Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Προς την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία


Κάπου πήρε το μάτι μου ένα άρθρο στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας με τίτλο «αιολικά πάρκα …όπου φυσάει ο άνεμος». Και επειδή ως «αρχαιοπτέρυξ» θα έπρεπε να έχω συχνότερη επαφή με την Ε.Ο.Ε, είπα να τους γράψω αυτή την ανοιχτή επιστολή:

Καλοί μου άνθρωποι, θα έπρεπε να είστε 100% κατά οποιουδήποτε αιολικού, πλην παραδοσιακών ανεμόμυλων για αλεύρι ή άντληση νερού, ή ιστιοφόρων. Και θα σας το πω, περιληπτικά, για να μην μπαίνετε στον κόπο να διαβάζετε τα κατεβατά που έχω αναρτήσει:

Πρακτικά, δεν υπάρχει αιολικό δυναμικό. Υπάρχει σαν θεωρητική έννοια. Υπάρχει, αλλά πουθενά, σε καμία χώρα του κόσμου, παρά την περί του αντιθέτου διαφήμιση, δεν παράγει σημαντικό ρεύμα. Και αυτό, επειδή το αιολικό ρεύμα υπάρχει μόνο όταν φυσάει και όχι όποτε το θέλεις, ή τυχαίνει να φυσάει και να μην το θέλεις, και, πρακτικά δεν αποθηκεύεται. Απλά συνυπάρχει, παρασιτικά, με συμβατικές μονάδες που ούτως ή άλλως λειτουργούν, και σε βάρος της σταθερότητας του δικτύου.   Στην πράξη, δηλαδή, ακόμα και σε Αγγλία, Δανία και Γερμανία που έχουν φουλ αιολικά, με απίθανα λεφτά σε φτερωτές 100 μέτρων, μόνο ασήμαντο ποσοστό της ηλεκτροδότησης καλύπτεται από τα αιολικά τους, με διπλό ή τριπλό κόστος, χωρίς καμία υποκατάσταση συμβατικών μονάδων, χωρίς καμία μείωση CO2. Το αιολικό δυναμικό δεν παράγει ρεύμα ούτε μειώνει CO2 (αν υποθέσουμε ότι σας νοιάζει το CO2).  Τα δε ποσοστά που σας λένε για Δανία και Γερμανία δεν θα υπήρχαν εάν δεν υπήρχαν τα υδροηλεκτρικά της Νορβηγίας και της Ελβετίας.

Τα αιολικά, παντού, σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο επειδή επιδοτούνται, αλλά δεν είναι επιδότηση του περιβάλλοντος (ή της ενέργειας). Είναι επιδότηση των εξαγωγών και της απασχόλησης στην Γερμανία, την Δανία και την Ισπανία. Ακριβαίνουν το ρεύμα (χωρίς λόγο ή αντίκρισμα), διώχνουν τον τουρισμό και καταστρέφουν την αξία της γης, ακόμα και την άυλη αξία του τοπίου.

Στην Ελλάδα, όλα μα όλα τα αιολικά «πάρκα» (ο Θεός να τα κάνει «πάρκα»… νταμάρια με μεταλλικές οδοντογλυφίδες τα λέω εγώ) είναι σε βουνά γεμάτα πουλιά, μικρά μεγάλα, κοινά, σπάνια, και αν δεν είναι εκεί που φωλιάζουν τα έρμα, είναι εκεί που πετάνε, τρώνε, και υπάρχουν. Και δύο πράγματα θα συμβούν: Ή θα αλέθουν τα πουλιά, ή θα τα διώχνουν. Είτε είναι μόνιμα είτε είναι αποδημητικά. Και από τα ελάχιστα που ξέρω για πουλιά, αν δείτε τους αιολικούς χάρτες, είναι όλοι σε παρθένα μέρη, μέρη που δεν έχει οικισμούς και εργοστάσια (και σίγουρα κανείς δεν τα θέλει στα πόδια του). Αλλά εκεί που έχει ερημιές και δάση και νεράκια είναι εκεί που πετάνε και τα πουλάκια.

Καταλαβαίνω ότι με μελέτες νομίζετε ότι μπορεί να προλάβετε το κακό. Οι μελέτες είναι απλά τρόπος για να υποχωρήσετε. Θα σας δώσουν και μελέτες ότι αλλάζει το κλίμα και ενοχλούνται τα πουλιά, και ένα σωρό άλλα παραμύθια. Το κλίμα πάντα άλλαζε. Από το 20.000 π.Χ. μέχρι σήμερα, μόνο αυτό κάνει. Αλλάζει. Όλη η φιλολογία για την Κλιματική Αλλαγή είναι από το πυρηνικό λόμπυ. Marketing, για να επιστρέψουν.

Ειδικά η Ε.Ο.Ε., δεν πρέπει να ανέχεται ούτε μία φτερωτή. Ούτε στον Πάρνωνα, ούτε στην Κρήτη, ούτε στην Θράκη, ούτε στην Πίνδο, ούτε στα νησιά. Ούτε καν γύρω από το λεκανοπέδιο. Εκτός από ψαρόνια και σπουργίτια έχω δει και γεράκια γύρω από το λεκανοπέδιο.

Η Greenpeace έχει αλωθεί προ πολλού. Είναι μέρος του αιολικού λόμπυ. Η WWF κράτησε αποστάσεις μέχρι που η Greenpeace εξευτελίστηκε. Τώρα θα εξευτελιστεί και η WWF. Μένετε μόνο εσείς, και το ράδιο αρβύλα στα πεζοδρόμια λέει ότι έχει αρχίσει και σε εσάς το κακό. Μην το κάνετε, δεν αξίζει τον κόπο…

Όλοι οι παραπάνω ισχυρισμοί, για την ενεργειακή κοροϊδία με τα αιολικά, είναι διαμετρικά αντίθετοι από αυτά που λέει ο Σκάι εδώ και 10 χρόνια, αλλά είναι όλοι τεκμηριωμένοι, αν έχετε υπομονή να σκαλίζετε στην ιστοσελίδα αυτή, ή στους σχετικούς συνδέσμους.  Κάθε ανάρτηση που κάνει τέτοιους ισχυρισμούς έχει παραπομπές (και εάν η παραπομπή είναι σε δική μου προηγούμενη ανάρτηση, εκεί θα έχει παραπομπές)

71 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

H EOE είναι ο κατ'εξοχήν εκδότης συγχωροχαρτιών, δηλαδή μελετών, που κάνουν το μαύρο άσπρο για να περάσουν επενδυτικά έργα.

Παράδειγμα η Γιάλοβα, που ήταν άκρως απειλούμενη, μέχρι που έγινε το θέρετρο μαμούθ στην Μεσσήνη και άλλαξε ρότα η ΕΟΕ. Ενώ πρώτα κινδύνευε ακόμη και μια σαύρα (καμία σχέση με πτηνό) μετά συναίενσαν στην εκτροπή όλων των ποταμών της περιοχής για το έργο.

Αυτή είναι η ΕΟΕ. Μια από τα ίδια και όλα καλά εφόσον υπάρχουν μελέτες για τα νυν και πρώην μέλη της, όπως την κοινοπραξία που πρόσφατα παρέδωσε 69 μελέτες copy paste έναντι αδρής αμοιβής.

Μην με αρχίσεις με την ΕΟΕ.

Kaymakchalan

archaeopteryx είπε...

Ομολογώ ότι δεν την ξέρω... Δεν τους έχω δει να προωθούν α λα Greenpeace... Τι να πω...

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

"Το πραγματικά τραγικό όμως με την ΕΟΕ είναι η απίστευτη εξαπάτηση στα απλά μέλη της, που βλέπουν το ζήτημα τελείως ιδεολογικά."

ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ!

Μια ματιά στο διεθνές ορνιθολογικό σκηνικό δείχνει ότι δεν υπάρχει χώρος στην επιστήμη για ιδεολογία και ευαισθησίες του κώλου!

Οι πατέρες της σύγχρονης ορνιθολογίας και διαχείρισης των βιοτόπων των πουλιών, οι κύριοι Audubon και Leopold ήταν κυνηγοί και αυτό θα έπρεπε να λέει πολλά σε όσους ασχολούνται. Δείχνει ότι οι δήθεν οικολογικό- αντικυνηγετικές θέσεις είναι βλακείες.

Τoυλάχιστον οι κυνηγοί έχουν λόγο, ίσως κυνικό, ίσως ωφελιμίστιkο, που προστατεύουν τα πουλιά, για να έχουν να ντουφεκάνε. Που είναι σαφώς προτιμότερο και πιο κατανοητό κίνητρο από τους στυγνούς εκμεταλλευτές της δήθεν οικολογίας που θέριεψε στην Ελλάδα.

Και σήμερα, αν οι οπαδοί είχαν ένα κουκούτσι μυαλό θα έβλεπαν ότι οι αρχισυντάκτες της έκδοσης Birds in Europe είναι μιθωτοί συνεργάδες βρετανικής κυνηγετικής οργάνωσης. Θα διερωτώνταν τα θύματα οπαδοί πως και γιατί μια κυνηγετική οργάνωση βγάζει επιστημονικούς συνεργάτες με τόσες περγαμηνές.

Και ένα τελευταίο.Οταν τόσα χρόνια οι ντόπιοι πουλάδες έστελναν σαφώς παραπλανητικά στοιχεία στην Ευρώπη και στο Birds in Europe, λέγοντας ότι στην Ελλάδα έχουμε μόνο 80 000 καρακάξες ή 5000 πέρδικες κλπ, δεν καταλάβαιναν ότι πρόκειτο για ψέμματα. Ηξεραν, δεν χρειάζεσαι PhD Ornithology για να ξεστραβωθείς ότι στην Ελλάδα οι καρακάξες είναι μιλιούνια. Ηξεραν και έκαναν μόκο πιστοί στην αρχή ότι ο σκοπός, το ψέμα, αγιάζει τα μέσα, την κυριάρχηση στα περιβαλλοντικά θέματα της χώρας. Δεν σκέφτηκαν καν με κριτήρια εθνικής αξιοπρέπειας και δεν ντρέπονται όταν τα ελληνικά στοιχεία στο Birds in Europe μπαινουν σε αγκύλες επειδή είναι αναξιόπιστα.

Ας δόυνε τώρα τα θύματα ποιούς έβγαλαν στην επιφάνεια και ας κοιταχτούν στον καθρέφτη με μια μούντζα για την πάρτη τους.

Kaymakchalan

archaeopteryx είπε...

Δεν φανταζόμουν την ΕΟΕ "διαπλεκόμενη" και δεν μπορώ να πιστέψω, ειδικά για την ΕΟΕ, ότι μπορεί να ανέχονται αιολικά. Οι περισσότερες φωτό κατά των αιολικών δείχνουν αλεσμένα πουλιά, γεράκια, γύπες και αετούς. Νόμιζα ότι από αυτούς βγαίνουν!

