Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Τα πρακτοράκια του WWF που ψάχνουν για ζόμπυς


http://www.energypress.gr/news/reuma/Ypografes-kata-ths-Ptolemaidas-5-syllegei-to-WWF

Το WWF είναι μια ΜΚΟ. Καθοδηγείται από "ξένα κέντρα" αν και έχει ντόπια παρουσία με επαγγελματίες ακτιβιστές που ειδικεύονται στο να παραμυθιάζουν αφελείς που διασκεδάζουν την ανία τους με "δράσεις" και προσελκύονται με "καλούς σκοπούς" και χνουδωτά αγαπησιάρικα αρκουδάκια ή παραμελημένα γατάκια, όλα πολύ χρήσιμα στην σημερινή κατάσταση.

Η WWF μαζεύει υπογραφές κατά της λιγνιτικής Μονάδας V στην Πτολεμαΐδα.  Τα επιχειρήματά της είναι μια επιστολή που έχει σχέση με τον καρκίνο και μια (τεχνικοοικονομική) μελέτη που έκανε το ίδιο το WWF. Από πού και πώς νομιμοποιείται μια ΜΚΟ να έχει τέτοιες απόψεις δεν το ξέρω.  Ξέρω όμως τα εξής:


1.  Το WWF σε παγκόσμιο και όχι μόνο σε Ελληνικό επίπεδο δεν έχει την δυνατότητα να κάνει τέτοιες μελέτες. Ξέρω από τεχνοοικονομικές μελέτες, και ξέρω ότι το WWF δεν είναι σε θέση καν να καταλάβει τι λέει ο ΑΔΜΗΕ στην ιστοσελίδα του για το δίκτυο και τα φορτία.   Άσε τι σημαίνει "κόστος κεφαλαίο". Το WWF παπαγαλίζει γνώμες που του υπαγορεύουν άγνωστοι, και επαναλαμβάνουν "ακτιβιστές".

2. Όπως όλα τα ακτιβιστικά των οικολογικών ΜΚΟ, βασίζεται σε συναισθήματα, που δεν έχουν καμία σχέση με το θέμα. "Η μάνα που γράφει δακρύβρεχτες επιστολές για τον καρκίνο".   Αν πω για τα φρύδια του Καράμπελα και το χωνί της Χάϊδως" όσοι από εσάς είστε ευαισθητούληδες ή απλώς ευγενικοί, θα με πείτε αγενή. Είμαι, αλλά έχω να κάνω με γκαιμπελίσκους.  Κανείς δεν χαίρεται ούτε δικαιούται να χλευάζει τον ανθρώπινο πόνο, αλλά όποιος επικαλείται τον ανθρώπινο πόνο για καθοδηγούμενο ακτιβισμό, είναι λαμόγιο της χειρότερης μορφής. Πάμε λοιπόν στα τεχνοκρατικά:

(α) Επιδημιολογικές μελέτες.  Εάν δείχνουν ότι υπάρχουν περισσότεροι καρκίνοι στην Πτολεμαϊδα (ή στην Γερμανία όπου καίνε λιγνίτη) και ότι υπάρχει causality, έχουμε θέμα. Αλλά ξέρω αρκετά για να πω ότι η μεν ρύπανση από τις ίδιες τις μονάδες ελέγχεται αποτελεσματικότατα με τεχνολογίες του 1960, φίλτρα, κλπ, και το πρόβλημα είναι μάλλον στην διαχείριση στερεών (τέφρες) και την διαχείριση των ορυχείων.  Αν υπάρχει θέμα στην Πτολεμαΐδα, η λύση είναι φίλτρα και χρηστή διαχείριση, και όχι ....κλαψοχωνίαση, if you know what I mean.

