Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Project Helios, όπως λέμε Ναυπηγεία Σκαραμαγκά


NoTricksZone: Requiem for Solar Industry
Focus: Solarhybrid meldet Insolvenz an

Όταν πουλήθηκε ο Σκαραμαγκάς στην HDW, η αξία του Σκαραμαγκά ήταν τα συμβόλαια για τα υποβρύχια.  Το μείζον σκάνδαλο ωστόσο δεν ήταν ότι προτιμήθηκε η HDW, όσο ότι προτιμήθηκε η HDW με δημοσιοποιημένα τα προβλήματα ρευστότητας που είχε και με συζητούμενη πιθανή χρεοκοπία της.  Ο εκσυγχρονιστής Χριστοδουλάκης έβαλε τότε την υπογραφή του, και δεν μπορεί παρά να το ήξερε. Η ανάθεση των συμβολαίων των υποβρυχίων έδωσε στην HDW λίγους μήνες ρευστότητας, αλλά δεν απέτρεψε το κλείσιμό της που πήρε την μορφή εξαγοράς από Αμερικανική εταιρία και καπάκι από την Κρουπ (λένε ότι η HDW είχε συμπαθητική τεχνολογία αθόρυβων κινητήρων υποβρυχίων).

Τώρα η Ελλάδα γεμίζει φ/β όταν ο κλάδος έχει καταρρεύσει από το 2010 ή το 2011. Ο κλάδος καταρρέει επειδή τα φ/β είναι πανάκριβα, ο κόσμος δεν αντέχει τις ταρίφες, παρά τις άγριες επιδοτήσεις οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικάνοι δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τους Κινέζους και ο κόσμος δεν αντέχει να πληρώνει για κάτι που δεν παράγει ενέργεια 24 ώρες το 24ωρο. Και οι Κινέζοι ζορίζονται.

Η Ελλάδα σε ρόλο πλούσιου θείου των Γερμανών (και των Κινέζων) σώζει τον πλανήτη πληρώνοντας για πράγματα, και για την διασύνδεσή τους, που είναι ωραία για κότερα ή αυθαίρετα, αλλά όχι για ρεύμα. Όχι για την Ελλάδα. Ίσως για την Αριζόνα, αλλά εκεί έχουν(;) λεφτά. Ο Παπακωνσταντίνου κάνει ότι έκανε και ο Χριστοδουλάκης. Αγοράζει από ετοιμοθάνατο, για να τον βοηθήσει. Με δικά μου λεφτά, χωρίς να με ρωτήσει. Και επειδή ο Παπακωνσταντίνου είναι γαλαντονόμος με ψώνια από την Γερμανία, δίνει και μεγαλύτερη ταρίφα για Γερμανικά πανέλα. Λεφτά υπάρχουν!

Παπακωνσταντίνου, όπως λέμε Χριστοδουλάκης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.washingtonpost.com/world/solar-industry-faces-subsidy-cuts-in-europe/2012/03/10/gIQArkbXLS_story.html

H Ευρώπη κόβει φωτοβολταϊκές επιδοτήσεις