Money money!

Ανώνυμος είπε...

τι να πω πολλες πληροφοριες οι οποιες θελουν ψαξιμο,εγω ενα πραγμα μπορω να πω μονο οτι τα παιδια που δουλευουν στην ορνιθολογικη γνωριζω παρα πολυ καλα οτι δουλευουν σαν σκυλια και αγαπανε αυτο που κανουν και οσο για τους μισθους των υπαλληλων μην τρελαθουμε οτι ειναι μεγαλοι αλλα δεν ειμαι εγω αυτος που θα σου απαντησει για τους μισθους τους

Ανώνυμος είπε...

κανείς δεν μιλάει για μισθούς. ΟΛΟΙ ξέρουμε ποιοί σκίζονται και ποιοί είναι οι "μεγάλοι"

Ανώνυμος είπε...

σ ευχαριστω για την απαντηση γιατι πραγματικα γνωριζω πως εκει μεσα τα παιδια σκιζονται και οι μισθοι τους αλλα και οι συνθηκες εργασιας δεν ειναι και οι καλυτερες, τωρα οσο για τα αλλα τι να πω αν οντως ειναι ετσι κριμα.

Ανώνυμος είπε...

Αν οι μισθοί είναι χαμηλοί, και αν μερικοί αετονύχηδες και γερακομάτηδες κατάφεραν να φτιάξουν κοινοπραξίες μελετών και να πουλάνε 69 μελέτες επαναξιολόγησης, (δηλαδή επαναλήψεις μελετών, και μάλιστα μελέτες τύπου Copy paste), οι υπάλληλοι και τα μέλη δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Αυτοί συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες και εκλέγουν τουςεπιτήδειους.

Η επκράτηση του ανορθολογισμού και τα άλλα κακά είναι άμεσα αποτελέσματα της ιδεοληψίας και του δογματισμού που χαρακτηρίζει την πλειοψηφία των οικολόγων/ορνιθολόγων στην Ελλάδα.

Ρωτήστε τους υπαλλήλους και τα μέλη ποια είναι η αντίδραση τους στην αναγκαία πχ εξολόθρευση αρουραίων για να σωθεί ο αιγαιόγλαρος στις βραχονησίδες. Πήρε χρόνια καυγάδων για αυτό το αυτονόητο και επιστημονικά αποδειγμένο μέτρο να υιοθετηθεί "πειραματικά" και με χρηματοδότηση στην Ελλάδα.

Πως αντέδρασαν τα "μέλη" και οι υπάλληλοι όταν είδαν προκάτ αριθμούς πληθυσμών που ήταν εντελώς εξωπραγματικοί να κατατίθενται για την Ελλάδα; Πως είναι δυνατόν να λέμε ότι έχουμε μόλις 80 000 καρακάξες όταν οι όμορες μας χώρες έχουν πολλαπλάσιες;

Τότε έκαναν μόκο διότι το εσκεμμένο ψέμα συνέφερε και έδινε βάση στην μυθολογία περί εξαφάνισης των πουλιών. Κάτι που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούσε στην άντληση πόρων για "προστασία" τύπου Γιάλοβας και αιολικών πάρκων.

Οταν πρόσφατα η κυρία Μπιρμπίλη πριμοδότησε σκανδαλωδώς την ΕΟΕ επιβάλλοντας ΤΡΕΙΣ ορνιθολογικές μελέτες για έργα εντός περιοχών Νατούρα, που ήταν οι σκεπτόμενοι ορνιθολόγοι να στιγματίσουν την πρακτική; Για τον απλό και μόνο λόγο ότι άφηνε έξω από κάθε "μελετητική" μέριμνα ΟΛΑ τα υπόλοιπα είδη πανίδας και χλωρίδας διότι αυτά δεν είχαν οργανωμένο ΠΑΤΡΟΝΟ να αναλάβει μελέτες;

Αν λοιπόν κάποιοι είναι αδικημένοι στο οικολογικό-ερνιθολογικό στερέωμα ας ψάξουν μέσα τους για τα αίτια και τις ευθύνες.

Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...

Ομολογώ ότι δεν πίστευα ότι μπορούσα να διαβάσω σε ελληνικό blog τόσο έγκυρες πληροφορίες για την ΕΟΕ.
υπήρξα μέλος και δραστήριο μάλιστα, αλλά έφυγα κακήν κακώς και διέκοψα κάθε σχέση με την οργάνωση όταν κατάλαβα - μετά από μια δεκαετία περίπου - τι παίζεται.
Οι υπάλληλοι κάνουν το παιχνίδι υπηρετώντας τους διευθυντές και τους καλά δικτυωμένους επιστημονικούς συνεργάτες.
Όλοι γνωρίζουν αλλά κανείς δεν μιλάει.
Η ΕΟΕ είναι μια μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας.
Όλοι ξέρουμε ότι ο γιατρός τα παίρνει αλλά κανείς δεν πάει να καταγγείλει.
Όλοι ξέρουμε ότι ο εφοριακός τα πιάνει, αλλά...
Όλοι ξέρουμε ότι ο βουλευτής είναι τενεκές ξεγάνωτος αλλά τρέχουμε να του φιλήσουμε το χέρι.
Έτσι και στην ΕΟΕ,
όλοι οι παλιοί ξέρουν αλλά κανείς δεν μιλάει, γιατί έστω κι αν είναι έξω από το παιχνίδι, προσδοκούνε ότι αν κρατήσουν καλή στάση θα έλθει η ώρα που θα καθίσουν στο τραπέζι...
ΟΛΟΙ
Για τους "φωτογράφους".
Καλό κόλπο.
Το κιάλι το βαριέται κανείς εύκολα.
Με τον φακό και όλη αυτή τη λαλακία της καταγραφής και της πρωτοκαταγραφής κρατούν τα ψώνια γύρω από την ΕΟΕ για να υπάρχει εικόνα μιας οργάνωσης που φτιάχνει εθελοντές.
Τι σόι εθελοντές είναι τώρα αυτοί που για να είναι στο "κλαμπ" πρέπει να διαθέτουν κάτι χιλιάρικα για εξοπλισμό, άλλου παπά ευαγγέλιο.
Όποιος μπορεί μένει, όποιος δεν μπορεί στο καλό να πάει.
Στον αέρα είναι τα δίκτυα caratekers και οι ετήσιες αναφορές συμπληρώνονται στο γόνατο.
Κανείς πλέον δεν ασχολείται με τα πουλιά.
Οι "από πάνω" ασχολούνται με τη μαρμίτα των μελετών και οι "από κάτω" με τις φωτογραφίσεις και τα "εύγε" που τους δίνουν οι "μεγαλοφωτογράφοι" της ΕΟΕ.
Γελοίες καταστάσεις.
Την έκανα "Λούης" και ούτε γύρισα να γυρίσω πίσω μου.
Μιλάμε για μεγάλη μπόχα.

archaeopteryx είπε...

χαχαάα 5:50, ο kaymakchalan μάλλον ξέρει περισσότερα από εμένα (και προφανώς οι διάφοροι ανώνυμοι). Εγω απλά είδα το άρθρο που έβαλα λινκ. Ομολογώ ότι δεν περίμενα τέτοια ...επισκεψιμότητα.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Αρχαιοπτέρυξ,

Υπάρχει μια μεγάλη κατηγορία ανθρώπων σε αυτή τη χώρα που αντιπαθούν την οικολογία διότι έχουν πάθει δεινά από αυτήν. Είναι αξιόλογοι άνθρωποι που είδαν κόπο και μόχθο να αγνοείται λόγω οικολόγων.

Πριν μερικά χρόνια μια πολυμελής ομάδα από την υπηρεσία καταπολέμησης της Ευρωαπάτης, την ΟΛΑΦ, ήλθε και μας έκανε ρεζίλι με ένα 75σέλιδο πόρισμα. Τα χρήματα που προορίζονταν για γεωργούς που θα αγρανάπαυαν μέρος της γης τους πήγαν σε ημέτερα λαμόγια. Μια από τις υπογραφές που χρειάζονταν για να εγκριθούν οι λαμογιές ήταν της ΕΟΕ. Το παιχνίδι είναι παλιό και το ξέρουμε εμείς οι παλιοί.

Ομως δεν απελπίζομαι διότι έχουμε ανθρώπους που δουλεύουν σε χώρους που εκπλήσσουν, και παράγουν δουλειά που δημοσιεύεται σε επιστημονικά έντυπα και αποσπά επαίνους και εφαρμόζεται από ξένες κυβερνήσεις αυτές που δεν έχουν οικοαγκυλώσεις.

Αυτά όλα τα κατάλαβα πριν χρόνια όταν ο Βλαστάρης της Ελευθεροτυπίας μου είπε πως ήξερε τα οικοπαιχνίδια, αλλά δεν μπορούσε να κάνει και πολλά διότι "η οικολογία πουλάει". Και επειδή πουλάει τα ΜΜΕ της παρέχουν μιαν ιδιότυπη ασυλία.

Ηλθε ομως η κρίση και σκάνε οι φούσκες. Ουδέν κακόν αμιγές καλού.

Kaymakchalan

archaeopteryx είπε...

Αν δεν μας αφορούσε και το βλέπαμε φιλοσοφικά, οι κρίσεις είναι συνήθως η προσωρινή κάθαρση. Δυστυχώς μας αφορά και θα τσούξει.

Όσο για την ΕΟΕ, φαντάστηκα ότι έγραφα ένα άσχετο για το Σ/Κ, και σήμερα είχε σχεδόν όση κίνηση η 16η Μαρτίου με το Φουκουσίμα...

Δεν φανταζόμουν τόση διαπλοκή με τα πουλάκια...

Διαμαντής είπε...

Το παραλήρημα της Καιμάκ μας θυμίζει περισσότερο παπαγαλάκι ή κρώξιμο κουρούνας; ανακρίβειες (κοινώς κοτσάνες) και μισόλογα που παρουσιάζονται σαν στοιχεία. Εύγε! Αντίλογο μπορούμε να έχουμε ή δεν τον αντέχουμε;

Και μια ερώτηση. Ο Ολυμπιακός και ο Όλαφ Μέλμπεργκ είναι αντίθετοι με τους πράσινους;

Διαμαντής είπε...

Το παραλήρημα της Καιμάκ μας θυμίζει περισσότερο παπαγαλάκι ή κρώξιμο κουρούνας; ανακρίβειες (κοινώς κοτσάνες) και μισόλογα που παρουσιάζονται σαν στοιχεία. Εύγε! Αντίλογο μπορούμε να έχουμε ή δεν τον αντέχουμε;

Και μια ερώτηση. Ο Ολυμπιακός και ο Όλαφ Μέλμπεργκ είναι αντίθετοι με τους πράσινους;

Διαμαντής

Ανώνυμος είπε...

