Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Κλιματολογία: (Γεω)Πολιτικό Πραξικόπημα


Στην επιστήμη, πιστεύουμε τα δεδομένα. Στην πολιτική πιστεύουμε τις "αυθεντίες" και το συμφέρον μας. Αυτό που έχω καταλάβει, μεταξύ πολιτικής και κλιματολόγων, είναι ότι μοιάζει να χρηματοδοτούνται μόνο οι μελέτες αυτές που έχουν εκ των προτέρων σκοπό και στόχο να αποδείξουν την καταστροφολογία.

Η ιστοσελίδα από όπου πήρα τον τίτλο και μεγάλο τμήμα του περιεχομένου αυτής και της προηγούμενης ανάρτησης, έχει μια ενδιαφέρουσα ανάλυση του πολιτικού φαινομένου, και αυτών που το προωθούν και αυτών που το αντιμάχονται. Αναφέρει ότι αυτοί που προωθούν τις Κλιματολαγνείες είναι: τα Ηνωμένα
Έθνη, "Δυτικές" Κυβερνήσεις, Τράπεζες, ΜΚΟ, αριστερίζουσες οργανώσεις, κρατικοδίαιτοι επιστήμονες, εταιρίες ΑΠΕ και τα ΜΜΕ. Αυτοί που αντιμάχονται την Κλιματολαγνεία είναι ο ιδιωτικός τομέας, ιδιωτικές εταιρίες (αλλά τάξεις μεγέθους λιγότερα λεφτά από ότι οι υπόλοιποι) και ερασιτέχνες.  Θεωρεί ότι δεν υπάρχει "συνωμοσία" για την προώθηση του Ανθρωπογενούς Φαινομένου του Θερμοκηπίου, αλλά συνεύρεση συμφερόντων που έχουν σαν κοινό στόχο περισσότερο πολιτικό έλεγχο της οικονομίας και απόρριψη της ελεύθερης αγοράς. Η Κοπεγχάγη ήταν απόπειρα διεθνούς πραξικοπήματος, που δεν έγινε (κατά το άρθρο πάντα) χάρη στην Κίνα και την Ινδία.


Εγώ βέβαια έχω λίγο διαφορετική ερμηνεία. Δέχομαι τα περί συνεύρεσης συμφερόντων αλλά η Κοπεγχάγη είχε καταρρεύσει από πριν καν γίνει, στα τέλη του 2009, όπως φαίνεται στην κατάρρευση του CCX (δικαιώματα άνθρακα στο Chicago), που έκαναν την φούσκα το καλοκαίρι του 2008, και δείχνουν τάση για μηδενισμό από το καλοκαίρι του 2009, όταν καταψηφίστηκε το cap and trade στις ΗΠΑ, μήνες πριν την Κοπεγχάγη. Απλοϊκά, θα έλεγα ότι ενώ υπήρχαν δυνάμεις στις ΗΠΑ που έσπρωχναν τον φόρο άνθρακα (και επομένως την Κλιματολαγνεία), αυτές οι δυνάμεις τελικά δεν υπερίσχυσαν, ακόμα και με την εκλογή του καταπράσινου και "ευρωπαϊστή" Ομπάμα. Χωρίς τον φόρο άνθρακα, τα δικαιώματα άνθρακα αξίζουν "μηδέν". Νόμισμα φορολογίας είναι τα δικαιώματα άνθρακα. Βρείτε ποιος τα προωθεί και αυτός είναι πίσω από την μάσκα.


Στις ΗΠΑ, οι Πράσινοι είναι η μη Ρεπουμπλικάνοι, οι Ευρωπαϊστές, τα κατάλοιπα των αριστερών, οι τέως χίπυς, πολλοί συνδικαλιστές, κοινώς ο πυρήνας των Δημοκρατικών. Η μύτη μου μου λέει ότι οι Γερμανοί Ευρωπαίοι έχουν κάνει και εκεί τα κουμάντα τους, όπως τα είχαν κάνει και πριν τον Α' και Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Αλλά στο επιχειρείν, οι γραμμές διαχέονται. Δεν μου βγαίνει από το κεφάλι ότι η Πρασινάδα είναι ένα έξοχο Γερμανικό Ευρωπαϊκό κόλπο παγκόσμιας επικυριαρχίας, αλλά πολλοί διαφωνούν μαζί μου και εγώ απλά ψάχνω να βρω ενδείξεις περί του αντιθέτου. Το ότι η Πρασινάδα χρησιμοποιείται για εμπορικό πόλεμο κατά των Κινέζων το βλέπουμε σε εξέλιξη. Όπως έχω ξαναπεί, η Νέα Τάξη είναι μάλλον Γερμανική Ευρωπαϊκή, αλλά γίνεται πανίσχυρη όταν "έχει συνεύρεση" με Αμερικανικά συμφέροντα. Μερικοί πιο Ευρωπαϊστές από εμένα μου λένε το αντίθετο, αλλά διαψεύδεται από το ρήγμα μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων στις ΗΠΑ. Εδώ μάς μοιάζουν τα ίδια, εκεί είναι μέρα και νύχτα.

Climate Coup, the Politics
http://scienceandpublicpolicy.org/blog_watch/climate_coup_the_politics.html
http://joannenova.com.au/2012/03/climate-coup-the-politics/
The politics of AGW


Και το ξαναλέω: Χωρίς τον φόρο άνθρακα, τα δικαιώματα άνθρακα αξίζουν "μηδέν". Νόμισμα φορολογίας είναι τα δικαιώματα άνθρακα.Βρείτε ποιος τα προωθεί και αυτός είναι πίσω από την μάσκα. Συνεύρεση, συνωμοσία, δεν έχει τόση σημασία.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γνωστη η ρήση του Λίνκολν, ότι μπορείς να ξεγελάς πολλούς για λίγο κλπ, που συνδέεται με την πρατήρηση για το "εωτερικό μάτι" του καταναλωτή που περιγράφεται στο βιβλίο The Hidden Persuaders.

Το εσωτερικό μάτι πιάνει τα ασύμβατα. Τον Γκορ να σκίζεται για το περιβάλλον ενώ μένει σε σπίτι 18 υπνοδωματίων, αγόρασε βίλλα στο κύμα (ενώ βαρά συναγερμό για την άνοδο της θάλασσας), πετά με ιδιωτικό τζετ, χρεώνει 100 000 δολλάρια ανά ώρα για περιβαλλοντικές ομιλίες.

Πρόσθεσε στο παραπάνω την μέγιστη καχυποψία για κάθε είδους χρηματιστιριακό "παράγωγο" μετά το 2008. Οι πιστώσεις άνθρακα είναι το κατ'εξοχή παράγωγο.

Το δικό μου "εσωτερικό μάτι" έπιασε την φύτευση εκατοντάδων χιλιάδων εκταρίων ευκαλύπτου στη Νότιο Αμερική και Αφρική. Ενα ξενικό. Αυστραλιανό, δέντρο κρίθηκε οικολογικό σε εδάφη και οικοσυστήματα που δεν το "ξέρουν", που σύμφωνα με τους "οικολόγους" είναι εξαιρετικά ευαίσθητα, με τις ευλογίες των "οικολόγων". Κάτι δεν πάει καλά.

Kaymakchalan