Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Τα φωτοβολταϊκά της Εκκλησίας: Υποκρισία και διχασμός


Είμαι κατά των λεγόμενων «Ανανεώσιμων» πηγών «Ενέργειας» για λόγους που έχω αναφέρει στις προηγούμενες 1.000 περίπου αναρτήσεις,  και ενώ δεν είμαι ιδιαίτερα θρήσκος, δεν είμαι κατά της Εκκλησίας.  Αυτά σαν εισαγωγή.

Αυτό που με ενοχλεί αφάνταστα είναι η υποκρισία και ο μεθοδευμένος διχασμός, και θεωρώ την αντίδραση για τα φ/β στην Πεντέλη υποκριτική και μεθοδευμένη.

Έχουν ξεσηκωθεί τα πράσινα παπαγαλάκια κατά των φ/β της Εκκλησίας στην Πεντέλη.   Υποκρτιτές, πράσινοι Γραμματείς και Φαρισαίοι. Χέστηκαν οι οικολόγοι για την Πεντέλη (δεν τους είδα να θρηνούν για την Πάρνηθα, την Κρήτη, την Λακωνία, την Μάνη, την Άνδρο, την Θάσο, την Χίο, την Ικαρία και τον χάρτη της φρίκης).  Αλλά τα φ/β της Εκκλησίας στην Πεντέλη, ενοχλούν τα άλλα επίδοξα φ/β παράσιτα, που θα χάσουν πρόσβαση σε ένα δίκτυο που αντέχει περιορισμένο αριθμό φωτοβολταϊκών. Την επιδότηση θα την κερδίσει η Εκκλησία και όχι ο Μήτσος, ή η Τάδε Χωματουργική Εταιρία.  Για το δικτυακό crowding out και για την κονόμα της επιδότησης είναι οι φωνές.   Εγώ είμαι κατά κάθε επιδοτούμενης φωτοβολταϊκής εγκατάστασης, αλλά θα προτιμούσα να πάρουν άδειες ομάδες με ανάγκη, παρά η Τάδε Χωματουργική. Όπως παλιά που έπαιρναν άδειες οι ανάπηροι πολέμου για περίπτερα.  Μακαριότατε, οι Πράσινοι και οι ΜΚΟ λαδώνονται. Ή τους δίνεις κάτι, καμιά μελετούλα, κάτι άλλο, ή θα συνεχίσουν να φωνάζουν. Βέβαια, αν έχεις πάρει Κινέζικα πανέλα, δεν σε σώζει τίποτα επίγειο από τους πράκτορες οικολόγους.

Το serial έχει και άλλη πτυχή μεθόδευσης και διχασμού. Αφού πρώτα η Κυβέρνηση έκανε θέμα με τα ιδιοκτησιακά (ανέκαθεν οι Πασόκοι εποφθαλμιούσαν εκκλησιαστική γη), έκανε δήθεν πίσω, ρίχνοντας όμως την Εκκλησία βορά σε όλους τους αντι-εκκλησιαστικούς αριστερίζοντες, αφ' ενός, και τους αγανακτισμένους γενικότερα.  Προσέξετε ποιοι είναι αντιμνημονιακοί:   Έχει θρησκευόμενους συντηρητικούς,  και αριστερίζοντες αντιθρησκευτικούς, και πολλούς κουρασμένους στην μέση. Όλοι αυτοί έχουν τώρα άλλον έναν λόγο να είναι διχασμένοι:  Τα φωτοβολταϊκά της Πεντέλης. Μακιαβελικός ο Παπακωνσταντίνου ο μικρός, ή όποιος το σκαρφίστηκε.

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

...Όπως παλιά που έπαιρναν άδειες οι ανάπηροι πολέμου για περίπτερα....
Μόνο που αυτές τις άδειες τις νοικιάζουν πασόκοι συμμορίτες απο τις δημαρχίες και τις εποινικιάζουν σε αλλοδαπούς ή προσλαμβάνουν αλλοδαπούς. Μαύρα εννοείται.

Φ

nikos είπε...

