Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Είμαστε πολλοί και έχουμε καταλάβει, αλλά δεν αρκεί η ενημέρωση... Η απάτη σταματάει μόνο με την αδυναμία (και την καθυστέρηση) της χρηματοδότησης.

 

Το 2009 που άρχισα να ...εκφράζομαι σε ιστοσελίδες (χάρη στο φιλόξενο antinews) η άποψη ότι τα αιολικά είναι ενεργειακή, οικονομική και περιβαλλοντική απάτη, ήταν τουλάχιστον αιρετική, και ήμουν μάλλον ...μόνος μου στην άσκηση.   Όπως και ήταν περίπου ιερόσυλο όταν έλεγα ότι τα περί ανθρωπογενών θερμοκηπίων ήταν μάλλον μούφα. Και το blog αυτό ξεκίνησε για να τεκμηριώσει αυτό που είτε ήξερα, είτε υποψιαζόμουν, ώστε, αν μη τι άλλο, να μην λέω τα ίδια και τα ίδια επιχειρήματα.  Και όταν "ανακάλυψα" το facebook περί το τέλος του 2011, ήταν μάλλον για να περνάω σε άλλο "μέσο" αυτά που έγραφα εδώ. Βέβαια, τελευταία, η χρήση μου του facebook είναι μάλλον για να καταγράφω αυτά που δεν προλαβαίνω, λόγω όγκου, να μεταφέρω εδώ, παρά για να μεταφέρω εκεί, τα γραφόμενα εδώ...



Τα τελευταία 5 χρόνια βέβαια, αποδείχθηκε ότι οι αιρετικοί ή ιερόσυλοι ισχυρισμοί μου ήταν μάλλον η ...αλήθεια και πέρα από κάθε αμφιβολία στα περί ΑΠΕ και αιολικών.  Σήμερα υπάρχει ολόκληρο ...καταγεγραμμένο, φακελωμένο από τους αιολικούς, δίκτυο όσων επικοινωνούν, μαθαίνουν ο ένας από τον άλλο, και επιβεβαιώνουν:  Τα αιολικά είναι (α) ανεπιθύμητα, (β) άχρηστα έως προβληματικά για ηλεκτροδότηση δικτύου, (γ) ακριβαίνουν το ρεύμα χωρίς όμως να το παράγουν, (δ) δεν υποκαθιστούν συμβατική ηλεκτροπαραγωγή, (ε) μάλλον δεν εξοικονομούν καν καύσιμα, (στ) μας κλειδώνουν σε ακριβό φυσικό αέριο -- και το κάνουν ακριβότερο, (ζ) δημιουργούν θέματα υγείας, (η) καταστρέφουν βιότοπους και πανίδα (θ) δεν αυξάνουν απασχόληση -- πέρα από τις χώρες που τα εξάγουν κλπ κλπ.



Στο θέμα της κλιματοκαταστροφολογίας, αποδείχθηκε ότι δεν πρόκειται για επιστήμη αλλά για παραθρησκευτική έκφραση πολιτικής βούλησης.  Φυσικά και αλλάζει το κλίμα εδώ και 4,5 δις χρόνια και πιθανότατα ο άνθρωπος να έχει επηρεάσει το κλίμα, κυρίως με την αποψίλωση δασών και την αστικοποίηση.  Τα ...κυανοβακτηρίδια άλλαξαν ριζικά το κλίμα πολύ παλαιότερα.  Αλλά οι κύριοι παράγοντες ήταν και θα είναι ο Ήλιος, η τροχιά και η περιστροφή της Γης, οι τεκτονικές δραστηριότητες, η κοσμική ακτινοβολία κλπ κλπ.

Και δεν είμαι πιο ...μόνος στην Ελλάδα. Ρίξτε μια ματιά στους συνδέσμους δεξιά... Φυσικά, όπου πάνε να μπουν αιολικά (δείτε τον χάρτη της ΡΑΕ... παντού...) ο κόσμος ξεσηκώνεται και ενημερώνεται, και όσο πιο πολύ ενημερώνεται τόσο καταλαβαίνει ότι η ενόχληση είναι βασικά απάτη.  Και μιλάνε και ΔΕΗτζήδες και επώνυμοι, και γίνονται παρουσιάσεις...   Η ενημέρωση δεν φτάνει να σταματήσει μια βαριά επιδοτούμενη απάτη που δίνει ποσοστά παντού. Η απάτη σταματάει μόνο με την αδυναμία χρηματοδότησης. Με την καθυστέρηση της χρηματοδότησης. Με την φτώχεια μας. Και με την αντίδρασή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: