Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Αν είναι να βάλετε τον Τανισκίδη στην ΔΕΗ, καλύτερα να βάλετε... άσε... τι φταίει ο Χασάν...


Βέβαια, ο ίδιος και η γυναίκα του είναι καταπράσινοι. Ήθελαν να βγάλουν άδεια για κάτι ανεμογεννήτριες, κάπου, και παραπονιόταν τι ...δύσκολη που είναι η γραφειοκρατεία. Το καλό είναι ότι έχει τόσους "φίλους" στην πιάτσα που θα είναι εύκολο να λέμε και τίποτα να περνάει η ώρα...

12 σχόλια:

  1. Εξαίρετος κύριος, ηθικόν στοιχείο, καταπληκτικός manager

    http://www.euro2day.gr/chameleon/139/articles/662169/ChameleonArticle.aspx


    If you follow the money now...μάντεψε που μπορεί να βγεις... Μήπως σε έναν από τους γνωστούς ενεργειακούς βαρώνους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να βάλουν ένα μέσα από την ΔΕΗ. Τι διάολο? ΔΕΝ έχει η ΔΕΗ στελέχη???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενας εξαιρετος γνωστης και μανατζερ ειναι ο κος Τ Αθανασοπουλος εαν βεβαια το θελει και ο ιδιος,πραγμα χλωμο ,γιατι ο ανθρωπος εχει αηδιασει για την πολιτικη βρωμια της Ελλαδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Πρότον φαίνεται πλήρωσε και το ταξιδάκι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όχι ρε μ@λ@κα, όχι:
    Περνάς κρίση; Ο Βασίλης Μηλιώνης που διώκεται για χρέη και τρία κακουργήματα όχι!
    (στο blogroll σου το είδα)

    Απελευθέρωση και ιδιωτικοποιήσεις θέλετε; Μουστερήδες και πόρνες πολυτελείας υπάρχουν μπόλικοι(ες)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι δημοφιλείς και προωθούμενες μαζικά σήμερα τεχνολογίες των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας προσθέτουν προβλήματα στη λειτουργία ενός συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας, επειδή είναι απρόβλεπτες και η παραγωγή τους αλλάζει με ταχείς ρυθμούς.

    Η αιολική ενέργεια. Δεν είναι ασυνήθιστη μιά αλλαγή 50% στην παραγωγή μέσα σε λίγα λεπτά. Οι προσπάθειες για την πρόβλεψη της παραγωγής των αιολικών πάρκων για περισσότερο από μιά ώρα δεν ήταν επιτυχείς. Ο συντελεστής φόρτισης κυμαίνεται από 18% έως 37%.

    Η ηλιακή ενέργεια. Η παραγωγή ποικίλλει προβλέψιμα και απρόβλεπτα κάθε μέρα, κάθε φορά που περνάει ένα σύννεφο πάνω από τον ήλιο. Ένα σύννεφο μπορεί να προκαλέσει πτώση της παραγωγής έως και κατά 60%. Ο συντελεστής φόρτισης είναι περίπου 20%.

    Ενέργεια από τη θάλασσα. Έχουν υπάρξει πολλές προτάσεις για σχετικά έργα, αλλά όλα είναι πολύ ακριβά στην κατασκευή, η οποία μπορεί να αποδειχθεί περισσότερο ή λιγότερο απρόβλεπτη, και στις περισσότερες η αξιοπιστία είναι πιθανό να είναι χαμηλή. Τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησης είναι άγνωστα, αλλά πιθανόν να είναι πολύ υψηλά.

    Ολες αυτές οι τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας δεν θα υφίσταντο χωρίς μαζικές και τεράστιες επιχορηγήσεις κατά την κατασκευή και τις υψηλές επιδοτήσεις κατά τη λειτουργία. Τον λογαριασμό τον πληρώνει βέβαια πάντα ο φουκαράς φορολογούμενος και ο καταναλωτής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δύο ακόμη σκέψεις που είναι απαραίτητες για την παροχή ρεύματος, που σχεδόν πάντα αγνοούνται και αποσιωπούνται

