Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Μπράβο Πρώτο Θέμα, το έβγαλες το Γκαιμπελικό μεροκάματο (και το σχόλιο που δεν μπήκε)


Εδώ και μέρες κυκλοφορεί η είδηση ότι οι Σαμπατακάκης, Ανδρεάκος, Παναγάκος και Λεκάκος βάζουν αιολικά στην Μάνη.  Το Πρώτο Θέμα σήμερα βγήκε με κατακίτρινο άρθρο στο οποίο εντέχνως παρέκαμψε την ουσία (που είναι η οικονομική, τεχνική και οικολογική απάτη των αιολικών) και καλλιέργησε κλίμα για άξεστους, οπισθοδρομικούς και οπλοφόρους ντόπιους.  Άσε πια τα ραντάρ για τα πουλιά, αυτό με έκανε και γέλασα.

Δεν θα αναφερθώ το οικολογικό ή το αισθητικό του θέματος, θεωρώ ότι τα αιολικά είναι βλαπτικά και στον πιο βρωμερό και άχρηστο σκουπιδότοπο, και ειλικρινά γελάω που θα βάλουν αιολικά που θα σταματάνε όταν περνάνε πουλιά. Η διαθεσιμότητα θα πέσει από 20% στα 3%, αλλά ούτε αυτό έχει σημασία, τώρα.

Για το οικονομικό και ενεργειακό, απλά θα επαναλάβω ότι οι κύριοι αυτοί, και όλοι οι συναφείς "κύριοι" είναι "νόμιμοι απατεώνες". Είναι "απατεώνες" διότι πληρώνονται, από εμάς,  για κάτι που μας πουλάνε με το ζόρι και που είναι εν πολλοίς άχρηστο, και που βασίζεται σε μία καλλιεργημένη πλάνη.  Είναι "νόμιμοι" γιατί αυτό που κάνουν ψηφίστηκε στον Νόμο Μπιρμπίλη από το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ, και επομένως δεν είναι παράνομοι.   Να θυμίσω ότι οι Φωστήρες μας ψήφισαν νόμο το 2010 που θεώρησε "εθνική προτεραιότητα την σωτηρία του Πλανήτη από υπερθέρμανση, και αυτή η σωτηρία είναι με ...αιολικά.  Για μένα, οι κύριοι αυτοί είναι άλλοι 4-5 κρατικοδίαιτοι που παρασιτολογούν σε βάρος του Ελληνικού λαού. Τα έσοδά τους είναι οι αυξημένοι λογαριασμοί της ΔΕΗ. Η ζημιά που κάνουν στην Μάνη είναι ότι κάθε μία Α/Γ μηδενίζει την περιοχή, για όσο φαίνεται και όσο ακούγεται και, δυστυχώς, για πάντα.

Το Πρώτο Θέμα είναι η κλασσική περίπτωση της διαπλοκής.  Τον Άκτορα τον πληρώνουμε στα 350 που χρωστάμε και σε όλες τις συμβάσεις παραχώρησης που έχει εκτελέσει με συγχρηματοδότηση ή εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, και από τότε που συγχωνεύθηκε με την Ελληνική Τεχνοδομική είναι και διακομματικός, ινς αλλάχ.   Θυμίζω ότι η Ελλάκτωρ είναι το 7,8% των 1.620 διακοσμητικών εγκατεστημένων αιολικών μεγαβάτ, και μπορεί να μην είναι ο μεγαλύτερος αιολικό ψεύτης, αλλά είναι στην παρέα. Αλλά δεν με ενοχλεί αυτό, αυτή την στιγμή. Αυτή την στιγμή με ενοχλεί το Γκαιμπελικό άρθρο και τα μαγειρεμένα σχόλια.