Επιστολή του Σπ. Κουβέλη σε όλα τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου για τις τροπολογίες του ΥΠΕΚΑ για τις ΑΠΕ (20/3/12)

http://www.spyroskouvelis.gr/?p=4214

nikos είπε...

Ηθικόν δίδαγμα από τον ανεξάρτητο βουλευτή : Με τέτοιες προχειρότητες, τρέχα –γύρευε για επενδυτές……

Ανώνυμος είπε...

Ο Κουβέλης είναι καταπράσινος.Πλασαρει και υδρογόνο

Ανώνυμος είπε...

Φιλε αρχαιοπτερυγα , ομολογω οτι δεν το ειχα σκεφτει ετσι. Πραγματι σατανικο το σχεδιο με το crowding out.
Nα πω ομως κατι. Εμαθα σημερα στην συναντηση που εγινε σημερα οτι πισω απο την προσπαθεια της Εκκλησιας βρισκονται ο Μπομπολας, ο Κοπελουζος και Κινεζικη τραπεζα. Αρα οι μεγαλοι εργολαβοι ειναι μεσα στο παιχνιδι.

archaeopteryx είπε...

αα.. μπορεί δεν ξέρω. Αλλά μου έκαναν εντύπωση οι παρεμβάσεις των οικολόγων (τουμπεκί για τα αιολικά παρκα που διαλύουν βουνά) και η "αυθόρμητη οργή" κατά της Εκκλησίας. Λες και το Εκκλησιαστικό φ/β είναι χειρότερο από αυτό της J&P.

Λογικό είναι να έχουν εργολάβους, δεν θα τα βάλει ο Ιερώνυμος...

archaeopteryx είπε...

Τι είπες;;; Κινέζικη Τράπεζα;;; Κινέζικα είναι τα φ/β; Να γιατί αντιδρούν οι οικολόγοι! Λύθηκε το μυστήριο (ή μέρος του)

Ανώνυμος είπε...

Να ταν τοσο απλα. Αυτο που με αηδιαζει ειναι οτι η διαπλοκη ζει και βασιλευει. Ξηλωνουν απο το Δασαρχειο Πεντελης ολους τους παλιους που εχουν εναντιωθει στα σχεδια της εκκλησιας στην πεντελη. Το ιδιο και στο νομικο συμβουλιο του κρατους και στο ΥΠΕΚΑ. Παντου η Ελλαδα ενα βατοπεδι.

Ανώνυμος είπε...

Απέρριψε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίου τροπολογία για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου στο Πεντελικό όρος. Όπως ανέφερε, το υπουργείο δεν είναι αντίθετο στη σχετική πρόταση της Εκκλησίας, σημείωσε όμως πως στην παρούσα φάση δεν μπορεί να κάνει αποδεκτή τη διακομματική τροπολογία, των κ.κ. Γιώργου Χαραλαμπόπουλου και Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη γιατί δεν είναι ώριμη η επένδυση και δεν έχει προηγηθεί περιβαλλοντική μελέτη.

Ο ευαίσθητος Υπάλληλος

nikos είπε...

