Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Αχ αυτοί οι μεταπωλητές και πλασιέ αιολικών...


Πώς ξεχνάει ο πλασιέ ότι το φτηνό Μεταβλητό Κόστος έχει πανάκριβο Συνολικό Κόστος

Όπως μου είπε φίλος, το να κάνει κάποιος λόμπυϊνγκ για τα συμφέροντά του, ή για τα συμφέροντα αυτών που τον πληρώνουν, είναι κατανοητό.  Αυτό κάνει ο κ. Τσιπουρίδης και αυτό που τον νοιάζει είναι να πουληθούν πολλά αιολικά.  Αυτό, όμως, που θίγει είναι να παριστάνει ο λομπίστας, ότι αυτό που συμφέρει τον ίδιο, ή τους πελάτες του, είναι και σωστό για τους υπόλοιπους!   Και αυτό που προσβάλλει την νοημοσύνη μας είναι ότι δεν μιλάμε πια το 2007,  με εικασίες, αλλά το 2014,  με ειδήσεις και με καταγεγραμμένα επίσημα στοιχεία:   Τα αιολικά είναι μια ενεργειακή, οικονομική και περιβαλλοντική απάτη. Μόνο με επιδοτήσεις, και μόνο για τις επιδοτήσεις. Φωνάζει ο κ. Τσιπουρίδης για επιδοτήσεις, γιατί χωρίς αυτές οι πελάτες του ψάχνουν για άλλα κορόϊδα, και ο κόσμος έχει ξυπνήσει στο θέμα αυτό.


Τα αιολικά υπάρχουν μόνο επειδή επιδοτούνται. Δεν είναι πανάκριβα επειδή επιδοτούνται. Είναι πανάκριβα επειδή (α) πληρώνονται χωρίς να ηλεκτροδοτούν, (β) δεν προσφέρουν "διαθέσιμη ισχύ", (γ) δεν εξοικονομούν καύσιμα, (δ) προϋποθέτουν φυσικό αέριο που είναι ακριβό, και το κάνουν ακόμα ακριβότερο, (ε) δημιουργούν προβλήματα και πρόσθετα κόστη στα δίκτυα. Και δωρεάν εάν ήταν τα αιολικά, πάλι θα κόστιζαν πανάκριβα, για τα προβλήματα που δημιουργούν και μόνο. Και φυσικά δεν είναι δωρεάν. Κάθε αιολικό μεγαβάτ κοστίζει 1-1,5 εκατομ. ευρώ, συν τα συμπαραμαρτούμενα, και ο ίδιος ο ΑΔΜΗΕ τα λογίζει στο 10% της ονομαστικής τους ισχύος. Ευγενικά, σε "μηδέν". Και έχουμε ήδη 1.800 τέτοια αιολικά μεγαβάτ, που δεν αξίζουν ούτε για ...180(!) αλλά έχουν κοστίσει περί τα 3 δις ευρώ που αποπληρώνουμε με τόκους και κέρδη για τους ΑΠΕτεώνες, στον λογαριασμό του ρεύματος.  Η ίδια η ΕΛΕΤΑΕΝ, στον "απολογισμό" της, διαφημίζει πόσα αιολικά πουλήθηκαν, και τίνος... Μα τι βλέπω;  Η Enercon έχει μείνει πίσω... Μήπως για αυτήν κόπτεται τώρα ο κ. Τσιπουρίδης;


Κύριε Τσιπουρίδη μου, δηλώνετε ότι όταν ένα αιολικό "εγχέει" μία μεγαβατώρα, εξοικονομεί κάποια άλλη μεγαβατώρα (από συμβατικά καύσιμα υποτίθεται). Πείτε στην ΡΑΕ να βγάλει ένα δελτίο τύπου που να λέει:  Οι Ελλάδα έχει ήδη 1.800 αιολικά μεγαβάτ. Έχουν κοστίσει Χ (περίπου 3-4 δις λέω εγώ). Αποπληρώνονται με περίπου Ψ τον χρόνο (300-400 εκατομ. λέω εγώ). Έχουν εξοικονομήσει Ζ (κιλά λιγνίτη, εδώ γελάμε, "μηδέν" λέω εγώ), έχουν εξοικονομήσει Α κυβικά φυσικό αέριο κόστους Κ τον χρόνο, και έχουν επιβάλει Δ εκατομ. σε πρόσθετα ΑΔΙ ή ΜΑΜΚ πρόσθετη επιδότηση.

Τα αιολικά υπάρχουν στην σημερινή του μορφή από την δεκαετία του 1970. Από τότε μέχρι σήμερα, αλλάξαν μόνο στα εξής:  1) Στο μέγεθος, σε μερικά κατασκευαστικά υλικά και στους μαγνήτες νεοδυμίου που τους επέτρεψαν να είναι λιγότερο αναποτελεσματικά. Και 2) Στον τρόπο επιδότησής τους: μέσω του Νόμου EEG συν τις διοικητικές επιβολές της ΕΕ, συν τον μηχανισμό των δικαιωμάτων άνθρακα (στην Ευρώπη) και με άλλες φορο-επιδοτήσεις στις ΗΠΑ.  Ο Νόμος EEG (καθ' ημάς "Μπιρμπίλη") είναι Γερμανικός Νόμος του 1991, που προβλέπει επιδότηση της τιμής με προσαύξηση στην τιμή του ρεύματος, συν την υποχρεωτική και κατά προτεραιότητα απόληψη του αιολικού ρεύματος. Οι ίδιοι οι Γερμανοί έχουν απηυδήσει με τις καταστροφικές για την οικονομία τους συνέπειες του Νόμου και άλλοι ζητούν την κατάργησή του, και άλλοι την αλλαγή του.


