Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012
Γιατί η Μάνη δεν πρέπει να θέλει αιολικά
Για τους ίδιους λόγους που δεν πρέπει να τα θέλει η υπόλοιπη Ελλάδα:
Καταστρέφουν, μόνιμα, όποια περιοχή ακουμπήσουν. Μηδενίζουν την αξία της γης, και της γειτονικής γης, όσο φαίνονται και ακούγονται. Διώχνουν τον τουρισμό, συμπεριλαμβανομένου και του ήπιου τουρισμού που είναι της μόδας.
Δεν παράγουν παρά ασήμαντο χρήσιμο ρεύμα. Δεν υποκαθιστούν συμβατικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής (ποτέ και πουθενά τα τελευταία 50 χρόνια), και η πραγματική εξοικονόμηση καυσίμου είναι ασήμαντη.
Δεν λύνουν κανένα περιβαλλοντικό πρόβλημα. Η χαμηλή διαθεσιμότητα, η ασήμαντη πραγματική εξοικονόμηση καυσίμου και η ανάγκη εφεδρείας (και πρόσθετης κατανάλωσης για να γυρίζουν όταν δεν φυσάει) συνεπάγονται ασήμαντες μειώσεις CO2. Οι τόνοι CO2 που διαφημίζουν είναι πλασματικοί και όχι πραγματικοί.
Δεν είναι επένδυση. Πληρώνονται από εμάς για ψέματα. Δεσμεύουν αντιπαραγωγικά κεφάλαια τα οποία αποπληρώνονται, (μαζί με τις αδρές αμοιβές αυτών που τις βάζουν) ΜΟΝΟ επειδή επιδοτούνται. 50 χρόνια τώρα, δεν μπόρεσαν ποτέ και πουθενά να υπάρξουν χωρίς επιδότηση. Υπάρχουν μόνο για την επιδότηση. Η επιδότηση είναι από φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος για ρεύμα που δεν
υποκατέστησε συμβατικό ρεύμα. Αυτό, για την οικονομία μας, στην κατάσταση που βρίσκεται, είναι εγκληματικό. Χώρες που έβαλαν πολλά (όπως Ισπανία, Γερμανία και Αγγλία), βιώνουν την μείωση της ανταγωνιστικότητάς τους από αυτή την αιτία
Τα περί θέσεων εργασίας είναι μύθος. Πέρα από τα χωματουργικά, μπετά και καμία θέση φύλακα, τα αιολικά έχουν θέσεις εργασίας στην Δανία, την Γερμανία και όπου αλλού τα κατασκευάζουν. Δημιουργούν πρόσθετη ανεργία και ύφεση όπου εγκατασταθούν. Οι θέσεις εργασίας παπαγάλων και πλασιέ είναι παροδικές.
Τα περί πρόληψης ή θεραπείας καρκίνων είναι χυδαίο ψέμα, είτε στην Πτολεμαΐδα ή το Τσερνόμπυλ. 100.000 αιολικά δεν μπορούν να υποκαταστήσουν ούτε μία μικρή συμβατική μονάδα. Και με αρχικό κόστος για κάθε Α/Γ 1,5-2 εκατομμύρια ευρώ, το κόστος ελάχιστων μόνο αιολικών αρκεί για φίλτρα και σύγχρονη τεχνολογία διαχείρισης σε πολλές Πτολεμαΐδες.
Κανείς, πουθενά στον κόσμο, δεν τις θέλει. Σε όσες χώρες μπήκαν μετά από την γνωστή πια παραπλανητική προπαγάνδα, ο κόσμος ξεσηκώθηκε. Και στην Γερμανία, και στην Ολλανδία, και στις ΗΠΑ. Ο κόσμος δεν τις θέλει γιατί είναι ενοχλητικά, αντιπαραγωγικά, και εν πολλοίς άχρηστα. Για αυτό και οι αιολικοί ψάχνουν για τριτοκοσμικές χώρες, με εύπιστους και αφελείς, για να εγκατασταθούν. Κι όμως μπαίνουν γιατί μοιράζουν λεφτουδάκια (από τους φουσκωμένους λογαριασμούς) σε λίγους ντόπιους, που η δουλειά τους είναι να τουμπάρουν τους υπόλοιπους.
Ναι, κάνουν ζημιά στην φύση. Αλλοιώνουν τοπία, και διώχνουν ή αλέθουν πουλιά (πλην παπαγάλων, που ευδοκιμούν με αιολικά).
Η εικόνα ξεκίνησε από το makeleio.gr
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
5 σχόλια:
Εωράκαμεν τους ληστάς!
(γουσταααααάρω)
τα "παιχνιδάκια" ΓΑΠ ,Παπακωνσταντινου ,Ζερβου ,Φωτοπουλου και ΣΙΑ γύρο από τα Ενεργειακά ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΎΝ!!! να συνεχίζοντα .. είναι επιζήμια και επικίνδυνα για τον τόπο και την επιβίωση όλου του Ελληνικού λαού ..δεν τα βλέπουν αυτά ο κάθε Ραιχενβαχ,Μερκελ,Σαρκοζη κλπ και η άλλοι ..Ουστ!!
Κάντε τον κόπο να δείτε μέσω υπολογιστή, το MEGA Κύπρου: βομβαρδισμός διαφημίσεων για αιολικά, ανεμογεννήτριες κλπ. Τί γίνεται εκεί στην εσχατιά της Ελλάδας? Ποιά "μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά" έπεσαν να την φάνε? Έχει κανείς ιδέα να μας πληροφορήσει?
Οι αιολικοί πάνε όπου (α) ο κόσμος δεν ξέρει και (β) από όπου περνάει καλώδιο για να μπορούν να ξεφορτωνονται ό,τι παράγουν χωρίς να φαίνεται πόσο πραγματικοά άχρηστοι είναι. Κατά προτίμηση δίπλε σε μεγαλύτερο μη αιολικό δίκτυο.
Καλά κατάλαβα; Στις 2μμ ειδήσεις του ΣΚΑΙ αναφέρουν ότι ο γερμανικός νόμος δεν προβλέπει πληρωμή ειδικής ταρίφας σε εισαγόμενο ΦΒκό ρεύμα. Δηλαδή το ΗΛΙΟΣ που πήγε να διαπραγματευτεί ο ΥΠΕΚΑ είναι στον....αέρα.
Να θυμόμαστε ότι μπήκαμε στη φάση για να δώσουμε δικαιολογία για την έπένδυση σε δίκτυα μεταφοράς ρεύματος από εδώ εκεί. Τώρα θα μπούμε στη φάση αλλαγής του γερμανικού νόμου. Πολλά τα "εάν" και μόνο σίγουρο η δική μας πρόθεη να στήσουμε το ΗΛΙΟΣ.
Kaymakchalan
Δημοσίευση σχολίου