Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Η Ελληνική Βουλή και η Αμερικάνικη Βουλή

Από σήμερα λοιπόν είναι στην Βουλή το ν/σχ για το Project Helios.  Θα το ψηφίζουν, αφού ψήφισαν και τον νόμο Μπιρμπίλη, και γενικά ψηφίζουν  ό,τι τους βάζουν μπροστά τους, κι αν δεν τον ψηφίσουν θα τους διαγράψουν.  Ξέρουν τι ψηφίζουν; Αμφιβάλω.  Δηλαδή από τα 200 τουλάχιστον "ναι" που θα πάρει, οι περισσότεροι δεν ξέρουν τι είναι ο Nόμος του Ohm ή γιατί έχει καν σημασία.  Κι όμως θα ψηφίσουν Κατοχικό Δάνειο, εάν προχωρήσει το Project Helios, και scripta manent, θα τους θυμίζω, αλλά, γενικώς δεν χαμπαριάζουν.  Εάν δεν προχωρήσει, θα είναι άλλη μία άχρηστη ψηφοφορία.

Αυτές τις μέρες πρόκειται να μπει, ή να μην μπει,  κάτι αντίστοιχο για έγκριση από την Αμερικανική Βουλή.   Η προσθήκη της Τροπολογίας 1709  σε ν/σχ του εκεί
Υπουργείου Μεταφορών για την συνέχιση των φορολογικών επιδοτήσεων της αιολικής ενέργειας.   Αν δεν μπει η προσθήκη (ή εάν καταψηφιστεί) θα καταρρεύσουν τα αιολικά στις ΗΠΑ, αφού και εκεί ,όπως εδώ, υπάρχουν ΜΟΝΟ επειδή επιδοτούνται.  Και φυσικά γίνεται χαμός. Το βασικό επιχείρημα του αιολικού λόμπυ είναι οι θέσεις εργασίας σε 1-2 Πολιτείες που κατασκευάζονται αυτά τα πράγματα. Το βασικό επιχείρημα όλου του υπόλοιπου κόσμου είναι ότι αυτά τα πράγματα είναι άχρηστα, ενοχλητικά και ακριβά.  Ο Obama δεν νομοθετεί, αλλά Πρόεδρος είναι, είναι και  λίγο ΓΑΠ. Κολλημένος, Πράσινος.  Μοντέρνα εκδοχή του Κάρτερ. Σοσιαλδημοκράτης.

Η ουσία είναι ότι οι e-συνομιλητές μου για αιολικά από τις ΗΠΑ έχουν συντονιστεί να ζητήσουν από τον Γερουσιαστή αυτό που θέλουν.  Τηλεφωνούν στον Γερουσιαστή Τάδε, "παρακαλώ μην συμπεριλάβετε την Τροπολογία 1709 διότι τα αιολικά είναι μάπα". Και μετράει!  Ατυχώς, δεν μου πέφτει λόγος, αλλά με εντυπωσίασε η διαδικασία: Παίρνεις τον Γερουσιαστή και του λες την άποψή σου, και  αν πάρουν μερικές 100άδες ή χιλιάδες ψηφοφόροι, το θυμάται (και το θυμούνται και οι ψηφοφόροι).

Εδώ ποιον πάρω;  Τον Βορίδη; Τον Αβραμόπουλο; Να τους πω τι;  Να καταλάβουν τι; Να κάνουν τι;

Πότε ήταν η τελευταία φορά που μέτρησε η λαϊκή θέληση στην χώρα μας,  χωρίς να την κοροϊδεύουν ή να την κοροϊδέψουν;

2 σχόλια:

spiral architect είπε...

Ποιος νόμος του Ωμ;

Ξεκινάμε από εδώ:
Το Φωτοβολταϊκό φαινόμενο είναι η πόλωση των ηλεκτρικών φορτίων που συμβαίνει σε συγκεκριμένα υλικά όταν αυτά εκτεθούν στο φως.
Κάτι τέτοιο παρατηρείται στα φυσικά στοιχεία που ανήκουν στην ομάδα των ημιαγωγών καθώς και σε τεχνητές ημιαγωγικές διατάξεις. (solid state)
Η πόλωση των ηλεκτρικών φορτίων μεταφράζεται ως δημιουργία διαφοράς δυναμικού μεταξύ των δημιουργούμενων πόλων, δηλαδή έχουμε μια υποτυπώδη ηλεκτρική γεννήτρια.


Ποιο παιδάκι θα μας πει το μάθημα;

Ανώνυμος είπε...

Ελήφθη..ρότζερ...Το μειράκιον των πολλών δεκαετιών δεν "περνάει" το διαγώνισμα του πρακτικού δι ό και επανέρχεται στο κλασσικόν λύκειον προτροπάδην!!
Κράτα γερά αρχαίε..... τέλος.