Το άρθρο είναι Γκαιμπελικό γιατί παρουσιάζει την απόλυτη θεμιτή και δικαιολογημένη αντίδραση των ντόπιων σαν άξεστη, βίαιη και εμφανίζοντας κάποιον με όπλο, πιθανώς παράνομη.  Φτιάχνει κλίμα, όπως μόνο οι ελεεινές φυλλάδες ξέρουν να φτιάχνουν. Και τα σχόλια... Έχω διαβάσει και έχω σχολιάσει στις περισσότερες τέτοιες συζητήσεις. Οι καρκίνοι, της Πτολεμαΐδας, οι Ολλανδοί που θέλουν τα αιολικά, οι οπισθοδρομικοί ιθαγενείς που είναι αγράμματοι και δεν θέλουν την πρόοδο. Αυτά είναι Μπομπολιστάν σε εκδοχή ΕΛΕΤΑΕΝ.  Όπου φυσικά επιτρέπεται μόνο ο επιτρεπόμενος αντίλογος.

Να μαργαριτάρια:

Bevag | 14/03/2012 17:05
Ο απόλυτος κομπλεξισμος! Γι'αυτο δεν πρόκειται να γίνει Τπτ στην Ελλάδα! Αλλα φταει αυτο το μπούρδ€λο το κράτος. Οποιο μέρος δε θέλει ΑΠΕ στη περιοχή του θα πληρώνει ρεύμα 3 φορές επάνω και επιπλέον και τα πρόστιμα για το λιθανρακα.  Άσχετος και παραμυθάς.

Να μην σε νοιαζει | 14/03/2012 15:24
Αχ ρε κατακαημενε ελληνα,μυαλο δεν προκειται να βαλεις ουτε το 3012, ο καθε πικραμενος πηρε ενα οπλο και βγηκε στους δρομους. Τονίζει το όπλο

ΧΡΗΣΤΟΣ | 14/03/2012 14:59
ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΛΩΣ Η ΚΑΚΩΣ ( ΚΑΩΣ ΛΕΩ ΕΓΩ ) ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΧΩΔΕ ΩΡΑΙΑ? ΑΝ ΜΥΡΙΖΕΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΤΕ ΣΕ ΟΤΙ ΕΡΓΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΜΥΡΙΖΕΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟ, Η ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΕ ΑΛΛΟ ΝΟΜΟ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΥΡΙΖΕΙ ΛΑΜΟΓΙΑ Αυτό γράφει με κεφαλαία για να φαίνεται δαιφορετικός

@xristos | 14/03/2012 14:19
ΠΕΣ ΜΑΣ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΘΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΨΩΜΙ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΜΑΝΙΑΤΗ ΕΝΑ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ? ΘΑ ΞΕΡΑΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΙΕΣ? ΙΣΑ ΙΣΑ ΠΟΥ ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΜΥΑΛΟ ΣΑΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΥΑΛΟ ΕΧΕΤΕ Εδώ τάζει χάντρες στους Ιθαγενείς

ΧΡΗΣΤΟΣ | 14/03/2012 14:14
ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ ΚΟΡΩΝΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ ΝΑ ΤΙΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΧ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΡΑΜΠΙΝΕΣ. ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕΝΩ ΑΘΗΝΑ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΕΡΑΙΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΧΑΧΑΧΑ ΑΡΕ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΤΕ ΜΕΡΙΚΟΙ....500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΕΙΜΑΣΤΕ  Να και οι καραμπίνες

Ξυπνήστε... 2012 έχουμε! | 14/03/2012 13:50
@ dimitris | 14/03/2012 11:21: Τι λες ρε Νεάτερνταλ? Ποιος θα σε εμποδίζει να πηγαίνεις όποτε θέλεις στις κατσικορυφές σου? Η δωρεάν ενέργεια σε πείραξε, το ότι η μισή Μάνη είναι Γερμανική δεν σε πειράζει? Ζείτε 3 αιώνες πίσω και δεν έχετε πάρει χαμπάρι ότι η τεχνολογία προχωράει. Πάρε τώρα την καραμπίνα σου και πάγαινε να τσαμπουκαλευτείς με τον γείτονα που πέρασε τα γίδια του απ' το χωράφι σου, άνθτωπε των σπηλαίων!!!  Αυτός δεν ξέρει ότι τα αιολικά είναι από το 1960, και από 3 αιώνες πριν... Αλλά βρίζει και πάλι "καραμπίνες".