Ο Kaymakchalan, γένους αρσενικού.

Οταν εισήχθη η οδηγία 2078 γιατί δεν προβάλανε τότε αντίρρηση ζητώντας το αυτονόητο: ίδια διαδικασία ένταξης στην αγρανάπαυση με άλλων χωρών της ΕΕ; Γιατί η ΕΟΕ δέχθηκε να είναι κριτής στην διαδικασία που ΕΞΩΦΘΑΛΜΑ ήταν λαμογιά από την αρχή; Λαμογιά που περιγράφεται τόσο ωραία στο πόρισμα της OLAF! Θέλεις να το σκανάρω και να το αναρτσήσω; Ας μας δώσει άδεια ο Αρχαιοπτέρυξ και το κάνω. Είναι 75 σελίδες απόλαυσης!

Θες αντίλογο; Τον έχεις.

archaeopteryx είπε...

archaeopteryxgr@gmail.com

(και έχουμε και scribd για υπερμεγέθη κείμενα)

Διαμαντής είπε...

Αντίλογο να κάνεις με αυτούς που κατηγορείς και όχι με μένα που σε στρίμωξα (από αυτά που ψελλίζεις μάλλον καταλαβαίνουμε ότι σε στρίμωξαν και αυτοί). Σύρε δώστους τα "εξώφθαλμα στοιχεία" σου. Διαφορετικά μείνε στα πιασάρικα τσιτάτα σου και ίσως γίνεις αρεστή σε λίγους.

Και μην μου ζητάς περισσότερη προσοχή από όση σου αξίζει.

Διαμαντής

Ανώνυμος είπε...

Kaymakchalan ωραια ολα αυτα, αλλα απο εδω μεσα ως Kaymakchalan και με τοσες πληροφοριες που μας δινεις χωρις προσωπικα εγω να μπορω να τις διασταυρωσω γιατι ουτε μελος ειμαι ουτε εργαζομενος εκει ουτε μπορω να ξερω περισσοτερα μπορουσες να πας στην γενικη συνελευση που εκαναν πριν μια εβδομαδα νομιζω και να τα ελεγες στα μουτρα τους, αλλα να κατηγορεις τους υπαλληλους ετσι απο εδω μεσα ? χανεις το δικιο σου αν εχεις δικιο

Ανώνυμος είπε...

Ποιός τολμάει να μιλήσει? Και γιατί? Είναι κανείς υποψήφιος? Οι περισσότεροι από εμάς πήγαμε επειδή νομίζαμε ότι μας άρεσε η παρατήρηση πουλιών, ή φιλοδοξούσαμε να μάθουμε και εμείς τι έχει ο τόπος μας.

Τα περισσότερα από αυτά κυκλοφορούν πίσω από την πλάτη των μεγάλων με ιδωτικά email. Ο Kaymakchalan δεν λέει ούτε τα μισά από αυτά που κυκλοφορούν. Ποιός τα ξεκινάει? Πρέπει να παίζονται παιχνίδια στα κλειστά δωμάτια.

Ανώνυμος είπε...

Μερικοί άνθρωποι, όσο και αν φαίνεται παράξενο, ασχολούνται σοβαρά με την βιολογία και την οικολογία. Πιστεύω ότι ανήκω σε αυτούς, και για αυτό δεν μπορώ ούοτε απέξω από το μαγαζί της ΕΟΕ να περάσω. Δεν μου το επιτρέπει ο σεβασμός προς την επιστήμη.

Οσο για τις αποκαλύψεις κλπ, αυτά έχουν βγει στον τύπο επανελειμμένα. Τα οικοπάρκα βούιζαν στον επαρχιακό τύπο για χρόνια, αλλά ουδείς ενδιαφέρθει. Μόνο όταν αυτοκτόνησε ο επιθεωρητής που έστειλαν να καθαρίσει τον κόπρο ασχολήθηκαν, και παρά το πόρισμα της OLAF η υπόθεση μπήκε αρχείο.

Αρχαιπτέρυξ, υπόδειξε τρόπο αποστολής του πορίσματος διότι εκτός από αποκαλυπτικό έχει και το χιούμορ του, όπως τον Φιλιππινέζο οικιακό βοηθό που έστειλαν στο Λονδίνο να διευθετήσει τα οικονομικά.

Kaymakchalan

archaeopteryx είπε...

ΜΠορείς να στείλεις ότι θες στο

archaeopteryxgr@gmail.com

το email είναι και στο "προφίλ" μου).

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε,

Κάνε μια απλή διασταύρωση: πάρε το European Bird Populations Estimates and trends, επίσημο χάρτη των πληθυσμών πουλιών στην Ευρώπη, και σύγκρινε τους πληθυσμούς που αναφέρονται για κάθε είδος πουλιού και δες τι γίνεται σύγκρινε εμβαδόν Ελλάδος και άλλων χωρών και τους πληθυσμούς. Τότε θα καταλάβεις αυτό που ο παραπάνω σχολιαστής αναφέρει ως καταγραφές στο γόνατο.

Η λιγότερο βιομηανικά ανεπτυγμένη χώρα της ΕΕ, με τον πιο αραιό πληθυσμό, καταφέρνει να έχει λιγότερα σε όλα σχεδόν τα είδη πουλιών. Θέλεις και άλλη διασταύρωση;

Ας δούμε την δεκαοχτούρα που ενδημεί σε κάθε δρόμο της Ελλάδας. Η καταγραφή αναφέρει 10-50 000, στην Βουλγαρία 500 000 έως 1000 000, Κροατία 100 έως 150 000.

Σπουργίτης, Ελλάδα 500 000 με 1000 000, Βουλγαρία 1000 000 έως 10 000 000.

Ψαρόνια- Ελλάδα 10 έως 20 000.

Το τροπάριο συνεχίζεται σε πολλά άλλα είδη. Και όποιος πιστεύει ότι κάποιοι κάθισαν και μέτρησαν κάθε είδος ξεχωριστά ας μας πείσει με επιχειρήματα.

Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...

Η διαφήμιση της Ορνιθολογικής στην τηλεόραση, λέει κάτι του τύπου " για τα πουλιά, για σένα κλπ..."
Δεν λέει το πιο σημαντικό : " Για την τσέπη μας ..."
Κλασσική περίπτωση εξαπάτησης ανάμεσα σε πολλές άλλες.
Εξαπάτηση που "πιάνει" πάντα, γιατί πάντα υπάρχουν ηλίθιοι καλόπιστοι υποστηρικτές.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά :
Στην χώρα της λαμογιάς και της σαπίλας, γιατί θα έπρεπε να διαφέρουν οι περιβαλλοντικές ΜΚΟ?
Αυτοί δηλαδή είναι από άλλο ανέκδοτο?
Ας σοβαρευτούμε επιτέλους. Το περιβάλλον "πουλάει" πολύ στις μέρες μας. Και κάποιοι ξύπνιοι το εκμεταλλεύονται κατάλληλα.
Θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβουμε πως αν δεν υπήρχαν τα οικονομικά συμφέροντα, δεν θα κρατιόταν οργανώσεις τόσα χρόνια, θα είχαν ήδη σκορπίσει.
Αδυνατώ να κατανοήσω γιατί όλα αυτά μας εκπλήσσουν.
Τα ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ πράγματα έχουν τελειώσει από καιρό, πάρτε το χαμπάρι...

archaeopteryx είπε...

Μου έστειλε ο Kaymakchalan τέσσερα αρχεία pdf τα οποία ανήρτησα στο scribd.

Ενώ δεν ξέρω, προσωπικά, τον Kaymakchalan, όπως φαίνεται και σε προηγούμενες αναρτήσεις, είναι σχετικά τακτικός σχολιαστής εδώ. Δηλαδη, δεν "εμφανίστηκε" μόνο σε αυτή την ανάρτηση, ούτε γνώριζε ότι θα υπάρξει αυτή η ανάρτηση, ούτε γνώριζα εγώ, ότι γνωρίζει την ΕΟΕ.

Οι διευθύνσεις στο scribd είναι οι ακόλουθες:

http://www.scribd.com/doc/52853064/OLAF-agranapafsi-1-1

http://www.scribd.com/doc/52853472/OLAF-agranapafsi-2-1

http://www.scribd.com/doc/52853572/OLAF-agranapafsi-3-1

http://www.scribd.com/doc/52853647/OLAF-agranapafsi-4-1

ή, μπορείτε να τα δείτε με το

http://www.scribd.com/archaeopteryxgr

και να τα επιλέξετε.

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετική δουλειά!

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετική δουλειά από τον OLAF και τις πηγές μου στηνεπαρχία που βρήκαν το πόρισμα και το προώθησαν.

Και σε αντιδιαστολή η σιγή των Mainstream Media της εποχής εκείνης.

Και πάντα να θυμόμαστε ότι η ΕΟΕ είχε ρόλο στην υπόθεση ως γνωμοδότρια οργάνωση στην επιτροπή.


Kaymakchalan

Επανάληψη χωρίς ονόματα είπε...

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στην ΕΟΕ συμβαίνουν σημεία και τέρατα. Η ΕΟΕ δεν είναι αυτό που δείχνει. Η πραγματικότητα είναι ..ανατριχιαστική :

H Eλληνική ορνιθολογική εταιρεία, είναι ΕΤΑΙΡΕΙΑ με τα όλα της. Πρόκειται για μια άγρια κερδοσκοπική οργάνωση με οικολογικό προσωπείο. Αν δεν ήταν κερδοσκοπική θα είχε προ πολλού διαλυθεί. Είναι μια απίστευτα καλοστημένη μπίζνα λίγων και εκλεκτών καλοπληρωμένων υπαλλήλων σε συνδυασμό με κάποιους "επιστημονικούς συνεργάτες".

Το τελευταίο που τους ενδιαφέρει είναι τα ..πουλιά. Εκεί μέσα τζιράρονται τεράστια χρηματικά ποσά που καταλήγουν σε συγκεκριμένες τσέπες.
Λεφτά τόσο πολλά, που τα 30άρια των συνδρομών τα έχουν για ..τσίχλες.

Τα λεφτά βρίσκονται συνήθως με τους εξής τρόπους :

1. Προγράμματα από ΕΟΚ η Διεθνείς ορνιθολογικούς οργανισμούς. Πολύ χρήμα σε λίγες τσέπες, αφού τα προγράμματα υλοποιούνται με κορόϊδα εθελοντές.

