Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Η Κριμαία και τα "δικαιώματα άνθρακα"


http://www.eex.com/de/marktdaten/emissionsrechte/auktionsmarkt/european-emission-allowances-auction#!/2014/03/27

Θα θυμάστε ότι η κυρία με την τηλεοπτική εμπειρία που είναι Επίτροπος Κλιματικών Δράσεων Λόμπυϊνκ Δικαιωμάτων Άνθρακα έσκουζε υπέρ της στήριξης των τιμών των δικαιωμάτων με καθυστέρηση ή αναβολή νέας διάθεσης (backloading).

Παρατήρηση πρώτη:  Κατά δαιμονική σύμπτωση, τα δικαιώματα που είχαν πάρει την ανηφόρα και πήγαν από τα 4,5 στα 7 (σχεδόν 100% πάνω) από την αρχή του χρόνου. Αλλά με το που μπήκε ο Πούτιν στην Κριμαία, τέλη Φλεβάρη, έκαναν πάλι "μπραφ". Ο,τιδήποτε ρίχνει τα δικαιώματα είναι υπέρ της ηλεκτροπαραγωγής από κάρβουνο, άρα Πούτιν και ξερό ψωμί.

Παρατήρηση δεύτερη:   Πολλή η ρητορική για "απεξάρτηση από την Ρωσία".  Μέχρι και η κυρία είπε "Ukrainian crisis shows we need to reduce our energy dependency".   Μόνο τα πυρηνικά (και το κάρβουνο). LNG και τέτοια από Καναδά ή ΗΠΑ είναι για κουβέντες...

Εγώ ο κακομοίρης περιμένω να πάνε τα δικαιώματα στο "μηδέν" για να κλείσω το blog.

5 σχόλια:

grsail είπε...

Κι εγώ αλλά και πολλοί άλλοι έχουμε μάθει πολλά από την επιμονή και την υπομονή σου οπότε καλύτερα, σε κάθε περίπτωση, να μην το κλείσεις το Bbog :-)

spiral architect είπε...

H κυρία Επίτροπος -μιας και Δανέζα και δημοσιογράφος- μάλλον είναι το αρσενικό ανάλογο του Μίκαελ Λάουγκεσεν του λαμόγιου εκδότη της "Ekspressen" της Κοπεγχάγης στην καλή σειρά που πρόβαλλε η ΕΡΤ "Borgen".

Ιστορίες απ' τη ζωή βγαλμένες, που' λεγαν και οι παλιοί ...

Μυκηναίος είπε...

σωστός ο grsail ...
καλύτερα να μην το κλείσεις το blog.

spiral architect είπε...

Μπα, δεν το κλείνει το blog, τον έχουμε μπριζώσει καταλλήλως τον αρχαιοπτέρυγα, παρεκτός και σταματήσει να φυσάει ή να πέσει συννεφιά.

spiral architect είπε...

Αμα κάνεις νιτερέσα και υπογράφεις κοντράτα με απατεώνες, μετά κλαις:
Κλειστή η Μεσογείων από ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών που διαμαρτύρονται για το πολυνομοσχέδιο

Και το άσμα - αφιέρωση