(β) Δεν είμαι γιατρός και φοβάμαι τον καρκίνο όπως όλοι.  Και διαβάζω ό,τι εκλαϊκευμένο βρω, μπας και την γλιτώσω. Ο καρκίνος, λένε, προκαλείται από:  Τσιγάρα (25-30%), δίαιτα και πάχος (30-35%), ιώσεις και μολύνσεις (15-20%), ακτινοβολίες (10%) κλπ. Φυσικά και από ...περιβαλλοντικά. Από αυτά, λίγο σκοταδιστικά, φοβάμαι τα βενζινάδικα, τους διαλύτες, τα κινητά και τις ...πόλεις. Και τις νιτροσαμίνες!   Που όμως δεν ελέγχω και τα ξεχνάω.  Λυπάμαι επομένως την κάθε μαμά ή τον κάθε άρρωστο, αλλά το WWF σάς δουλεύει ψιλό γαζί, και είναι απατεώνες:  Μανιπουλάρουν συναισθήματα για να προωθήσουν οικονομικά συμφέροντα, και το κάνουν παριστάνοντας ότι νοιάζονται για κάτι.

Το καθόλου περίεργο είναι ότι το WWF, θεωρεί απαραίτητο τον λιγνίτη και το κάρβουνο στην Γερμανία, αλλά ...καρκινογόνο στην Ελλάδα.  Τα ζόμπυ του Ελληνικού WWF δεν τα πολυψάχνουν αυτά, απλά παπαγαλίζουν αυτά που τους υπαγορεύουν, οι ίδιοι που θέλουν να κλείσουν την Ελληνική βιομηχανία για να μην ενοχλεί την Γερμανική, και για να κάνουν οι ζωόφιλοι πιο φθηνές διακοπές στην Ελλάδα.

Προσωπικά ανησυχώ για την επάρκεια και την ποιότητα του λιγνίτη κοντά στην Μονάδα V, την ενεργειακή φτώχεια, την φτώχεια, την ανεργία, την ανάγκη αναγκαστικής μετανάστευσης, την αστυφιλία, την δουλοπαροικοποίηση, και την περίεργη παρείσφρηση περέργων ΜΚΟ στην ζωή μας.   Η φτώχεια σκοτώνει.  Η ανεργία σκοτώνει.  Θεωρείστε ότι το WWF όπως και η Greenpiss σας μανιπουλάρουν και σας αποβλάκωνουν. Αντιμετωπίστε τους σαν ξένους πράκτορες που κρύβονται πίσω από δήθεν καλές προθέσεις. Πράκτορες είναι, είτε είναι η συμπαθητική κοπελίτσα που μαζεύει συνδρομές, είτε αυτή που σας πραμυθιάζει με κλαψοχωνιάσεις.

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.plosone.org/article/fetchObject.action?uri=info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pone.0071312&representation=PDF

Informative, free access, paper somehow supporting your view.

Ανώνυμος είπε...


Ο καρκίνος φαίνεται πως «προτιμά» κάποιες περιοχές της Ελλάδας περισσότερο από κάποιες άλλες.

Η Δράμα μαζί με το Κιλκίς, την Καρδίτσα και τα Γρεβενά, καταλαμβάνουν τις τέσσερις πρώτες θέσεις σε θνησιμότητα από καρκίνο...


http://newpost.gr/post/319335/poies-perioxes-ths-elladas-therizei-o-karkinos

Ανώνυμος είπε...



Η Δράμα, το Κιλκίς, η Καρδίτσα και τα Γρεβενά εχουν ορυχεία και σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας;
Λαμόγια της WWF και της Γκρην Πις Μ.Κ.Ο και εσείς.Εξαιρούνται οί απλοί πολίτες πού αγαπούν το περιβάλλον όπως και όλοι μας.
================================

«Δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα προκαλεί υπερθέρμανση του πλανήτη», λέει ο συνιδρυτής της Greenpeace .
http://sfondilos.blogspot.gr/2014/03/greenpeace.html

Ανώνυμος είπε...