2. Κονδύλια από το Ελληνικό κράτος, ΥΠΕΧΩΔΕ κλπ. με διαδικασίες αδιαφανείς.

3. Χορηγίες από μεγάλες εταιρείες, εργολάβους κλπ. Εδώ είναι το χειρότερο γιατι η πιο προσφιλής μέθοδος που ακολουθείται είναι η παρακάτω:

Σε περιπτώσεις πχ Γιάλοβας που ένα μεγάλο έργο απειλεί το οικοσύστημα, οι μάγκες κάνουν τα κοκόρια και φωνάζουν για να δημιουργήσουν θέμα και να μπλοκάρουν το έργο. Τότε ο εργολάβος αναγκάζεται να τους δώσει λεφτά, οπότε ως δια μαγείας οι φασαρίες τελειώνουν, ο εργολάβος βαφτίζεται "χορηγός"
και το έργο ολοκληρώνεται κανονικά.

Δεν είναι μόνο η Γιάλοβα φυσικά. Τα τελευταία χρόνια τα έχουν αρπάξει από πολλές πλευρές. Πχ ΚΩΠΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΣΧΟΙΝΙΑ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ κ.α. Πολύ βρώμικες ιστορίες. Πολλοί τα ξέρουν, λίγοι μιλάνε.

Οι επιστημονική συνεργάτες πάλι, είναι μια άλλη βρώμικη πλευρά της ιστορίας. Συνήθως στήνουν παραμάγαζα σε σχέση με την ΕΟΕ,
και λαδώνουν υπαλλήλους του ΥΠΕΧΩΔΕ, επιδιώκοντας να αναλάβουν μελέτες σε στημένους διαγωνισμούς. Μιλάμε για πολλά λεφτά.
Τον τελευταίο καιρό μάλιστα, αρκετοί από αυτούς, ορνιθολόγοι στο πτυχίο, έχουν πάρει εργολαβικά ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα
στην Ελληνική ύπαιθρο : Υπογράφουν μαζικά, έναντι αδράς αμοιβής τις μελέτες για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών ΠΑΝΤΟΥ, σε κάθε ελληνικό βουνό και λόφο.
Χαρακτηριστικά σου αναφέρω την περίπτωση του Φ.Πxxxxx που δουλεύοντας για την μεγαλοεταιρεία "ΡΟΚΑΣ", υπογράφει τις μελέτες για όλη την Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Βορείου Αγαίου. ( σημειωτέον πως ο ίδιος εκτός από ορνιθολόγος είναι και φανατικός κυνηγός).

Μπορείς να διανοηθείς πως μόνο στη Λέσβο ετοιμάζει μελέτες για 16 αιολικά πάρκα?

Άνθρωποι αδίστακτοι, τυφλωμένοι από το χρήμα, γιατί μιλάμε για πολλά λεφτά, ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ !!!
Το συνηθισμένο επιχείρημά τους είναι πως αφού κάποιος θα υπογράψει τις μελέτες, ποιός θα υπογράψε -οι δικηγόροι ή οι αρχιτέκτονες- ας το κάνουν οι ορνιθολόγοι να τσεπώσουν και το χρήμα....

Άλλοι πάλι χρησιμοποιούν τις γνωριμίες που αποκτούν και διορίζονται σε Φορείς, νομαρχίες, τοπική αυτοδιοίκηση ή πολιτεύονται.
Υπάρχουν και άλλες ομάδες με διάφορα μικροσυμφέροντα εκεί μέσα. Ενα είναι όμως σίγουρο, πως το τελευταίο που ενδιαφέρει την ΕΟΕ είναι τα πουλιά και η προστασία τους, γι αυτό και παρά τις φανφάρες που δηλώνονται, η ΕΟΕ ποτέ δεν έκανε τίποτα ουσιαστικό για την προστασία τους.

Θα μπορούσα να σου γράψω ολόκληρες σελίδες, όμως είναι κουραστικό.
Τώρα, όσον αφορά στην περίπτωση της Γιάλοβας, η ιστορία έχει με δυό λόγια ως εξής : Ο βιότοπος εγκαταλείφθηκε στις καταστροφικές επεμβάσεις της ΤΕΜΕΣ γιατί η εν λόγω εταιρεία λάδωσε τους πάντες, όχι μόνο την ΕΟΕ αλλά και τις υπόλοιπες οικολογικές οργανώσεις που μυρίστηκαν χρήμα και έτρεξαν σαν τις Ύαινες αλλά και τοπικούς φορείς και κόμματα.

11 Απριλίου 2011 10:14 π.μ.

επανάληψη χωρίς ονόματα είπε...

Ανώνυμος είπε...

Η ΤΕΜΕΣ μοίρασε άφθονο χρήμα και τα στόματα έκλεισαν και το έργο υλοποιήθηκε με καταστροφικες επιπτώσεις στον υγρότοπο.
Το ελεεινό ειδικά με την ΕΟΕ όμως είναι πως μόλις ο Κxxxx μυρίστηκε το χρήμα, απέλυσε τους τοπικούς υπεύθυνους Μxxxxx και την γκόμενα του την Κxxxxxx (που xxxxxx βεβαίως και αυτοί ) και έστειλε στην περιοχή τον κολλητό του Τxxxxxx για να επιβλέπει τις ..χρηματοροές ως κοτζαμπάσης !!! Όργιο αγαπητή μου ! Και ο Μxxxxx που τους κράζει τώρα, φωνάζει απλά γιατί αντί να τα παίρνει αυτός τα παίρνουν άλλοι. Αυτό που επιδιώκει ο "κύριος" Μxxxxx είναι να προκαλέσει πρόωρες εκλογές μήπως φύγουν Κxxxxx και Τxxxxxx με την ελπίδα πως θα ξανααναλάβει την Γιάλοβα με ..ότι συνεπάγεται αυτό. Πρόκειται για διπρόσωπο και υποκριτή που φωνάζει την αλήθεια μόνο και μόνο γιατί σταμάτησε να βάζει το δάχτυλο στο μέλι. Με λίγα λόγια η όλη υπόθεση είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε λαμόγια.

Το 'πιασες? Καλό έ ?

Το πραγματικά τραγικό όμως με την ΕΟΕ είναι η απίστευτη εξαπάτηση στα απλά μέλη της, που βλέπουν το ζήτημα τελείως ιδεολογικά. Άνθρωποι με οικολογικές ευαισθησίες, που επειδή αγαπούν και ενδιαφέρονται για τη φύση και τα πουλιά θεωρούν πως είναι καθήκον τους να γίνουν υποστηρικτές της οργάνωσης.
Κάνουν δηλαδή το τραγικό λάθος να ταυτίζουν τα πουλιά της Ελλάδας με την ΕΟΕ χωρίς να αντιλαμβάνονται τι κρύβεται από πίσω.

Να στο θέσω με ένα παράδειγμα : Αν μια πολυεθνική, η TOYOTA πχ ή η ΙΚΕΑ, ή ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ή ακόμα κι ένα πολιτικό κόμμα, έφτιαχναν έναν ορνιθολογικό σύλλογο, λίγοι θα γίνονταν υποστηρικτές, ακριβώς επειδή θα ήταν ιδιαίτερα καχύποπτοι με το όλο θέμα...
Δυστυχώς η κομπίνα με την ΕΟΕ είναι ότι ενώ επί της ουσίας δεν είναι κάτι διαφορετικό, είναι δηλαδή μια καθαρά κερδοσκοπική επιχείρηση, ο κόσμος δεν το αντιλαμβάνεται, και γίνεται αντικείμενο "εκμετάλλευσης" από κάποιους πονηρούς ¨πουλάκηδες" σαν τον Πxxxxx ή τον Βxxxxx που σαφώς είναι μέσα στην "κλίκα".

Γιατί τα χρειάζονται τα μέλη για να δημιουργούν χάπενιγκς, να κάνουν ντόρο για να φαίνονται...
Και συνήθως περνάνε δυστυχώς τουλάχιστον δυό δεκαετίες από τη ζωή τους μέχρι να αρχίζουν να μυρίζονται την "μπόχα".

Δεν είναι τυχαίο πως όλα τα παλιά στελέχη της ΕΟΕ που δεν είναι μπλεγμένοι στα διαπλεκόμενα έχουν ήδη αποχωρήσει αηδιασμένοι.

Περιττό να σου πω πως όλες λίγο πολύ οι περιβαλλοντικές οργανώσεις είναι μπλεγμένες σε παρόμοιες ΜΠΙΖΝΕΣ, WWF, GREENPEACE,
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ, ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, ΕΚΠΑΖ, ΑΝΙΜΑ, ΑΛΚΥΟΝΗ, κλπ κλπ, ο κατάλογος είναι μακρύς.

Ποιοί όμως απαρτίζουν τελικά την ΕΟΕ ?

Επανάληψη χωρίς ονόματα; είπε...

Ανώνυμος είπε...

Α. ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: Η ψυχή της οργάνωσης! Αυτοί κρατάνε την ομάδα, χωρίς αυτούς θα είχε διαλυθεί προ πολλού. Γιατί ΖΟΥΝ από αυτό, συντηρούνται οικονομικά. Και γι αυτό πρέπει να διατηρούν την οργάνωση ζωντανή πάσει θυσία.
Είναι το ψωμί τους! Μοναδικό τους μέλημα τα προγράμματα και οι χορηγίες, τα μπικικίνια δηλαδή. Δημόσιες σχέσεις και λαμογιά.
Η σχέση τους με "το καλό των πουλιών"? Καμία. Το ίδιο πρόθυμα θα εργάζονταν και σε κυνηγετικό σύλλογο. Το .. "χαρτί" να πέφτει κάθε μήνα....

Β. ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, πουλολόγοι, βιολόγοι και δε συμμαζεύεται :
Η πιό συμπαθής κλίκα. Βασικά μελετάνε, μελετάνε, μελετάνε μέχρι και τα ..αμελέτητα τους! Και συνήθως οι μελέτες βγάζουν ψωμάκι, πράγμα ιερό. Κοιτάνε να χωθούν και σε καμιά θεσούλα, πράγμα επίσης ιερό.

Οι πιο ξύπνιοι από αυτούς ανοίγουν και παραμάγαζα και χέζονται στο τάληρο !

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, εκτός από τα "χρυσωρυχεία" των Κxxxxx, Μxxxxxxxx και Δxxxxxx, χρυσές δουλειές κάνουν και τέσσερα μελετητικά γραφεία ορνιθολόγων της ΕΟΕ που εκπονούν τις μελέτες για τα αιολικά πάρκα που θα εγκατασταθούν στην Ελλάδα.
Η δουλειά δεν είναι ντροπή. Όλοι κοιτάμε το καλό της τσέπης μας.
Η σχέση τους με το "καλό των πουλιών" ? Απολύτως καμία, για να είμαστε σοβαροί

Επανάληψη χωρίς ονόματα είπε...