Τζάμπα ρεύμα | 14/03/2012 13:01
Oι Μανιάτες ζούνε 500 χρόνια πίσω. Κάποιος τους παραμύθιασε για τις ανεμογεννήτριες και αυτοί μάσησαν. Στην Ευρώπη υπάρχουν ανεμογεννήτριες εδώ και πολλά χρόνια, στην περιοχή του Freudenstand στην Γερμανία μέχρι το Strasbourg είναι γεμάτος ο τόπος με δαύτες. Αιολική ενέργεια ρε παιδιά, τζάμπα ρεύμα!!!  Ο παπαγάλος της Ελεταέν. Αυτόν τον έχω ξαναδει.


Κωνσταντινος | 14/03/2012 12:33
Καλα ρε γινατε όλοι μηχανικοι και ορνιθολογοι?Πόσα πτυχία έχετε? Και η φωτογραφια είναι σίγουρα αποτελεσματική μιάς και ο παλίκαρος έχει βγει με την καραμπίνα.Σίγουρα εν έτοι 2012 και εν μέσω κρίσης και συνεχούς πανευρωπαϊκής παρακολούθησης κάτι τέτοιο πάντα βοηθάει!Η απειλή είναι ορατή!Ας σταματήσουμε την ανάπτυξη -'οχι μόνο σε έναν τομέα- για μια καραμπίνα,μια απειλή παλουκώματος και παράπονα ανιδεων τεχνολογικα ανθρώπων για την πτηνοπανιδα της Ελλαδος που όλως παραδόξως την θυμούνται - ΜΟΝΟ- σε περιπτώσεις μεγάλων εργων - βλεπε και Εγνατία- καθυστερώντας τα σημαντικά κάνωντας μας ρεζιλι διεθνώς. Αρχαιολογία και ψευτο-οικολογοι μεγαλυτεροι αντίπαλοι των μηχανικών. Αυτός είναι μάλλον υπάλληλος τεχνικής εταιρίας.

ikamada | 14/03/2012 12:30
Οχι ανεμογεννήτριες στα βουνά της Μάνης. Μπράβο Μανιάτες! Αντισταθείτε. Και όσοι δεν τους αρέσει να πάνε να ζήσουν στο Αμστερνταμ ή όπου αλλού με ανεμογεννήτρια στην αυλή τους για να έχουν αρκετή ηλεκτρομαγνητική ενέργεια να δουλεύει και καλύτερα το μυαλό τους. Μορφωθήτε πρώτα για τη λειτουργεία τους, εκτός βέβαια από το αντιαισθητικό της υπόθεσης. Αυτός δεν ξέρει ότι οι Ολλανδοί δεν θέλουν πια ανεμογεννήτριες.

ty | 14/03/2012 11:43
Θα πρεπε να ντρέπεστε να δημοσιεύετε τέτοιες φωτογραφίες που παραπέμπουν σε τρομοκρατία. Παρακαλώ να την αποσύρετε. Υπάρχει και ο Εισαγγελέας σε κάθε περίπτωση. Αυτός φτιάχνει κλίμα για τα ΜΑΤ. Ένοπλοι, σου λέει οι Μανιάτες.

Τάσο | 14/03/2012 10:23
Οι φουκαράδες στην Πτολεμαϊδα δεν φύγαν από 'κει γιατί θα τους έπαιρναν για εργασία στα εργοστάσια. Στα νησιά θα έπρεπε να γίνουν οι επενδύσεις και ειδικά στις Κυκλάδες όπου δεν υπάρχει κανένα φυσικό κάλλος. Το ψηλότερο φυτό είναι το γκαζόν

κλπ κλπ.  Στημένος διάλογος με λογοκρισία στον αντίλογο.

Εγώ τους έστειλα δύο φορές, το παρακάτω
Ποτέ και πουθενά, κανένας αριθμός Α/Γ δεν υποκατέστησε καμία έστω και μικρή συμβατική μονάδα.