Οι ΝΤΙΛΕΡ των αιολικών αντεπιτίθεντο!!! Οι <> των βορείων προαστείων και του Κολωνακίου πατώντας στην αφέλεια και στην άγνοια των ανθρώπων προσπαθούν να αποτρέψουν την κατασκευή της πιο σύγχρονης μονάδας στην Ευρώπη, εξυπηρετώντας συμφέροντα των 2-3 ντόπιων ΠΑΡΑΣΙΤΩΝ ΕΠΙΧΗΡΗΜΑΤΙΩΝ που έχουν το φυσικό αέριο και τους ανεμιστήρες.

spiral architect είπε...

Μην ανυσυχείτε διότι, το ποτάμι σαν καλή ΜΚΟ συνεργαζεται με αδελφές οργανώσεις με σκοπό να ζήσουμε σε ανθισμένα λιβάδια, με προβατάκια, χαρούμενα παιδάκια και σκυλάκια και εν γένει σε ένα υπέροχα δομημένο βουκολικό περιβάλλον.
Αν θα έχετε ρεύμα για να βλέπετε αν κατουράτε σωστά το βράδυ δεν το ξέρω, αλλά εν πάσει περιπτώσει θα ξημερώσει και τα πράματα θα ξεδιαλύνουν.
Don't worry guys!

archaeopteryx είπε...

Δεν ξέρω τα επιδημιολογικά της Ελλάδας, ή την πιότητα των στατιστικών του κάθε μελετητή. Που καπνίζουν περισσότερο? Που έχουν χειρότερη δίαιτα? Που είναι πιο φτωχοί? Πού? κλπ. Ασε που έχουν περισσότερα αγροχημικά για μαζικές ή άλλες καλλιέργειες...

Τι απάτες προωθεί πάλι η Τράπεζα Πειραιώς? Εικονική γεωργία??

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχουν επιδημιολογικές μελέτες στην Ελλάδα που να συσχετίζουν την εμφάνιση καρκίνου με τον λιγνίτη. Ακόμα και στην μελέτη που επισυνάπτεται (http://www.mednet.gr/archives/2008-5/pdf/622.pdf) φαίνεται ότι οι περιπτώσεις καρκίνου που σχετίζονται με επαγγελματική δραστηριότητα (κυρίως φυτοφάρμακα και εντομοκτόνα) δεν φαίνεται καμιά (ιδιαίτερη) συσχέτιση με την εξόρυξη λιγνίτη.
Η πλύση εγκεφάλου με τον φόβο του καρκίνου όμως πάντα πιάνει!

Ανώνυμος είπε...

Εφόσον Τράπεζες έχουν φτάσει να παίρνουν LIFE για να μελετήσουν και να διαχειριστούν λίμνες, η κατάσταση μάλλον έχει ξεφύγει:

"LIFE-Στυμφαλία (Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.): Κύριος στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα βιώσιμο σύστημα διαχείρισης και χρηματοδότησης για ένα σημαντικό μεν, υποβαθμισμένο δε, υγροτοπικό οικοσύστημα στη Λίμνη Στυμφαλία, περιοχή που ανήκει στο δίκτυο Natura 2000. Το έργο αποσκοπεί στη βελτίωση της κατάστασης διατήρησης των διαφόρων ειδών-στόχων και των υγροτοπικών ενδιαιτημάτων, καθώς και στην εξασφάλιση ενός βιώσιμου συστήματος το οποίο, σε μακροπρόθεσμη βάση, θα χρηματοδοτήσει όλες τις αναγκαίες δραστηριότητες διαχείρισης. Υπεύθυνος επικοινωνίας: ...@piraeusbank.gr" Φυσικά οι ΜΚΟ δεν λένε κουβέντα για κάτι τέτοια. Τους φαίνεται φυσιολογικό.

