Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Καταστροφολογία (1): Η Κρήτη καταποντίζεται και ο ουρανός γκρεμίζεται! Δώστε και σώστε!


Ο καθηγητής «Φυσικών Καταστροφών» είναι ειδικός στα τσουνάμι και την σχετική διαχείριση ακτών. Ένας τρόπος να γίνει ακόμα πιο διάσημος είναι να γίνει Νοστράδαμος Κλιματικής Αλλαγής. Εάν η «Κλιματική Αλλαγή» επηρεάσει την διάβρωση των ακτών και πλημμυρίσει τις καφετέριες του Ηρακλείου, ή τα Φαλάσαρνα,ή την Ζάκρο, θα είναι μία καλή ευκαιρία να γράφουν οι εφημερίδες για «Κλιματική Αλλαγή» (το ζητούμενο) και θα γίνει πιο διάσημος καταστροφολόγος ο καλός άνθρωπος:

«το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών υπάρχει σήμερα παντού σε όλη την Κρήτη, όμως κοιτάζοντας σε 30- 40 χρόνια θα έχομε πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα. Λόγω της κλιματικής αλλαγής θα υπάρξει αύξηση της στάθμης της θάλασσας κυρίως στα σημεία όπου υπάρχουν οι ωραιότερες παραλίες όπως τα Φαλάσαρνα, η Γεωργιούπολη, ο Πλατανιάς. Η κλιματική αλλαγή θα μεγεθύνει το πρόβλημα σε όλη την Κρήτη ... πολλά ξενοδοχεία στα βόρεια της Κρήτης θα είναι πλωτά ξενοδοχεία όπως στη Βενετία»

Η Κρήτη μάλλον υπέστη καταστροφή από τσουνάμι με την
έκρηξη της Σαντορίνης το 1600-κάτι π.Χ., και έχει υποστεί καταστροφές από πειρατές, γεωλογικά φαινόμενα, και ...Γερμανούς, έκτοτε. Η Σαντορίνη, διαβάζω, είναι, ίσως, σε έξαρση, οι Γερμανοί ξανάρχονται, άρα καλά κάνει ο Καταστροφολόγος και μας λέει ότι ίσως βουλιάξουν τα Φαλάσαρνα.


Έχω πάει για μπάνιο στα Φαλάσαρνα, είναι ωραίο μέρος, και ήταν ωραιότερο πριν την εφεύρεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των ιδεών της περί αξιοποίησης. Τα Φαλάσαρνα έχουν και αρχαιολογικό χώρο, με αρχαίο λιμάνι, όπου ο μώλος, και οι αποβάθρες είναι στην ξηρά. Την πρώτη φορά που πήγα στα Φαλάσαρνα μου είχε πει κάποιος, ότι η Κρήτη, για γεωτεκτονικούς λόγους σηκώνεται έξω από το νερό στα Δυτικά (στα Φαλάσαρνα) και ότι βουλιάζει στα Ανατολικά, στην Ζάκρο, και διάβασα πρόσφατα ότι σε σεισμό του 365 μΧ τα Φαλάσαρνα ανυψώθηκαν 6-9 μέτρα, άρα και να κατέβουν μισό μέτρο δεν χάλασε ο κόσμος, προφέσορ.  Προσωπικά,ανησυχώ να μην καταποντιστεί το μπουγατσοπωλείο του Ιορδάνη στα Χανιά, ή το αντίστοιχο στα Λιοντάρια στο Κάστρο. Αυτό θα ήταν μεγάλη Καταστροφή. 


Η Κρήτη κινδυνεύει από πολλά πράγματα, πολλά τα ελέγχει μόνο ο Θεός και οι τεκτονικές πλάκες. Κινδυνεύει και από την απληστία τοπικών παραγόντων που συνεργάζονται να γεμίσουν το νησί  αιολικά, που διάβασα θα γίνουν και λαϊκής βάσης.  Αξίζει κοπέλια, να δείτε φωτογραφίες από αιολικά και ηλιακά "πάρκα" στην Χαβάη και την Καλιφόρνια, για να δείτε πώς θα είναι η Κρήτη σε 20-25 χρόνια, αν υποκύψετε στην απάτη.

Καθημερινή: μέσα σε 50 χρόνια η στάθμη της θάλασσας θα έχει ανεβεί περίπου μισό μέτρο
CretaLive: Μεγαλώνει η στεριά στα Φαλάσαρνα
Explorecrete:  Φαλάσαρνα - Ιστορία
Χανιώτικα Νέα: Μεγαλώνει η στεριά στα Φαλάσαρνα

False alarms (αυτό να το δείτε... Λέει και για την Βενετία (που βυθίζεται εδώ και 1000 χρόνια). Πολλοί Νοστράδαμοι προωθούν πανικό για να πουλήσει σβούρους το λόμπυ -- και δεν ξέρω εάν ο τσουναμολόγος είναι της συνομοταξίας αυτής).

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Που να περιμένει για τσουνάμι για να ακουστεί

Ανώνυμος είπε...

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=321011

Ανώνυμος είπε...

...Η Κρήτη μάλλον υπέστη καταστροφή από τσουνάμι με την
έκρηξη της Σαντορίνης το 1600-κάτι π.Χ.,...

Αρχαίε μου, πες τις πηγές σου. Όχι τίποτε άλλο αλλά με ενδιαφέρει επειδή θέλω να διασταυρώσω... όχι όμως δημόσια.

Το μεηλ μου το έχεις.

Φ (λοπατρία)

archaeopteryx είπε...

Αααα.. υπάρχει όλοκληρη βιβλιοθήκη με το πότε έγινε το μεγάλο μπαμ... Νομίοζω το είδα στο λινκ (με μπλε γράμματα) που είναι στην συγκεκριμένηυ δήλωση, και το επαναλμβάνω εδω

http://www.explorecrete.com/archaeology/GR-minoan-civilization-destruction.html

ΜΗΝ θεωρήσεις ότι ΑΥΤΟ είναι το απόλυτο και μοναδικό σωστό... (αν δεν το ψάξεις)

Ανώνυμος είπε...

Χαχα! Δεν λέω για το μεγάλο μπαμ αλλά για το τσουνάμι.

Άμα σου πω που το έχω ακούσει και πόσα χρόνια πριν θα καταλάβεις. Πόσο πριν; Γύρω στο '96. Μάλιστα έλαβα και υλικό τυπωμένο. Και φυσικά ερευνώ τας γραφάς.

Αλλά είπαμε τα εν οίκω... κλπ. Οι καιροί είναι περίεργοι.

Φ