Ανώνυμος είπε...
Γ. ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ: ( παρασιτικό είδος που πολλαπλασιάζεται ραγδαία)
Ότι πιο άθλιο κυκλοφορεί ανάμεσα στα μέλη της ΕΟΕ. Εγωπαθείς, καιροσκόποι, υποκριτές. Άρρωστοι με την προσωπική τους προβολή.
Θα συμμαχούσαν και με το διάβολο για μια σπάνια φωτογραφία. Γνωρίζω προσωπικά "καταξιωμένο" παπάρα από δαύτους που ακολουθούσε κυνηγούς για να του ξετρυπώνουν πουλιά με τη συμφωνία να καθυστερούν να τα τουφεκίζουν μέχρι να τα τραβήξει. Εξαιρετικός !!! Και όταν τον άκουγες να μιλά για τα πουλιά βούρκωνες. Σκατά στα μούτρα του.
Η σχέση των φωτογράφων με το "καλό των πουλιών" ? Έλεος!

Δ. ΟΙ ΕΝΘΟΥΣΙΩΔΕΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΟΙ
( birdwatchers, nature lovers, bloggers, εθελοντές κλπ) :
Tα απόλυτα θύματα . Η επιτομή της ηλιθιότητας ! Θεωρούν την οργάνωση ως μεγάλη ιδέα χωρίς να βλέπουν πέρα από τη μύτη τους.
Τι να πει κανείς εδώ? Οι μισοί θέλουν ψυχίατρο. Χρειάζεται σίγουρα μια γερή δόση από "βλάψιμο" για να τρέχει κανείς εκατοντάδες χιλιόμετρα απλά για να καταγράψει στο τεφτέρι του ένα πουλί.

Άλλο οι επιστήμονες. Από την άλλη οι φωτογράφοι φέρνουν τουλάχιστον και καμιά φωτογραφία πίσω...
Η σχέση τους με το "καλό των πουλιών" ? Απολύτως καμία.
Είναι πολύ χρήσιμοι όμως για το καλό των προηγούμενων τριών κατηγοριών, και πολύ πρόθυμοι για ..θελήματα!

Αυτές είναι οι βασικές
κατηγορίες, εννοείται πως υπάρχουν και υβρίδια.

Ένα είναι βέβαιο. Αν τα πουλιά της Ελλάδας είχαν φωνή να μιλήσουν, σίγουρα θα έκραζαν όλα τα μαλακισμένα της ΕΟΕ, πολύ περισσότερο απ΄ όσο θα έκραζαν ακόμα και τους κυνηγούς!

archaeopteryx είπε...

Τα τελευταία 4 σχόλια είναι τα ίδια με αυτά που φαίνοντα ότι τα έχει διαγράψει διαχειριστής (c' est moi) αλλά χωρίς τα ονόματα.

(μετά από ανώνυμο email που έδειχνε στενοχώρια)

Ανώνυμος είπε...

Ο διαχειριστής μας βεβαιώνει ότι δεν γνωρίζει προσωπικά κανέναν από τους ανώνυμους. Ξεκινάει τα σχόλια του σαν αντικειμενικός αλλά στην πορεία...

Οι δε ανώνυμοι μας τάζουν στοιχεία και αποκαλύψεις αλλά πέραν μπουδρολογιών τίποτα άλλο.

Ο Καιμακτσαλάν δίνει συγχαρητήρια στις πηγές του (κίνηση εξαιρετικά αστεία) που του προωθούν ένα πόρισμα. Στην αρχή μας το καμάρωνε σαν «αποκαλυπτικό» μετά δειλά-δειλά μας είπε ότι «μπήκε στο αρχείο». Και αφού το διαβάσαμε πολλές φορές δεν βρήκαμε που εμπλέκεται η ΕΟΕ ή που είχε νταλαβέρια με τους μάγκες που ροκανίσανε τα κονδύλια.

Φούσκες λοιπόν.

Και κάπου εκεί αφαιρούνται ονόματα δήθεν από στενοχώρια.

Πιστεύετε ακόμα ότι μπορείτε να μας πείσετε ότι δεν είναι στημένο και ότι πρέπει να σας πάρουμε στα σοβαρά?

Ιερεμίας

archaeopteryx είπε...

Ιερεμία,

αυτό που είπα το είπα και δεν θέλει φιλοσοφία. Δεν έχω ιδέα τι θέλει ή δεν θέλει η ΕΟΕ, ΞΕΡΩ ότι κάνει μελέτες, και ξέρουν πολλοί που αντιμάχονται αιολικά στις περιοχές τους ότι οι μελέτες της ΕΟΕ επιτρέπουν ή ανέχονται αιολικά.

Εάν νομίζετε ότι τα αιολικά κάνουν ο,τιδήποτε άλλο από το να διώχνουν πουλιά ή να αλέθουν πουλιά, πείτε το. Εχω δει και μελέτες που λένε ότι τα πουλιά μαθαίνουν να αποφεύγουν τα αιολικά κλπ κλπ. Εδώ απέδειξαν οι "ενδιαφερόμενοι" ότι υπάρχει ανθρωπογενές φαινόμενο του θερμοκηπίου, θα κολλήσουν στην ΕΟΕ;

Δεν είναι αυτό το θέμα. Η Greenpeace έχει φήμη ολίγον λέρας. H WWF έχει φήμη ολίγον φλώρων που μεθοδεύτηκαν και αυτοί. ΟΛΟΙ μεθοδεύονται με λεφτουδάκια και μελετούλες, ΟΛΟΙ. Η ΕΟΕ έχει φήμη ότι μερικοί έχουν μεδοθευτεί αλλά ο πολύς κόσμος είναι εν τάξει.

Προφανώς μέσα στην ΕΟΕ έχετε κάποια μικρογραφία της Ελλάδας. Εμένα δεν με αφορούν τα εσωτερικά της ΕΟΕ. Με ενδιαφέρει να έχετε επίγνωση του τί κάνετε και γιατί το κάνετε.

Προφανώς πάτησα κάποιο κάλο γιατί 700+ επισκέψεις στα δύο προηγούμενα 24ωρα, σε μία ανάρτηση, δεν μου έχει ξανατύχει. Τα περί OLAF και αγραναπάυσεων τα έχουν δεί μόλις 30.

Αυτό το ερμηνέυω ότι η βάση σας έχει και κάποια περιέργεια για τα άπλυτά σας, και το τι αισθάνεται το ξέρει αυτή.

Οι δικές μου απόψεις είναι

"αφήστε τα βουνά και τα νησιά ήσυχα, γιατί όσες φτερωτές και να βάλετε, ρεύμα δεν θα έχετε, θα κάνετε και ζημιά και δεν θα έχειη ΕΟΕ πουλιά να παρατηρεί"

Αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Αναφέρθηκε κάποιος στους "μεγαλοφωτογράφους" της ορνιθολογικής.
Εννοείτε αυτούς που αυτοαποκαλούνται ως "καταξιωμένοι επαγγελματίες φωτογράφοι φύσης" ?

Ανώνυμος είπε...

Ναι γεια σου, ακριβώς αυτούς !
Τα κολητάρια της Μπιρμπίλως, που έπιασαν ο καθένας κάβο στις περιβαλλοντικές εταιρείες και δημιούργησαν "αυλή" για να κάνουν τις δημόσιες σχέσεις τους...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε archaeopteryx ποιός σε πίεσε και έσβησες τα ονόματα από τα προηγούμενα mail? Άσε να μαθαίνουμε κι εμείς της ορνιθολογικής, γιατί από μέσα δεν μας λένε τίποτα. Επικρατεί "ο νόμος της σιωπής" αν τον έχεις ακουστά...

Ανώνυμος είπε...

Αφήστε τους ήσυχους ρε παιδιά, χομπίστες είναι.

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον κάποιοι δεν τα καταφέρνουν και τόσο καλά στα καρεδάκια τους σε σχέση με άλλους και μην βρίσκοντας να πουν κάτι κρύβουν τη ζήλεια τους.
Κάντε οικονομίες για εξοπλισμούς και προπονηθείτε και θα καταξιωθείτε και εσείς. Σε όλους μας αρέσουν οι καλές φωτογραφίες.

archaeopteryx είπε...

Κανείς δεν με πίεσε.

Δεν έχει σημασία ποιά είναι γκόμενα τίνος, ή ποιός κάνει τι.

Εξ άλλου, αυτά τα σχολια (με τα ονόματα) πρέπει να είναι από email που κυκλοφόρησε μεταξύ των μελών της ΕΟΕ (αυτό μου το είπε στο mail μου χτες το βράδι άτομο που επίσης είναι επισκέπτης σε μένα εδώ και μήνες). Αν λοιπόν έχει κυκλοφορήσει, τα ξέρουν οι πάντες στην ΕΟΕ τα ονόματα. Δεν χρειάζεται να τα θυμάμαι και εγώ.

Ασε που αν η "γκόμενα" ή ο "λεγάμενος" είναι και παντρεμένοι (όχι μεταξύ τους) θα ανοίξω άλλα... χαχαχάαα!!!

Ανώνυμος είπε...

Λάθος 12 18 δεν είναι όλοι χομπίστες. Οι πολλοί είναι χομπίστες και την βρίσκουν. Οι λίγοι εκμεταλλεύονται και στήνουν παραμάγαζα.

Ανώνυμος είπε...

Χμμ, δεν είναι ακριβώς έτσι...
Υπάρχουν χομπίστες στην ορνιθολογική, αλλά υπάρχουν και μπιζναδόροι.
Με άλλα λόγια χρησιμοποιείται η βιτρίνα για να κρύβει την ουσία.
Το μεγάλο ερώτημα είναι αν είναι αποδεκτό να κάνει κάποιος το χόμπυ
του εκεί που κάποιοι άλλοι κάνουν τις μπίζνες τους.
Για μένα δεν είναι αποδεκτό, με ενοχλεί αφόρητα.
Το θλιβερό είναι ότι υπάρχουν εκεί μέσα και άνθρωποι που ενώ γνωρίζουν,
δεν ενοχλούνται. Τι να πω, η ..μετάλλαξη έχει πιάσει κόκαλο !

Ανώνυμος είπε...

Αν όλους αυτούς (των περιβαλλοντικών εταιρειών, ΜΚΟ κλπ), τους γνωρίσει κανείς καλά -και εννοώ ΚΑΛΑ δηλαδή δεκαετία και βάλε-, μπορεί φτάσει στο σημείο να του φαίνονται συμπαθείς ακόμα και οι ..κυνηγοί!
Αν ακούγεται υπερβολικό, σας συνιστώ να ρωτήσετε παλιούς που έχουν ήδη αποχωρήσει από τέτοιες "εταιρείες".
Θα μάθετε εγγυημένα ..σημεία και τέρατα !
Μια δοκιμή θα σας πείσει...