Το "τσάμπα ρεύμα" του @τσάμπα ρεύμα, δεν είναι ούτε "τσάμπα" ούτε καν "ρεύμα"! Είτε 10 αιολικά βάλει η Μάνη είτε 10.000 δεν θα υποκαταστήσεις ούτε καν συμβατικά καύσιμα, και όσο πιο πολλά μπουν, τόσο μεγαλύτερη ζημιά κάνουν στην σταθερότητα του δικτύου.

Η Γερμανία έχει 22.000 αιολικά μεγαβάτ (περίπου ισάριθμες Α/Γ) και κατάφερε να καλύπτει (με υποχρεωτική την αγορά του τυχαίου προϊόντος τους από το δίκτυο) 6,5%-7% της ηλεκτροδότησης, και με το που έπιασε αυτό το ποσοστό με 900 συμβάντα σταθερότητας δικτύου στο 2011, συνεχή εξάρτηση από εισαγόμενο πυρηνικό από Γαλλία και Τσεχία ΚΑΙ συνεχή ενόχληση στα δίκτυα Πολωνίας και Τσεχίας όπου ξεφορτώνεται το βασικά άχρηστο ρεύμα όταν φυσάει

Στο άλλο άκρο αιολικού μεγέθους, τα Falklands έβαλαν αιολικά επειδή τους έταξαν 40% ηλεκτροδότηση από "τσάμπα" αέρα. Μέτρησαν πόσο καύσιμο γλύτωσαν: 4-8% !!! Kαι ήταν "τσάμπα"; Κάθε άλλο:

Κάθε αιολικό μεγαβάτ (κάθε φυτεμένος σβούρος) κοστίζει 1,5 με 2 εκατομμύρια ευρώ. Με τέτοιο αρχικό κόστος, για το ελάχιστο ρεύμα που παράγουν στην ζωή τους τις κάνει πιο ακριβές και από πυρηνικά! Το ρεύμα τους είναι άχρηστο γιατί υπάρχει ΜΟΝΟ εάν υπάρχει ΚΑΙ θερμη εφεδρεία, αφού τα πλυντήρια και τα χυτήρια δουλεύουν όποτε θέλουμε εμείς και όχι ότα φυσάει, και όταν φυσάει, δεν φυσάει σταθερα, και το αιολικό ρεύμα μεταβάλλεται με την ταχύτηα του αέρα στον ΚΥΒΟ (^3). Η διαφορά μεταξύ 5 μποφόρ και 7 μποφόρ είναι διαφορά 830%! Με 3 Α/Γ για πλάκα, αυτό χάνεται. Με 100 ή 1000 ή 4000 αυτό σημαίνει ΠΟΛΛΑ πεταμένα λεφτά για τηγανισμένο δίκτυο.

Τα αιολικά είναι τεχνολογία του 1960 και του 1970. Ποτέ και πουθενά δεν υπήρξαν χωρίς συνεχείς επιδοτήσεις. Ποτέ και πουθενά δεν συνέβαλαν σε σημαντική ηλεκτροδότηση. Το ότι την μία μέρα ή μία εβδομάδα που φύσηξε έβγαλαν πολύ ρεύμα, δεν σημαίνει τίποτε. Από το 1960-70 έχουν περάσει τόσα χρόνια και τα αιολικά δεν τα έχουν καταφέρει. Απλά ψάχνουν διαρκώς για νέεους ηλίθιους να τα βάλουν, και έχουν πάντα εγχώριους καραγκιόζηδες να τα διαφημίζουν σαν τσάμπα ρεύμα. Κι ο Τσιπουρίδης της ΔΕΗ ανανεώσιμες διαφήμιζε τσάμπα πρίζες από τον ουρανό σε παιδάκια και λαδιάρηδες υπουργούς.

10.000 αιολικά δεν παράγουν αρκετή χρήσιμη ενέργεια για να φτιάξεις μία μπίλια ρουλεμάν.
100.000 αιολικά δεν είναι ικανά να τροφοδοτήσουν ένα μόνο χειρουργείο ενός μόνο νοσοκομείου. Και όποιος το αμφισβητεί, να στείλει το παιδάκι του (ή το τομάρι του) σε επείγον περιστατικό σε αιολικό νοσοκομείο να το τεστάρει.

