http://www.ikarystos.gr/2017/11/blog-post_20.html
Δεν ξέρω αν θα είναι καταστάσεις Μάνδρας, αλλά σίγουρα θα είναι καταστάσεις ...Ικαρίας. Χιλιάδες τόνοι μπάζα, χιλιάδες μέτρα χωματόδρομοι, με την πρώτη καλή βροχή, κάπου θα καταλήξουν... Και θα φταίει η ...κλιματική αλλαγή. Θα φταίει επειδή πιστεύουμε τα λαμόγια που την προωθούν για να δικαιολογήσουν την απάτη...
Είτε στην Νότια Εύβοια, είτε στον Βόρειο Πόλο, τα αιολικά ήταν, είναι και θα είναι:
α) ενεργειακά άχρηστα, ασήμαντα και προβληματικά,
β) οικονομικά μία αρπαχτή, που την ταΐζουν οι μη ανταποδοτικές επιδοτήσεις που είναι και αυτοσκοπός των δήθεν "επενδύσεων" -- βλ. πονηρή παράταση καθεστώτος επιδοτήσεων από Σταθάκη και,
γ) περιβαλλοντικά ένα κακόγουστο θέατρο όπου δήθεν θεραπεύουν και προλαμβάνουν καρκίνους και σώζουν από αμφιλεγόμενης ύπαρξης θερμο-ψυχροκήπια -- όταν, μετρημένα και αποδεδειγμένα, δεν μειώνουν κατανάλωση ορυκτών καυσίμων.
Σκέτη απάτη, αλλά εύκολα και εγγυημένα λεφτά για τους απετεώνες. Άλλος την προμήθεια, άλλος τα ωραία χωματουργικά, άλλος την μίζα και, στην περίπτωση της Νότιας Εύβοιας, την επιδότηση για την Ιταλική
Τεκμηρίωση των ισχυρισμών μου "α", "β" και "γ" είναι στην ενότητα "Inside Story" που έγραψα με αφορμή τις πληρωμένες αρλούμπες της "δημοσιογράφου" Μάχης Τράτσα (ή "Δόκτωρ Τσιπουρίδης και Μίστερ Ιμπραήμ με στολή παραλλαγής" όπου τα παραμύθια ανακυκλώνονται μέσω "δημοσιογράφου", κάτι σας τις "επενδυτικές συμβουλές" των ΜΜΕ του 2000).
Οι ΑΠΕ, όλες οι ΑΠΕ (πλην μεγάλων υδροηλεκτρικών) είναι ηλεκτροδοτικά ασήμαντες -- παρ' ότι υπάρχουν στην σημερινή τους μορφή από το 1975 περίπου, και επιδοτούνται του σκοτωμού από το 1990-92. Ενώ δεν φαίνεται συσχέτιση μεταξύ πολλών ΑΠΕ και όποιας μείωσης εκπομπών CO2, φαίνεται πολύ καθαρά ότι η ύφεση (δηλαδή η φτώχεια) μειώνει τις εκπομπές CO2 (ο φτωχός δεν ανάβει θέρμανση και δεν οδηγεί) και το μόνο σίγουρο που κάνουν οι ΑΠΕ είναι ότι ακριβαίνουν το ρεύμα. ΧΩΡΙΣ να εξοικονομούν καύσιμα. Κουτουρού φόρος.
Όσο για την Μάνδρα:
Η Μάνδρα μάλλον πλημμύρισε από μπαζώματα και κατασκευές σε κοίτες ρεμάτων -- όσον αφορά στα νερά. Οι λάσπες όμως;... Μια βόλτα στην Αττική Οδό προς Ελευσίνα θα σας πείσει ότι σε όλα τα βουνά πάνω από την Μάντρα και προς Δερβενοχώρια έχουν κάψει τα δάση, έχουν ανοίξει χωματόδρομους και έχουν φυτέψει αιολικά. Σχετική δήλωση είχε κάνει μετά τις πυρκαγιές και ο Δήμαρχος Δερβενοχωρίων. Δεν θέλει φιλοσοφία... Καμένα βουνά, σκαμμένοι χωματόδρομοι, μπάζα από εκσκαφές δεξιά-αριστερά, ΣΥΝ την βροχή = λάσπες. Λάσπες + νερό + κατηφόρα + μπαζωμένα ρέματα = πλημμύρες με λάσπες. Θυμάστε τις πλημμύρες με τις λάσπες και τα ατέλειωτα μπάζα στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης και μεταξύ Γλυφάδας, Βούλας και Βάρης, πότε ήταν; 1993; Τα νερά ήταν από τις βροχές. Τα μπάζα ήταν από κάτι χωματόδρομους που είχαν ανοιχτεί σε παρυφές του Υμηττού... Τότε μάλιστα φτιάχτηκε (με τα μπάζα) ο εικονιζόμενος χώρος για ομπρέλες και το ιδιωτικό λιμανάκι του Bo!
Οι απατεώνες, ειδικά οι αιολικοί απατεώνες, έχουν ξεσαλώσει, αλλά η πραγματικότητα δεν κρύβεται... Οι ΑΠΕ δεν ηλεκτροδοτούν. Πληρώνονται χωρίς να εξοικονομούν καύσιμα. Είναι σκέτη και ωμή κλοπή. Και οι ΑΠΕτζήδες, κλέφτες. Οι πλασιέ των ΑΠΕτζήδων διαφημιστές κλεψιάς.
Ο κυριότερος και ελάχιστα προβεβλημένος κίνδυνος από τα αιολικά πάρκα είναι αυτός των πλημμυρικών φαινομένων! Τα βουνά σαρώνονται από νέους δρόμους, εκτάσεις καλύπτονται από εκατοντάδες τόνους μπετόν για να στηριχθούν οι ανεμογεννήτριες. Αυτό σημαίνει ότι το έδαφος χάνει την ικανότητα απορρόφησης του νερού της βροχής! Η συνέχεια, γνωστή σε όλους.
ΑπάντησηΔιαγραφή