Χθες 22/3 πήγα στη διαμαρτυρία για το ξεπούλημα του Ελληνικού (το ξεπούλημα του φιλέτου) στη βουλή. Ταυτόχρονα διαμαρτύρονταν και οι κάτοικοι της Πεντέλης για τα φωτοβολταϊκά που πήρε άδεια για να κατασκευάσει η εμπορική εταιρεία «εκκλησία Α.Ε.».
Για το Ελληνικό δεν έχω να πω κάτι, ας κοπιάσουν τα παλικάρια και θα δουν τι έχουν να πάθουν. Η περιουσία είναι του λαού, η Ελλάδα δεν πωλείται!!
Στην Πεντέλη θέλω περισσότερο να αναφερθώ. Τα στρέμματα που παραχώρησαν οι προδότες στην εταιρεία «εκκλησία Α.Ε.» είναι στρέμματα ΚΑΜΕΝΑ!! Καμένα σημαίνει αναδασωτέα!! Βάσει Συντάγματος οι καμένες περιοχές ανακηρύσσονται την ίδια στιγμή αναδασωτέες*. Παραβιάζοντας λοιπόν το Σύνταγμα τις εκχώρησαν προς εκμετάλλευση.
Το δάσος είναι ιδιοκτησία καθενός Έλληνα πολίτη. Δεν ανήκει σε καμία ξεπουλημένη κυβέρνηση, να το διαχειριστεί με όφελος το κέρδος και δη το εμπορικό. Ο αέρας μου είναι το δάσος, δεν πωλείται, δεν διαχειρίζεται, δεν εμπορευματοποιείται.
Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι η εμπορική συναλλαγή έγινε με την εταιρεία.. εκκλησία. Με περίσσιο θράσος δε, δήλωσαν ότι από πνευματικοί θα γίνουν έμποροι για να βοηθήσουν τους Έλληνες πολίτες που πεινάνε!!!!
Οι θρασύτατοι εκπρόσωποι της εκκλησίας, οι οποίοι στην ιδιοκτησία τους έχουν τα άπειρα ακίνητα τα οποία μισθώνουν!!!!! κι αφήνουν τους άστεγους στον ψόφο και στο κρύο, έρχονται σήμερα να μου πουν ότι θα ασχοληθούν με την παραγωγή ενέργειας, για να βοηθήσουν το ποίμνιό τους;;;;
Τι να πω; Τολμάτε να λέτε ότι είστε οι εκπρόσωποι του Κυρίου στη γη;;; Γι’ αυτό σας εξουσιοδότησε, για να γίνετε έμποροι;

Στεφανία Λυγερού

* άρθρο 24 του Συντάγματος της Ελλάδος, άρθρο 117 παρ. 3 «όταν καεί μια δασική περιοχή κηρύσσετε αυτομάτως αναδασωτέα»

archaeopteryx είπε...

εγώ δεν διαφωνώ με την Σταφανία Λυγερού, αναρωτιέμαι όμως ποιά είναι η άποψή της για τον χάρτη της ΡΑΕ.

Εάν έχει τις ίδιες απόψεις για τον Ζάρακα, ή το Αποπηγάδι, ή την Ν. Ευβοια, ή την Ικαρία, δεν τις έχω ακούσει.

Ανώνυμος είπε...

Ο μονος τροπος να αλλαξει κατι ειναι
να παρουν πολυ χαμηλα ποσοστα τα δυο μεγαλα κομματα. Και μαυρο στους οικολογους(πληρ. Αλλιως θα συγκυβερνησουν ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ με λιγη βοηθεια απο ΛΑΟΣ Η ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ. Το θεμα δεν ειναι το nimby(not in my back yard). Oλοι μαζι να αρνηθουμε να γινουμε η μπαταρια των Γερμανων και ο σκουπιδοτοπος της Ευρωπης. ελεος

Ανώνυμος είπε...

Δάση αγαπητέ Νίκο υπάρχουν δημόσια και ιδιωτικά. Η έννοια δάσος δεν μετατρέπει το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Αν αφήσω το χωράφι μου να λογγώσει τότε γίνεται δάσος, αλλά συνεχίζει να μου ανήκει.

Από που εσύ βγάζεις το συμπέρασμα ότι δάσος αυτομάτως σημαίνει και κοινοκτημοσύνη; Αν το κράτος θέλει όλα τα δάση να είναι δημόσια ο δρόμος των απαλλοτριώσεων είναι γνωστός.

Η Εκκλησία καλά να πάθει για να δει τι εστί οικολόγος. Τα είχαμε πει όταν περιφερόταν στην Ελλάδα ο Βαρθολομαίος και ευλογούσε αφειδώς οικολογικές ομαδούλες. Αυτές οι ευλογημένες είναι που τώρα βρίσκουν πρόβληματικά τα ΦΒ της Εκκλησίας.

Ανώνυμος είπε...