Επειδή οι αιολικοί είναι θρασύτατοι ψεύτες και κλέφτες, και η λογική δεν περνάει, η ανασκολόπιση είναι ενδεδειγμένη, και μπράβο στους Μανιάτες που το πρότειναν.

Φυσικά και δεν εμφανίστηκε. Ωστόσο, όπως φαίνεται και στην εικόνα, ΠΡΙΝ το στείλω, κάποιος είχε στείλει email στο Πρώτο  Θέμα, με link στο πώς λένε ψέματα οι αιολικοί.  Αφού έστειλα το σχόλιο (που δεν μπήκε), κάποιος μελέτησε επισταμένα το περιεχόμενο του scripta manent.  Αν προσέξατε, τσιμουδιά για την ουσία του θέματος.

Αν είστε Σαμπατακάκης, θα λέτε "να εγώ ο επενδυτής, και απέναντι οι τυφεκιοφόροι άξεστοι.  Μπράβο Πρώτο Θέμα, το έβγαλες το μεροκάματο.  'Ετσι γίνονται οι αρπαχτές στην Ελλάδα.

14 σχόλια:

ΓΖ είπε...

Πραγματικά, στα σχόλια και το άρθρο δεν γίνεται καθόλου λόγος για την ουσία του θέματος.

archaeopteryx είπε...

Εεε... όταν λέμε γκαιμπελιστάν...

George Mantjoros είπε...

Αναγνωστες ''ευγενεστατοι'' και ασχετοι.
Γραφουν σχολια κατα συρροη.

Μα γιατι γράφουν ενώ δεν ξέρουν το θέμα ?

Για μεροκάματο.

nikos είπε...

archaeopteryx- μα σήμερα που μιλάμε είναι η μεγαλύτερη αρπαχτή γύρο από τα ενεργειακά
1.5 Μονάδα Πτολεμαΐδας 1,3 δις πάει μετά από εισήγηση μαϊμού του Δ.Σ.ΔΕΗ για "νομιμοποίηση" στην Ελληνική βουλή
2.ΑΠΕ η μέχρι τώρα χαρχαρα 2,5 δις απομένουν 17,5 δις συνεχίζετε από τα "δημοκρατικά" συνεργαζόμενα "κόμματα" του Παπατζη -Σαμαρα με κάλυψη " ευρωπαϊκού τεχνοκράτη" Παπαδημα
3.Χθες στην Ελληνική Βουλή ράουλα ταινιοδρόμων ΔΕΗ "ψυχούλα" 27 ..εκ
βλέπε πρακτικά ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ 13.3.2012

"θαύμα" το Ευρω σου κύρια Μερκελ χιχχι

nikos είπε...

και ο Αρθουρος καθυστερημένα το θαβα του χιχχι

nikos είπε...

αν τα συνημμένα δεν είναι το... ψυχιατρείο , που πρέπει να μας ανησυχήσει έντονα ...

http://genop.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1200:-v-------&catid=1:2009-08-08-10-27-00&Itemid=2

http://www.dei.gr/Default.aspx?id=57217&nt=18&lang=1

spiral architect είπε...

Εκεί μέσα (και αλλού) μάγκα μου αρχαιοπτέρυγα παίζουν συμφέροντα.
Χοντρά συμφέροντα!

Περιμένεις να ακουστεί ο αντίλογος σου;

Ε, μα πιά! Άξεστοι ήταν και αυτοί που στο παρελθόν πήραν τα βουνά, γιατί - στην καλύτερη περίπτωση - τους έκλειναν το στόμα.
Όλοι οι υπόλοιποι είτε κλείστηκαν στο σπίτι τους, είτε ακολούθησαν.

Οπότε διαλέγετε και παίρνετε.

Γι' αυτό φοβάμαι την "σιωπηρή μειοψηφία" που - παρεμπιπτόντως - πρόσφατα ανακάλυψε το διαδίκτυο.

archaeopteryx είπε...