    Σταθερότητα συχνότητας.
    Τα ηλεκτρικά συστήματα έχουν ανάγκη διατήρησης της συχνότητας και το ποσό της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται πρέπει πάντα να ταιριάζει ακριβώς στη ζήτηση. Τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας πρέπει να μπορούν να αυξήσουν ή να μειώσουν την παραγωγή των πολύ γρήγορα για να αποφευχθεί η κατάρρευση του συστήματος. Αυτό είναι απαραίτητο εάν υπάρχει μια ξαφνική αλλαγή σε μεγάλο φορτίο. Ένα κλασικό παράδειγμα είναι η έναρξη και η λήξη π.χ.ενός δημοφιλούς τούρκικού τηλεοπτικού προγράμματος του Μπομπολα η Κυριακου χιχχι. Οι συμβατικοί σταθμοί έχουν σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσουν τις διακυμάνσεις αυτές.

    Αποθήκευση ενέργειας.
    Η ενέργεια από τις ανανεώσιμες πηγές, όπως η αιολική ή η ηλιακή, δεν παράγεται όταν χρειάζεται και έτσι η αποθήκευση είναι αναγκαία. Η αποθήκευση όμως είναι ακριβή. Όλοι οι φορείς προώθησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αγνοούν την ανάγκη για αποθήκευση και την αποκρύβουν σκόπιμα . Αυτό που χρειάζεται είναι μια μεγάλης κλίμακας τεχνολογία που με αποτελεσματικότητα και χαμηλό κόστος να μπορεί να αποθηκεύει τεράστιες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας για εβδομάδες ή μήνες. Δεν υπάρχει κατάλληλη τεχνολογία ή το θέμα δεν έχει εξεταστεί ακόμη διεξοδικά. Τα φράγματα άντλησης - αποθήκευσης είναι το καλύτερο που έχουμε. Είναι ακριβά και απαιτούν δύο πολύ μεγάλες λίμνες αποθήκευσης που δεν απέχουν πολύ μεταξύ των ενώ παράλληλα πρέπει να έχουν μια ικανή υψομετρική διαφορά. Οι απώλειες του συστήματος είναι 25%. Το κόστος, οι απώλειες, καθώς και η δυσκολία εξεύρεσης κατάλληλης τοποθεσίας είναι αξεπέραστα εμπόδια για την ευρεία υιοθέτηση της υδραυλικής αποθήκευσης. Έτσι όσοι λένε ότι είναι δυνατόν να λειτουργούν σύγχρονα συστήματα ισχύος από αιολική, ηλιακή και τα θαλάσσια ενέργεια δεν λένε, τουλάχιστον, όλη την αλήθεια. όλα τα παραπάνω τα λέει ο αγαπητός Μάριος και το επιβεβαιώνω επώνυμα .. υπάρχει αντίλογος .. εδώ σε θέλω κάβουρα να περπατάς στα κάρβουνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://www.energyonline.gr/?p=14923#
    Να μην επενδύσω δηλαδή σε νέες τεχνολογίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εύγε στο Νίκο και τον Professor Moriary (στο προηγούμενο posting) για την ενδελεχή ανάλυση και για τη σχέση ΑΠΕ με power quality!

    Μακάρι οι μνηστήρες για τις διευθυντικές θέσεις της ΔΕΗ να μορφώνονται από το μπλόγκ του Archaeopteryx. Πολλά σοβαρά και χρήσιμα θα αποκομίσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ανώνυμε 9.14, αυτό που διαφημίζεις δεν είναι νεά τεχνολογία, είναι επιδοτούμενη απραχτή. Κλοπή, αλλά και νόμιμη και με ρίσκο -- σε 2-3 χρόνια αφού επενδύσεις σε τεχνολογία 1970, να πάθεις ότι έπαθαν ένα σκασμό Ισπανοί. ΜΗΝ βάλεις υποθήκες σε ακίνητα εκτός εάν έχεις μετρητά να καλύψεις τις υποχρεώσεις όταν ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ, ο,τι κι αν λένε κοπουν οι ταρίφες. Θα κοπούν. Παντού κόπηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ούτε οι δικοί τους δεν τους ανέχονται ποια
    Κύριε Χατζηδάκη διαβάστε τα βιογραφικά των κ. Ζερβού & Θέου

    http://www.protothema.gr/blogs/blogger/post/?aid=208475..και δημόσια καρφώνουν χιχχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή