Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Ο συντονισμός την περιοδική κίνηση των πλανητών επηρεάζει το κλίμα


http://hockeyschtick.blogspot.gr/2016/09/new-scaffeta-paper-finds-planetary_46.html
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0012825216301453 (το έχω πάρει, αν το θέλει κάποιος)
https://wattsupwiththat.com/2016/11/24/the-bray-hallstatt-cycle/

Υπάρχει μία γνωστή περιοδικότητα, ή "ταλάντωση" κάθε 2.100-2.500 χρόνια που διαπιστώνεται με την μέτρηση δύο ραδιοϊσοτόπων (C-14 και Be-10) σε δείγματα από τα τελευταία 12.000 περίπου χρόνια, την περίοδο που ονομάζουμε "ολόκαινο".   Η ταλάντωση αυτή θεωρείται ότι σχετίζεται με ηλιακές μεταβολές, αλλά δεν είναι βέβαιο σε τι οφείλονται αυτές οι ηλιακές μεταβολές και η παρατηρούμενη περιοδικότητα. Ωστόσο, τώρα προκύπτουν ισχυρές ενδείξεις για την πλανητική προέλευση αυτού του "κύκλου".

Οι τέσσερις μεγάλοι πλανήτες, ο Δίας, ο Κρόνος, ο Ουρανός και ο Ποσειδών, συντονίζονται κάθε περίπου 2.318 χρόνια και αυτό φαίνεται ότι επηρεάζει τις ηλιακές δραστηριότητες, το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο και το πεδίο βαρύτητας του ηλιακού συστήματος.  Που, με την σειρά τους, επηρεάζουν τόσο τα κοσμικά (σωματίδια όσο και την ακτινοβολία που εισέρχονται στην ατμόσφαιρα.  Τα σωματίδια και η ακτινοβολία έχουν γνωστή και τεκμηριωμένη επίδραση στην νέφωση και αντανακλαστικότητα της Γης και, επομένως στην συνολική ακτινοβολία που φτάνει στην Γη και σε παρατηρούμενη περιοδική μεταβολή στο κλίμα. Που ταυτίζεται με τις παρατηρούμενες και μετρήσιμες μεταβολές στην δημιουργία των ραδιοϊσοτόπων C-14 και Be-10.

Δεν παρατηρείται κυκλικότητα μόνο 2.138 χρόνων... Πολλές κυκλικότητες. Σχεδόν χαώδεις. Μόνο που δεν είναι χαώδεις. Και μάλλον είναι επιπρόσθετες σε αυτές του Milanković

Οι περισσότεροι από εμάς (και εγώ στην ίδια κατηγορία) δεν έχουμε ιδέα ούτε τι είναι οι κοσμικές ακτίνες,  ούτε ο "θρυμματισμός" του οξυγόνου από κοσμικές ακτίνες, από το οποίο προκύπτει το ...ραδιοϊσότοπο  Be-10, που μετά κάτι εκατομμύρια χρόνια μετατρέπεται σε βόριο (Β-10).  Και να μην πάω στην κοσμογονία και στην μαγεία (για όσους δεν καταλαβαίνουν -- και εγώ μέσα) που κρύβεται στα στην πληροφορία του περιοδικού πίνακα και των περίεργων "κοσμογενών ισοτόπων".

Και επειδή δεν έχουμε ιδέα, έβαλα ένα άρθρο του Forbes, που δεν είναι φτιαγμένο για πυρηνικούς φυσικούς, για όποιον αντέχει τα αγγλικά. Το άρθρο δεν αφορά το κλίμα, αφορά την ζωή. Τι λίθιο, το βόριο και το βηρύλλιο, λέει το άρθρο, δεν μπορούν να φτιαχτούν στα άστρα και στους ήλιους του σύμπαντος. Μόνο στις μαύρες τρύπες. Το βόρον είναι απαραίτητο για την ζωή, αφού είναι απαραίτητο για τα φυτά. Δεν είμαστε μόνο star dust, είμαστε black hole babies.


Αλλά, πίσω στο κλίμα: Το κλίμα αλλάζει για πολλούς λόγους.  Ο ήλιος, η γεωμετρία ηλίου γης, η διαπλανητική (ή διαστρική) σκόνη, από τάξεις μεγέθους και μόνο είναι οι θεμελιώδεις παράγοντες. Και η ατμοσφαιρική χημεία είναι παράγων. Και το CO2 σε κάποιο μικρό, ή μικροσκοπικό βαθμό. Και τα αιολικά, ούτε το μειώνουν ούτε το επηρεάζουν.

Ο Αλεξανδρής έχει γράψει για την σχέση κλίματος και κοσμικής ακτινοβολίας. Ο Κουτσογιάννης για την διαχρονικότητα των κύκλων του Μιλανκόβιτς... Τα δύο έχουν και μηχανισμούς που τα "δένουν"...

Ο Τσιπουρίδης πλασάρει αιολικά. Πάρε κόσμε, πλήρωνε να σώσεις την ψυχή σου. Μην τον συνορίζεστε... Θα περάσει...

2 σχόλια: