Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Παπαδήμος, Βενιζέλος, Σάλλας, και η μοιραία 18η Μαρτίου του 2000


Τα γραπτά μένουν. Το 2000 ήταν η χρονιά που άρχισε να σκάει η φούσκα του Χρηματιστηρίου, και οι διαχειριστές του φουσκώματος της φούσκας είχαν την ατυχία να γραφτούν στο μοιραίο φύλλο της Καθημερινής του Σαββάτου, 18 Μαρτίου του 2000 [μπαα... το έβγαλαν... θα το βρείτε εδώ, ή πιο κάτω, στο scribd, στην "Οικονομική Καθημερινή, από σελ. 21]. Η ίδια παρέα που μας κυβερνά τον τελευταίο καιρό. Τότε η ΝΔ ήταν αντιπολίτευση, και ο Μάνος μιλούσε.

Ο Παπαδήμος έδωσε "ανάσα" επιτρέποντας και στους μικρούς να δανείζονται για να αγοράσουν μετοχές, για να κερδίσουν και αυτοί. Ο Σάλλας τους "είπε πάρτε πάρτε, θα πάει στις 7.000". Ο Μπέννυς τους έταξε νόμους για θωράκιση και είπε ότι "μπήκαμε σε πιο δημιουργική σφαίρα γνήσια σε σχέση με τα μεγέθη της Ελληνικής οικονομίας". Και οι πάντες ήξεραν τι συνέβαινε. Μέρες αργότερα νυν μεγαλοδιορισμένος έχωνε τα Ταμεία στο
ΧΑΑ με εγκώμια από τον πράσινο τύπο ότι ήταν "σωτήρας".

Οι "δουλειές", και η διατεταγμένη υπηρεσία,  δεν ξεχνιούνται σε 12 χρόνια.  Ούτε εξαγνίστηκαν ή άλλαξαν οι αθώοι περαστικοί παρατηρητές που μας διαφέντευαν τότε.  Κι αν περιμένετε, τώρα, να κάνουν εκλογές σύντομα, εγώ που δεν ασχολούμαι με πολιτικά, σας το λέω: Εκλογές θα κάνουν μόνο εάν ξέρουν ότι θα ...ξαναπροκύψουν. Δεν είπα "εκλεγούν", είπα "προκύψουν".

Αν χαθεί από το αρχείο το φύλλο της 18ης Μαρτίου του 2000, το έχω και στο scribd, και παραθέτω τα μεμονωμένα αποκόμματα σε εικόνες παρακάτω (μεγαλώνουν με κλικ). Ο Πρωθυπουργός, ο διαπραγματευτής Μνημονίων, Υπουργός Οικονομικών και νυν αρχιΠΑΣΟΚος, και ο αειφόρος Πρόεδρος της Πράσινης Ανάπτυξης.

9 σχόλια:

spiral architect είπε...

Tα' λεγε από παλιά ο αντιπρόεδρος αλλά ποιος τον άκουγε ...

nikos είπε...

μετά μην ρωτάς ποιος είναι ο λόγος της περσινής 2011 ύφεσης -17,5% !!!!!!!και φετινής 2012 -23,5% μάγος είσαι

Ανώνυμος είπε...

Nίκο, αφού είσαι της περιοχής οι μεταλλωρύχοι είναι όλοι κάτοικοι της περιοχής;

Έχει μπει ένας γέρος στο αντινιους και νεοφιλελευθερολογεί ασύστολα ότι οι άλλοι κάτοικοι είναι ακτιβιστές που πάνε εδώ κι εκεί.

nikos είπε...

οι μεταλλωρύχοι είναι όλοι κάτοικοι της περιοχής!!!

Ανώνυμος είπε...

http://soundcloud.com/evolosgr16/e-volos-gr-marconi-radio-96-11

Ελ Ντοράντο.

Ανώνυμος είπε...

Αποκαλύψεις-σοκ της Αριστέας Μπουγάτσου για την "αιμοδοσία" Λαυρεντιάδη στον Σάλλα με 81,4 εκατ. ευρώ!
Τι απαντάει με ανακοίνωσή της η Τρ. Πειραιώς.

http://skoyrasnet.blogspot.com/2011/12/814.html

Ανώνυμος είπε...

Παπαδήμος Βενιζέλος Σάλλας δηλώσεις την ίδια μέρα για το ΧΑ και στο ίδιο μοτίβο. Ούτε μιλημένοι να ήταν.

archaeopteryx είπε...

Τω καιρώ εκείνω, η Κυβέρνηση ήταν λίγο πανικόβλητη με το ΧΑΑ, 1) είχε περαστεί ότι υψηλό ΧΑΑ = επιδοκιμασία της Κυβέρνσης, και 2) μάλλον οι χαρτιά οι κρατούντες. Μερικοί, "ψηλά", είχαν, και οι από κάτω ήταν χεσμένοι που έπεφτε η αγορά. Αλλά το να χώσουν μικρούς και ταμεία σε πτωτικό χρηματιστήριο είναι κλοπη εκ προμελέτης. Τόσο απλά.

archaeopteryx είπε...

Ενδιαφέρον αυτό με τον Λαυρεντιάδη. Είναι 3 μηνών, το είδα και στην Ελευθεροτυπία.
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=332688