Και έπεται συνέχεια με αρκετά χρήματα για το κλίμα φυσικά:
"Βρυξέλλες, 3 Ιουλίου 2013

Περιβάλλον και κλίμα: Η Επιτροπή επενδύει 281,4 εκατ. EUR σε νέα έργα για το περιβάλλον και το κλίμα
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη χρηματοδότηση 248 νέων έργων στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE+, του ταμείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το περιβάλλον. Τα έργα αυτά προβλέπουν δράσεις στα πεδία της προστασίας της φύσης, της κλιματικής αλλαγής, της περιβαλλοντικής πολιτικής, καθώς και της ενημέρωσης και της επικοινωνίας επί περιβαλλοντικών θεμάτων σε όλα τα κράτη μέλη. Η συνολική επένδυση που αντιπροσωπεύουν τα έργα ανέρχεται σε 556,4 εκατ. EUR περίπου, εκ των οποίων 281,4 εκατ. EUR θα χρηματοδοτηθούν από την ΕΕ.

Ο κ. Janez Potočnik, Επίτροπος αρμόδιος για το περιβάλλον, δήλωσε: «Το πρόγραμμα LIFE+ εξακολουθεί να παρέχει χρηματοδότηση ζωτικής σημασίας σε καινοτόμα έργα. Τα νέα αυτά έργα θα συμβάλουν σε μεγάλο βαθμό στην προστασία, διατήρηση και βελτίωση του φυσικού κεφαλαίου της Ευρώπης. Θα στηρίξουν την επίτευξη του στόχου μετατροπής της ΕΕ σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα με μεγαλύτερη αποδοτικότητα στη χρήση των πόρων, οικολογικότερη και ανταγωνιστικότερη».

Η κα Connie Hedegaard, Επίτροπος αρμόδια για τη δράση για το κλίμα, δήλωσε: «Εκφράζω την ικανοποίησή μου που διαπιστώνω ότι φέτος όλο και περισσότερα έργα LIFE θα αφιερωθούν στη δράση για το κλίμα. Δεν σκοπεύουμε όμως να μείνουμε εκεί: το νέο πρόγραμμα LIFE για την περίοδο 2014 - 2020 θα προβλέπει τη διάθεση ποσού μεγαλύτερου από 850 εκατομμύρια ευρώ για την κλιματική δράση, δηλαδή σχεδόν τριπλάσιου σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα».
Να σημειωθεί ότι το 30-40 των προγραμμάτων θα καλυφθεί από εθνικούς πόρους αν οι εταιρείες ή οι ΜΚΟ που θα αναλάβουν δεν έχουν το αντίστοιχο ποσόν της συμμετοχής. Θα βάλουν στην παρέα κάποιο Δήμο, Υπουργείο ΄κλπ δήθεν ως εταίρο, θα γίνει και καμιά υπερτιμολόγηση σε κάποια "παροχή υπηρεσίας" και έτσι όλο και κάτι θα απομείνει για τους "ενδιάμεσους".

Ανώνυμος είπε...

http://ec.europa.eu/clima/policies/finance/budget/life/index_en.htm

Ανώνυμος είπε...

Εφαρμογές για την προστασία του κλίματος.
http://www.climabiz.gr/page/151/programma-climabiz
οι εταίροι του συγκεκριμένου προγράμματος:
http://www.climabiz.gr/page/162/oi-summetehodes-sto-programma-climabiz-protagonistes

Ανώνυμος είπε...

h meleth tou plosone milaei gia coal mining. oxi gia coal burning.

b-lover

Ανώνυμος είπε...

Οι trendy πρώην ΠΑΣΟΚοι πιστεύουν ακόμα στην "πράσινη ανάπτυξη" με "ηλεκτροπαραγωγούς ανεμιστήρες", με γερμανικά HELIOS project, και το προπαγανδίζουν με μυθιστορηματικούς τρόπους
http://www.lifo.gr/team/chomenidis/46949

spiral architect είπε...

16 Μαρτίου 2014 - 2:38 μ.μ.:
Η μαλακία πάει σύννεφο!
Τουλάχιστον να' ξεραν από φυσική ...

spiral architect είπε...