έννοια σου και οι εμπλεκόμενοι στην Μάνη και την Λακωνία (και την Ικαρία, και την Ανδρο, και την Κρήτη) μια χαρά έχουν πάρει χαμπάρι τι γίνεται... Από τα γραφεία τους θα τις βάλουν τις Α/Γ οι ...επενδυτες;

archaeopteryx είπε...

όσο για τα "σχόλια" στο Πρώτο Θέμα είναι οι ίδιοι παπαγάλοι που εμφανίζονται παντού. Τους έχω μάθει πια μετά δύο χρόνια αντιπαπαγαλίασης

Εξάκτινος είπε...

Όταν λες για Ανδρεάκο είναι ο Δήμαρχος της περιοχής στη Μάνη; Πέτρος Ανδρεάκος είναι το όνομά του.

Τώρα επί του θέματος που θίγεις. Όταν ξεκίνησαν τα blogs στην εμβρυακή τους και αθώα μορφή τους, κάποια εξ αυτών, με πρώτο το antinews παρήγαγαν πολιτικό λόγο στα σχόλια πάντα. Οι αναρτήσεις ήταν το έναυσμα για τις εμβριθείς συζητήσεις.

Στην πορεία οι ΜΜΕδες ανακάλυψαν πεδίον δόξης λαμπρόν με τη χειραγώγηση των σχολίων. Η διαγραφή είναι ένας τρόπος, ο σχολιασμός από δικούς τους άλλος, ο συνδυασμός και των δυο άλλων άλλος τρόπος, η επιλογή των αναρτήσεων στις οποίες επιτρέπεται σχολιασμός (μέθοδος του In.gr) άλλος, και γενικότερα η τέχνη εντοπίζεται στο να στρέψουν τη συζήτηση εκεί που τους συμφέρει. Η διαμόρφωση της κοινής γνώμης είναι interactive τώρα. Αντί να τους πετάμε κουτόχορτο τους βάζουμε και να το παράγουν κιόλας.

Δυστυχώς τα ανωτέρω είναι καθεστώς τώρα σε πολλές ιστοσελίδες. Το moderation πάει σύννεφο.

Τα ΜΜΕ γενικά ασχολούνται με την εκτέλεση συμβολαίων. Πολλές φορές και συμβολαίων κατά των συμφερόντων της χώρας. Πολλοί bloggers, είτε μεταλλάχτηκαν, είτε εισπήδησαν στο σπορ επαγγελματίες του είδους.

Ως ασχολούμενος με τα οικονομικά, θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι η οικονομία καθορίζει τα πάντα, ακόμη και τα συναισθήματα της γυναίκας σου ή οποία δε θα σε παντρευόταν αν ήσουν έξυπνος αλλά άφραγκος, και ότι η οικονομία είναι αμείλικτη. Οι συγκεκριμένοι bloggers έχουν τη γραμμή αυτή διότι πληρώνονται. Εσύ παλεύεις για τις ιδέες σου δε σε πληρώνει κανείς. Η οικονομία είναι, όπως έγραψα, αμείλικτη. Κάθε λάθος επένδυση σε βάζει μέσα σε κάνει μη ανταγωνιστικό και καταστρέφεσαι.

Η ευθύνη των bloggers και των διαφόρων δημοσιογράφων είναι ότι θα πρέπει να υποχρεωθούν σε αποζημίωση ή να οδηγηθούν στη φυλακή αν, εκτελώντας συμβόλαιο, ταΐζουν τον κόσμο κουτόχορτο και παραχθούν ζημίες. Ακριβώς όπως κάποιος που τα πήρε για να σου τινάξει το σπίτι στον αέρα.

archaeopteryx είπε...

