Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Αιολική βιομηχανία, η μεγαλύτερη απάτη της εποχής μας


Η Κλιματική Αλλαγή είναι η μεγαλύτερη επιστημονική απάτη του αιώνα και η Αιολική Βιομηχανία είναι η μεγαλύτερη απάτη της εποχής μας. Και ο κ. Παπανδρέου και η κ. Μπιρμπίλη, υπέρμαχοι στις επάλξεις...

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1361316/250bn-wind-power-industry-greatest-scam-age.html

Να τα τρία κατάφορα ψέματα των αιολικών:

Το πρώτο ψέμα είναι με τα εγκατεστημένα μεγαβάτ. Τι λένε οι πράσινοι παπαγάλοι; Λένε πόσα αιολικά μεγαβάτ εγκατεστάθηκαν. 1.000 αιολικά μεγαβάτ δεν ισοδυναμούν ούτε με 250ΜW θερμικά, ούτε με 25MW θερμικά.Τα εγκατεστημένα αιολικά μεγαβάτ δεν υπάρχουν όταν τα χρειάζεσαι. Για την ακρίβεια, ίσως υπάρχουν, όταν τα χρειάζεσαι. Η λέξη "ίσως" σημαίνει ότι όσο πιο πολλά βάζεις τόσο, στην πράξη, εξαρτάσαι 100% από αέριο. Ακριβό ρεύμα από ακριβό αέριο. Όταν έχεις πολλά αιολικά, ακριβώς λόγω της χαμηλής διαθεσιμότητας θες σχεδόν άλλη τόση ισχύ από αέριο, για εφεδρεία, και μέρος της εφεδρείας είναι θερμή. Δουλεύει η τουρμπίνα άσχετα αν θες το ρεύμα. (Ρώτα κα Μπιρμπίλη μου τον Ρεθυμνιώτη Γενικό σου, θα στο επιβεβαιώσει).

Το δεύτερο ψέμα, είναι το κόστος. Το αιολικό δυναμικό που τσαμπουνάνε οι αγράμματοι και η Υπουργός, παράγει το πιο ακριβό ρεύμα. Πιο ακριβό ρεύμα από πυρηνικά, με μεγαλύτερο αρχικό κόστος επένδυσης από πυρηνικά. Τόσο ακριβό που πρέπει να το επιδοτούμε με καπέλο 100% και 200% της τιμής του συμβατικού. Και εμείς και οι Άγγλοι.

Το τρίτο ψέμα είναι το CO2, το αέριο που έχουν οι μπύρες. Η μελέτη της Ε.ΟΝ το έχει πει εδώ και καιρό: Η ανάγκη για εφεδρεία, θερμή εφεδρεία και η προσπάθεια αυξομείωσης ισχύος από συμβατικές μονάδες, αυξάνει τις εκπομπές CO2, δεν τις μειώνει. Όχι ότι με απασχολεί το CO2, αλλά απασχολεί τον εγκέφαλο της Υπουργού.

Και συνεχίζει η Daily Mail, με θέματα που αν με διαβάζετε τα ξέρετε:

Οι Δανοί έχουν λαλήσει με το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη, και εισάγουν από τις Σκανδιναβικές χώρες. Εμείς, ινς αλλάχ, από την Τουρκία.

Οι Ισπανοί τρώνε το φωτοβολταϊκό αγγούρι, θα έρθει και εδώ, 1, 2 χρόνια. Όταν θα έχεις εκπληρώσει τα quota σου κυρία μου.

Οι Ολλανδοί έδωσαν "δύο δάχτυλα" στην ΕΕ, κόβουν τις αιολικές ταρίφες και χτίζουν πυρηνικά. Και οι Πολωνοί. Και οι Τούρκοι.

Οι Γερμανοί, τίγκα στα αιολικά, 10% του ρεύματος από αιολικά, φ/β και Υ/Η, και χτίζουν μονάδες κάρβουνου γιατί ξεμένουν. Το ότι κάλυψαν το 17 ή το 117% των αναγκών τους μια μέρα που φυσούσε, δεν λέει τίποτα... Είπαμε, "εφεδρεία".


Οι πιο περίεργοι και σκοταδιστικοί άνθρωποι, στην πιο διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης. Καταπατούν βουνά και πετάνε λεφτά... για ποιό λόγο ακριβώς; Την σωτηρία του Πλανήτη;

ευχαριστώ ΣΓ για το απόκομμα

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Οι Ολλανδοί έδωσαν δύο δάχτυλα στην ΕΕ"
Συγχώρα την σχολαστικότητα Αρχαιοπτέρυξ, αλλά δύο δάχτυλα, ένα ανάποδο V sign, δίνουν οι Αγγλοι. Οι Ευρωπαίοι δίνουν ένα δάχτυλο. Ετσι για την ακρίβεια του θέματος.

