Η περίληψη του Κλιματολογικού επιχειρήματος που έχει το αιολικό λόμπυ (και οι διάφοροι παπαγάλοι του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ή της Γκρηνπης, ή της WWF), είναι:
Η Γη θερμαίνεται και ραγδαία (μην είστε τόσο σίγουροι)
Η θέρμανση είναι ανθρωπογενής (σχεδόν σίγουρα, όχι)
Μπορούμε και πρέπει να κάνουμε κάτι (ναι Νοστράδαμε, πρέπει)
Βάλτε πολλά αιολικά (ανακόλουθο, non sequitur, οξύμωρον)
Οι παπαγάλοι θεωρούν το CO2, το διοξείδιο του άνθρακα, σαν μείζον πρόβλημα, και ελπίζουν να φορολογηθεί για να παίρνουν υψηλές ταρίφες για τα αιολικά (που δεν παράγουν ρεύμα τα 3/4 του χρόνου τους)
Το πιο ακαταλαβίστικο κομμάτι της Πράσινης Ανάπτυξης είναι το «εμπόριο ρύπων» και όταν το πήρα χαμπάρι, του αφίερωσα …κατηγορία στα tags. Αν και ακόμα δεν το έχω καταλάβει εντελώς, έχω καταλάβει ότι είναι ένα στημένο χρηματιστήριο, που ανεβοκατεβαίνει υπό την απειλή της Γερμανίας για επιβολή φόρου, και την ελπίδα σαδιστών απατεωνίσκων, να μπουν φόροι, να ακριβύνει το ρεύμα, και κατά προτίμηση σε παγκόσμιο επίπεδο, κάτι που δεν τους βγαίνει γιατί Αμερική και Ασία δεν θέλουν. Εάν ακριβύνει το ρεύμα, θα γίνουν πλούσιοι αυτοί και φτωχοί εμείς. Για αυτό παπαγαλίζουν τα παπαγαλάκια
H καύση όλων των καυσίμων εκλύει CO2, NOx και, στα πετρέλαια και τα κάρβουνα SO2. Το SO2 είναι βλαβερό και ελέγχεται εύκολα (αλλά όχι ανέξοδα). Τα NOx είναι βλαβερά και δεν ελέγχονται εύκολα (εκτός εάν καταργήσουμε τα αυτοκίνητα). Το CO2 είναι άλλη ιστορία: Δεν είναι βλαβερό ή τοξικό σαν τα άλλα δύο (η σαμπάνια είναι πιο τοξική από το CO2 της). Αυξομειώνεται στην γεωλογική ιστορία από φυσικούς λόγους, και δεν είναι καθόλου σίγουρο εάν προκαλεί αλλαγές στο κλίμα, ή εάν προκαλείται από αλλαγές στο κλίμα. Χωρίς αυτό δεν ζούνε τα φυτά, από κάτι πολύ όμορφο που λέγεται «φωτοσύνθεση». Ναι, έχει καταμετρηθεί αύξηση τα τελευταία 100-200 χρόνια. Αλλά δείτε, εάν δεν βαριέστε, αυτά:
Η αύξηση στο CO2 μπορεί («μάλλον» λέει το link) να οφείλεται σε έκλυση του αερίου από τους ωκεανούς, που θερμαίνονται από άλλο λόγο. Χοντρικά, το CO2 αυξήθηκε 250 χρόνια μετά την Θερμή Περίοδο του Μεσαίωνα, και αυξήθηκε ξανά το 1860, μετά το τέλος του μίνι παγετώνα του 18ου αιώνα. Και εάν ρωτήσετε παλαιοκλιματολόγους (εάν υπάρχουν – οι Λάλας, Ζερεφός, και Μπεργελές, δεν είναι) μάλλον θα σας πούνε ότι το CO2 έχει υπάρξει σε πολύ υψηλότερα ποοσοστά στο παρελθόν από ότι σήμερα (αλλά να 'ναι καλά και τα κυανοβακτήρια... )
Κάθε άνθρωπος εκλύει περί τους 2 τόνους CO2 τον χρόνο …τρώγοντας, λέει μία πρόσφατη Ισπανική μελέτη. 20% των συνολικών εκπομπών… ‘Ωρα για δίαιτα. Τα λέει ο ΓΑΠ, τα λέει... Αλλά δεν έχει κονόμα η δίαιτα (παρά μόνο για διαιτολόγους χοντρών πλουσίων).
Τα περί παραμυθιού ότι ο πλανήτης Αφροδίτη είναι ζεστός λόγω CO2, το έχω ξαναγράψει, και το έχω δει εδώ (αλλά το είχα ακούσει και πριν με πιάσει αντι-Πράσινο μένος). Το λιώσιμο των πάγων στον Άρη (που δεν έχει ατμόσφαιρα, ή CO2, το έχω ήδη αναρτήσει).
Η Κίνα, για μάλλον μη επιστημονικούς λόγους, δεν θεωρεί το CO2 «ρύπο»: Carbon dioxide isn’t a pollutant. Δεν διαφωνώ, το CO2 είναι τροφή για ραπανάκια, χόρτα, δέντρα, ντομάτες κλπ.
