Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Οι πονηρούληδες και υποκριτές «Ευρωπαίοι»

Με το που τέλειωσα την προηγούμενη ανάρτηση (και την παρατήρηση περί του "ποιος καίει το πολύ κάρβουνο" στο τέλος της), έκανα ένα βήμα πίσω, και συνειδητοποίησα ότι ήταν το πρώτο γράφημα που συνέκρινε χρήση καυσίμων για ηλεκτροδότηση Γερμανίας, Δανίας, Σουηδίας και Νορβγηγίας, με απόλυτα μεγέθη, και όχι με ποσοστά.  Βλέποντας την Δανία δίπλα στην Γερμανία σε απόλυτα νούμερα, έχει ...άλλη σημασία.

Έψαξα για μία ή δύο ώρες να βρω αντίστοιχο γράφημα, για όλες της χώρες της Ε.Ε., και δεν βρήκα. Όλο ποσοστά και θολούρες.  Τα στοιχεία υπάρχουν, αλλά γράφημα δεν βρήκα.   Πήραμε λοιπόν τα στοιχεία από το EU energy and transport in figures 2010, και φτιάξαμε το παρακάτω γράφημα (που μεγαλώνει με κλικ):


Καλοί μου άνθρωποι, δείτε πόσο κάρβουνο καίει η Γερμανία σε σχέση με όλους τους άλλους μαζί! To 30%!  64% με την Πολωνία, την Τσεχία και την Αγγλία. Οι υπόλοιποι είναι κάτω του 5% ο κάθε ένας, εμείς στο 3,5%.  Και τι καθόμαστε και λέμε ιστορίες για θερμοκήπια για να τρομοκρατούμε τους ηλίθιους!  Οι Γερμανοί καίνε το κάρβουνο, αλλά ζητάνε ρέστα για να εξάγουν ...Α.Π.Ε.

Έχω διατυπώσει την υπόθεση εργασίας ότι τα περί Κλιματικής Αλλαγής και Πράσινης Ανάπτυξης είναι ένα ευφυές και καλοστημένο Γερμανικό πλάνο.   Εκμεταλλεύτηκε και ανέπτυξε διάσπαρτα περιβαλλοντικά κινήματα, μέσω ΟΗΕ, ΜΚΟ και ερευνητικών προγραμμάτων της ΕΕ, και έφτιαξε το υπόβαθρο για πωλήσεις αρχικά αιολικών και φωτοβολταϊκών (για να δεχτεί ο κόσμος αύξηση στην τιμή του ρεύματος προκειμένου να κάνει ΄"καλό" και να "σώσει τον Πλανήτη") και στην συνέχεια πυρηνικών.  Όπως σας έδειξα, το 30ετές Κεντρικό Σχέδιο, είναι βασικά πυρηνικό.

Δύο πράγματα τάραξαν τα νερά. Το πρώτο είναι οι ταραχές στον Αραβικό κόσμο και, σημαντικότερο, το τσουνάμι. Το αέριο και το LNG που ήταν εύκολα και φτηνά, έπαψαν να είναι.  Το παλιό αντιπυρηνικό κίνημα, με τις ψυχροπολεμικές του καταβολές, ξύπνησε, και οι πονηροί και υποκριτές Γερμανοί έπεσαν στην Πράσινη Παγίδα τους.   Τώρα πέφτει πολλή προπαγάνδα στην Γερμανία να πειστούν οι φοβισμένοι, τέως αριστεροί,  ότι τα πυρηνικά είναι καταπράσινα και ότι καταπολεμούν το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου.  Οι πυρηνικοί προωθούν το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου (και μάρτυράς μου αυτά που έχω γράψει, δεν είμαι ...αντι-πυρηνικός.