 Αιολικά νοσοκομεία για τα στελέχη της ΕΛΕΤΑΕΝ (και τους μεταπωλητές της Enercon) και λύθηκε το πρόβλημα.  Να σας δω παλικάρια μου στην εντατική να περιμένετε να φυσήξει και θα στείλω λουλούδια.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ουαί υμίν (αρχαιο)Φαρισαίοι, Λογοκριτές!!!

Χθες αποκάλυψα τον ρόλο της εγκληματικής τρόϊκας του ενεργειακού φασισμού και συκοφαντίας καθηγητών και πολιτικών που είναι υπερ ΑΠΕ και με έσβησε ο φαρισαίος αρχαιολογοκριτής στο έψε σβήσε. Απόδειξε έτσι γι ακόμα μια φορά ότι έχω δίκιο σε όλα όσα καταγγέλω. Και να σήμερα η εγκληματική τρόϊκα του Αμερικανοπτέρυξ, του Προφέσσορ (του εγκλήματος) Μοριάρτυ, καθαρόαιμου γερμανοναζί, και του σοβιετοφασίστα Σπιράλ Αρχιψεύτ κάνουν νέο πόλεμο λάσπης κατά των ΑΠΕ. Είναι κατάφορο ότι εκπροσωπούν την μαύρη διεθνή του κάρβουνου και των πυρηνικών και θέλουν να ογεληθούν από τα λιγνοτορυπαντικά θερμοηλεκτρικά της ΔΕΗ οι γερμαναράδες βιομήχανοι του κάρβουνου όπως απόδειξε καθαρά το Πανεπιστήμιο της Στουτγκάρδης σε μελέτη. Οι μέθοδοι της μαύρης τρόϊκας φάνηκαν πεντακάθαρα προχθές όταν κάποιος ανώνυμος που υπόγραφε THW βγήκε να με κοροϊδέψει λέγοντα ότι είναι φαν μου, αλλά δεν μασάει η κατσίκα κάρβουνο, και αμέσως έπεσε η μάσκα του τρολ όταν είπε ότι το πανεπιστήμιο Στουτγκάρδης είναι απατεόνες!! Και έστειλε γερμανικά μανιφέστα των γερμανών νεοναζί του κάρβουνου και της ρύπανσης. Η THW είναι βεβαίως βεβαίως η γραμματέας του Προφεσσορ (του εγκλήματος) Μοριάρτυ και της Μαύρης Τρόϊκας του μπλογκ. Να έχουν όμως υπόψη τους οι κύριοι ότι δυσφιμήσεις επωνύμων από την Μαύρη Τρόϊκα και εγκληματική οργάνωση Μαύρης Προπαγάνδας είναι και ποινικά κολάσημες και πήραν στραβό μονοπάτι που θα τους βγάλει στα δικαστήρια. Αντί να σβήνουν εμένα που τους δείχνω τα λάθη τους καλύτερα να σβύνουν τα αίσχη που γράφουν.

spiral architect είπε...

Μην κλαίτε ρε ραντιέρηδες "επενδυτές", πάλι σας έφεξε:
Και αύξηση τέλους για τις ΑΠΕ.

_______________________
Λάθος κάνεις! Η THW είναι η αναλύτρια δεδομένων μου, ο Μοριάρτυ φέρνει τις μπριζόλες και εσύ είσαι το κορόιδο της υπόθεσης. Οπότε μπορείς να τους ξαναψηφίσεις, άλλωστε ζούμε σε μια κατακερματισμένη και ούλτρα ταξική κοινωνία.
Συμβουλή: Να κλειδώνεις την πόρτα το βράδυ, έξω απ'αυτήν παραμονεύουν Αλβανοί μαφιόζοι.

Ανώνυμος είπε...

http://gianniotis.blogspot.gr/2014/03/blog-post_9733.html

archaeopteryx είπε...

ανώνυμε, χωρίς πλάκα, μου έχει ζητηθεί να σε αφήνω, γιατί ...ψυχαγωγείς. Αλλά ισχύει ο κανόνας. Ενα σχόλιο (και κάνε το καλό! χαχαχάααχαχα!!

Ανώνυμος είπε...

Φαντάζομαι ότι εννοείς τον 4:15! Και όχι εμένα (5:46).

spiral architect είπε...

Τα πράματα θα χειροτερέψουν στο ίντερνετ άμα εγκατασταθεί το free wifi.

archaeopteryx είπε...

εννοείται... εσενα σε περασα στο φεησμπουκ

Ανώνυμος είπε...

Μα, ανωνυμε 4.15, γιατι με κακολογεις? Εμενα που ζητησα να σε μην σε διαγραφει? Αληθεια με διασκεδαζεις.. " δεν μασάει η κατσίκα κάρβουνο" (αμ δεε http://www.youtube.com/watch?v=iXO7xSg9Ang) , "γερμανικά μανιφέστα"(τα αρθρα των γερμ.εφημεριδων?)
Ομολογω σημερα δεν ειχες μεγαλη εμπνευση... δεν εχει bonus

Αραγε ο Κοπελουζος στο σκυλοσπιτο θα σβησει τα φωτα?
ΤhW