Δεν ξέρω εάν η Κροατία έχει προκαταλήψεις με το CO2, αλλά στις αρχές του 2010, ένας Κροάτης επιστήμονας προειδοποίησε για επερχόμενους …παγετώνες ίσως από το 2015. Και άλλοι που αποδίδουν τις αλλαγές στο κλίμα στον Ήλιο και την τροχιά της Γης, λένε αντίστοιχα (γράψτε "upcoming ice age" στην μηχανή αναζήτησης). Για αν μην παρεξηγηθώ, δεν θεωρώ, ότι τα φετινά ή τα περσινά κρύα έχουν σχέση με τους παγετώνες, αλλά, πάλι, δεν ορκίζομαι.
Σας έχω πει πως όλη η Κλιματολογία είναι βασικά μοντέλα, που είναι όσο καλά όσο οι παραδοχές, ή η πολυπλοκότητα, ή το μαγείρεμά τους. Με τα κρύα και τις προβλέψεις για …παγετώνες, οι Καταστροφολόγοι έχουν στρέψει την προσοχή τους στους …ωκεανούς. Η κατανόηση διαφόρων οργανισμών που λέγονται «κοκκολιθοφόρα» φαίνεται όμως ότι άλλα λέει από τους καταστροφολόγους… (έχει μια ομιλία σε εύπιστο κοινό ο κ. Ζερεφός, θα είμαι εκεί, λέω να τον ρωτήσω "ποιά είναι η επιρροή των κοκκολιθοφόρων στα κλιματολογικά μοντέλα για τα οποία εκφέρετε άποψη" -- ή ακόμα καλύτερα, θα βάλω την θεία μου να τον ρωτήσει -- την εικόνα την έβαλα για να τον προετοιμάσω, χωρίς πλάκα, τα ζωύφια αυτά έχουν κάποιο σημαντικό ρόλο στην ωκεανική σχέση με το CO2).
Κλπ, κλπ… Ζούμε μέσα στην Ηλιόσφαιρα… Είμαστε πολλοί, και αυξανόμαστε, ο Μπλε Πλανήτης είναι και Πράσινος Πλανήτης, χάρη στην χλωροφύλλη, και υπάρχουν πολλοί μισάνθρωποι, ψυχανώμαλοι και ψυχοπαθείς που θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι έχουμε αμαρτήσει, και ότι είμαστε ένοχοι, για να εισπράξουν υπερκέρδη από τα συγχωροχάρτια που θέλουν να μας πουλάνε, αυτοί, ή οι εντολείς τους.
8 σχόλια:
Χαχαχα
Να που υπάρχει κι ο
Archaeopteryx Αntiprasinomenos. Καλησπέρα.
Σ’εκείνο το πράσινο ζούζουλο που έχεις τι λέει ακριβώς;
Zerefocapsa fornobelica;
Το εκνευριστικότατο είναι οτι με τον πρώτο ήλιο το Μάρτιο θα αρχίσουν και πάλι τα όργανα όλων αυτών που έχουν εμμονές με την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη κτλ
To lemonaki eimai...
καλά... βρήκα μία πρόσκληση, θα πάω θα έχω και κλακαδόρους. Ετσι και μιλήσει για θέματα που δεν είναι η ειδικότητά του, έχω πάρει ιδιαίτερα από τον Μοκτον και τον αλλον στο ΜΙΤ
Τα θέματα που αναρτάς τα είχα αδυναμία!
Ό,τι και να τους πεις το μόνο που θα καταφέρεις είναι να εκνευριστείς!
Είναι τόσο σίγουροι γι’αυτό που τους έχει κολλήσει στον εγκέφαλο που όταν δουν χιονοδρομικό στη Σαχάρα το πρώτο που θα πουν είναι: Είδες που σας τα λέγαμε για την υπερθέρμανση του πλανήτη!!;!!
Απίστευτοι! Κι όχι μόνο αυτοί οι … γνωστοί! Και πάρα πολλοί άλλοι νέοι ή μεγαλύτεροι, άγνωστοι, μορφωμένοι ή αμόρφωτοι! Κάτι σαν αρρώστια!
Κάτι για επερχόμενους παγετώνες λέει και μια ομάδα Ρώσων, αν θυμάμαι καλά!
Ωραίο σφενδάμι έβαλες.
lemonaki
μοντέλα:
Ρυθμιζοντας το input(δεδομένα, εκτιμήσεις, παραδοχές), έχεις το επιθυμητό output.
Η αξιοπιστία πολλές φορές εξαρτάται και από την ηθική του χειριστή
Λεμονάκι μην φοβάσαι, εγώ δεν εκνευρίζομαι και ξέρω και τι θα πω και θα αρέσει και στο καλό ακροατήριο. Good audience.
Καλό αυτό με τους κοκκολιθοφόρους. Περίμενε 1-2 μήνες και θα δεις την WWF να βρει κάποια καταστροφή που να τους απειλεί
Με εχεις κανει φανατικο '' κλακαδορο''σου με οσα γραφεις. Go on...
Δημοσίευση σχολίου