Η πονηριά των Γερμανών ξεκίνησε από τις πρώτες διαπραγματεύσεις για το Κυότο.  Φρόντισαν όταν έγινε η συμφωνία να είναι αναδρομικοί οι ρύποι, και έτσι έδειξαν βελτίωση των εκπομπών τους και των εκπομπών όλης της "Ευρώπης" (έναντι ΗΠΑ) με μόνο το κλείσιμο των παλιών εργοστασίων της  Ανατολικής Γερμανίας μεταξύ 1990 και 1993 (και με υποκατάσταση με αέριο -- το παραπάνω γράφημα είναι από την ίδια πηγή, και μεγαλώνει με κλικ) Δείτε και το τρίτο γράφημα, εδώΑυτή η πονηριά δεν ήταν σε βάρος των Ευρωπαίων (ή της Ελλάδας), μάλλον σε βάρος των Δυτικών ήταν...

Η πονηριά σε βάρος των Ευρωπαίων είναι η απειλή για φόρο άνθρακα και ο εκβιασμός να βάλουμε πολλά (άχρηστα) αιολικά, μέχρι να βάλουμε και πυρηνικά.  Επειδή έτσι το σχεδίασαν.  Εμένα το CO2 με αφήνει παγερά αδιάφορο, αλλά δείτε παρακαλώ ποιοι το εκπέμπουν:


Και τι ακούω;  Συζητάνε οι Γερμανοί να μειώσουν τον φόρο άνθρακα;  Για όλους; Ή μόνο για τους Πολωνούς; Εμείς ποιόν θα στείλουμε να το ζητήσει για την Ελλάδα;  Τον κύριο Λάλα; Ή τον κύριο Ζερεφό; Ή τον κύριο Greenpeace; Ή την ίδια την κυρία Κλιματική Αλλαγή;

10 σχόλια:

  1. Μετά τον "Πολωνό υδραυλικό" έρχεται ο "Γερμανός εγκαταστάτης φωτοβολταϊκών"

    Τις εξειδικευμένες Γερμανικές εταιρείες εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων, με Γερμανούς τεχνικούς, θα συναντούν όλο και συχνότερα μπροστά τους οι εγκαταστάτες φωτοβολταϊκών των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών, με πρώτες βέβαια τις κοντινές προς τη Γερμανία χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Αυτή την εκτίμηση διατυπώνουν παράγοντες του χώρου, με βάση τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε work shop της EPIA (Ευρωπαϊκής Ένωσης Φωτοβολταϊκών Βιομηχανιών - European Photovoltaic Industry Association) που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στη Γαλλία με συμμετοχή φορέων, εταιρειών και στελεχών του κλάδου από όλη την Ευρώπη.
    Το ανησυχητικό δεδομένο είναι ότι στη Γερμανία, λόγω της μεγάλης ανάπτυξης που γνωρίζει μέχρι σήμερα η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, υπάρχουν 13.000 επαγγελματίες εγκαταστάτες, τη στιγμή που σε όλη την Ευρώπη δεν ξεπερνούν τις 22.000. Δηλαδή πάνω από τους μισούς Ευρωπαίους εγκαταστάτες είναι Γερμανοί. Η κατάρτιση των τεχνικών έγινε, φυσικά, για να καλύψει τη μεγάλη ζήτηση, δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια ο κλάδος στη Γερμανία έκανε μια θεαματική «κούρσα». Μόνον το 2010 εγκαταστάθηκαν στη χώρα 7,7 Γιγαβάτ φωτοβολταϊκών, από τα 13 Γιγαβάτ που εγκαταστάθηκαν σε όλη την Ευρώπη.
    Ωστόσο, πρόθεση της Γερμανικής κυβέρνησης είναι το 2011 τα καινούργια φωτοβολταϊκά να κυμανθούν στα επίπεδα των 3 – 5 Γιγαβάτ. Η χώρα μάλιστα έχει υιοθετήσει πλέον την πιο προωθημένη φόρμουλα ελέγχου της «ροής» των φωτοβολταϊκών επενδύσεων. Συγκεκριμένα θα γίνεται πλέον καθορισμός των feed in tariffs ανά τρίμηνο και με βάση το πόσο οι αιτήσεις για επενδύσεις θα εναρμονίζονται με τον ετήσιο στόχο (ουσιαστικά και πλαφόν) που έχει θέσει η κυβέρνηση. Δηλαδή, ανά τρίμηνο, εάν υπάρχει πληθώρα αιτημάτων θα μειώνονται οι ταρίφες. Αν, αντίθετα, υπάρχει «κόπωση» και υστέρηση από το στόχο, θα αυξάνονται. Ο λόγος πάντα για μελλοντικά συμβόλαια και όχι για υφιστάμενες επενδύσεις.
    Το ερώτημα βεβαίως είναι, μετά από την επιβράδυνση των επενδύσεων, τι θα κάνουν οι χιλιάδες εγκαταστάτες που θα βρεθούν χωρίς δουλειά. «Έχουν ήδη αναζητήσει δουλειές σε άλλες χώρες, κυρίως μέσω των Γερμανικών τεχνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε ξένες αγορές, ενώ το φαινόμενο αναμένεται να λάβει αξιοσημείωτες διαστάσεις» δηλώνει στο energypress στέλεχος μεγάλης εταιρείας που συμμετείχε στο work shop της EPIA και κατέγραψε τις τάσεις που παρουσιάστηκαν. Υπάρχει κίνδυνος για τους Έλληνες τεχνικούς – εγκαταστάτες; Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, πρώτη επιλογή των Γερμανών μεταναστών – τεχνικών είναι οι πλησιέστερες προς τη Γερμανία χώρες που παρουσιάζουν και μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης. Ωστόσο σε δεύτερη φάση, και εφόσον πράγματι επιβεβαιωθεί το επενδυτικό κύμα που έχει μέχρι τώρα καταγραφεί στη χώρα μας, θεωρείται βέβαιο ότι θα συναντήσουμε και στην Ελλάδα τον «Γερμανό εγκαταστάτη».