Η ΜΗ370 και η πράσινη ανάπτυξη:
Freescale Semiconductor  
“Freescale Semiconductor (NYSE:FSL) is a global leader in embedded processing solutions, providing industry leading products that are advancing the automotive, consumer, industrial and networking markets,” the company says on its website and in its statement today. 
”… our technologies are the foundation for the innovations that make our world greener, safer, healthier and more connected.”

Ανώνυμος είπε...

Πίσω από την WWF κρύβεται ο Ρότσιλντ

archaeopteryx είπε...

Ανώνυμε 8.44, λές ανυπόστατες ανοησίες.

spiral architect είπε...

Φάε ένα μαλάκα:
Κίμων Χατζημπίρος, bio etc ...
Πόνημα:
Άρρηκτη συνοχή με την Ευρώπη:
"Η εξοικονόμηση ενέργειας δεν αρκεί, στο μέλλον οι ανάγκες σε ηλεκτρισμό θα είναι πολύ αυξημένες. Το πιο φιλόδοξο επίσημο σενάριο στην Ευρώπη, ίσως και το επικρατέστερο, προβλέπει εξαιρετικά υψηλή διείσδυση των ΑΠΕ, με παραγωγή του 97% του ηλεκτρισμού το 2050 και σχεδόν μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Στόχος, που κρίνεται οικονομικά εφικτός, είναι η μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου κατά 80–95 % μέχρι το 2050. Εξ άλλου, η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής δεν είναι το μόνο, ίσως ούτε καν το σημαντικότερο ζήτημα. Για να κρατήσει η Ευρώπη υψηλό οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, χρειάζεται να αποφύγει τους γεωπολιτικούς κινδύνους μιας ενεργειακής εξάρτησης από αβέβαιες ή ενδεχομένως εχθρικές αγορές, όπως οι Αραβικές χώρες και η Ρωσία."

Εννοείται ότι, για το μπικικίνι δεν λέει κουβέντα, ενώ εντέχνως αποκρύπτει τη φούσκα των ΑΠΕ.

Δημοσιεύτηκε και στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ της 17-3-2014 αλλά στην ιντερνετική είναι ακόμα κλειδωμένο.
(σιγά την επιστήμη)

Αυτά τα ολίγα γιατί κάποιοι δεν βάζουν μυαλό.
(θαρρώ ότι ο Χατζημπίρος τώρα είναι με τους 58; με την Ελιά; με τη ΡΗΜΑΔ; .... έχω μπερδευτεί πια!)

Ανώνυμος είπε...

"Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Στουτγκάρδης, για λογαριασμό της Greenpeace, η λειτουργία της Πτολεμαΐδας-V θα οδηγεί σε πρόωρο θάνατο πάνω από 100 ανθρώπους το χρόνο, ενώ εκτιμάται ότι θα έχει εξωτερικό κόστος για την ελληνική οικονομία πάνω από 200 εκ. ευρώ το χρόνο.

Η νέα μονάδα θα δημιουργήσει μόλις 250 μόνιμες τοπικές θέσεις εργασίας, ποσοστό γύρω στο 3,6% του συνολικού αριθμού εργαζομένων της ΔΕΗ στην περιοχή (6.882). Το εργατικό δυναμικό που απασχολεί η ΔΕΗ στην περιοχή αντιστοιχεί μόλις στο 2.5% του συνολικού εργατικού δυναμικού της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας (280.000) η οποία εδώ και πολλά χρόνια κατέχει τη θλιβερή πρωτιά στα ποσοστά ανεργίας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Berliner Zeitung που επικαλείται έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, το έργο της Πτολεμαΐδας 5 διασφαλίζει στη Γερμανία 1.150 θέσεις εργασίας έως το 2017.
Σύμφωνα με μελέτη του WWF-Ελλάς, η Πτολεμαΐδα 5 αποδεικνύεται και οικονομικά ασύμφορη αρκεί η Ελλάδα να ακολουθήσει τις δικές της δεσμεύσεις ως προς την ενεργειακή και κλιματική της πολιτική για τις επόμενες τρεις δεκαετίες. "