Ανώνυμος είπε...

Ιερεμία,

Η ΕΟΕ είχε ΘΕΣΜΙΚΟ ρόλο στα οικοπάρκα διότι χρειαζόταν η υπογραφή της για να ενταχθεί "πάρκο" στο σύστημα και να αντλήσει χρήμα.

Αυτό στην καθομιλουμένη πως το λέμε;

Το πόρισμα αποδεικνύει ότι η ολη ιστορία με τα οικοπάρκα στην Ελλάδα ήταν μια κομπίνα. Αυτό που θα βρεις στην ΦΕΚ είναι ο θεσμικός ρόλος της ΕΟΕ.

Η πραγματική τραγωδία όμως είναι αλλού, στην σύγκριση του τι έγινε στο εξωτερικό με τα χρήματα της αγρανάπαυσης και τι ΔΕΝ έγινε εδώ. Εκεί εξω, φορείς με τους οποίους ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ η ΕΟΕ, άρα έπρεπε να ξέρει τα δυνητικά ωφέλη της αγρανάπαυσης έκαναν θαύματα για την βελτίωση των "ενδιαιτημάτων" όπως μας έμαθε να τα λέμε η ΕΟΕ.

Ηξεραν και δεν μίλησαν, αυτό δεν σου αρκεί;

Kymakchalan

Ανώνυμος είπε...

Ενα παράδειγμα του τι έγινε αλλού με την αγρανάπαυση:

Στην Ωβέρνη της Γαλλίας φυτεύτηκαν 600 τρέχονται χιλιόμετρα φυσικου φράχτη. Οσοι ξέρετε από βιολογία θα ξέρετε τον όρο "edge effect" και πως αυτό ωφελεί τα πουλιά προσφέροντας κάλυψη και τροφή σε καλλιεργούμενα εδάφη.

Αυτό έγινε με αποκλειστική χρηματοδότηση από την αγρανάπαυση. Αυτά βλέπουμε και αγανακτούμε όσοι έχουμε γνώση από οικολογία και διαχείριση οικοσυστημάτων.

Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...

Ιερεμίας speaking

Καιμακτσαλάν φυσικά και εσύ καταλαβαίνεις (αλλά δεν παραδέχεσαι) ότι δεν μας αρκούν τα στοιχεία σου. Μας είπες ότι η ΕΟΕ υπέγραψε για να φάνε λεφτά τα λαμόγια. Μας έστειλες και το πόρισμα και υποθέτω συμφωνούμε όλοι ότι κακώς μπήκε στο αρχείο. Δεν μας λες όμως και πως μπορεί η ΕΟΕ (και η κάθε ΕΟΕ) μέσω του θεσμικού της ρόλου να προλαβαίνει τέτοιες λουμπινιές, όταν δεν μπορεί ολόκληρο ελληνικό κράτος και εκ των υστέρων ούτε η ΕΕ? δεν μας λες και πως "ωφελήθηκε" η ΕΟΕ από τις υπογραφές αυτές? βάλε και τις πηγές σου να μας στείλουν και το ΦΕΚ. Γιατί ακόμα δεν είδαμε αποδείξεις στα γραφόμενα σου.

Ανώνυμος είπε...

"...Η Greenpeace έχει αλωθεί προ πολλού. Είναι μέρος του αιολικού λόμπυ. Η WWF κράτησε αποστάσεις μέχρι που η Greenpeace εξευτελίστηκε. Τώρα θα εξευτελιστεί και η WWF. Μένετε μόνο εσείς, και το ράδιο αρβύλα στα πεζοδρόμια λέει ότι έχει αρχίσει και σε εσάς το κακό. Μην το κάνετε, δεν αξίζει τον κόπο… "

Σχόλιο στα γραπτά σου φίλε archaeopteryx :
Δηλαδή τι ακριβώς περιμένεις από την ορνιθολογική και την ξεχωρίζεις από τα υπόλοιπα περιβαλλοντικά λαμόγια ?
Από που προκύπτει η ποιοτική διαφορά ?

Γνωρίζεις μήπως ότι σε περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας, ευαισθητοποιημένοι κάτοικοι και τοπικοί φορείς που δίνουν μάχη ενάντια στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών ακριβώς για να προστατέψουν τα πουλιά, έχουν αποκλείσει την συμμετοχή της ορνιθολογικής, ακριβώς για να μην υπονομευθεί ο αγώνας τους ?

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι
Να καταθέσω κι εγώ την άποψη μου στην πολιτισμένη παρέα σας:

Διερωτώμαι πως γίνεται στις μέρες μας, να υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που πιστεύουν με εφηβική αφέλεια, πως οι οικολογικές κλπ οργανώσεις δεν σχετίζονται με οικονομικά συμφέροντα, όταν ακριβώς αυτά τα οικονομικά κίνητρα αποτελούν την γενεσιουργό αιτία σύστασης αυτών των οργανώσεων !

Είναι προφανές πως ο κόσμος μπερδεύεται με μια εξιδανικευμένη εικόνα που προβάλλεται σκοπίμως προς τα έξω, μερικών ρομαντικών "τρελλών" που θέλουν να σώσουν τον πλανήτη κλπ. κλπ.
Πιθανόν έχουμε ξεκαθαρίσει και με στρεβλό τρόπο κάποια ζητήματα, θα θέσω ένα παράδειγμα:
Το ότι οι κυνηγοί είναι οι "κακοί" επειδή σκοτώνουν (στο οποίο συμφωνώ γενικά) δεν σημαίνει
κατ' ανάγκη ότι οι οικολόγοι είναι οι "καλοί".
Έχετε αναρρωτηθεί άραγε τι συμφορά και πανικός θα έπεφτε στα ΕΚΠΑΖ, ΑΝΙΜΕΣ και ΑΛΚΥΟΝΕΣ κλπ, στην υποθετική περίπτωση που για κάποιο μαγικό λόγο θα σταματούσαν να υπάρχουν τραυματισμένα και πυροβολημένα ζώα?
Αυτομάτως όλοι αυτοί θα έχαναν το ψωμάκι τους, το λόγο ύπαρξης τους και τον ..ύπνο τους !
Με άλλα λόγια, ένα τέτοιο υποθετικό σενάριο δεν θα τους ήταν καθόλου επιθυμητό.

Ενα απλό παράδειγμα για να στοχαστούμε όλοι μας πάνω στις έννοιες του καλού και του κακού...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε αρχαιοπτέρυγα,
Ενημέρωσε τους φίλους σου Χιώτες, που αγωνίζονται ενάντια στις τουρμπίνες του Ρόκα,
πως όλες τις μελέτες του Ρόκα και στη Χίο, έχει αναλάβει εργολαβικά ο ορνιθολόγος Φ. Περγαντής, της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή μιλάμε για πολύ χρήμα εκεί μέσα δικέ μου !!!
Πως θα γίνει να διοριστώ στην ..ορνιθολογική?

Ανώνυμος είπε...

Ωραίοι ιδεολόγοι δηλαδή, προστάτες των πουλιών και πράσινα άλογα.
Μόλις όμως μυρίστηκαν το χρήμα με τις τουρμπίνες, όρμησαν σαν τις ύαινες στο φαί!

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι μόνο η ορνιθολογική.
Έχετε ακουστά την Ελληνική εταιρεία προστασίας της φύσης?
Εκεί να δείτε μπουμπούκια...

Ανώνυμος είπε...

Παίδες διαβάζω για πολλές "εταιρείες" και πολλές "προστασίες" εκεί μέσα. Τι γίνεται ρε ?
Τυχαίο, δε νομίζω...

Ανώνυμος είπε...

Ιερεμία: η ΕΟΕ μπορούσε απλά να αρνηθεί συμμετοχή στο σύστημα της αγρανάπαυσης. Τόσο απλό.

ΤΟ ΦΕΚ με την υπουργική απόφαση που ενσωμάτωνε την οδηγία 2078 θα ψάξω να το βρω, κάτι που μπορεί να κάνει ο καθένας, δεν είναι μυστικό ντοκουμέντο, απλά θέλει λίγο κόπο και χρόνο. Είναι η 314159/5-3-93 υπουργική απόφαση. Ακολούθησε και άλλη, που προέβλεπε τις λεπτομέριες της εφαρμογής και εκεί έχει γέλιο. Προέβλεπε την ανάγνωση 175 σελίδων από τους καλλιεργητές για να υποβάλουν αίτηση αγρανάπαυσης. Στην Αγγλία είναι μια σελίδα Α4!!! Εδώ εφηύραν την λούμπα της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για κάθε αίτηση και τα γνωστά οικολογικά κόλπα.

Οσο για το τι θα έκαναν τα διάφορα κέντρα περίθαλψης αν έπαυαν τα πυροβολημένα; Θα έβρισκαν πόσα πουλιά τραυματίζονται από καλώδια, κεραίες αναμετάδοσης, ανεμογεννήτριες, φάρους κλπ και θα είχαν ΠΟΛΛΗ δουλειά. Σε μια κεράια αναμετάδοσης στις ΗΠΑ σε ένα βράδυ μετρήθηκαν ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ νεκρά πουλιά. Στην Ελλάδα των 915 φάρων ούτε ένα.

Δεν έχει Newsworthy Mileage ο απλός τραυματισμός από τέτοια. Χωρίς δράμα δεν γίνεται δουλειά σε αυτή τη χώρα.

Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...

Αντί να πεις για τους κυνηγούς που σμπαροκοπάνε ότι πετάει τα βάζεις με τα κέντρα περίθαλψης που σώζουν ζωούλες. Ελλαδιστάν για πάντα.

Ανώνυμος είπε...

Έτσι είναι φίλε μου. Ισοπέδωση και όποιος τσιμπήσει. Κι όπως βλέπεις υπάρχει πρόθυμος λαός.

yesman

Ανώνυμος είπε...

Στατιστικά δεν είναι τυχαίο πως η συντριπτική πλειοψηφία των μελών στις περιβαλλοντικές ΜΚΟ, είναι άνθρωποι που χωρίς απαραίτητα να είναι πλούσιοι, έχουν κατά κάποιο τρόπο λυμένα τα οικονομικά τους προβλήματα και δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.
Διαφωνώ πλήρως λοιπόν με προηγούμενο συνομιλητή που υποστήριξε ότι η ορνιθολογική εταιρεία μοιάζει με μικρογραφία της Ελλάδας, εκτός αν δεχτούμε πως η χώρα μας αποτελείται μόνο από δασκαλάκους, που τους πληρώνουμε για να δουλεύουν τετράωρο και πενθήμερο και τον υπόλοιπο χρόνο τους ξύνουν τα αρχ....α τους φιλοσοφώντας σχετικά με την ..αφόδευση του κορμοράνου !

Ανώνυμος είπε...

Κατ’ αρχήν οφείλω να ομολογήσω ότι για το θέμα των ανεμογεννητριών δεν ξέρω και πολλά. Όμως σχετικά με το ρόλο της Ορνιθολογικής και τις μελέτες για ΑΠΕ, κάτι έχω διαβάσει.
Στα σχόλια εντοπίζει κανείς ερεθίσματα για «επαναπροσέγγιση» σε διάφορους τομείς, αλλά δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο ενδιαφέρει την ιστοσελίδα σας.
Και για τα αιολικά και για τα «μετρήματα πουλιών» αλλά και για τις «ανακαλύψεις» ειδών εκεί που είναι αμφίβολο αν πράγματι τα είδαν κάποια μέλη της ορνιθολογικής. Στα θέματα πουλιών έχει πλέον «τεκμηριωθεί» από τους κυνηγούς ότι στα ΜΜΕ διαρρέουν συνέχεια στρεβλώσεις και προπαγάνδες από διάφορες οικολογικές ΜΚΟ και ειδικά από τα παλιά και δυναμικά στελέχη της Ορνιθολογικής.

Τυχαία έπεσα πάνω στη σελίδα σας, οπότε δεν γνωρίζω κατά πόσο στο παρελθόν έχετε διαβάσει, σχολιάσει κλπ, το περιεχόμενο των περσινών διαβουλεύσεων για τις ΑΠΕ, αλλά και για την ΚΥΑ με θέμα τις ΖΕΠ (του γνωστού Natura 2000) όπου στα παραρτήματα η Ορνιθολογική δίνει ρεσιτάλ ερμηνειών και οδηγιών, υπό την κάλυψη των συντακτών του νομοθετήματος.

Όμως για τα Οικοπάρκα, θέλω να ευχαριστήσω αυτόν που εντόπισε το πόρισμα της OLAF. Πολύ ενδιαφέρον έγγραφο γιατί εκτός από την ιστορική του αξία, και μόνο από τις αναφορές σε ονόματα υπηρεσιακών και εταιρειών που εμπλέκονται, αλλά και των Ιερών Μονών, μπορεί να δει κανείς το χάλι της Ελληνικής δημόσιας διοίκησης σε όλο της το μεγαλείο.

Χρειάζεται πολύ διάβασμα για να μπορέσω να καταλάβω ακριβώς τι έγινε, πώς έγινε και ποιοι από τους υπηρεσιακούς κυρίως μπορεί να έχουν συνηγορήσει σε όλο αυτό το πανηγύρι. Και είναι αμφίβολο αν καταλάβω, αλλά που λέει ο λόγος…
Το μεγαλύτερο κακό είναι ότι η ιστορία με τις παρατυπίες στα Οικοπάρκα, επαναλήφθηκε …
Όσο για τις επιτροπές, νομίζω ότι στην πρώτη φάση του σκανδάλου (απάτη Νο1), στους θεσμικούς φορείς κρίσεων για το ποιοι και πώς θα οργανωθούν αυτά τα προγράμματα δεν συμπεριλαμβανόταν η Ορνιθολογική αλλά εκπρόσωπος της WWF.

http://www.eksegersi.gr/article.php?article_id=3199&cat_id=27
http://www.eksegersi.gr/article.php?article_id=4565&cat_id=19
Μια γενική εικόνα από το ιστορικό της υπόθεσης

http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=177522
http://geoponosnet.blogspot.com/2008/11/23.html
http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=03.11.2008,id=64937600

Πάντως σχετικά με τις ΑΠΕ, πιστεύω ότι και η Ορνιθολογική αλλά και το WWF προωθούν δυναμικά τις ανεμογεννήτριες (λιγότερο στα φανερά, αλλά δυναμικά με τις γνωμοδοτήσεις τους σε υπουργεία και δημόσιες υπηρεσίες, όπου λύνουν και δένουν στην Ελλάδα (τουλάχιστον τα τελευταία 10 χρόνια).

Ανώνυμος είπε...

Ορνιθολογική και Ανεμογεννήτριες.
Μερικές (ελάχιστες) από τις πληροφορίες που «κυκλοφορούν» για το μη ξεκάθαρο ρόλο της ΕΟΕ στις μελέτες, μελέτες, μελέτες ή και χωροθετήσεις έργων καθώς και για τα πλάνα εκμετάλλευσης (που μάλλον προϋπήρχαν από χρόνια) για κάποια βουνά με καλό αιολικό δυναμικό.

http://www.martino.gr/martino3/52-windturbines/273-gypas

http://iteanet.blogspot.com/2009/02/blog-post_8958.html

Ανώνυμος είπε...

Συμπλήρωση – διόρθωση στο μήνυμά μου ως «Ανώνυμος», (12.34):
Σχετικά με τη θεσμική συμμετοχή της Ορνιθολογικής στο πρόγραμμα των ΟΙΚΟΠΑΡΚΩΝ.

Τελικά είχαν δίκιο όσοι είπαν ότι και σε αυτή την ιστορία υπήρχε εμπλοκή και της Ορνιθολογικής. Μπερδεύτηκα, επειδή έχουν περάσει τόσα χρόνια από τότε αλλά και επειδή θυμόμουν έντονα τη συμμετοχή εκπροσώπου του WWF.
Όμως θα έπρεπε να το είχα φανταστεί. Αυτές οι δύο οργανώσεις πάνε μαζί. Η μία βάζει σφραγίδες για ότι αφορά τα πουλιά και η άλλη για όλα τα υπόλοιπα!

Στο απόσπασμα άρθρου στο περιοδικό «Κυνηγεσία και Κυνοφιλία», τεύχος 502 Ιανουάριος 2004, με τίτλο: «Οικοπάρκων και αγρανάπαυσης παραλειπόμενα», αναφέρονταν αρκετές λεπτομέρειες:
«Σε, εφαρμογή του άρθρου 16 του Καν.746/96 και του σημείου 13 της υπ.αριθ. 237 διμερούς απόφασης είχε ορισθεί και ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ!
Η επιτροπή αυτή αρχικά είχε ορισθεί να αποτελείται από πλειάδα μελών:
Τον Δ/ντή Χωροταξίας & Προστασίας του Περιβάλλοντος (του Υπουργείου Γεωργίας) καθώς και τον Τμηματάρχη της ίδιας διεύθυνσης. Επίσης και ο εισηγητής της παραπάνω επιτροπής ορίζονταν από την ίδια διεύθυνση.
3 υπαλλήλους (Δ/ντής Δ/νσης, τμηματάρχης και εισηγητής) της Δ/νσης Αισθητικών Δασών και Θήρας.
2 υπαλλήλους (Δ/ντής Δ/νσης, Δ/νσης Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού) του ΥΠΕΧΩΔΕ.
7 καθηγητές και ερευνητές Πανεπιστημίων
1 ερευνητή του Ε.Θ.Ι.Α.Γ.Ε.
Για τα μέλη αυτής της επιτροπής υπήρχε ονομαστικά αναφορά. Επίσης ονομαστικά ορίζονταν και οι αναπληρωτές τους.
Στον κατάλογο αυτό της επιτροπής, προβλέπονταν και θέσεις για οικολογικές εταιρείες, όμως με την εξής διαφορά: Τον εκπρόσωπο της Ορνιθολογικής Εταιρείας, και εκπρόσωπο του Παγκόσμιου Ταμείου για την Φύση (W.W.F.) θα τον όριζαν οι ίδιες οι εταιρείες. Η επιτροπή αυτή προβλεπόταν να λειτουργεί σε ολομέλεια, μια φορά το τρίμηνο, μετά από έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου της, δηλαδή του τότε Δ/ντή στη Δ/νση Χωροταξίας και Προστασίας Περιβάλλοντος του Υπ.Γεωργίας. Όμως, για την ενασχόληση με ειδικά θέματα παρακολούθησης και αξιολόγησης του προγράμματος, προβλεπόταν ότι ήταν δυνατόν να συγκροτηθούν υποεπιτροπές στα πλαίσια της Επιτροπής κατόπιν προσκλήσεως του προέδρου. Οι υποεπιτροπές αυτές θα μπορούσαν να συνέλθουν εκτάκτως ή ανά δίμηνο. Προβλεπόταν επίσης να καθορισθεί ο τρόπος κάλυψης των δαπανών λειτουργίας της εν λόγω Επιτροπής.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, είχε ειπωθεί από τους αρμόδιους (που είχαν ερωτηθεί για το θέμα), ότι στις συνεδριάσεις της εν λόγω επιτροπής, κάποιοι δεν κλήθηκαν ποτέ να παρευρεθούν σε αυτή την επιτροπή, κάποιοι άλλοι είχαν πει είχαν μάθει ότι κάποιοι άλλοι παρευρέθηκαν μια – δυο φορές σε κάποιες «συνεδριάσεις» και είχαν διαφωνήσει με αυτά που άκουσαν ότι επρόκειτο να γίνουν… κλπ, κλπ.
Για την Ορνιθολογική και το WWF, σε εκείνο το δημοσίευμα αναφερόταν το εξής: «….οι δύο εμπλεκόμενες «οικολογικές» οργανώσεις ανεξάρτητα αν συμμετείχαν ή όχι σε κάποια από τις «συνεδριάσεις» αυτής της επιτροπής, σ’ ένα πρόγραμμα όπου σημειώθηκε εξόφθαλμη παραποίηση των κανόνων εφαρμογής του, δεν έχουν προβεί ούτε σε ανακοινώσεις ούτε σε καταγγελίες στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα».

Ανώνυμος είπε...

ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

Θα σε μπλέξουν σε σκάνδαλο που δεν είχες καν συμμετοχή.

Θα μας πείτε και άλλα τέτοια για να συνεχίσω να γελάω μαζί σας ή να ψάξω για άλλες γκεμπελίστικες φαιδρότητες?

Με την δική σας "λογική" τότε που ήταν οι κυνηγετικές οργανώσεις και οι λοιποί "διαχειριστές της φύσης" να βάλουν τις φωνές για τα οικοπάρκα σας?