    Πηγή: energypress.gr

    spiral architect

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλώσεις Ζερεφού.
    Λόγω των ασυνήθιστα ΧΑΜΗΛΩΝ θερμοκρασιών αυξήθηκε η τρύπα του όζοντος.
    Κάτι πρέπει να υπάρχει στην επικαιρότητα, για την ¨πράσινη¨ ανάπτυξη.
    @katalytikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η οικονομική κρίση έχει περιορίσει την ζήτηση σε ελληνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται υπερεπάρκεια εγκατεστημένης ισχύος(φ.α.), φαινόμενο που θα ενταθεί στο μέλλον αν πάρουμε υπόψη τον στόχο μείωσης της κατανάλωσης κατά 20% έως το 2020. Συνέπεια αυτών είναι τα όποια κερδοσκοπικά συμφέροντα στην ενέργεια να στρέφονται στην λεηλασία της ΔΕΗ, η οποία εξελίσσεται στο μέτωπο των υδροηλεκτρικών!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφού το είπε και η χαλκοπράσινη που δεν βάζει λεει κόκκινες γραμμές, μόνο πράσινες (Αλλο και τούτο πάλι, ποιός φοβερός επικοινωνιολόγος της υπαγόρευσε την ατάκα!!!!)
    Γι αυτό τώρα στέλνει φίλους απο τη Γερμανία, φίλους του Νίκου και της φάμιλυ, που μπορεί να πήγαιναν μαζί γυμναστήριο και μ' αυτούς, να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά συστήματα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και απ' ότι δείχνουν τα πράματα η φούσκα των ΑΠΕ στην Ελλάδα σκάει πιο γρήγορα απ' ότι η ισπανική.

    Το σκάσιμο επιταχύνεται από την γενικότερη κατάσταση της (πολύπαθης) χώρας μας, λόγω αδυναμίας χρηματοδότησης των "επενδυτών" από τις ελληνικές τράπεζες και των όποιων ξένων τραπεζών στα μεγάλα ΑΠΕ.
    (κοινοπραξίες αιολικών πάρκων κυρίως)

    Aπό την "έγκριτον" Καθημερινή:
    http://tinyurl.com/3osftdz
    (με ιδιαίτερη προσοχή στην τρίτη παράγραφο του άρθρου)

