Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Καταστροφολογία (2): Η ύφεση και τα ...γεωπολιτικά

Προσωπικά, δεν ανησυχώ για το αν θα καταποντιστεί η Κρήτη. Μετά το κραχ του 2008, πολλά πράγματα μπορούν να συμβούν λίγο πιο σοβαρά (και 100% ανθρωπογενή) από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας και τις κλιματολογικές παπαρολογίες.


http://www.zerohedge.com/news/ugly-european-sovereign-cds-rerack.  Το ένα έχει σχέση με την ύφεση.  Η ρευστότητα του LTRO και οι καλοσύνες των Γερμανών Ευρωπαίων εν όψει εκλογών μας έχουν δώσει την εντύπωση ότι η ζωή συνεχίζεται. Η ζωή συνεχίζεται, αλλά τα Ευρωπαϊκά CDS λένε ότι ο Ευρωνότος τρίζει, και αν εμείς είμαστε εύκολοι, εύπιστοι, και φτηνοί, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ισπανία  και τι μικρό Βέλγιο είναι ...αλλιώς. Η Ευρώπη είναι σε εξέλιξη, και η ρευστότητα του LTRO δεν θα φανεί στην πραγματική οικονομία που περιορίζεται από την μόνιμη ευρωαγκύλωση (παραγωγή, κατανάλωση, ανώμαλοι ευρωνόμοι, μεθοδευμένα ισοζύγια συναλλαγών), και τα ...γεωπολιτικά.


http://www.zerohedge.com/news/1001-moonless-kinetic-nights-presenting-windows-opportunity-iranian-attack.  Την τελευταία φορά που γέμισε ο κόσμος αιολικά και ηλιακά (που σήμερα σκουριάζουν στην Καλιφόρνια και την Χαβάη) -- τα ίδια και απαράλλακτα που παπαγαλίζουν σήμερα οι παπαγάλοι, υπήρχε πόλεμος στην Μέση Ανατολή. Σήμερα έχουμε προοδεύσει, και δεν περιμένουμε τις βραδινές ειδήσεις, τα βλέπουμε σε εξέλιξη, ή, για την ακρίβεια, βλέπουμε αυτά που μας δείχνουν, σε εξέλιξη.  Αυτά που μας δείχνουν είναι λίγο ανησυχητικά. Τόσο, που αναρωτιέμαι μήπως να αρχίσω να ασχολούμαι και εγώ με τους πάγους και την στάθμη της θάλασσας.

CVN72, CVN70, CVN65

2 σχόλια:

nikos είπε...

όταν ενα κοινωνικό ,ποινικό ρεμάλι ονόματι Α. Αθανασιάδης εκ Ποντοκομης Κοζανης ...(που τον περιέγραψες εσύ παλιά archaeopteryx) είναι σε θέσει να ....ντιρλικονη με βούλα της Ελληνικής Βουλής (τρομάρα τους)... 25 δις.Ευρω μέσα σε μια εβδομάδα και να μην κουνιέται φύλο ..τι να πούμε Αίσχος!!!!

spiral architect είπε...

Πάντα ῥεῖ ... πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει.

Ηράκλειτος