Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Αυτό είναι ένα συστατικό


Όσο κι αν απεχθάνομαι τις επιδοτήσεις, η επιδότηση της παραγωγής, μεταποίησης, και κατανάλωσης ντόπιων αγροτικών προϊόντων είναι (κατά την γνώμη μου) ένα από τα συστατικά της επιβίωσης ή και ανάκαμψης στα χάλια που είμαστε. Μαζί με ενθάρρυνση μετακίνησης του κόσμου από τις τσιμεντένιες τρύπες του, όπου περνάει την μέρα του στο φέησμπουκ, ή την τηλεόραση, στα χωριά του. Η εναλλακτική θα είναι η μετανάστευση σε τρύπες της Βόρειας Ευρώπης, όπου θα κάνουμε εμείς τους Πακιστανούς, εκεί. Καλύτερα στον τόπο μας. Ένας τρόπος να το πετύχουμε αυτό, είναι με έξοδο από την ευρωζώνη και υποτίμηση. Να δούμε αν υπάρχουν και άλλοι τρόποι (υπάρχουν, αλλά έχουν διοικητική παρέμβαση, που εύκολα εξελίσσεται σε εγγενή καταναγκασμό και διαφθορά)

Άλλο συστατικό είναι η μείωση των φόρων (και των μη παραγωγικών εξόδων). Η φοροδιαφυγή μπορεί να εμφανίζεται ή να είναι απάτη, αλλά μπορεί να είναι και θέληση της πλειοψηφίας. Η μείωση φόρων και φορολογικών συντελεστών είναι η προφανής απάντηση. Απλά δεν είναι δυνατόν να πληρώνουν 1.000.000 άνθρωποι φόρους, για να συντηρούν 9.000.000. Όπως δεν είναι δυνατόν να έχουν περισσότερους υπαλλήλους οι ΟΤΑ και τα ΚΕΠ, από όσους πολίτες καλούνται να "εξυπηρετήσουν".

Αυτό που λέω πάει λίγο παραπέρα από το να φορολογούμε τζόγο για να το δίνουμε σε αμνοερίφια. Δεν θέλω επιδότηση αμνοεριφίων, θέλω επιδότηση αυτάρκειας, αποκέντρωσης και αυτοαπασχόλησης. Π.χ., θέλετε φ/β;  Μόνο σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες (έχει και κάτι αγρότες της Εκάλης...).  Η φωτό και το έναυσμα, από τον Ελεύθερο Τύπο.

7 σχόλια:

nikos είπε...

μόνη τους το λενε και δεν ντρέπονται τα τομάρια

Εικονική μεταφορά ενέργειας για να τρέξει άμεσα το σχέδιο «Hλιος»

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_1_30/11/2011_464588

archaeopteryx είπε...

Όταν λέμε πλασιέ, εννοοούμε πλασιέ.

spiral architect είπε...

Ο τρελλ-Αντώνης (και άλλοι πολλοί) άργησε 30+ χρόνια.

Όταν άρχισαν οι ποσοστώσεις στους αγρότες και τις επιδοτήσεις των εσπεριδοειδών για τις χωματερές από την τότε ΕΟΚ κανείς δεν έβλεπε τη φάκα πίσω απ' το τυράκι.
Η μόνιμη επωδός ήταν ότι οι αγρότες παίρνουν επιδοτήσεις για να τις τρώνε στις Βουλγάρες

Κάποτε με τα πορτοκάλια παίρναμε λοκομοτίβες για τον ΟΣΕ από την ex-CCCP και συρμούς του ΗΣΑΠ από την DDR.

Άλλες εποχές τότε. Οι αγρότες μετέτρεψαν τις παράκτιες εκμεταλλεύσιμες εκτάσεις τους σε rooms to let και ξενοδοχεία με πισίνες υπογράφοντας συμβόλαια αποκλειστικής ενοικίασης στον Thomas Cook και άλλα τουριστικά γραφεία συνταγμένα σε γλώσσες που δεν καταλάβαιναν. Και όταν κάποιος περίεργος τύπος τους είπε σε σπαστά ελληνικά τι υπογράψανε έσκυψαν το κεφάλι.

Ήταν αργά, ακόμα και τότε.

Τότε ο τρελλ-Αντώνης είχε μόλις ανοίξει τα σύνορα. Το αγροτικό και εργατικό κόστος έπεσε.

Ε, και;

nikos είπε...

κανονική ..νταβλαντοροι χιχχι

nikos είπε...

Προς το παρόν, δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη δέσμευση σε σχέση με τις προβλεπόμενες ταμειακές ροές του προγράμματος Helios. Ωστόσο, η Επιτροπή σημειώνει το γεγονός και χαιρετίζει τη δεδηλωμένη πρόθεση να διατεθούν τα έσοδα αυτά για τη μείωση του χρέους.xixxi


http://www.europarl.europa.eu/sides/getAllAnswers.do?reference=E-2011-010789&language=EL

nikos είπε...

το λέμε και χαρχαλα με βούλα του ελληνικού Κοινοβουλίου http://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Epexergasia-stis-Epitropes?law_id=54fa5eb7-2622-40e6-80b3-be920450d4b3 χιχχι

Ζάχαρη είπε...

Ακουσα παλι για κρασια που βραβευτηκαν κτλ.
Αν και δεν φθανουν οι επιδοτησεις-χρειαζεται υποδομη- ο αγροτικος τομεας ειναι απο τους λιγους που ειναι ζωντανος.Αυτο δειχνει ισως,πως υπαρχει παραδοση και πως λειτουργει ανεξαρτητως 'συστηματος'.
Μετα την πατατα με τα φωτοβολταικα ελπιζω να βαλουν μυαλο και οι παραγωγοι.Η λογικη 'προς το παρον' ειναι πολυ κακο προηγουμενο.