    Φυσικά δεν περιμένω να μού τα πει η ... Αλαφουζοφυλλάδα όλα τα παραπάνω, γιατί τα ακούω καθημερινά από το στόμα των "επενδυτών":
    - "H επένδυσή σας θεωρείται πλέον επισφαλής! Ποιος θα σας πληρώνει την ενέργειά σας? Αφού το κράτος πάει για χρεωκοπία!
    (λόγια των τραπεζών στους Φ/Β "επενδυτές"

    spiral architect

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΟΡΟ ΑΝΘΡΑΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2011/apr/05/anti-nuclear-lobby-misled-world?CMP=twt_gu

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. βαζουν ηδη φορο ανθρακα με τη φορολογηση των αναψυκτικων

    επεται φορος γαλακτος με το προσχημα των πυρηνικων - οπου βρισκουν πατημα επιβαλλουν και ενα νεοταξικο φορο

    εχουν ετοιμα ολα τα νεοταξικα νομοσχεδια και τα εχουν περασει εμβολιμα διπλα στα αλλα της δημοσιονομικης εξυγιανσης

    το ΔΝΤ δεν ειναι εδω για να δανεισει μονο, αυτο ειναι το προπετασμα
    για αλλο λογο ειναι εδω

    ηρθε για να εφαρμοσει σε ενα κατακερματισμενο λαο προβατων την ολοκληρωμενη ατζεντα της Διεθνους Νεας Ταξης

    αν δεν παραμερισουμε αριστερες δεξιες διαφορες οικονομικου τυπου και δεν δουμε τον εαυτο μας ως μερος του ολον Ελλαδα θα μας λιανισουν σαν αρνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. http://www.antinews.gr/2011/04/05/94985/#comment-676909

    sawas είπε:
    05/04/2011 στις 4:21 pm
    Τώρα εισάγουν ~2500ΜW από Γαλλία Τσεχία και Πολωνία.

    Να τα διώξουν όλα αύριο είναι δύσκολο οπότε το τρικ βρίσκεται στην “υπολειπόμενη ποσότητα” την οποία συμφωνήσαν οι εταιρίες με την κυβέρνηση. Όσες μονάδες κλείσουν θα δώσουν την “υπολειπόμενη ποσότητα” σε άλλες μονάδες με αποτέλεσμα να διατηρήσουν αυτές την παραγωγή μερικά χρόνια ακόμη, μέχρι το τελειωτικό κλείσιμο.
    http://www.bfs.de/de/kerntechnik/Strommenge_1210.pdf

    Έτσι δεν θα έχουν ενεργειακή στενότητα και θα προχωρήσουν στην ανάπτυξη ΑΠΕ (χαχα βάλε κλειδαριά στο πορτοφόλι σου). Με ένα σμπάρο 2 τρυγόνια και οικολόγοι και πυρηνικοί…….
    Το ενεργειακό μείγμα τους σε γραφικό εδώ
    h**p://www.tagesschau.de/multimedia/bilder/energieverbrauch108_v-grossgalerie16x9.jpg

    Θυμήσου επίσης την ενεργειακή πολιτική της ΕΕ? έχουν 1τρισ € ακόμα να επενδύσουν σε ΑΠΕ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αγαπητε αρχαιπτερυγα, πτηνον και σαυροειδες

    παρα πολυ γελασα, οχι γιατι εχεις αδικο, αλλα ολη αυτη η ιστορια της γερμανιας που καει μονη της το 30 % του καρβουνου και ζηταει ρεστα απο τους αλλους δεν ειναι καινουργια. ΤΟ ιδιο ακριβως ειναι το story Κυοτο, στρεφεται με προσχημα την σωτηρια του πλανητη εναντια στην χρηση υπαρχοντων πηγων ενεργειας στις αναπτυσσομενες χωρες, το ιδιο ειναι με τις συμφωνιες των πυρηνικων δυναμεων για την μη διαδοση των οπλων, ολα τα διαφορα καλα η καλα ειναι θεμα οπτικης, εχουν παντα μια παραπλευρη οικονομικη διασταση ιδιοτελη...Δεν κανεις και το καρβουνο που καει καθε χωρα κατα κεφαλην ? με βαση το πλυθησμο της ?Να δουμε τι θα βγαλει ?

    Sxolioblog

    ΑπάντησηΔιαγραφή