Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Σε τι νόμισμα θα είναι το περιεχόμενο της ΑΟΖ, αν υπάρχει;

Δεν ξέρω εάν η Ελλάδα έχει ή δεν έχει πετρέλαιο ή αέριο στην ΑΟΖ της χώρας. Ξέρω ότι κάπως έχει γίνει μαύρη τρύπα το θέμα της ΑΟΖ. Ξέρω ότι χάρη στον σοσιαλισμό και τα ευρωπακέτα χρεωκοπούμε. Ξέρω ότι δήθεν για να μην καταστραφεί ο κόσμος είμαστε σε γύψο και τα ομόλογά μας τα πήραν αυτοί που μας πουλούσαν με δανεικά. Εικάζω ότι αυτό σημαίνει ότι αν έχει κάτι η ΑΟΖ μας, θα ανήκει πρώτα στους Γερμανούς. Ποιοί το ψήφισαν αυτό;

Ξέρω ότι έχουν γίνει 2-3 παγκόσμιοι πόλεμοι για τα πετρέλαια της Μέσης Ανατολής και του Καυκάσου. Τους πρώτους δύο τους κέρδισε η Δύση. Τον τρίτο δεν είμαι σίγουρος ποιός τον
κέρδισε. Μάλλον αυτός που πήρε άφεση αμαρτιών για τους δύο προηγούμενους, χάρη στην αντισοβιετική του τοποθέτηση.

Αν η ΑΟΖ μας έχει αέριο, και εάν ανήκει και στους Γερμανούς, θα νομίζουν ότι τους έφεξε. Εάν έχει και πετρέλαιο ποιός την χάρη τους. Αλλά μπαίνουμε σε άλλα. 1) Η Κρήτη είναι εκεί που είναι και έχει την ιστορία και την σημασία που έχει (και είναι ενθουσιασμένα τα παιδιά με τις γαλλογερμανικές ΑΠΕ. 2) Αν η ΑΟΖ μας έχει ...περιεχόμενο, σε τι νόμισμα θα είναι; Στο νόμισμα αυτού που με θεωρεί τεμπέλη και κλέφτη και που με έχει φέρει ως εδώ;

Αν είχε περιεχόμενο η ΑΟΖ, και εάν ήταν σε ...δραχμές, πόσο πολύ θα φοβόμαστε; Ή φοβόμαστε γενικώς και αορίστως μετά το 1974;

11 σχόλια:

nikos είπε...

Η Ευρώπη "καίγεται" για ορυκτές πρώτες ύλες,η Ελλάδα έχει.Γιατί δεν υπάρχει εκμετάλλευση;
http://www.palo.gr/cluster/articles/oikonomika-nea/22/?clid=4295474 χιχχι

spiral architect είπε...

Κάτσε να ανοίξει το μαγαζί και βλέπουμε.
Μπορει να είναι γωνία το μαγαζί, αλλά βάλε τα υπόγεια, τα πατάρια, τις ανωδομές, τις γυψοσανιδες, τα φωτιστικά, τις βιτρίνες ... λεφτά ειν' αυτά!
(με πιάνεις, έτσι;)

archaeopteryx είπε...

Φαντάσου να το βρούνε στα 500 μέτρα από τον Λέντα. Θα γεμίσει ο τόπος σωλήνες

spiral architect είπε...

... χαρά που θα κάνει ο Βαρδής!
(κοντά είναι οι Καλοί Λιμένες)

archaeopteryx είπε...

λάθος, Καλους Λιμένες εννούσα, όταν πρωτοκατεβηκα την κατηφόρα και είδα τις εγκαταστάσεις δεν ήξερα τι ήταν

katalytikos είπε...

Τώρα όμως ¨καίγονται¨για το HELIOS!!
Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο και υπογράφεται και από δυο Υπουργούς της Ν.Δ. (Αβραμόπουλο και Βορίδη)

archaeopteryx είπε...

Η βλακεία είναι μεταδοτική (αλλά τον Βορίδη δεν το είχα για βλάκα)

Ανώνυμος είπε...

Ανεξαρτήτως επιστημονικού χώρου του καθενός όλες οι λογικοφανείς, έστω, αναλύσεις συγκλίνουν στο ότι οι μόνοι που θα ωφεληθούν από την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα είναι ο απλός εργαζόμενος λαός που έχει κάτι να προσφέρη ή να παραγάγη, με δική του προσπάθεια, έχοντας έτσι πλέον το χρηματικό μέσο να ανταλλάξη προιόντα και υπηρεσίες μεταξύ του, που τώρα στερείται αναγκαζόμενος να ρευστοποιήση "μπιρ παρα" ότι ακίνητο έχει για να μη πάη στις φυλακές- που εσχάτως αδειασαν από εγκληματίες.
Αυτός ο λαός δεν ζη παρασιτικώς ούτε εξαρτάται απολύτως από το τραπεζικό "ρευστό", που αλληλοδιαπλέκεται με την πολιτική εξουσία υπέρ της κομπραδόρικης τάξεως των σπονσορων μεγαλοεισαγωγέων, μεγαλοκατασκευαστών- μιντιακών-δημοσιογράφων-καθηγητών, μεγαλοαθλητικών παραγοντων, περιττολόγων εκφραστών τέχνης και όλων αυτών των μονίμως αεισίτων που δεν προσφέρουν τίποτε χρήσιμο-απεναντίας διαλύουν την πραγματική οικονομία με τις θέσεις τους και απορροφούν τεράστιους πόρους ζώντες ως ευρωκαταναλωτές και έτσι στερώντας τους πόρους αυτούς απο τους δυνάμει και θέσει παραγωγούς, χειρώνακτες και μη.

Ανώνυμος είπε...

Άν όντως υπάρχει πετρέλαιο ή, και, αέριο στην ΑΟΖ, τότε κάνεις την έξυπνη κίνηση: πας στη Δραχμή και αφήνεις τους πάντες σύξυλους. Διότι τότε μπορείς να επιβάλεις όρους αποπληρωμής του χρέους δικούς σου και γράφεις τα αγγλοσαξωνικά δίκαια εκεί που δεν πιάνει το μελάνι.

Κυνικό; Βέβαια, και εθνοκεντρικό και ότι χρειάζονται οι "φίλοι" μας για να μας σέβονται. Είναι φανερό ότι σέβονται μόνο όσους επιδεικνύουν κυνισμό.

Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρουμε τι θέλουν και οι άλλοι οι υπερατλαντικοί...

Ανώνυμος είπε...

Η πιθανότητα να ενταχθεί η Ελλάδα «στο μπλοκ του δολαρίου», στο πλαίσιο της εκμετάλλευσης των φυσικών της πόρων, αναφέρεται σε εσωτερικό σημείωμα της Stratfor της 4ης Νοεμβρίου 2011, ο συντάκτης του οποίου παρατηρεί ότι «τελικά η ένταξη της Ελλάδας στη ζώνη του δολαρίου να είναι το μεγάλο παιχνίδι που παίζεται αυτό τον καιρό στα παρασκήνια». Η πρόβλεψη συνδυάζεται με τα μεγάλα κοιτάσματα υδρογονανθράκων που διαπιστώθηκε ότι διαθέτει η χώρα μας. Η πηγή των πληροφοριών περιγράφεται ως «οικονομική με πολύ καλές διασυνδέσεις» και έχει τον ανώτερο βαθμό αξιοπιστίας (Α).

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2012/03/blog-post_6003.html