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι περίεργο που κάποιος (ποιός άραγε;) αποφάσισε να ελεγχθούν ΜΟΝΟ οι ΜΚΟ που ιδρύθηκαν μετά το 1997; Δηλαδή, όσες ιδρύθηκαν πριν το 1997 και συνεχίζουν να λειτουργούν απορροφώντας πολλά εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία χρόνια με ποιά λογική ΔΕΝ θα ελεγχθούν; Τί σχέση έχει το έτος ίδρυσης με τον οικονομικό έλεγχο;
Θα ήταν πιο λογικό να γινόταν έλεγχος σε όσες ΜΚΟ έχουν απορροφήσει Εθνικά ή Ευρωπαϊκά κονδύλια τα τελευταία 10-15 χρόνια ανεξαρτήτως έτους ίδρυσης.
Μήπως επειδή σε αυτές που ιδρύθηκαν πριν το 1997 ανήκουν και οι γνωστές περιβαλλοντικές ΜΚΟ της παρέας της κας Μπιρμπίλη και πρέπει να μείνουν στο απυρόβλητο;

Γράφει το WWF στη σελίδα του: "... ως μη κυβερνητικές οργανώσεις δικαιούνται να ονομάζονται μόνο όσες (...) ενώ ταυτόχρονα παραμένουν ανεξάρτητες από οποιοδήποτε κομματικό, οικονομικό ή επιχειρηματικό συμφέρον."

Δεν ξέρω σχεδόν καμία από τις λεγόμενες "περιβαλλοντικές" ΜΚΟ που να μην έχουν εισπράξει τεράστια ποσά τα τελευταία χρόνια, είτε από εθνικούς πόρους, είτε από την Ευρώπη, είτε από επιχειρήσεις είτε από κάποια μυστηριώδη πολυεθνικά ιδρύματα που δεν δίνουν λόγο σε κανέναν για τις πηγές εσόδων τους.

Ακόμα και το WWF, που διατύπωσε τον παραπάνω ορισμό των ΜΚΟ, δέχεται ύποπτες χρηματοδοτήσεις από επιχειρήσεις (Eurobank, Μποδοσάκης, κ.ά) αλλά κυρίως από διάφορα "ευγενή" ιδρύματα όπως το περιβόητο ίδρυμα MAVA από τη Σουηδία, το ίδρυμα Λεβέντη που έχει έδρα στην Αφρική αλλά και το ίδρυμα Λάτση που εδρεύει στο γνωστό φορολογικό παράδεισο του Λίχτενσταϊν...

http://www.mava-foundation.org/
http://www.leventisfoundation.org/
http://www.latsis-foundation.org/

Και δεν συζητάμε βεβαίως για λίγες χιλιάδες ευρώ. Τα τρία παραπάνω ιδρύματα χρηματοδοτούν το WWF Ελλάδος με πάνω από 2.000.000 ευρώ σε τακτική ετήσια βάση!! Αυτό προκύπτει από τους ισολογισμούς που βρίσκονται δημοσιευμένοι στη σελίδα του WWF

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία η οποία όμως τα τελευταία χρόνια αυτοδηλώνεται ως το τοπικό παρακλάδι του Birdlife International. Δείτε τι τζίρο έκανε αυτή η "εταιρία" το 2009:
- Δημόσια χρηματοδότηση: 766.843 ευρώ από τα οποία τα 488.616 είναι από εθνικούς πόρους
- Δωρεές: 264.206 ευρώ (όλως περιέργως δεν κατονομάζονται οι... δωρητές)

Και δεν φτάνουν μόνο τα τεράστια ποσά που διαχειρίζονται οι παραπάνω εταιρίες. Μαζί με καμιά δεκαριά ακόμα παρόμοιες "περιβαλλοντικές" ΜΚΟ έχουν αυτοδιοριστεί ελέω Θεού προστάτες της Ελληνικής φύσης. Εχουν την απαίτηση να νομοθετούν για το περιβάλλον και μάλιστα φτάνουν στο σημείο να εγκαλούν δημοσίως τους βουλευτές και να απειλούν με προσφυγές στο ευρωπαϊκό δικαστήριο όταν δεν ψηφιστεί κάτι από αυτά που επιδιώκουν. Και τι είναι αυτό που επιδιώκουν; Προφανώς επιδιώκουν τον πλήρη έλεγχο στην πολύπαθη Ελληνική ύπαιθρο. Επιδιώκουν να χαρακτηριστούν ως "προστατευόμενες" όσο γίνεται περισσότερες περιοχές της Ελλάδας ώστε να τα μασάνε ποικιλοτρόπως από διάφορες άχρηστες μελέτες, οι ίδιες οι ΜΚΟ ή διάφορα συνεργαζόμενα στελέχη τους (Δημαλέξης, Μπούσμπουρας κλπ).

Το έχει πει βέβαια ο πρωθυπουργός ότι στην Ελλάδα έχουμε τις 6πλάσιες περιβαλλοντικές μελέτες από τον μέσο όρο της Ευρώπης και ότι παράγουμε πολύ αέρα και καθόλου δεν προστατεύουμε το περιβάλλον. Το είπαν και κάποιες από τις περιβαλλοντικές ΜΚΟ, όπως το Αρχιπέλαγος, σε σχετικό δημοσίευμά του με τίτλο "Απόπειρα χειραγώγησης του περιβάλλοντος στην Ελλάδα". Αλλά όλα αυτά φαίνεται ότι δεν φτάνουν στο υπουργικό γραφείο εκεί στο ΥΠΕΚΑ...

Ελπίζουμε, έστω και τώρα, ο αρμόδιος εισαγγελέας και οι βουλευτές μας να καταλάβουν τι οικονομικά παιχνίδια παίζονται εν ονόματι των διαφόρων ΜΚΟ και να επεκτείνουν τον έλεγχο σε όλες τις ΜΚΟ που δρουν στην Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

Oριστε τι κανουν οι ανεμογεννητριες..
Εχει φραγκο πολυ η πρασινη αναπτυξη λεμε..ποιος νοιαζεται αν υπαρχουν 10-20 ζευγαρια ορνια..
http://www.youtube.com/watch?v=1RcTjdY1aN4&feature=player_embedded

Ανώνυμος είπε...

Επιτροπές με διάρκεια....

Στο πλαίσιο της 6ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης
του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013
Σας γνωρίζουμε ότι στις 14 Ιουνίου 2012, ημέρα Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί στην
Αθήνα η 6η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος
Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδος 2007-2013 (ΠΑΑ).
Καλούνται τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης (ΕπΠα) του ΠΑΑ να
συμμετάσχουν στις εργασίες της Επιτροπής.

Β. Μέλη της επιτροπής χωρίς δικαίωμα ψήφου είναι:
Εκπρόσωπος της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων
Γεν. Δ/νσης Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ε.Ε.
EUR. COMMISSION
DG AGRI/E2
To the attention of Mrs ADELINA DOS REIS
Rue de la Loi 130
B-1049 BRUXELLES
Εκπρόσωποι άλλων φορέων
1. Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός - ΔΗΜΗΤΡΑ
κ. Π. Βασιλόπουλο
Πατησίων & Άνδρου 1, τ.κ. 112 57-ΑΘΗΝΑ
Τηλ: 210-8231277, Fax: 210-8231438
2. WWF Hellas
κ. Κ. Λιαρίκο
Φιλλελήνων 26, τ.κ. 105 58 - ΑΘΗΝΑ
Τηλ: 210 3314893, fax: 210-3247578
3. Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία
κα. Μαλάμω Κορμπέτη
Β. Ηρακλείου 24, τ.κ. 106 82-ΑΘΗΝΑ Τηλ: 210 8228704, Fax: 210-8227937
4. Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος και Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Καθηγητή κ. Γ. Αράπη
Τριποδων 28, τ.κ. 10558 - ΑΘΗΝΑ
Τηλ: 210-3225245, 3226693, fax: 210-3225240
5. Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων Υγροτόπων (ΕΚΒΥ) κ. Δημήτριο Παπαδήμο
14οχιλμ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ, τ.κ. 57001 - ΘΕΡΜΗ
Τηλ: 2310-473320 εσωτ. 200, fax: 2310-471795
6. ΜΟΔ Α.Ε.
Προϊστάμενο κ. Ε. Βολακάκη
Λουίζης Ριανκούρ 78Α τ.κ. 11524 - ΑΘΗΝΑ
Τηλ: 210 7499105, fax: 210-7499120
7. Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. (ΟΠΕ)
κα. Απασία Βάγια Μαρ. Αντύπα 86-88, τ.κ. 16343 - ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
Τηλ: 210-9982208, fax: 210-9969100
8. Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) κα. Μ. Χρήστου
19ο χιλμ. Λεωφόρου Μαραθώνος, τ.κ. 19009 Πικέρμι-Αθήνα
Τηλ: 210-6603394, fax: 210-6603301
9. Φορέας Πιστοποίησης
RSM Στυλιανού Α.Ε. – κ. Βας. Καπλάνη
Κηφισίας &Εθνικής Αντιστάσεως 84Α, τ.κ. 152 31-ΧΑΛΑΝΔΡΙ
Τηλ: 210 - 6117733, fax: 210-6726099

Ανώνυμος είπε...

http://www.agrotikianaptixi.gr/Uploads/Files/eppa6_prosklisi.pdf

Ανώνυμος είπε...

H ορνιθολογική ελέγχει και τους δείκτες αγροτικής ανάπτυξης;
(σε σχέση πάντα με το συμφέρον της άγριας πανίδας...)
http://www.kke.gr/index2.php?option=com_content&do_pdf=1&id=5658

Ανώνυμος είπε...

Στην Ελλάδα η ΜΚΟ που ασχολείται με τα πτηνά λέγεται Ορνιθολογική Εταιρεία. Η αντίστοιχη ΜΚΟ της Κύπρου λέγεται Πτηνολογικός Σύνδεσμος. Θεωρητικά, και οι δύο οργανώσεις, ασχολούνται με άγρια πτηνά και όχι με αυτά των πτηνοτροφίων, δηλαδή τις κότες, γαλοπούλες κλπ.
Το ερώτημα είχε τεθεί και σε φόρουμ συζήτησης όμως και εκεί δεν είχαν καταφέρει να εξηγήσουν αυτή την διαφορά: http://lexilogia.gr/forum/showthread.php?11697-%CE%9F%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%80%CF%84%CE%B7%CE%BD%CF%8E%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%9F%CF%81%CE%BD%CE%B9%CE%B8%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%95%CF%84%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1/page2

Ανώνυμος είπε...

Τελικά η ΕΟΕ έχει άποψη και για τις ΑΠΕ από παλιά. Οι απόψεις της Ορνιθολογικής για την αδειοδότηση εγκαταστάσεων ΑΠΕ, ήταν αναρτημένες στην ιστοσελίδα της από το 2006. Πολύ πριν την Μπριμπίλη, τον Παπακωνσταντίνου και τον Μανιάτη. Τα επόμενα χρόνια το γενικό πλαίσιο απλά προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα (νέοι νόμοι, νεότερες χωροθετήσεις κλπ).
http://www.ornithologiki.gr/page_cn.php?aID=400