Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Οι Τράπεζες πρέπει να πληρώσουν και για το έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ και για την ζημιά από τις ΑΠΕ


http://www.energypress.gr/news/Bghke-se-diaboyleysh-to-New-Deal-gia-tis-APE

Οι Τράπεζες διαφήμισαν την Πράσινη Απάτη. Οι Τράπεζες συμβούλευαν τους φωτοβολταϊκούς (και τους αιολικούς) πώς να δανειστούν λεφτά για επιδοτούμενα τίποτα. Έδωσαν κακές συμβουλές και έδωσαν επισφαλή (εν γνώσει τους λέω εγώ, πώς το ήξερα εγώ και δεν το ήξεραν αυτές;)    Η φούσκα των φωτοβολταϊκών είχε ήδη σκάσει το 2010. Το κραχ είχε ήδη γίνει το 2008. Τα spreads ανέβαιναν από το 2007.   Οι Τράπεζες και ήξεραν και πρέπει να συμμετάσχουν στο New Deal της Πράσινης Απάτης:

17/11/12  Στρες τεστ για πράσινα δάνεια. 'Ολα τα δάνεια για ΑΠΕ είναι δυνητικές επισφάλειες
11/1/11    Δώστε, δώστε, κι άλλα Πράσινα Δάνεια  "Θα σας κράξω όταν, νομοτελειακά, θα ανακοινώνετε πρόβλημα στα βιβλία σας από τα πράσινα δάνεια".
11/6/10    Πράσινες επιφυλάξεις Οι Τράπεζα Α/Β/Γ/Δ προστατεύει το περιβάλλον
29/10/10  Πράσινα Δάνεια  Τα διακοποδάνεια τέλος, τώρα έχει φωτοβολταϊκά

Γιατί να πληρώνω εγώ πρόσθετα ΕΤΜΕΑΡ και φόρους;  Γιατί να χάνει ο άπληστος μεν, κουτεντές δε ΑΠΕτζής;  Η Πειραιώς ή η Εθνική ή η Γιούρομπανκ που τον παραμύθιαζαν, δεν θα έπρεπε να πληρώσουν;  Η Τράπεζα της Ελλάδος που αντί να ασχολείται με τις Τράπεζες ασχολιόταν με το Κλίμα;  Οι αεριάδες που είναι πίσω από όλο το θέατρο;

Ένα είναι σίγουρο... Ούτε οι Γερμανοί εμπνευστές, ούτε οι ντόπιοι πλασιέ τους, ούτε οι Τράπεζες θα πληρώσουν. Εσείς και εγώ θα πληρώσουμε. Και πληρώνουμε και την "διαβούλευση".  Και υπάρχουν ακόμα καραγκιόζηδες που προωθούν την ίδια απάτη, όταν ψάχνουμε τρόπο να μπαλώσουμε την μέχρι τώρα ζημιά... Τι να πω;...

4 σχόλια:

spiral architect είπε...

Κλάμαααα!
Πρέπει να το είπε χθες και κάποιο κανάλι, γιατί σήμερα τα γνωστά ενεργοσάιτ είχαν ασυνήθιστα υψηλή κίνηση, σχόλια με απειλές για δικαστήρια ή τα "ωφελήματα" των κατασχέσεων απ' τις τράπεζες των συμβάσεων συμψηφισμού.
Σημειωτέον ότι η διαβούλευση για το περαιτέρω σπάσιμο της ΔΕΗ δεν αναφέρει τις θυγατρικές (δες το pdf του σχεδίου νόμου) και όσες δημιουργήθηκαν απ' τη ΔΕΗ, πχ ΛΑΓΗΕ που πληρώνει τους παραγωγούς, ή ΔΕΔΔΗΕ που διαχειρίζεται το δίκτυο διανομής που απάνω σ' αυτό κρέμεται η πλειονότητα των παραγωγών.
Στα δε μέχρι στιγμής σχόλια δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ που να είναι υπέρ!
(άσε, που υπάρχει και ένα σχόλιο copy-paste απ' το Νέξους όπου σε έχει στη βιβλιογραφία!)

archaeopteryx είπε...

...

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λες.
Δυστυχώς για τον κοσμάκη το πάρτυ των ΦΒ στηθηκε για να εισπρατουν οι Τραπεζες με πρωτη την Πειραιώς

spiral architect είπε...

Δες εδώ
(Αυγερινός Χατζηχρυσός)