Kaymakchalan

archaeopteryx είπε...

είπα να πω ___δάχτυλο ή flip the bird, αλλά με φωτό ΓΑΠ και Μπιρμπίλη, είπα μην παρεξηγηθούνε χαχαχάαα!

Θα ψάξω για ανάποδο V sign...

Ανώνυμος είπε...

Οι Αγγλοι είναι σοβαρός λαός και κάνουν κριτική οταν πρέπει.
Εδώ δεν έχω δει καμία φυλλαδα να κάνει αφιερωμα στην αιολική απάτη.

Άγγελος είπε...

Πολύ ζομπι-κατάσταση εδώ στην Ελλάδα τώρα τελευταία δεν νομίζετε; Όχι μόνο με τους οπαδούς της κλιματικής αλλαγής και τις πράσινης ανάπτυξης αλλά και γενικά. Αναρωτιέμαι αν, όπως αρμόζει σε τέτοιες περιπτώσεις, η λύση είναι μία σφαίρα στο κεφάλι (στο δικό τους ή στο δικό μας για να μην κολήσουμε).

George Mantjoros είπε...

Αποκαλυψη τωρα.
Πετρα,μαχαιρι,σχοινι,ηλεκτ.αιολικη καρεκλα δεν εχει σημασια.Ομως θελει λιγο χρονο αυτη η πολυτιμη γνωση να περασει σε ολους αλλα σιγουρα θα περασει.Και τοτε να δειτε πανηγυρια.

porta porta είπε...

αααααχ Τινα
αααααχ Κουλα

ααααααχ λογαριασμε μου.

ΠΠ

Ανώνυμος είπε...

στο δόξα πατρί...
@α.

Ανώνυμος είπε...

Τα λέτε τόσο καιρό αυτά. Κάποια στιγμή ίσως τα πιάσουν και οι δικές μας εφημερίδες (βέβαια όχι Καθημερινή, Βήμα-Νέα, Μπόμπολας τι μένει? Ελευθεροτυπία?)

.- είπε...

Αχά, ιδού η απόδειξις!

Ζήτω τα αοιλικά! Ζήτω!
http://www.edie.net/news/news_story.asp?id=19468

Μερικά νούμερα:
http://www.greenbang.com/in-land-of-photovoltaics-europe-is-king_16639.html

http://www.epia.org/uploads/media/Market_Outlook_2010.pdf

archaeopteryx είπε...

1:25, στο πρώτο η μαγική λέξη είναι levy.Υποθέτει ότι ΘΑ έχει φόρου που ΘΑ γλυτώσει. Δεν υπάρχει λογαριασμός ρεύματος στον κόσμο που να μειώνεται με αιολικά. Εκτός εάν φυσάει 100% του χρόνου.

Τα άλλα τα φ/β, μην τσιμπάς. 1) είναι και θα είνα ασήμαντα σε παραγωγη ρεύματος. 2) Αν προσεξες τα γραφήματα, δεν δείχνουν kWhr, δείχνουν kW (ή MW). Όσο πιό πολλά βάζεις, τότο πιο πολλά βάζεις.

Λιγότερο από 1% στην Γερμανία και μέ ποσα 1000000 ευρώ κόστος; Και εκεί τα φτιάχνουν κιόλας...

.- είπε...

Μου κάνεις και τον δύσκολο...

Ιδού και οι λεπτομέρειες. Δώσε προσοχή (στο κάτω μέρος λινκ).

http://www.iwea.com/index.cfm?page=viewnews&id=73

Και στατιστικά για bedtime reading:

http://www.eirgrid.com/operations/systemperformancedata/windgeneration/

http://www.eirgrid.com/renewables/facilitationofrenewables/

Διαλιέχτεεεε, όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει η τουρμπίνα

archaeopteryx είπε...

γιατί δεν διαβαζεις τα περί Γερμανίας; Το Wind Report της ΕΟΝ τα λέει όλα. Θα την διαβάσω την Ιρλανδία, αλλά για να έχω αποψη για την κάθε Ιρλανδία πρέπει να φάς 1-2 μέρες εγώ και άλλες 1-2 άλλος ένας...

a. horribillis είπε...

Θα τα δω μέχρι την Κυριακή, ούτως ή άλλος ο καιρός δεν κάνει για χαρταετό

a. horribillis είπε...

Αλλά ξεκινάς με την Ιρλανδική Ελεταέν. Πιστεύεις Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ λέει η Ελληνική Ελεταέν??? Χαχαχαχα

Θα τα δω.