με τα αιολικά μαθαίνω ξένες γλώσσες

Η "ενεργειακή μετάβαση σε ΑΠΕ" απειλεί τα θεμέλια της Γερμανικής βιομηχανίας (αλλά όσο οι Έλληνες βάζουν αιολικά, κάτι θα κρατηθεί)

Η Γερμανία ήταν ο καλύτερος μαθητής στην τάξη των βαριά επιδοτούμενων ανεμογεννητριών. Αλλά φέτος μπήκαν μόνο 100 αιολικά. Οι Γερμανοί τα βαρέθηκαν. Με το τέλος των επιδοτήσεων σκάει η φούσκα (αλλά για αυτό υπάρχουμε εμείς, να πάρουμε τα μπόσικα)

Οι πράσινοι φανατικοί ανησυχούν ότι τώρα δεν θα πετύχουν τους Κλιματικούς στόχους μείωσης εκπομπών, αλλά τα αιολικά ποτέ δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι για αυτό. Οι αριθμοί από την Γερμανία δείχνουν ότι παρά τις επενδύσεις περίπου 1 τρις σε ΑΠΕ η εξοικονόμηση καυσίμων είναι οριακή.  Τα αιολικά δεν μπορούν και ποτέ δεν μπορούσαν να υποκαταστήσουν συμβατικές μονάδες. Όλη η άσκηση βασίζεται σε ασχετοσύνη και ψέματα.

Κανένας επιχειρηματικός κλάδος δεν μπορεί να υπάρχει εσαεί με υπέρογκες επιδοτήσεις. 12 χώρες στην ΕΕ δεν έχουν βάλει ούτε ένα αιολικό, με αποτέλεσμα την αναπόφευκτη χρεωκοπία αιολικών και φωτοβολταϊκών προμηθευτών (αλλά εμείς έχουμε Υπουργούς που σταθερά ψωνίζουν).

Με τις ΑΠΕ δεν μειώθηκαν οι εκπομπές CO2, αλλά εκτινάχθηκαν οι τιμές του ρεύματος, το ηλεκτρικό δίκτυο έγινε προβληματικό, υπάρχει έλλειψη ισχύος, ανάγκη παρεμβάσεων και διακοπές.

Ο πολύς κόσμος μισεί τα λευκά τέρατα που κάποτε συμβόλιζαν την καθαρή ενέργεια και το πράσινο μέλλον. (Εγώ πουλάκια μου ξέρω από το 2010 ότι είναι μούφες και ότι με επιδοτήσεις θα γινόταν φούσκες) 

Οι Γερμανοί διαμαρτύρονται για την βιομηχανοποίηση του τοπίου, την καταστροφή παρθένας φύσης, την ηχητική όχληση, την ζημιά στα πουλιά και τα οικοσυστήματα και διαμαρτύρονται για την εκτίναξη των τιμών του ρεύματος στον ουρανό, αποτέλεσμα των επιδοτήσεων.

Καμμία χώρα δεν μπορεί να ηλεκτροδοτηθεί από αιολικά, επειδή είναι εντελώς αναποτελεσματικά.  (Πλην Ελλάδας, βεβαίως βεβαίως)

Το χειρότερο είναι ότι τα αιολικά δουλεύουν μόνο όταν φυσάει και όταν φυσάει σωστά, ασχέτως του πόσα πολλά μπουν ή πόσο μεγάλα είναι.  Η κοινωνία δεν χρειάζεται ρεύμα όταν φυσάει , αλλά σταθερά και προβλέψιμα. Επομένως δεν μπορεί να είναι αιολικό ή φωτοβολταϊκό ρεύμα.  Είναι φύσει αδύνατον να υποκαταστήσουν τα αιολικά την συμβατική ηλεκτροπαραγωγή (αλλά στην Ελλάδα θα μάθουμε)

Οι πολιτικοί δεν καταλαβαίνουν ότι σε ένα δίκτυο, η ζήτηση είναι αυτή που ενεργοποιεί τις ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες σε λειτουργία. Η ζήτηση δεν μπορεί να ενεργοποιήσει τον αέρα (εκτός πια κι αν ο Καλλιτσάντζης ή ο Μυτιληναίος ή ο Περιστέρης ή ο Κοπελούζος το προστάξουν, ξέρετε, με ένα τηλεφώνημα: Φύσα ρεεε)

Και υπάρχουν μερικοί που νομίζουν ότι τα αιολικά στην θάλασσα θα είναι καλύτερα. Βεβαίως και θα είναι, για τους αιολικούς, κοστίζουν 10 φορές πιο ακριβά, δουλειές με φούντες.

Τι πλάκα, οι Νορβηγοί λένε τώρα αυτά που λέω από το 2010

11 σχόλια:

dane είπε...

Για την Δανία καμιά λεξούλα;;

archaeopteryx είπε...

έχω 5-6 αναρτήσεις για την Δανία, πώς ΔΕΝ ηλεκτροδοτείται από αιολικά, από ΤΙ ηλεκτροδοτείται, και ΠΩΣ καταφέρνει να έχει πολλά αιολικά. Η Δανία έχει το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη, το δεύτερο ακριβότερο στον κόσμο και είναι σε ύφεση. Μάθε για την Δανία, και μετά έλα να μου πεις και μένα.

archaeopteryx είπε...

σχόλια ηλιθίων, απλά πάνε στα spam. Κάποιος ηλίθιος έγραψε ότι ο ήλιος και ο αέρας είναι καθαρή ενέργεια. Πεντακάθαρη, λέω εγώ. Καλή για στέγνωμα μπουγάδας. Άχρηστη για ηλεκτροδότηση.

Ανώνυμος είπε...

Η ημιμάθεια χείρων εστί και αυτής ταύτης της αμαθείας

Ανώνυμος είπε...

Κανείς δεν είπε ότι τα Αιολικά ή τα φωτοβολταίκά θα αντικαταστήσουν πλήρως τις συμβατές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής. Αλλά απλά θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε την κάυση άνθρακα (κάρβουνο για τον λαό) που τόσο πολύ από ότι βλέπω επηρεάζει τα μυαλά του και τον κάνει να γράφει ασυναρτησίες χωρίς υπόσταση.

Μαρία Αναστασάκη είπε...

Για οικιακή χρήση είναι τέλεια τα φωτοβολταϊκά,έχω από το 2011,κόστισαν 3,500€ κ ΔΕΗ δεν πρόκειται να βάλω ποτέ!!!!

archaeopteryx είπε...

7.53 ΔΕΝ έχει μετρηθεί μείωση άνθρακα από φ/β (ή άλλες λεγόμενες ΑΠΕ). Μόνο αύξηση του λογαριασμού

archaeopteryx είπε...

Μαρία μου (9.52) μοιάζει να έχεις καλή προίκα, θα έρθω να σε βρω να έχω τζάμπα ρεύμα

Ανώνυμος είπε...

dane

Για την πληθώρα διασυνδέσεων στο σκανδιναυικό δίκτυο, αποστολή του δανέζικου στοχαστικού ρεύματος στην Νορβηγία για "καθαρισμό" μέσω αντλησιοταμιευτικών Υ/Η κι επιστροφή του ως κατανεμόμενου -σε πολύ πιο ακριβή τιμή- για το λογίσει η Δανία ως "επιτυχία" ενός κάργα εξαγωγικού του κλάδου καμιά ιδεούλα ή η θέση εργασίας σου περιορίζεται στο να παίρνεις τηλέφωνα τον κόσμο για να φύγει απ' την ΔΕΗ;

Unknown είπε...

Στα πλαίσια της αθλιας προπαγάνδας της ΕΛΕΤΑΕΝ,ειναι η εταιρεία που μπορει να μπαίνει στα σχολεία και να προπαγανδιζει τα ανεμοτέρατα των ΑΠΕτεώνων, μοιράζουν ένα διαφημιστικό με τίτλο ΦΥΣΑ ΑΕΡΑΚΙ ΦΥΣΑ ΜΕ σε ολους αυτούς εχουμε παραδόσει τα παιδιά μας. Ντροπή,μια οικονομική μαφία διαπαιδαγωγεί τα παιδια και έμεις τους ανεχόμαστε

Ανώνυμος είπε...

Μαρια Αναστασακη...εχει ηλιο βαζεις πλυντηριο...δεν εχει δεν βαζεις...ολα καλα...αντε πες και του βιομηχανου σημερα δεν εχει ηλιο,δεν φυσαει κλεισε το εργοστασιο....αλλη η δουλεια του ναυτη και αλλη ...............