Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Η χρήση αιολικών μειώνει το κόστος του ρεύματος και το γουρουνόπουλο αδυνατίζει


Αφού οι πράσινοι παπαγάλοι μας λένε ότι τα αιολικά μειώνουν το κόστος του ρεύματος, εγώ θα σας δείξω πως θα κόψετε τα λιπαρά και θα αδυνατίσετε με γουρουνόπουλο.

Θα τρώτε μόνο σε παραδοσιακές ψησταριές που ειδικεύονται στο γουρουνόπουλο στην σούβλα. Μόνο γουρουνόπουλο, κομμένο και σερβιρισμένο παραδοσιακά, με την πέτσα και το ξύγκι, με πατάτες τηγανιτές για σαλάτα, και εκμέκ με καϊμάκι για επιδόρπιο.

Θα τρώτε στην ψησταριά, υποχρεωτικά, κάθε μέρα. Θα ζητάτε πάντα ένα άπαχο κομμάτι, και το εκμέκ χωρίς το καϊμάκι. Εάν είστε τυχερός και δεν έχει κόσμο (δεν έχει κόσμο περίπου το 25% του χρόνου), ο ψήστης θα σας κάνει την χάρη . Και ποτέ καϊμάκι στο εκμέκ.  Γλυτώσατε ένα σωρό λιπάρα και αντίστοιχες θερμίδες!

Με αυτόν τον τρόπο, το γουρουνόπουλο μειώνει τα λιπαρά και βοηθάει στην δίαιτα.


Ο κ. Καθηγητής και ο κ. ΑΣΗΑΠΕ σας έφτιαξαν ένα χαρτοφυλάκιο με ακριβές επιλογές, και σας είπαν ότι μία από τις ακριβές επιλογές, σας γλυτώνει από την ακριβότερη, όταν φυσάει. Και ξέχασαν τα υδροηλεκτρικά (σε κάποιον θα τα έχουν χαρίσει). Ξέχασαν και το κόστος διασύνδεσης. Και ενώ θυμήθηκαν το …WACC για τις συμβατικές, το ξέχασαν στα αιολικά (που είναι σκέτο WACC).

Και στον όμορφο αυτό πράσινο κόσμο, οι αποψιλώσεις δασών και οι διανοίξεις χωματόδρομων επιβάλλονται και επιδοτούνται, οι τουρίστες προτιμούν τα ξενοδοχεία με θέα αιολικό, και η βόλτα στο αιολικό πάρκο είναι ρομαντική. Φουουπ-φουουπ-φουουπ... Όνειρο.


Τώρα ζητώ συγγνώμη που γράφω τέτοια πράγματα Μεγάλη Παρασκευή. Φταίνε οι παπαγάλοι που είπαν τόσες αρλούμπες την Μεγάλη Δευτέρα.

8 σχόλια:

Φακ Κωστας είπε...

Επιπλέον αν τρως γουρουνόπουλα συνέχεια, θα κόψεις τα λαχανικά που ως γνωστόν για να τα έχεις στο πιάτο σου όλο το χρόνο χρειάζεσαι αυτά τα αναθεματισμένα θερμοκήπια που τόσο συμβάλλουν μαζι με το γενικό θερμοκήπιο στη θέρμανση του πλανήτη...
Οπότε και αδυνατίζεις και μειώνεις την παραγωγή CO2..

ΤΡ είπε...

Το πρόβλημα δεν είναι ούτε ο Κάπρος ούτε ο Περιστέρης ούτε η ΕΛΕΤΑΕΝ.

Το προβλημα δεν είναι ούτε η ΕΕ ούτε οι Γερμανοί.

Οι Γερμανοί κάνουν την δουλειά τους και η ΕΕ εκτελεί τις εντολές των Ευρωπαίων ισχυρών.

Ο Περιστέρης είναι δμηιούργημα της νοοτροπίας που έχουμε από τότε που βγήκαν τα διάφορα πακέτα. Πως θα πάρει ένα κομματάκι. Ούτε είναι ο μόνος που συμβάλει στην γενική διαφθορά της χώρας. Σε ένα διεφθαρμένο σύστημα είναι ένας από όλους ούτε ο χειρότερος ούτε ο καλύτερος. Αυτή είναι η δουλειά του Ελληνικού κράτους από το 1985-90 και μετά και είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Οι περισσότεροι "πετυχημένοι" εργολάβοι έτσι είναι.

Ούτε είναι ο Κάπρος το προβλημα. Ο Κάπρος είναι και αυτός μέρος του συστήματος. Η "μορφωμένη" Ελλάδα που είναι πάτος στην κατάταξη διαφθοράς έχει μορφωθεί από τους Κάπρους και ενημερώνεται από τις εφημερίδες των Περιστέρηδων. Και όλη η Ελλάδα περιμένει να φάει από τα ευρουλάκια που θα περισσέψουν από αυτή την πίττα των πακέτων. Όσοι δεν είναι Κάπροι είναι "φτωχοί και τίμιοι". Αυτό ΕΙΝΑΙ το ΠΑΣΟΚ. Η Ελλάδα που υπάρχει για να μοιράζεται πακέττα.

Το πρόβλημα είναι η πολιτική ηγεσία. Όσο και εάν εκφράζει την θέληση του κάθε εργολάβου,όσο και εάν μόνο αυτό ξέρει, έχει κάνει σημαία μία ιδεολογία που της φαίνεται ή της λένε ότι είναι καλή αλλά που οδηγεί την χώρα σε διάλυση τόσο ενεργειακά όσο και σε τόσα άλλα θέματα.

Όταν το περιφερόμενο κουστούμι μιλάει για μεσογειακές δίαιτες και η εκλεκτή του βλέπει τα εφηβικά της όνειρα για "πολιτική" τι περιμένεις από τα λαμόγια γύρω γύρω?

ΤΡ είπε...

Και καλό Πάσχα!

katalytikos είπε...

Ξεχάστε για λίγο ΑΠΕ, μνημόνια, επιμηκύνσεις, κουρέματα, αναδιαρθρώσεις… και πιείτε μια (όχι……μιές).
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ στους διαχειριστές και επισκέπτες του ιστολογίου

Professor Moriarty είπε...

Τα αγριογούρουνα όμως, και ιδίως τα αρσενικά, έχουν εκ φύσεως λιγότερο λίπος και περισσότερο ψαχνό, αλλά είναι ακριβότερα και επί πλέον υπάρχουν και έντονες αντιρρήσεις στο κυνήγι τους. Υπάρχουν όμως και τα αγριογούρουνα που εκτρέφονται σε φάρμες, και αυτά αρκετά ακριβότερα, αλλά με λιγότερο λίπος από το εξημερωμένο γουρούνι, χα-χαα!

Θα σε καταγγείλουν ζωοφιλικές και χριστιανικές οργανώσεις που δημοσιεύεις τέτοια μέρα τέτοιες εικόνες.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως είσαι από Καλαμάτα μεριά?
(περί γουρνοπούλας ο λόγος...)

spiral architect

Ανώνυμος είπε...

Βάζει σε πειρασμό όσους νηστεύουν

Ανώνυμος είπε...

Καλή ανάσταση στους Αρχαιοπτέρυγες!
@αλλενάκι