Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Φορολογούνται οι διασυνδεμένοι ιδιοπαραγωγοί ΑΠΕτζήδες σε Ισπανία, Γερμανία, Αυστρία και ΗΠΑ -- Μην πείτε ότι δεν το ξέρατε...


http://www.bloomberg.com/news/2014-01-24/germany-tax-on-own-use-of-renewables-is-first-in-europe.html

http://www.bbc.com/news/business-24272061

http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/wirtschaft-und-finanzen/redaktion/droht-der-naechste-steuerirrsinn-sonnensteuer-auf-solaranlagen.html

Βάλατε φωτοβολταϊκά (και μερικοί από εσάς μικρά αιολικά) με την φαντασίωση του ...τσάμπα ρεύματος. Φυσικά και δεν ήταν τσάμπα, επιδοτούμενο ήταν. Αλλά νομίζατε ότι ...ηλεκτροδοτείστε. Μόνο που ή είσαστε πολύ πλούσιοι με πολλές μπαταρίες που αλλάζατε συχνά, ή είσαστε διασυνδεμένοι, και όταν δεν είχε ήλιο ή δεν θα φυσούσε ο αέρας, θα παίρνατε από την ΔΕΗ. Όταν αυτό το κάνουν 2-3, η ΔΕΗ και ο ΑΔΜΗΕ ούτε που το καταλαβαίνουν. Όταν το κάνουν πολλοί, η ΔΕΗ μπορεί να κόβει από ισχύ αιχμής, αλλά αυτό είναι θεωρητικό, γιατί ένα συννεφάκι ή λίγη άπνοια θα αποσταθεροποιούσε τα πάντα. Και αν είναι πάρα πολλοί, η ΔΕΗ θα πρέπει να μετατραπεί σε ...εφεδρεία για όλο το δίκτυο, και αυτό κοστίζει, και κάποιος πρέπει να το πληρώνει το κόστος.

Οι ΑΠΕ είναι μια ενεργειακή απάτη. Υπάρχουν επειδή επιδοτούνται, αλλά δεν ηλεκτροδοτούν παρά μόνο τυχαία και μεταβλητά. Η παροχή ρεύματος σε προβλέψιμη βάση κοστίζει, και η παροχή τυχαίου και μεταβλητού ρεύματος από την ΔΕΗ, συνέχεια, κοστίζει περισσότερο. Αυτό το "περισσότερο" πρέπει να το πληρώνουν αυτοί που το προκαλούν:  Οι επιδοτούμενοι ΑΠΕτζήδες.

Και εκτός από την Ισπανία, την Αυστρία και την Γερμανία... Arizona approved a charge of 70 cents a kilowatt in November, setting a precedent for the U.S. market. In California, where solar already powers 626,000 homes, utilities are pushing for fees to connect solar panels to the grid that would add about $120 a year

Καλώς ήρθατε στην κόλαση των επιδοτούμενων ανωμαλιών.

5 σχόλια:

spiral architect είπε...

Γιατί, υπάρχουν πολλοί τέτοιοι; Υπάρχουν ΑΠΕτζήδες, (οριζινάλ όμως, όχι ΣΥΘΗΑ σαν το "Αλουμίνιον της Ελλάδος") που όχι μόνον καταναλώνουν την ιδιοπαραγωγή τους, αλλά έχουν και υπόλοιπο για να το διαθέσουν στο δίκτυο;
Ποιοι είναι αυτοί λοιπόν; Μπας και έχει κάνα εργοστάσιο η BMW, η SEAT, ή η British Leyland (τη θυμάσαι αυτή;) που δουλεύει αποκλειστικά με Φ/Β ή Α/Γ και την περίσσεια παραγόμενης ισχύος την πουλάει στο δίκτυο; Ένα τέτοιο εργοστάσιο με πρόχειρους υπολογισμούς μπορεί να έχει ένα Φ/Β του 1MW όταν έχει ήλιο, έχοντας όμως απαιτήσεις για την βιομηχανική του παραγωγή της τάξεως των 5-6MW.
Δουλεύει η φάμπρικα της BMW, ή της SEAT λοιπόν; Όχι δεν δουλεύει γιατί η παραγωγή ΗΕ από το Φ/Β τους είναι κατά πολύ μικρότερη της κατανάλωσης. Οπότε τι γίνεται; Είμαστε συνδεδεμένοι με το δίκτυο για φτήνια και σιγουράτζα, καταναλώνουμε απ' αυτό για να φτιάξουμε την καινούργια 650i με κλιμακούμενο προς τα κάτω τιμολόγιο τάξεως 3-4 ευρώ / MWh και πουλάμε στα κορόιδα του δικτύου "πράσινη ενέργεια" απ' το μικρό για τις απαιτήσεις μας Φ/Β με τιμή πενταπλάσια.
Οπότε, και λίγα τους κάνανε!

Αν θέλετε να είστε στη μέση του πουθενά και να' χετε ρεύμα για να φορτίστε το λάπτοπ, το κινητό και να' χετε μια οικολογική λαμπίτσα στο μιτάτο, βάλτε όσα πανέλα απαιτούνται στη στέγη. Να πουλήσετε "πράσινο ρεύμα" και να πληρώνουμε τα γαμισιάτικα δεν θέλουμε!

spiral architect είπε...

Kαι μην ξεχνάτε:
OXI στην ώρα του μαλάκα!
Οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη!

Αύριο είναι, θα μας το υπενθυμίσουν από σήμερα το βράδυ η Ολγα, το eco news και ο εμπειρογνώμων επί του θέματος Μπαλούρδος!

Ανώνυμος είπε...

http://www.athensmagazine.gr/portal/

Τα ονόματα τών κλεφτών και αμαρτωλών.

Ανώνυμος είπε...

http://www.athensmagazine.gr/portal/newsnpeople/89419#.Uyyhe1dc3_g

Αυτο ηθελα να σας στειλω.

archaeopteryx είπε...

ΜΑΥΡΟ στους Πράσινους. ΚΑΤΆΜΑΥΡΟ.