Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014

Οι κκ. Καλλιτσάντσης/Μπόμπολας και Κοπελούζος ψάχνουν για αγοραστή για τις άδειές τους


http://www.energypress.gr/news/PSahnei-strathgiko-stis-APE-h-Ellaktwr

Εκτός εάν τον έχετε ήδη καπαρώσει τον επενδυτή... Και με τα καλά μαντάτα για τις ΑΠΕ... Και καπαρωμένο να τον έχετε... χμμμ... Το άρθρο δεν το λέει, αλλά ο κ. Κοπελούζος ή έχει ήδη  δώσει ποσοστό, ή προσπαθεί να πουλήσει στην ΕΝΕL. Την ίδια ENEL που υπάγραψε κοινή δήλωση με τους άλλους ηλεκτροπαραγωγούς να καταργηθούν οι επιδοτήσεις σε ΑΠΕ...

Economist   1/3/2014      Πολλές επιδοτήσεις για ΑΠΕ, πενιχρά αποτελέσματα
Bloomberg  26/2/2014    Οι σύμβουλοι της Μέρκελ συμβουλεύουν: Κόψε τις επιδοτήσεις ΑΠΕ
mydesert   25/2/2014      Ακριβή απάτη οι ΑΠΕ. Ρυπαίνουν περισσότερο από ό,τι εξοικονομούν
thejournal.ie  23/2/2014  Και στην Ιρλανδία, βασικά διακοσμητικά τα αιολικά
Spiegel         17/2/2014    Η Αυστραλία επιστρέφει στο κάρβουνο
WSJ               6/2/2014    Όλη η Ευρώπη επιστρέφει στο κάρβουνο
WSJ              28/1/2014   Ανεξέλγκτο τέρας οι ΑΠΕ στην Ευρώπη
Euronews 10/11/2013     Οι ηλεκτροπαραγωγοί (και η ENEL) κατά των επιδοτήσεων σε ΑΠΕ
ΑΔΜΗΕ, Οκτώβριος 2013 Διακοσμητικά ("10%") τα αιολικά για την επάρκεια ισχύος

Νομίζω ότι με βάση το τί γράφεται έξω, όποιος "επενδύσει" στις λαμογιές θα είναι απλά ...εισπράκτορας επιδοτήσεων που αντέχει να χάσει λεφτά και να ...φύγει. Καλή δουλειά για όσους ξεπλένουν χρήματα. Αυτοί δεν φοβούνται να χάσουν, το μόνο που τους νοιάζει είναι πόσα θα κρατήσουν από τα γρκιζόμαυρα που θα εμφανίσουν.

Οι ΑΠΕ υπάρχουν μόνο επειδή επιδοτούνται. Και άλλα πράγματα επιδοτούνται, αλλά με τις ΑΠΕ επιδοτούμε τις ΑΠΕ και όχι κάποια ηλεκτροπαραγωγή τους, πράσινη ή μη. Οι ΑΠΕ παράγουν ρεύμα, όταν φυσάει ή έχει ήλιο, αλλά αυτό το τυχαίο και μεταβλητό ρεύμα δεν υποκαθιστά συμβατική ηλεκτροπαραγωγή. Τα πολλά αιολικά, αυξάνουν την ανάγκη για θερμές εφεδρείες, για την σταθερότητα του συστήματος.   Οι πολλές ΑΠΕ συνεπάγονται αυξημένες επιδοτήσεις σε μονάδες αερίου (ή κλείσιμό τους επειδή αναγκάζονται και αυτές σε ασύμφορη, διαλείπουσα, λειτουργία). Οι πολλές ΑΠΕ συνεπάγονται αναγκαστικές απορρίψεις (με ζημία) σε γειτονικές χώρες.

Όλη η Ευρώπη ανακάλυψε ότι η συνεχιζόμενη επιδότηση των ΑΠΕ δεν αντέχεται. Πάνω από €100 δις στην Γερμανία, πάνω από 25 δις στην Ισπανία. Και το ακριβότερο ρεύμα, λόγω ΑΠΕ, σε Δανία και Γερμανία. Και θέατρο!  Η Δανία παράγει πολύ αιολικό ρεύμα όταν φυσάει, αλλά αν δεν μπορούσε να το απορρίψει στην Γερμανία και την Νορβηγία (με ζημιά), δεν θα το έκανε.  Κάποιο παραμάγαζο στην Κομισιόν εξακολουθεί να παραμυθιάζει τον κόσμο με στόχους για το ...Κλίμα, αλλά τα Ευρωπαϊκά δικαιώματα άνθρακα έχουν καταρρεύσει, τα Αμερικανικά έχουν μηδενιστεί, και η Κυβέρνηση της Αυστραλίας εξελέγη χάρη στην υπόσχεσή της να κόψει τον φόρο άνθρακα (που συντηρεί τα δικαιώματα).  Η Γερμανία παριστάνει την Πράσινη, αλλά η συμβολή των αιολικών εξακολουθεί και είναι μονοψήφια, ενώ, με το κλείσιμο κάτι πυρηνικών απλά αύξησε το εισαγόμενο κάρβουνο.

