Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Τα ευρωελληνικά της ΡΑΕ: Η επιδότηση,τῆς επιδότησης, ῶ επιδότηση


http://www.energypress.gr/news/Ayxhsh-toy-ETMEAR-kata-125-apofasise-h-RAE-Oi-nees-times

http://www.energypress.gr/news/Aytes-einai-oi-monades-poy-pairnoyn-ta-nea-ADI

Αν δεν επιδοτούσαμε τις ΑΠΕ, δεν θα υπήρχαν ΑΠΕ. Και επειδή τις επιδοτήσαμε με ΕΤΜΕΑΡ, υπάρχουν. Χάρη στις επιδτούμενες ΑΠΕ πρέπει να επιδοτούμε και τις μονάδες αερίου αρχικά με ΜΑΜΚ, τώρα με ΑΔΙ. Οι επιδοτούμενες ΑΠΕ κάνουν το ήδη ακριβό αέριο ακριβότερο.  Και επειδή οι ΑΠΕ έγιναν σαν τις ...άδειες για ταξί (και έφαγαν τα λεφτά κάτι αεριτζήδες), πρέπει να αυξήσουμε το ΕΤΜΕΑΡ. Και επειδή μάλλον θα ανέβει το αέριο, ή θα έχουν έξοδα οι βαρόνοι, να μου το θυμηθείτε, δεν θα φτάνει το ΑΔΙ.... Και κάναμε και την παγαποντιά να βγάλουμε σε χωριστή γραμμή τα ΥΚΩ (για να κοροϊδεύουμε τους ηλίθιους για το πόσο έχει ακριβύνει το ρεύμα), και σε χωριστή γραμμή τις διασυνδέσεις (που εξυπηρετούν ΑΠΕτζήδες.

Και όλοι κοιτάνε τις ΑΠΕ και κανείς δεν κοιτάει το ...ΑΕΠ ή την ηλεκτροδότηση... 10% τα προσμετράει τα αιολικά ο ΑΔΜΗΕ (και μάλλον κοντά στο 5-6% θα είναι) για την επάρκεια ισχύος. Επιδοτούμε το σύμπαν για το τίποτα. Λάθος... Πλήρωνε κορόϊδο για να πουλάει η Vestas και η Enercon σαβούρες...

Κι αν, ως δια μαγείας, εξαφανίζαμε τις ΑΠΕ, ούτε που θα το καταλαβαίναμε... Θα ήταν πιο ήσυχος ο ΑΔΜΗΕ και πιο χαλαρή η τσέπη μας...

3 σχόλια:

nestrom είπε...

Πιθανή κριση στην εξαγωγη αερίου απο Ρωσία λόγω Κριμαίας, λες να προβληματίσει τις μοναδες φυσικού αερίου που καλύπτουν τις ανεπάρκειες των ανεμογενητριών και τη συνολική κατάρρεσυη της απάτης των ΑΠΕ? (στα πρότυπα της Φουκουσίμα...)

archaeopteryx είπε...

προσεύχομαι κάθε πρωί, και κάνω βουντού κάθε βράδυ για αυτό... Λίγος Ψυχρός διώχνει την πολλύ Πρασινάδα...

spiral architect είπε...

Xίος και μελλοντικές επενδύσεις:
(όταν θα βγάλει η ψ@λή μας δόντια)
Υποτίθεται ότι (οι Ρόκας-Ιberdrola) θα δαπανούσε κάποια δικά της 1.8 δις για μία μόνο γραμμή και εγκατάσταση μερικών εκατοντάδων ΜW. Όποιος όμως έχει πράγματι 1.8 δις για να επενδύσει, μπορεί σήμερα να αγοράσει όλες τις γραμμές του ελληνικού δικτύου μεταφοράς (το πλειοψηφικό πακέτο του υπό ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ) μαζί με το ισοδύναμο χιλιάδων ΜW (το πλειοψηφικό πακέτο της ΔΕΗ ή/και των ΕΛΠΕ). Αποκαλύπτεται λοιπόν και έτσι ότι δεν υπήρχε κάποια ρεαλιστική βάση στις διεκδικήσεις της Ρόκας.