αυτό το καταλαβαίνω, και μετά 2 περίπου χρόνια στο ...αντιαιολικό, έχω μάθει και τα άτομα! Και την ακολουθιά των σχολίων τους (είστε άσχετοι, αντιπροοδευτικοί, οι καρκίνοι στην Πτολεμαϊδα, το τσάμπα ρεύμα, οι Ευρωπαίοι που έχουν κλπ)

Επειδή τελικά είναι οικονομικό, πόση επιδότηση αντέχει να πληρώνει ένας που δεν βγαίνει να πληρώνει τα μηνιάτικα έξοδα; Κόβεις το γάλα του μικρού για να πληρώνεις τέλος υπέρ ΑΠΕ; Πόσα θα βγάλει ο χωματουργός ή ο μπετατζής που είναι στο Δημοτικό Συμβούλιο και είπε "ναι";

Και τα στοιχεία είναι επίσης αμέιλικτα. Τι δηλαδή γίνεται σε άλλες χώρες και πόσο χρήσιμα ή άχρηστα είναι. Και ο λογαριασμός της ΔΕΗ είναι αμείλικτος, και η μνήμη του διαδικύου επίσης (παρ' όλο που καταλαβαίνω ότι εύκολα "πειράζεται". Θα γελάσεις πόσοι έχουν δει μια απλή ανάρτηση που έχω με την εξέλιξη της οριακής τιμής του συστήματος.

Στην φτώχεια και την κρίση, η χρηματοδότηση επισφαλών πραγμάτων είναι δύσκολη.

Και τέλος, όταν η κινητήρια δύναμη πίσω από την άσκηση κολλάει (Φουκουσίμα, the Green Trap!) σιγά σιγά τελειώνει αυτή η απάτη. Εμείς δεν έχουμε καθαρίσει γιατί έχουμε ακόμα χωρο και αφελείς.

Σε άλλες χώρες (πχ στην Δ και ΒΔ Ευρώπη) τώρα η νέα τρέλα θα είναι με τα νερά.

κικι είπε...

αρχαιοπτερυγα,
δεν ειχα δει την αναρτηση σου ειδικα για την Μανη,
στην προσπαθεια μου για ενημερωση και επειδη δεν ειμαι ειδικη , μονο ξερω οτι οι ανεμογεννητριες ειναι μια μεγαλη κομπινα, και ειδικα με αυτην την συμμορια που μας εσκασε εδω κατω, εστειλα κομματια απο το ιστολογιο σου και στο Πρωτο Θεμα σε συγκεκριμενο συντακτη μανιατη, για να το προβαλεουν το προβλημα. Βεβαια βγηκε αυτο, το οποιο ειναι φολκλορ ουσιαστικα.Θα σου στειλω μειλ , για τα περαιτερω, εμενα με κυνηγουσε εις βλαξ απο το Μακελειο, που απαντησα, ονοματι Λευτερης, ,και ηταν επι προσωπικου, οι απαντησεις
ευχαριστουμε παντως για τις ενημερωσεις σας, βοηθησαν πολυ κυριως στον ντοπιο πλυθησμο , για ενημερωση.
Κικη

archaeopteryx είπε...

ό,τι θες...
archaeopteryxgr@gmail.com

Την ανάρτηση ωστόσο την είδαν πολλοί. Έγινε "δημοφιλής" στον μήνα σε 2-3 μέρες, αυτό δεν συμβαίνει συχνά.

Ενας Μανιατης... είπε...

Καλημερα,
Ποιοι εργαζομενοι κορωνακια στα παρκα;
Μονο ενας ασχετος με τις αιολικες θα το ελεγε αυτο. ΔΕΝ χρειαζονται εργαζομενοι. Αυτα ειναι παραμυθια της χαλιμας. Αντε να παρουν ενα - δυο ηλεκτρολογους. Θελει πολυ εξειδικευμενο προσωπικο σε περιπτωση βλαβης.
Δευτερον, για ρωτηστε στο Ναυπλιο τι ζημια εγινε στον τουρισμο με αυτα τα κερατα.
Τριτον αλλο ενα παραμυθι. Θα δινουν φτηνο ρευμα; Πως; Για ρωτηστε περνουν φτηνο ρευμα στην Κοζανη που παραγει το 80% του ρευματος που χρησιμοποιουμε; ΟΧΙ.
Μην τρωτε παραμυθι κορωνακια. Αυτοι που τα λενε αυτα πληρωνουνται. Με την ευκαιρια ρε παλικαρια ποσα περνετε; κατι φημες για επαγγελματιες γραφιαδες σαν του λογους σας ειναι 1.500 € το μηνα! Αληθευουν2