Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Ποιός είναι ο ρόλος της "Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας";


Αυτή η ΡΑΕ που έχουμε σήμερα έχει ένα μόνο σκοπό:  Να κάνει πλούσιους μια παρέα επίδοξων κρατικοδίαιτων "επιχειρηματιών" που θέλει να επιδοτείται από φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ, για να παράγει πλασματικό ρεύμα, να μην εξοικονομεί καύσιμα, να μην μειώνει CO2 (αν σας νοιάζει αυτό), σε καιρό φτώχειας, και ύφεσης. Αυτή η ΡΑΕ είναι συνεργός σε αρπαχτές. Αν δείτε το αντικείμενο της ΕΛΕΤΑΕΝ και της ΕΣΗΑΠΕ είναι ο ορισμός της προώθησης "αρπαχτής χωρίς αντίκρυσμα".

Ας τολμήσει η ΡΑΕ να προσδιορίσει αμοιβές με βάση υποκατάσταση πραγματικού καυσίμου...   Ας μας πει η ΡΑΕ πόσο καύσιμο υποκατέστησαν τα μέχρι τώρα 1620 εγκατεστημένα αιολικά μεγαβάτ της ΕΛΕΤΑΕΝ.

Αν είναι ικανή η ΡΑΕ να κάνει τόσο πολύπλοκη αριθμητική, κι αν δεν ντρέπεται....   Δεν είναι ικανή,  δεν την ενδιαφέρει και δεν ντρέπεται. Να δίνει πολλές άδειες και πολλές επιδοτήσεις (με δικά μας λεφτά) είναι το μόνο που ξέρει.

1 σχόλιο:

spiral architect είπε...

Aπό την ιστοσελίδα του Λέκτορα Πολιτικής Ανάλυσης στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης Πανεπιστημίου Κρήτης, Άρη Αλεξόπουλου είχα βρει παλιότερα και παραθέτω τώρα αυτή την εργασία περί των Ανεξάρτητων Αρχών μεταξύ των οποίων και της ΡΑΕ.

Διάβασε λοιπόν για το "επιθυμητό" και το "πραγματικό".
Θα καταλάβεις τον λόγο της αποποίησης ευθυνών έναντι της διαφθοράς (και καλά!) από το κράτος.
Θα καταλάβεις πώς αυτές οι Αρχές μετεξελίσσονται σε όργανα του Κεφαλαίου.

Περιττό να σου πω ότι έχω ιδία γνώση περί Ανεξάρτητων Αρχών από φίλο, επιστημονικό στέλεχος στην ΕΕΤΤ που επιβεβαιώνει "από τα μέσα" τη νομοτελειακή μετεξέλιξή τους.