Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΑΣΠΗ Ελλάς: Μην επιδοτείτε το αέριο, επιδοτείτε τα αιολικά


Κοπελούζος και Σια:  Μην επιδοτείτε το αέριο, επιδοτείτε τα αιολικά

Μυτιληναίος:  Μια χαρά είστε οι ΑΠΕτζήδες και σας είμαι απαραίτητος

Ο ΑΣΠΗ Ελλάς είναι "Σύνδεσμος" Κοπελούζου-Σαμαρά-ENEL.

Ο κ. Κοπελούζος θέλει επιδότηση των ΑΠΕ και όχι του αερίου για να ξεφορτωθεί τις άδειες που έχει για αιολικά στην ENEL, ή στην EDF, ή στην EREN, ή όπου βρει. Δεν τον νοιάζει η ηλεκτροδότηση, τον νοιάζει να πουλήσει τις αιολικές άδειές του. Νομίζω. Η ENEL υπέγραψε κοινή δήλωση για κατάργηση των επιδοτήσεων των ΑΠΕ, επειδή καταστρέφουν την ηλεκτροπαραγωγή (και εδώ). Η EDF δεν υπέγραψε, ούτε, φυσικά η ΕREN του κ. Μουράτογλου και αγνώστων, σε μένα, τρίτων.

Οι επιδοτήσεις που παίρνει ο κ. Μυτιληναίος είναι προκλητικές και προφανώς ενοχλεί διάφορους διαπλεκόμενους και μη.  Η ευρύτερη διαπλοκή του αερίου στην Ελλάδα είναι πολύπλοκη, ο κ. Μ. (και όχι μόνο) είναι προφανώς ανακατεμένος, αλλά δεν ξεχνάω και τον ρόλο του κ. Κ (που έχει καταγραφεί εκτενώς με τον ρόλο του στην μονάδα της Φλώρινας).  Το αέριο σαν ποσοστό της ηλεκτροπαραγωγής μας, είναι από μόνο του προκλητικά πανάκριβο. Με τις ΑΠΕ γίνεται ακόμα ακριβότερο! Τα ΑΔΙ και ο ΜΑΜΚ, που επικαλείται ο κ. Κ. ο ΑΣΠΗ Ελλάς στην επιστολή του είναι απόδειξη ότι οι ΑΠΕ κάνουν το ακριβό αέριο ακόμα ακριβότερο.   Για αυτό και οι ανακοινώσεις του ΑΣΠΗΕ εκτός από 100% ιδιοτελείς -- τι να ήταν, εξάλλου, δείχνουν και το κίνητρο: "Δώστε σε μένα για να μεταπωλήσω τις άδειές μου" (γιατί σίγουρα δεν με νοιάζει η ηλεκτροπαραγωγή)

Συχνά διαμαρτύρομαι για τις ευθύνες των ενεργειακών βαρόνων για τα ενεργειακά μας και την κατάντια στην ΔΕΗ. Δεν είναι μυστικό ότι όλοι τους έχουν "ανθρώπους τους" στην ΔΕΗ, στο Υπ.Αν., στο ΥΠΕΚΑ και όχι μόνο. Ωστόσο, μερικοί επιδοτούνται μεν του σκοτωμού, αλλά κάνουν και κάτι πραγματικό. Παράγουν κάτι, απασχολούν κόσμο, κουτσά, στραβά, επιδοτούμενα κλπ. Αλλά "κάτι". Ο ΑΣΠΗ Ελλάς, παρά τον τίτλο του Αναπτυξιακού και την ταμπέλα του Πράσινου είναι σκέτοι κυνηγοί επιδοτήσεων και έμποροι επιδοτούμενων δραστηριοτήτων. Άσχετα αν τους αρέσουν τα ...μουσεία τέχνης.

Φυσικά και χωρίς αέριο δεν υπάρχουν ΑΠΕ. Ένας λόγος που δεν μ' αρέσουν οι ΑΠΕ είναι επειδή μάς επιβάλλουν ακριβό (και το κάνουν ακριβότερο λόγω διαλείπουσας λειτουργίας) αέριο. Και, προσωπικά, εκτιμώ ότι η Ελλάδα θα ήταν και θα είναι πολύ καλύτερα χωρίς τους "επενδυτές" τύπου ΑΣΠΗ Ελλάς.

5 σχόλια:

spiral architect είπε...

Έλα, να βλέπω τις προβλέψεις στο ντέρμπι Κ - Μ.
Λες να κάνει ο Κ. τις άδειές του "ταπετσαρία" (όπως λέγαν επί εποχής ΕΛΔΕ) ή μπας και κάνει καμιά ρελάνς κάνοντας κάνα τηλέφωνο στο Μόσκοβο;
(μην ξεχνάς ότι ο Μ. είναι ενεργειακά εξαρτώμενος και ο μεσάζων είναι ο Κ.)

archaeopteryx είπε...

Μόσκοβος? Μα είναι ακόμα? Ακούω διάφορα...

spiral architect είπε...

Δεν παίζει μπάλα πια με τον πρώην καγκεμπίτη πια; Μέχρι και αεροδρόμιο του' φτιαξε.
(σίγουρα, οι παλιές καλές εποχές του Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη πέρασαν)

archaeopteryx είπε...

ρώτησα... φαίνεται ότι παίζει. Το θέμα είναι ότι εμείς καθ εαυτοί είμαστε λίγο ασημαντοι σαν αγορά. "Αξίζουμε όμως για ξεσκάλισμα", μου είπαν.

Ανώνυμος είπε...

Οπως εμαθα καποια λαμόγια του Παπαγεωργιου, έσφαξαν τις ταριφες αυτών που ειχαν παρει επιδοτηση στα ΦΒ, για να μην υποστουν οι ιδιοι καθόλου περικοπές στα δικα τους ΦΒ!!!
Σημερα έπεσαν 100δες τηλεφωνα στο Υπ. Οικονομίας, για επιστροφες επιδοτησης , αφού χωρις επιδοτηση συμφερει περισσοτερο το ΦΒ.
Πηραν απαντηση οτι δεν προβλεπεται επιστροφη επιδοτησης, οπότε για την λαμογιά των Συμβουλων του Παπαγεωργίου θα αναστενάξου τα Δικαστηρια από αγωγες για διακριτικη μεταχειριση καποιων!!
Ελλάς το μεγαλειο σου!