Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012
Τα αιολικά δεν κάνουν τίποτα, ούτε για την «κλιματική αλλαγή» (λένε οι επώνυμοι)
http://www.telegraph.co.uk/earth/environment/9544547/Wind-farms-will-not-stop-global-warming-claims-minister.html
Νομίζω ότι εδώ και καιρό, σας λέω ότι 1) ακόμα κι αν υφίσταται κλιματική αλλαγή, 2) ακόμα κι αν είναι ανθρωπογενής αυτή η κλιματική αλλαγή, τότε 3) τα αιολικά δεν κάνουν τίποτα για αυτή (και πρόσφατα, το ξαναείπα, περί τον 15αύγουστο...). Και φυσικά το έχουν πει και άλλοι πριν από εμένα. Αλλά τώρα το λέει Υπουργός, ο δεύτερος μέσα σε λίγες μέρες, χώρας της ΕΕ.
Και πώς θα μπορούσαν να επηρεάσουν καθ' οιονδήποτε τρόπο την όποια "κλιματική αλλαγή" αφού το μόνο που κάνουν είναι να εισπράττουν επιδοτήσεις για ρεύμα που "εγχέουν", χωρίς να υποκαθιστούν αντίστοιχα καύσιμα...
Είμαι περίεργος να δω αν οι φυλλάδες που αναπαράγουν κάθε τι και κάθε φορά που πέρδεται κάποιος παπαγάλος, αν θα αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός της Αγγλίας, και (τουλάχιστον) δύο Υπουργοί του θεωρούν τα αιολικά μάπα. Είναι μάπα... Μην ντρέπεστε παιδιά... Πληρώνονται επιδοτήσεις για καύσιμα που δεν εξοικονομούν και για πλασματικές, ανύπαρκτες εκπομπές. Και ΚΑΝΕΙΣ μα ΚΑΝΕΙΣ δεν τα θέλει! (Πλην 3-4 "ενεργειακών βαρόνων" και καμιά 50αριά υπαλλήλων τους). Μόνο ηλίθιοι, και λαδωμένοι κρύβονται από την αλήθεια. Τι είστε εσείς;
Όσο για την κλιματική αλλαγή, το κλίμα αλλάζει εδώ και 4,5 δις χρόνια, και θα αλλάζει, πρώτα ο Θεός για άλλο τόσο, και για ένα σωρό μη ανθρωπογενείς λόγους, μέχρι να ψηθούμε σε 4,5-5 δις χρόνια από τον Κόκκινο Γίγαντα Ήλιο (να κάτι να φοβάστε, χαχαχάααχα).
Το Bhopal ήταν ανθρωπογενής καταστροφή, 3,000, 5.000, 20.000 νεκροί; το Τσερνόμπυλ είχε, 100, 1.000, 5.000; O ανθρωπογενής Β' ΠΠ είχε μεταξύ 40 και 70 εκατομμύρια (μερικά εκατομμύρια σε σχεδιασμένες επί τούτου βιομηχανικές εγκαταστάσεις...). Ο Α' ΠΠ μεταξύ 15 και 65 εκατομμύρια (αλλά πολλά από αυτά ήταν η γρίπη). Οι Μογγόλοι μεταξύ 30 και 60 εκατομμύρια. Οι Τούρκοι το 1915 καθάρισαν 1-2 εκατομμύρια μειονότητες (και δικούς μας). Ο Ρωσικός εμφύλιος μεταξύ 5 και 9 εκατομμύρια... Δηλαδή, να σοβαρευτούμε με την σωτηρία του πλανήτη από αιολικά...
http://www.to-periptero.com/2012/09/blog-post_8528.html
ΑπάντησηΔιαγραφήΝέο φαγοπότι.
http://piperies-agiou-georgiou.blogspot.gr/2012/09/blog-post_7054.html
ΑπάντησηΔιαγραφήTo ιδιο τροπάριο αυτοι....
το δεύτερο δεν μου βγάζει τίποτα. Το πρώτο ... έ πλούσιοι είμαστε, πετάμε λεφτά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερα,
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι ενα άρθρο, που συνοψίζει όλα όσα γράφεις τόσο καιρό.
Instead of causing an explosion of “green energies”, the exit from nuclear that Angela Merkel announced in 2011 will bring about the building of new – and highly polluting – coal-burning plants. It’s an option that hasn’t annoyed Germany’s environmentalists.
http://www.presseurop.eu/en/content/article/2640071-goodbye-nuclear-welcome-back-coal
ThW
εμμ... ή πυρηνικά, ή κάρβουνο. Εκτός εάν έχει ΠΟΛΥΥΥ και φτηνό αέριο, ή ζεις στην Νορβηγία. Ή ζεις πρωτόγονα, χωρίς ρεύμα, παίζει τελικά και αυτό, εκεί μας πάνε.
ΑπάντησηΔιαγραφήThW, ούτε η αριθμητική, ούτε η φυσική, ούτε η μηχανική έχουν αλλάξει τα τελευταία 50 χρόνια, όχι σημαντικά,και όχι σε ατά τα επίπεδα. Οι επικοινωνίες, οι υπολογιστές και οι μεταφορές, έχουν αλλάξει. Και η Κίνα. Και το τέλος (?) του Ψυχρού Πολέμου.
Οι μονάδες άνθρακα δεν χρειάζεται να είναι highly poluting, δες πχ το Drax. Το CO2 δεν είναι polution, είναι αέριο μπύρας. ΑΛΛΑ είναι τα κακά στο κάρβουνο και ελέγχονται εύλογα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντως, σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και στην Ελλάδα, κατι φαίνεται να αλλάζει σχετικά με τα αιολικά, τις ΑΠΕ και την κλιματική αλλαγή!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ συμβολή σου είναι σημαντική!