Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Κοινή (Γερμανική) λογική


Uns muss klar sein, dass, solange es keine glaubwürdige, wettbewerbsfähige und umweltschonende Alternative zur Kernenergie gibt, es auch keinen weltweiten Ausstieg aus der Kernenergie geben wird. It has to be clear to us, that as long as there is no credible, competitive and eco-friendly alternative to nuclear energy, there will also be no global phase-out of nuclear energy. Πρέπει να καταλάβουμε ότι όσο δεν υπάρχει αξιόπιστη, ανταγωνιστική και φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση στην πυρηνική ενέργεια, δεν θα υπάρξει παγκόσμια κατάργηση της πυρηνικής ενέργειας.

Τάδε έφη Helmut Kohl σε άρθρο του στην Bild και μερική επανάληψη στο Spiegel. Αναφέρεται στο τσουνάμι και δευτερευόντως στο "λεγόμενο meltdown" (δικά του τα εισαγωγικά). Λέει ότι η Γερμανία δεν είναι Ιαπωνία, και ότι πάντα υπάρχουν ρίσκα στην ζωή και ζητάει συνειδητή ανάληψης του πυρηνικού ρίσκου, μη απόρριψη του αερίου ή του κάρβουνου και λέει ότι δεν μπορούμε να βασιζόμαστε σε αιολική και ηλιακή ενέργεια: Wir sollten uns nicht vorschnell und endgültig aus bestimmten Energiequellen verabschieden, wie Gas und Kohle, oder uns auf bestimmte Energien festlegen, wie Wind und Sonne. We should not rashly and finally reject energy sources, such as gas and coal, or rely on certain energies, like wind and sun. Δεν θα έπρεπε βιαστικά και τελειωτικά να απορρίψουμε πηγές ενέργειες όπως το αέριο και το κάρβουνο, ή να βασιζόμαστε σε ενέργειες όπως η αιολική ή η ηλιακή. Κοινή λογική.

Ο @Θείος στο antinews δίνει μια ενδιαφέρουσα άποψη της πολιτικής κατάστασης στην Γερμανία σήμερα. Ο Helmut Kohl δεν είναι ο μόνος Γερμανός ηγέτης με κοινή λογική. Αξίζει να διαβάστε την ομιλία του Helmut Schmidt στο Max-Plank-Gesellschaft (τον περασμένο Ιανουάριο). Στην σελίδα στην οποία έχω βάλει τον σύνδεσμο, μιλάει για "παγκόσμια θέρμανση", αναφέρει ότι τέτοια φαινόμενα πάντα υπήρχαν, αναφέρει την αμφισβήτηση του IPCC, τις ενεργειακές επιλογές (και προκύπτει ότι το Γερμανικό κάρβουνο τους βγαίνει ακριβό...). Στην επίσημη Αγγλική ή Γερμανική εκδοχή δεν του αποδίδεται η λέξη "απατεώνες" ((Betrüger) που όμως είδα εδώ και εδώ.

Ο Helmut Schmidt, το 2007, είχε ζητήσει να σταματήσει η υστερία με το φαινόμενο του θερμοκηπίου, αναφέροντας και τότε (την αλήθεια) ότι το κλίμα έχει αλλάξει από παγετώνες σε ζέστη για χιλιάδες χρόνια: "To assume that global climate change can be altered by any plans made at the Heiligendamm summit is "idiotic," he said".

Στο ίδιο άρθρο, της DW, εμφανίζεται ο Πορτογάλος, που παριστάνει τον Πρόεδρο της ΕΕ, σαν υπέρμαχος της ανθρωπογενούς κλιματική αλλαγής. Όλα αυτά, με αναγκάζουν να χρησιμοποιώ τα ελάχιστα Γερμανικά μου, και να παρακολουθώ τις Γερμανικές πολιτικές εξελίξεις χάρη στην ThW που μου με ενημερώνει. Και σκέφτομαι... Αν ήμουν Γερμανός, θα ήθελα να κερδίσει η Μέρκελ στις εκλογές. Αλλά με συμφέρει να μην κερδίσει και να βγουν οι δήθεν Πράσινοι, και να τα κλείσουν όλα, για να δει ο Oettinger να εφαρμόζονται στην πατρίδα του οι παπαριές που προωθεί σε εμάς τους υπόλοιπους. Να το πω αλλιώς… Αν ήθελα να καταστρέψω κάποιον, θα τον ...Πρασίνιζα.

Τι; Προωθούν και πυρηνικά εκτός από ΑΠΕ;

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Wer für Klimaschutz ist, kann kaum gegen Atomkraft sein

Φακ Κωστας είπε...

Συμφωνώ με αυτά που γράφεις..
Πάντως είδες τη προπαγανδα του Κολ?
Η Γερμανία δεν ειναι Ιαπωνία..Και καλα έχει ανωτερη ποιότητα τεχνολογίας.
Δες τα οχήματα της οδικής βοήθειας τί κουβαλουν συνήθως..κάτι BMW πολλά opel κλπ..είδες ποτέ Nissan, Toyota να μένει στο δρόμο?
Για να μη πω για κάτι συσκευές Miele, Seiemens κλπ..ή να μην θυμηθούμε τα υποβρύχια που γέρνουν και ξεκολάνε οι επενδέυσεις...
Είναι τρελοί προπαγανδιστές της ανωτερότητάς τους..
Θυμήθηκα και την Γερμανική βιβλιογραφία περί στατικής και κατασκευών (θεωρούνται αυθεντία) ενώ όλες οι βασικές θεωρητικές διατυπώσεις έχουν γίνει από κάτι Γάλλους, Ιάπωνες πρόσφατα Έλληνες κλπ...

