Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Θλιβερός, αχυράνθρωπος, διορισμένος, ασήμαντος, "Κόλλιας"


Αχυράνθρωπος, επειδή σαν τον Κόλλια ήρθε από την παρασκηνιακή αφάνεια, προϊόν συμβιβασμού, εκπρόσωπος τρίτων.  Η καλλιεργημένη σοβαροφάνεια και το ύφος κύρους δεν τον σώζουν. Ούτε αυτός τολμάει να κυκλοφορήσει.  Αυτοί που συναίνεσαν στην παρουσία του, ας δοκιμαστούν σε εκλογές.

Μπορεί η "ανάπτυξη" να είναι προτεραιότητα της Ευρώπης,
αλλά της Ευρώπης, και στα παιχνίδια των λέξεων, δεν αφορά εμάς. Ανάπτυξη με υπερφορολόγηση κεφαλαίου για να εξυπηρετήσει σταθερότητας τρίτων, είναι κάτι σαν απελευθέρωση μέσω υποδούλωσηςΑνάπτυξη μέσω δουλοπαροικίας. Αν "Ευρώπη" είναι ο Μπαρόζο, μόνο με τον Μπαρόζο μπορεί να συγκριθεί ο Παπαδήμος σε ασημαντότητα.

Εμπιστοσύνη;  Ο Έλληνας δεν ξέρει πού να κρυφτεί, ή πού να αποδράσει. Η άποψη που έχει ο Έλληνας για αυτούς που μιλάνε για εμπιστοσύνη, δεν γράφεται σε ιστολόγιο γιατί θα θεωρηθεί προτροπή σε παράνομες πράξεις.

Ο Κόλλιας έγινε γνωστός από τον ρόλο του στην περίεργη ανάκριση στην υπόθεση της δολοφονίας του Λαμπράκη το 1963. Το εάν ή πότε πέθανε ο Κόλλιας, δεν το θυμάται κανείς. Ασήμαντος, θλιβερός, διορισμένος, αχυράνθρωπος.  Ό,τι κατάλαβε από ανάπτυξη και εμπιστοσύνη ο Κόλλιας, άλλο τόσο καταλαβαίνει και τούτος.

6 σχόλια:

nikos είπε...

η "ανάπτυξη" που αναγγείλει αποτυπώνεται καθημερινά στο seits του ΔΕΣΜΙΕ χιχχι

spiral architect είπε...

Κόλλιας!
Καλό!
Κάποιες άλλες ψυχές τον λένε Λογοθετόπουλο.
(οι ψυχές τους θα έχουν λόξιγκα απ' το πολύ μελέτημα)

nikos είπε...

φανταστείτε τι σεβασμό τον έχουν οι ξένοι , όταν εμείς εδώ μόνο με το επιθέτω που ακούμε ... σπάμε καρύδια χιχχι

Professor Moriarty είπε...

Αλήθεια σε ποιά δόση είμαστε; 6η, 7η, δεν θυμάμαι. Οι αρχαίοι Έλληνες χρονολογούσαν με βάση τις Ολυμπιάδες. Εμείς θα ααρχίσουμε να χρονολογοιύμε με βάση τα Μνημόνια. Μνημόνιο 1, 2,..ν.

Το project Helios είναι η αποκωδικοποίηση των γερμανικών επιδιώξεων. Ήδη μας θεωρούν αποικία προς εκμετάλλευση με το πρόσχημα της αποπληρωμής των χρεών. Τρίχες η "ανάπτυξη". Οι Γερμανοί, αντίθετα με του Άγγλους, δεν επένδυαν στην ανάπτυξη υποδομών στις αποικίες τους. Απομυζούσαν και μετά άφηναν το κουφάρι όταν έφευγαν. Παράδειγμα το Καμερούν όπου για την "ανάπτυξη" εξανάγκαζαν τους ιθαγενείς σε καταναγκαστική εργασία.

Οι Γερμανοί είναι καλοί για την Γερμανία, όχι για αυτούς που υπόσχονται ότι θα τους "αναπτύξουν".

hdgr είπε...

Απ' ότι φαίνεται υπάρχει και σχέδιο Β
για να μας "αναπτύξει" και μετεκλογικά.

nikos είπε...

σε ποιο αμερικανικό κολέγιο έμαθε τόσες μπούρδες και μας πιπιλίζει .."επενδύσεις" με τα νυχτερινά κιάλια πρόκειται να βλέπει το " παιδί" ειδικότερα τώρα που συνέδεσε και τα 1650 MW αιολικά