Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Καταψηφίστηκε (η αιολική επιδότηση στις ΗΠΑ)


Θυμάστε που σας έλεγα πριν δύο εβδομάδες ότι είχε ξεκινήσει τηλεφωνική καμπάνια σε Γερουσιαστές των ΗΠΑ να μην συνεχίσει άλλο η φοροεπιδότηση στα εκεί αιολικά;  Φαίνεται ότι δεν θα συνεχιστούν οι επιδοτήσεις. Και  εκεί υπάρχουν και εργοστάσια με κόσμο που κατασκευάζει σβούρους (και η Βέστας είναι μανούλα στο να βάζει μπροστά τους εργαζόμενους που θα απολύσει, λες και δεν ξέρει ότι παντού αυτή η δουλειά γίνεται.  Όταν λέμε φούσκα, εννοούμε φούσκα.

Σε άλλη είδηση, απαγορεύτηκε η νυκτερινή λειτουργία αιολικού "πάρκου" επειδή βρέθηκε σκοτωμένη νυχτερίδα. Οι νυχτερίδες είναι προστατευόμενες (τρώνε κουνούπια) και είναι παράνομο να τις καταστρέφεις (πάντα στις ΗΠΑ).  Εεε... έτσι και στην Ελλάδα, τηλεφωνούμε στους βουλευτές μας με θέματα που μας αφορούν, δεν σκοτώνουμε αετούς και γεράκια...

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι 2μμ και οι ειδήσεις του ΣΚΑΙ λένε ότι υπάρχει πρόβλημα με την πώληση του ρεύματος από το ΗΛΙΟΣ στην Γερμανία. Ο νόμος τους δεν προβλέπει ειδική ταρίφα για ανανεώσιμο ρεύμα που παράγεται εκτός Γερμανίας.

Δίνεται βέβαια ταρίφα στην Ελλάδα. Φαίνεται ότι πάμε για επιβεβαίωση όσων μας λέει ο Αρχαίος.

Kaymakchalan

archaeopteryx είπε...

όταν η εκδιδόμενη πληρωσει τον πελάτη, τότε θα μας πληρώσουν και οι Γερμανοί για να βάλουν φ/β εδώ... Θα μου πεις αν βάλεις την ταινία να παίζει ανάποδα, πολλά γίνονται

spiral architect είπε...

Δεν το πιστεύω ρε φούστη μου: Τα παπαγαλάκια λένε ότι τους κανοναρχάνε χωρίς να βάλουν το μυαλό τους να δουλέψει.

... υπάρχει πρόβλημα με την πώληση του ρεύματος από το ΗΛΙΟΣ στην Γερμανία. ...

Δηλαδή πολύ μυαλό θέλει να το καταλάβουν. Η π@π@ρι@ περί ελληνικού Φ/Β ρεύματος στη Γερμανία που κατέβασε η αρρωστημένη κούτρα του σακάτη (ή των συμβούλων του) στέκει ωρε καθυστερημένοι;

Ανώνυμος είπε...

Αρχαίε,

Ανοιξε μέγα θέμα με την ενεργειακή πολιτική επί Καραμανλή που περιλαμβάνει πράμα περί απόπειρας και υπονόμευσης των αγωγών, πιάνει πυρκαγιές του 2007 και τα γεγονότα ένα χρόνο αργότερα.

Χοντρό καλούπι φαίνεται ότι ανοίγει το ενεργειακό.

Kaymakchalan

archaeopteryx είπε...

η χοντρό καλούπι το φτιάχνουν.

Πιστέυω ότι είμαστε σε περίεργη φάση γεμάη πραπληροφόρηση και ψευδοσκόπια. Τι καλύτερο πχ να φτιάξεις λίγο ανιταμερικανισμό (λέμε τώρα) ή λίγο αντι-δύση, λέγοντας ότι η CIA και η Μοσσαντ τα έκαναν. Ο καθένας βλέπει τα φαντάσματά του, και εγώ βλέπω Ρίμπεντροπ Μολοτοφ. Ταιριάζει και ...γεωγραφικά.

Αλλά βασικά είμαστ σε ρήγμα. Από τον Τρωικό πόλεμο...

Ανώνυμος είπε...

Ο Παπακωνσταντινου ξαναχτυπα

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=448544

Ανώνυμος είπε...

Παλι ηλιθιοτητες
http://www.tovima.gr/science/technology-planet/article/?aid=446376&h1=true

Ανώνυμος είπε...

Ενα στοιχείο που κολλάει: ενεργειακό κόστος σε ολλανδικό θερμοκήπιο είναι 30 Ευρώ η μεγαβατώρα, ακριβώς το....ΜΙΣΟ του δικού μας. Πως να μην εισάγουμε ντομάτες Ολλανδίας!

Και με τις παπαριές περί ΑΠΕ εγγυώμαστε ότι αυτή η αναλογία θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Kaymakchalan

spiral architect είπε...

Kaymakchalan δες εδώ.
(τιμολόγιο Τ33)

Το αγροτικό ρεύμα είναι πάμφθηνο.
Ποιος λέει για 60€/MWh;

nikos είπε...

25 χρόνια το Ορυχείο Ν. Πεδίου τροφοδότη τον Αγ.Δημητριο με λιγνίτη που δεν είχε θείο .. τώρα αποκαλύφθηκε και χρειάζεται μονάδα αποθείωσης και το Δ.Σ. προχώρησε σε ανάθεση αρ. ΔΜΚΘ-11115252 και μάλιστα ομόφωνα Δοξάστε τους http://deinews.blogspot.com/2012/03/blog-post_1558.html

Ανώνυμος είπε...

archaopteryx:

Γινεται χαμός εδώ με διάφορα παπαγαλάκια που προσπαθούν να πείσουν τους ντόπιους στην Μάνη πως οι ανεμογεννήτριες είναι για το καλό τους. Πάντως κάποιος τους καταδαφίζει κανονικά και χρησιμοποιεί τεκμήρια απο τα δικά σου άρθρα που τα δίνει σαν λινκς μέσα στα σχόλιά του και οι αυτοί που υποστηρίζουν τα λαμογια έχουν φριξει.

Να είσαι καλά archaopteryx. Αυτό που κάνεις αποδίδει

δες εδω:

h**p://makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=239:-qq-&catid=4:2012-02-11-12-49-59&Itemid=2

archaeopteryx είπε...

μα για αυτό έφτιαξα το μπλογκ αυτό... Να σαι καλά...