Μακιαβελικός, πράγματι. Όταν θέλει, βρίσκει τρόπο να μην πάρει κανένας είδηση τις ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις ΑΠΕ. Π.χ στον νόμο 4042/2012 για τα απόβλητα, στο άρθρο 51, παρ. 6, αλλάζει το Πρ. Διάταγμα για τον Υμηττό:
"6. Στο τέλος της περίπτωσης ε΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 3 του από 16.6.2011 προεδρικού διατάγματος (Δ΄ 187) προστίθεται εδάφιο ως εξής:
«Επίσης επιτρέπεται η αναβάθμιση σε ενεργειακό πάρκο Α.Π.Ε. των προς αποκατάσταση χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων στην ανατολική πλευρά του Υμηττού.»"
Να δω τους πιλότους να τυφλώνονται από τις αντανακλάσεις των Φ/Β ή να τρακάρουν πάνω σε Α/Γ, και τι στον κόσμο....
Να δω τις τσιμεντένιες βάσεις των Α/Γ να γέρνουν, καθώς θα υποχωρεί το υπόβαθρο από τα σκουπίδια που σήπονται, και τι στον κόσμο...
Αλήθεια, τι είδους απόβλητα έχουν ρίξει εκεί και θέλουν να τα σκεπάσουν με τσιμέντα;
Τι έκταση έχουν αυτοί οι χώροι για να αξίζει να γίνουν πάρκο ΑΠΕ;
Ε.Β.

Ανώνυμος είπε...

Κανεις δεν ειπε οτι τα δαση ειναι δημοσια η ιδιωτικα. Στην Ελλαδα ιδιωτικα δαση δεν ξερω αν υπαρχουν.
Την υποθεση γεροτσακουλη την γνωριζει κανεις?

Ανώνυμος είπε...

Δήλωση Μακαριωτάτου για την αξιοποίηση της περιουσίας της Ι.Α.Α. και εν γένει της Εκκλησίας

O Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση: "Είναι απορίας άξιον πως κάθε φορά που η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και εν γένει η Εκκλησία της Ελλάδος επιχειρούν να αξιοποιήσουν νομίμως την περιουσία τους, προς όφελος του ελληνικού λαού που δοκιμάζεται σκληρά,

παρουσιάζονται αίφνης πάσης φύσεως προσκόμματα, ενδεδυμένα με τον μανδύα κάθε είδους ευαισθησιών, από πρόσωπα των οποίων η κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη περιορίζεται απλά και μόνο σε βαρύγδουπες, δακρύβρεχτες και δήθεν ιδεολογικά φορτισμένες διακηρύξεις.

Ούτε ο λαός μας, που έχει βυθιστεί στη φτώχεια και την ανασφάλεια ανακουφίζεται με λόγια, ούτε τα πολυάριθμα εκκλησιαστικά ιδρύματα κοινωνικού χαρακτήρα, τα οποία κάθε μέρα όλο και περισσότερο εγκαταλείπονται από το κράτος πρόνοιας, συντηρούνται με δηλώσεις, ούτε οι λειτουργικές ανάγκες της Εκκλησίας αντιμετωπίζονται με ευχολόγια.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και η Εκκλησία της Ελλάδος, έχοντας συναίσθηση της ευθύνης τους απέναντι στην πατρίδα και επίγνωση της αποστολής τους σε ώρες εξαιρετικά κρίσιμες για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και ειρήνης, εμμένουν στην απόφασή τους για την αξιοποίηση με κάθε νόμιμο τρόπο της περιουσίας τους. Και θέλουν να πιστεύουν πως η Πολιτεία θα αντιληφθεί ότι παραμένουν αρωγοί στον κοινό σκοπό και όχι κατ’ επίφαση συνεργάτες ή αντίπαλοι.

Περαιτέρω η Εκκλησία μας θα ευχόταν να δοθεί η δυνατότητα και σε άλλους φορείς, όπως π.χ. τα Ασφαλιστικά Ταμεία, για την αξιοποίηση της περιουσίας τους, που μέχρι σήμερα έχει καταληστευθεί, προκειμένου να μπορέσουν οι ηλικιωμένοι μας να ανταπεξέλθουν με αξιοπρέπεια στο βάρος των γηρατειών τους."

© Thessi | Produced by Centaurus IT Services

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει πάντως μια σύμπτωση απόψεων των Δασολόγων (ΠΕΔΔΥ) με τις γνωστές ΜΚΟ.
http://www.ornithologiki.gr/page_cn.php?aID=1425