Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Germany, the New Villain?


The New Villain
Ugly Stereotypes of Germany Resurface in Greece
Photo Gallery

Δεν ξέρω σε ποιόν απευθύνονται τα άρθρα του Spiegel, αλλά νομίζω ότι όσο κι αν προσπαθούν οι Γερμανοί να το παίζουν τα καημένα τα αδικημένα παιδιά, (Volk ohne Raum) δεν τους βγαίνει. Από τις παραμονές του 1900 που ξαναξύπνησαν (από ζήλια των Άγγλων και των Γάλλων, υποθέτω), έχουν κάνει τον κόσμο άνω κάτω. Δεν χωράνε στον τόπο τους. Αναμασάνε τις ίδιες και ίδιες ιδέες περί ζωτικού χώρου και Νέας Ευρώπης, άλλες πιο ...βιολογικές, αλλές πιο μιλιταριστικές, άλλες μασκαρεμένες με μανδύες Βρυξελλών, άλλες ...καταπράσινες, και όλες με το ίδιο στόχο:  Χώρο, πρώτες ύλες, αγορές, και θέρετρα.  Και πάντα βάσει κάποιου καλομελετημένου πλάνου και προκάτ λυκοφιλίες.
Ο συγγραφέας του πρώτου άρθρου του Spiegel κλαψουρίζει ότι οι Γερμανοί έγιναν σαν τους "κακούς Αμερικάνους".  Οι "κακοί Αμερικάνοι", σε όχι ασήμαντο βαθμό, είναι Γερμανικό, Ρωσικό (και Γαλλικό) προπαγανδιστικό δημιούργημα.  Η Αμερική ιδρύθηκε για να γλυτώσει από τους Ευρωπαίους και τους θρησκευτικούς και αυτοκρατορικούς καυγάδες τους.  Δύο φορές μπήκε σε Παγκόσμιους Πολέμους που δεν πολυείχε όρεξη.  Το Βιετνάμ το κληρονόμησε από τους Γάλλους.  Τον Ψυχρό, υποψιάζομαι ότι θα γράψει κάποτε η Ιστορία, τον έφαγε στο κεφάλι σε μεγάλο βαθμό από τους Γερμανούς που είδαν και έπαθαν να γλυτώσουν από το εξ Ανατολών δημιούργημά τους.  Και μετά την μερική απόσυρση των ΗΠΑ από την "Ευρώπη" το 1990, να σήμερα η εξέλιξη, μετά 20 μόνο χρόνια ενδοευρωπαϊκού  μερκαντιλισμού.

Οι Γερμανοί δεν ήταν και δεν θα γίνουν ποτέ οι κακοί Αμερικάνοι, της Ευρώπης, απλά γιατί είναι οι Γερμανοί της Ευρώπης.  Τους Αμερικάνους τους βλέπουν με ελάχιστα καμουφλαρισμένη περιφρόνηση.   Ο καημός τους για ζωτικό χώρο δεν έχει εκλείψει.  Ούτε έχει εκλείψει και η ικανότητά τους να κατασκευάζουν αριστερούς (και άλλους) μπαμπούλες και να βάζουν τους άλλους να πολεμούν για την ανάκτηση της δικής τους αυτοκρατορίας.

6 σχόλια:

spiral architect είπε...

Χτες το πρωί έβγαλα από την τσέπη μου ένα δίευρο για να πάρω καφεδάκι. Ήταν καινούργιο, γυαλιστερό και κοίταξα από περιέργεια την πίσω πλευρά.

Είδα αυτό.
(στη θέση του "Issuing Country" ήταν το "Ελληνική Δημοκρατία")

Ανεμογεννήτριες, παιδάκια κλπ χαρωπά!

Χαμογέλασα και θυμήθηκα το τραγούδι του Τερζή, αν και αυτό ήταν για χαρτονόμισμα και για ερωτική απογοήτευση.

spiral architect είπε...

Επίσης:
Η γερμανική "διστακτικότητα"

Ανώνυμος είπε...

Και παραμυθιάζονται. Νομίζουν ότι τους θαυμάζουμε για την αποτελεσματικότητά τους. Χεστήκαμε για την αποτελεσματικότητά τους.

nikos είπε...

Ευρω : Η πανάκεια που απέβη ο εφιάλτης της Ελληνικής οικονομίας

http://spiros26.files.wordpress.com/2009/10/ceb5cf85cf81cf8e-ceb7-cf80ceb1cebdceaccebaceb5ceb9ceb1-cf80cebfcf85-ceb1cf80ceadceb2ceb7-cebf-ceb5cf86ceb9ceaccebbcf84ceb7cf82-cf84ceb7.pdf

spiral architect είπε...

O Γερμανός είναι άφθαστος σαν (τυπολάτρης) μηχανικός.
Βάστα μην γίνει (τυπολάτρης) αστυνομικός.
(κατά το γνωστό ανέκδοτο)

Όσο και τα ... χμμ ... χιτλερικά στερεότυπα του παρελθόντος να τους ενοχλούν, αυτοί ήρξαντο χειρών αδίκων και στο παρελθόν και τώρα.

Προσωπικά δεν μου φταίνε οι Γερμανοί αυτοί-καθαυτοί σαν λαός. Μου φταίει η ηγεσία τους που σταδιακά από την εποχή του Κολ και ιδίως του Σρέντερ υπέκυψαν στα κελεύσματα της άλλης πλευράς του Ατλαντικού (Agenda 2010 κλπ) φέρνοντας στην Ευρώπη με το (όποιο) κράτος δικαίου είχαν τα εθνικά της κράτη στη ζούγκλα που ζούμε.
(και όχι μόνο εμείς)

Βάστα μην ξυπνήσουν οι Ούννοι και οι Γαλάτες. Εκεί θα δεις τα πανηγύρια!

nikos είπε...

ποιος κυβερνά σήμερα την Γερμανία ..τα παιδιά από το DDR http://www.polityka.pl/swiat/ludzie/1524689,1,gauck---nowy-prezydent-niemiec.read