Το αρχικό άρθρο, λέει ότι εάν υπήρχε τρόπος να "πιάσουμε" όλη την αιολική ενέργεια, πράγματι θα έφτανε και θα περίσσευε (και αναφέρθηκε σε αιολικά, εκεί ψηλά στον ουρανό). Το ίδιο ισχύει και για την ηλιακή ενέργεια, και για την ενέργεια στο κέντρο της Γης, και για την κοσμική ενέργεια, και για την ενέργεια που καταβάλουν οι τερμίτες, και αν οι Κινέζοι, όλοι μαζί ταυτόχρονα, πηδούσαν από μία καρέκλα σε ένα σημείο, θα γινόταν σεισμός. Πιο εύκολα κάνεις τεχνητό σεισμό με τους Κινέζους, από ότι παραβιάζεις τον Δεύτερο Νόμο της Θερμοδυναμικής, γιατί, τελικά εκεί προσκρούουν όλες οι αρλούμπες -- και στην ανυπαρξία υλικών ή χώρου να βάλεις το δυναμό. Το ότι υπάρχει πολλή κοσμική ενέργεια από το Big Bang, ή στον Γαλαξία, δεν σημαίνει ότι μπορείς και να παράξεις έργο από αυτήν...
Για του λόγου το αληθές, έψαξα μερικά νούμερα, και βρήκα ότι εάν μπορούσαμε να μεταδώσουμε την περιστροφής της Γης σε ένα δυναμό, θα μπορούσαμε να παράγουμε 400.000.000.000 (4 επί 10^8) φορές παραπάνω ενέργεια από όση καταναλώνουμε ετησίως. Αν μου ξεφεύγει κανένα μηδενικό, θα με συγχωρήσετε ελπίζω. Που σημαίνει ότι θα μπορούσαμε άνετα να ηλεκτροδοτηθούμε από την περιστροφή μας, ή με λίγη προσπάθεια από την περιστροφή του Γαλαξία. Ο Γαλαξίας θα έχει κάμποσα μηδενικά παραπάνω ενέργεια από ότι η Γη. Είναι θέμα πατήματος να βάλεις το δυναμό, ή τις ανεμογεννήτριες στην ...στρατόσφαιρα, όπου φυσάει συνέχεια και η διαθεσιμότητα θα είναι 100% αλλά άντε να κρεμάσεις πρίζες από την στρατόσφαιρα (εκτός εάν το αναλάβει η ΕΛΕΤΑΕΝ, ή οι ξένες ΕΛΕΤΑΕΝ γιατί δικού τους επιπέδου είναι όλα αυτά).
Περιέργως, η ιδέα με το δυναμό είναι πιο τεχνικά ρεαλιστική από τα εναέρια αιολικά (να ένα δείγμα), αν μπορείτε να εξοικειωθείτε με την ιδέα, ότι όσο είστε στο ιντερνέτ, ή ψήνετε πατάτες σε ηλεκτρικό φούρνο, επιβραδύνετε την περιστροφή της Γης, και αυξάνετε το μήκος της μέρας, χαχαχάααχα!
Πολλοί διαβάζουν τις μακακίες αυτές και τις παίρνουν σοβαρά... Παιδεία. Τεχνική παιδεία... Και προπαγάνδα από λαμόγια.
έχει πολλά απολαυστικά σχόλια η ανάρτηση στο Watts Up With That, να ένα
ΑπάντησηΔιαγραφήDirkH says:
September 10, 2012 at 3:29 am
A much safer and technically feasible alternative is powering civilistion with hamster wheels.
My model shows that you can generate all of the 18 TW of power with 14 hamsters and a sufficient number of wheels per square meter.
Assumptions:
1 Hamster averages 0.009 W (source: instructables)
Earth has 148,940,000 km^2 of available land mass.
No high strength cables, stacking of hamster cages or other unproven technology involved. There is a problem of intermittancy, but that can be solved by averaging the output of large numbers of hamster wheels with a transcontinental grid as envisioned by Buckminster Fuller or Technocracy Inc
Τα hamsters είναι σαν χαριτωμένα ποντίκια ("ινδικά χοιρίδια")
Παρά τη μαζική επέκταση των επιδοτούμενων εγκαταστάσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Γερμανία, η Γαλλία είναι ο βασικότερος "τροφοδότης" της σε ρεύμα από ό, τι το αντίστροφο. Η εισαγόμενη ηλεκτρική ενέργεια είναι προφανώς μια πιο αξιόπιστη πηγή από αυτή της ηλεκτρικής ενέργειας από αιολική και ηλιακή ενέργεια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ Γερμανία ήταν κάποτε ένας εξαγωγέας ηλεκτρικής ενέργειας στη ζώνη του ευρώ. Τώρα πρέπει να το αγοράσει από εκεί για να εξασφαλίσει το ρευμα της.
Αμα καθομουν στον καναπε και βαριομουν και με επιδοτουσαν, να δεις και γω τι ωραιες μακακιες θα εβρισκα να πω!!!!!ου ουο ου ου ου!!!!!!
ThW
το πλάνο της "Ευρώπης" ήταν πυρηνικότατο, μέχρι την Φουκουσίμα, που κάπως ήταν αφορμή για άλλα. Υποψιάζομαι ότι παιχει και το "γεωπολτικό" ότι οι γερμανοί δεν ελέγχουν οι ίδιο το πυρηνικό κάυσιμο. (Νομίζω ότι οι τέως Σύμμαχοι δεν άφησαν τέτοια ενδεχόμενα...)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠυρηνικό ΚΑΙ απο Τσεχία. Και φυσικά ανθρακικό από όπου βρουν. Αν αγοράσουν την Νορβηγία ίσως πάρουν και τα Υ/Η της.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌτι υπάρχει αναξιοποίητη ενέργεια στο σύμπαν υπάρχει, ότι αυτή δεν είναι καθ' ολοκληρίαν αξιοποιήσιμη έχει γραφτεί από πολλούς.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα χρειαστεί ένα τεχνολογικό άλμα κάποια νέα ανακάλυψη για να αξιοποιηθεί κάποιο μέρος της ...
Το δυναμό, ο ιμάντας και η γη θυμίζει το παράδοξο του ιδεατού ρολογιού με μήκος δευτερολεπτοδείκτη τόσο μεγάλο που η άκρη του εντός ενός δευτερολέπτου να διανύει μήκος χορδής τόξου 300.000km --> ταχύτητα φωτός.