http://www.wwf.gr/el/campaigns/ptolemaida5

Η έρευνα είναι του πανεπιστημίου της Στουτγκάρδης, εσύ δηλαδή έχεις μεγαλύτερες δυνατότητες και κάνεις καλύτερες από το γερμανικό πανεπιστήμιο στο μπλογκ σου ή θα μας φέρεις πάλι αν δεις τα σκουρα τον Προφεσσόρε Μοριάρτυ να μας τρομορατήσει με τη θεωρία της μαύρης τρύπας από κάρβουνο? Οι συνδικαλιστάδες της ΔΕΗ τα ξέρουν καλύτερα απ το πανεπιστήμιο Στουτγκάρδης που νιάζονται μόνο για την πάρτη τους. Να κόψουν αυτά που χρωστάνε στους επενδυτές ΑΠΕ με κρατική εγγύση για καθαρή ενέργεια και να τα δώσουν στην βρώμικη ενέργεια και σε παχυλούς μισθούς χαϊδεμένων υπαλλήλων. Και στους Γερμανούς καρβουνοβιομήχανους. Γι αυτούς παλεύετε εδώ μέσα. Αποκαλύφθηκε ο ρόλος σας.

Γιατί είναι "πρακτοράκια" οι άλλοι που αγωνίζονται ενάντια στον μαύρο θάνατο και στα συμφέροντα των καρβουνιάρηδων και όχι εσείς?

spiral architect είπε...

Τι έγινε βρε, είδες φως και μπήκες; Άμα μάθεις λίγο από φυσική, ηλεκτρισμό και μετάδοση θερμότητας και πεις κάτι πιο θεμελιωμένο, θα πω του Μοριάρτι να ψήσει παϊδάκια, εγώ θα φέρω κρασιά και ο αρχαιοπτέρυγας θα κόψει οικολογικές σαλάτες. Τότε, θα τα πούμε μια χαρά!

Λοιπόν για να ξεμπερδεύουμε: Όλοι έχουν συμφέροντα, μικρά, μεγάλα, λόγω ιδεολογίας, λόγω ανάγκης, λόγω απληστίας, άλλοι ορμώμενοι από ταπεινά ελατήρια, άλλοι είναι κοινωνοί της επιστήμης τους και είναι καλοπροαίρετοι, άλλοι με το πρόσχημα της επιστήμης που σπούδασαν παραλείπουν ευσχήμως κάποια πραματάκια σαν τον καθηγητή του ΕΜΠ που λίνκαρα παραπάνω. Δεν θα προσπαθήσω να εξηγήσω τη συμπεριφορά του καθενός, παρά θα σταθώ στο αποτέλεσμα.

Ήλιε ήλιε αρχηγέ
Οταν γραφόταν αυτό το αρθράκι, κάποιοι γνωστοί μου έκαναν μελέτες για αιτήσεις Φ/Β που ερχόντουσαν σωρηδόν στα κατά τόπους γραφεία της ΔΕΗ. Οταν ολοκληρωνόντουσαν οι απανωτές μελέτες ροής φορτιών, τους έφτιαχναν και Προσφορές Σύνδεσης, ψιθυρίζοντάς τους διακριτικά στ' αυτί ότι την ίδια περίοδο στην Πορτογαλία οι ταρίφες των ΑΠΕτζήδων κουρευόντουσαν από την τρόικα μιας και το πανηγύρι των ΑΠΕ είχε ξεκινήσει νωρίτερα εκεί. Οι "επενδυτές" έλεγαν ότι "έχουν την εγγύηση του κράτους". Τωρα;
«Κρανίου τόπος» μετά το νέο κούρεμα στις ταρίφες των ΑΠΕ

Γιατί όλα αυτά; Είναι απλό: Φροντίζεις εξ αρχής να μην κάνεις νιτερέσα με απατεώνες (αυτούς που κατόπιν εντολών νομοθέτησαν τον 4001/2011) γιατί είναι ιστορικά διαπιστωμένο ότι θα σε ρίξουν. Οι νόμοι έτσι κι αλλιώς μπορούν να τροποποιηθούν με μια υπουργική απόφαση και συ (εγώ, όλοι μας) να κάτσεις στον άξονα των z!

Η "μελέτη" της WWF είναι επιεικώς GTP και καλό είναι να παρατήσουν τις δηθενιές και φροντίσουν να πείσουν τους Κινέζους να μην χρησιμοποιούν φορτηγά για την μεταφορά άνθρακα στις ηλεκτροπαραγωγικές τους μονάδες γιατί θα ψοφήσουν τα Πάντα.

spiral architect είπε...

Α ναι, διευκρινίζω ότι, δεν είμαι κατά των ΑΠΕ.
Άλλωστε η πρώτη μου πτυχιακή ήταν για τα ΑΠΕ για κάλυψη αιχμών ζήτησης σε μη διασυνδεδεμένα νησιά. Είμαι όμως κατά των ΑΠΕ με αυτή την μορφή που τα' χει πλασάρει ο καπιταλισμός, ένεκα του πούστικου "πράσινου promotion" και της κλεψιάς που μας κάνουν παρά τη θέλησή μας. Οσο για τη μαρίδα, δεν κλαίω. Ας πρόσεχαν. Δεν έμαθαν απο το ΧΑΑ του '99; Δεν έμαθαν ότι αν σφίξεις το χέρι ενός απατεώνα σε χειραψία, πρέπει μετά να μετρήσεις τα δάκτυλά σου, μπας και σου' χουν κλέψει καναδυό;;

spiral architect είπε...

Το 500ρικο που πλήρωσα πέρσι μόνο και μόνο γιατί μένω στο σπίτι μου, θα το πάρει φέτος ένας μπάτσος για να χτυπάει καθαρίστριες. Ασε δε, που κάποιος άλλος σας πουλάει πλεόνασμα.
(Από ένα βιβλίο που διαβάζω)
Μερος του πλεονάσματος θα πάει στον ΛΑΓΗΕ;
Just ask Sa(chla)maras!

archaeopteryx είπε...

όλα τα φωτοβολταϊκά και όλα τα αιολικά της Ελλάδας, τώρα δα που γράφω δεν μπορούν να ψήσουν ούτε ένα σουβλάκι. Ή να λειτουργήσουν ένα ασανσέρ. Τόσο απλό. Και για αυτά, χρωστάμε μέσω λογαριασμών ΔΕΗ πόσα δις??? Πληρώνουμε για τίποτα. Αυτή είναι η Πράσινη Απάτη.

spiral architect είπε...

Kόψε τις εκπομπές με τις θεωρίες συνωμοσίας, γιατί θα σε τρέχουμε σε κάνα ίδρυμα, μέρες που' ναι ...

archaeopteryx είπε...

ανώνυμε, όσο έμεινες με σχόλιο επί της ουσίας, δεν έχω θέμα. Με το που αρχίσεις τις παπαριές θα φάς κόψιμο και θα σκούζεις πάλι στην απομόνωση...

Ανώνυμος είπε...

11:36 τα μεν τα πληρώνουμε χρυσά και δεν ηλεκτροδοτούν τα δε τα πληρώνουμε και ηλεκτροδοτούν. Τόσο εμείς όσο και οι Γερμανοί. Όταν η WWF αναρμοδίως προκρίνει την λύση που είναι ακριβή, δεν ηλεκτροδοτεί και καταστρέφει την οικονομία μας είναι κακόβουλοι πράκτορες (η ίδια WWF που έκρινε απαραίτητο το κάρβουνο στην Γερμανία).

Ανώνυμος είπε...

Οι ισχυρές συνδέσεις της WWF με την οικονομική -και όχι μόνο- Ελίτ...

http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/2012/12/wwf.html