Virtuoso είπε...

Μπορείς να γράψεις και ένα άρθρο χωρίς να αναφέρεις τους Γερμανούς?
Για 'σενα παντού κολλάνε αυτοί οι Γερμαναραδες.
Έχεις απωθημένα και φροντίζεις να το δείχνεις...

Ανώνυμος είπε...

Από τη χθεσινη συνεντευξη τυπου του ΓΑΠ κρατησα 2 δηλώσεις του:
1. Το νέο μοντελο ανάπτυξης θα είναι η πρασινη ανάπτυξη
2. Θα δώσουμε τέλος στη γραφειοκρατία.

Αναρωτιέμαι:
1. Οταν όλοι μιλάμε για ανάγκη εξωστρέφιας, ανταγωνιστικότητας και εξαγωγών, που κολλάει η πράσινη ανάπτυξη; Εκτός αν το πρασινο ρευμα το πληρωνουν οι ευρωπαιοι και όχι οι Ελληνες στους λογαριασμούς ΔΕΗ, ή τις ανεμογεννητριες που κατασκευάζουμε στα ελληνικά εργοστάσια (!!!!) τις εξάγουμε. Η΄ διαφορετικά , αφού και ο τελευταίος πολίτης γνωρίζει οτι το αιολικό πάρκο είναι εντελώς κρατικοδίαιτη-ασφαλής επένδυση με εγγυημένη για 20 χρονια πώληση "προιοντος" στη ΔΕΗ, για ποια ανταγωνιστικότητα μιλάει η Κυβερνηση;

2. Ποιά πάταξη γραφειοκρατίας; Στην καθημερινότητα βλέπουμε μεγαλύτερους ελέγχους (άρα και γραφειοκρατία) από τις τράπεζες για να δανειοδοτησουν , έως τα ασφαλιστικά ταμεία για να εκδώσουν βεβαιώσεις. Από τις εφορείες , όπου οι ουρές φτάνουν μέχρι έξω, έως τις πολεοδομίες που τα έχουν χασει λόγω Καλικράτη, και ζητούν έως πιστοποιητικά γεννήσεως.

Εκτιμω οτι ο ΓΑΠ είναι εκτός τόπου και χρόνου και δεν έχει καμία επαφή με το μέσο Έλληνα. Sorry πασόκοι.

a. horribillis είπε...

Αγαπητέ Virtuoso

Όλη η ιστοσελίδα, από την αρχή μέχρι και σήμερα, έχει σαν θέμα την Πράσινη Απάτη σαν μέρος του Ενεργειακού μας.

Το Ενεργειακό μας έχει 3-4 πτυχές. Μερικές είναι, αναγκαστικά, διεθνείς.

Η Πρασινη Απάτη έχει2-3 πτυχές: Τεχνικά, Οικονομικά και Πολιτικά.

Όποια πέτρα και να γυρίσω στην Πράσινη Απάτη βλέπω Γερμανούς. Και λίγο Γάλλους, Δανούς και Ισπανούς.

Το ότι βγαίνουν δύο Γερμανοί, έστω και ηλικιωμένοι (δύο διαφορετικών κομμάτων) και κράζουν την Πράσινη Απάτη ( ο ένας πριν το Fukushima και ο άλλος μετά το Fukushima) με ενδιαφέρει.

Aν προτιμάς την Lady Gaga, Ανίτα Πάνια, και άλλα της κάστας σου, να πας αλλού και να αφήνεις τις κουτσουλιές σου εκεί.

a. horribillis είπε...

ppp-94-66-66-241.home.otenet.gr
αυτό εδώ λέει ότι διαβάζεις συχνά τα απωθημένα μου.

archaeopteryx είπε...

καλον ύπνο!

Ανώνυμος είπε...

Money to the wind - Kenya to invest in wind power $845 million

­A plan worth around US $845 million is to be introduced in Kenya to harness wind power to produce electricity. Construction is to start in December. The government gave its approval of the project Saturday. Carlo Van Wageningen, the chairman of Lake Turkana Wind Power, said the project is ten months behind schedule because of delays by the government to give support guarantees. Now released, the Government’s letter of support is supposed to help LTWP raise funds for the project from financiers.

archaeopteryx είπε...

α τους φουκαράδες... θα τους κλέψουν και αυτούς... Κάπου είχα κάνει μια ανάρτηση περί shit flowing downhill...

Από τον Καναδά τελειώνουν... Και από την Αγγλία. Η υπόλοιπη Ευρώπη δεν θα αργήσει (εμείς θα πρέπει να πληρώσουμε φόρο αίματος και μετά θα ξεκουμπιστούν -- όταν δει ο κόσμος τη πρώτη ή δεύτερη εγκατάσταση)

Ανώνυμος είπε...

τωρα που αποκαλυφτηκαν σε ολο τον κόσμα τα πρασινα λαμογια, πανε με τη μια για χοντρη μπαζα στην κενυα, 1 δις σχεδον

ολα τα ειχανε στην κενυα, τα αιολικα λαμογια τους λειπανε...

ο τιτλος τα λεει ολα

money to the wind...