Ο αρχαιοπτέρυξ εύχεται στους ΑΠΕτεώνες καλή αποτυχία, γιατί και μας ενοχλούν, και μας κλέβουν. Επιδοτούνται για τυχαία και μεταβλητή ηλεκτροπαραγωγή που δεν εξοικονομεί λιγνίτη, δεν μειώνει ρύπους, και απλά μας αναγκάζει να τους δίνουμε και πρόσθετη επιδότηση για τις μονάδες (ήδη πανάκριβου) αερίου που οι ίδιοι έχουν, μέσω "Α.Δ.Ι.".

4 σχόλια:

spiral architect είπε...

Για τις άδειες παραγωγής από ΑΠΕ ούτε ο κάθε λογής μαρίδας, ούτε όμως ο Καλλιτσάντσης, ο Μπόμπολας και ο Κοπελούζος πλήρωσαν μια δραχμή πλην ενός αστείου ποσού σαν παράβολο.
Οπότε τι να πουλήσουν; Τον αέρα; Αλλά από αυτόν ξέρουν καλά γιατί μια ζωή αέρα πουλούν. Και δεν εννοώ τον αέρα που γυρίζει τις Α/Γ, αλλά τον κοπανιστό αέρα του ΧΑΑ, όταν τα υπερκέρδη τους προέρχονταν απ΄ο εκεί και όχι απ' τα έργα που αναλάμβαναν.

Οπότε τα παιδιά ξέρουν! Πάμε λοιπόν ένα στοιχηματάκι ποιος θα είναι ο στρατηγικός επενδυτής των ΚΜΚ και ποιος θα πληρώσει τα κερατιάτικα;

archaeopteryx είπε...

χαχαχαάααχα... Καλόο Buyer of last resort. ΑΠΙΣΤΙΑ όποιος το κάνει.

Ανώνυμος είπε...

γνωστό το κολπάκι εδώ και χρόνια!θα ήθελα έτσι από περιέργεια να ξέρω πόσα έχουν ήδη βγάλει από τηνν αγοραπωλησία του "κοπανιστού" πλην δροσερού αέρα!αυτό τι λέγεται.......μπίζνα ή απατεωνία, οεοοοοοοοοοοοοοο; απατεών ο πωλών, απατεών και ο αγοραστής.ΚΑΛΟ
Αν ρωτήσει κανείς τα παιδάκια που εργάζονται στις μεγαλομελετητικές που κάνουν τις μελέτες του κ...ου, που σοβαρός μικρομελετητής μια θα είχε κάνει και θα είχε καταστραφεί, θα σας περιγράψουν λεπτομερώς το κόλπο και τα πρόσωπα πίσω από τα ευφάνταστα ονόματα των εταιρειών!

nikos είπε...

Το τέλος ΑΠΕ αναπροσαρμόζεται από 01.03.2014 από 84% έως και 157%. Έτσι λογαριάζουν η κυβέρνηση και η ΡΑΕ ότι θα βρεθούν τα 560 εκατομμύρια Ευρώ για να πληρωθούν οι παραγωγοί από ΑΠΕ.
Στην οικιακή χρήση το ειδικό τέλος μείωσης εκπομπών αέριων ρύπων αναπροσαρμόζεται σε 38,61 Ευρώ/MWh ,που σημαίνει ότι η αύξηση του τέλους αυτού από το 2010 και μετά ανέρχεται στο αστρονομικό ποσοστό του 12.870%!!!!!!! Και επειδή πολλή κουβέντα γίνεται για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, αξίζει να αναφερθεί ότι στις 27.12.2013 η οριακή τιμή του συστήματος, με την οποία διενεργούνται οι συναλλαγές στην χονδρεμπορική αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας, ήταν 68,717 Ευρώ/MWh δηλαδή η επιβάρυνση από το ΕΤΜΕΑΡ ανέρχεται στο 56,2%, που σημαίνει ότι μόνο εξαιτίας των ΑΠΕ και ιδιαίτερα της χωρίς προγραμματισμό επέκτασης των Φωτοβολταϊκών πάρκων με υπερβολικά υψηλές εγγυημένες τιμές, φτάσαμε στο σημείο τα λαϊκά στρώματα να πληρώνουν το "μάρμαρο" της "πράσινης ανάπτυξης".

ΤΩΡΑ παρακαλώ σβήσε με όπως το antinews.gr ετσι για πλάκα