Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Μάλλον meltdown


κλικ για μεγέθυνση

http://www.bbc.co.uk/news/world-12723092¨

και, γενικά, http://www.iaea.org/

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ναι μωρε, χαλαρά δεν τρέχει τπτ. Έτσι και αλλιώς για αυτό δεν χτίζουμε πυρηνικούς σταθμούς. Μόνο κάρβουνο και πετρέλαιο να καίμε και είμαστε κομπλέ. Ποιος τις γαμεί τις ΑΠΕ;

i-politiki είπε...

100% meltdown, αλλά ίσως και να τη γλυτώσουν την πολλή ραδιενέργεια...

archaeopteryx είπε...

Οι ΑΠΕ είναι κούκλες, αλλά ΔΕΝ παράγουν ρεύμα. Παράγουν πληθωρισμό και ανάγκη για αέριο για να έχεις ρέυμα. Αυτό λέει ευγενικά η ίδια η ΕΟΝ (αν ξέρεςι να διαβάζεις). Όσο για το ποιός γαμεί, μην μπερδέυεις τον αυνανισμό με το άλλο.

21000 Α/Γ, 15 ή 17% διαθεσιμότητα, 6,5% της ηλεκτρικής κατανάλωσης. Γερμανία.

ΔΕΝ παράγουν ρεύμα. Όχι για να έχεις ρεύμα όταν ανάβεις τον διακόπτη.

Χτες, φυσούσε. Σήμερα ΔΕΝ φυσάει παρά μόνο μεταξύ Σητεία και Κάσο. Τι κάνεις; ΠΟΣΟ ΣΤΟΚΟΣ ΕΙΣΑΙ για να μην μπορείς να απαντήσεις αυτό και μόνο;! Ρώτα τον Τσιπουρίδη ή το άλλο φρούτο σητν ΕΛΕΤΑΕΝ. Από χτες μέχρι σήμερα, τι κάνουν; Αύριο που δεν θα φυσάει, τι κάνουν; Αν κράτησει μια βδομάδα τι κάνουν; Μπαταρίες...

archaeopteryx είπε...

Panorama, φυσικά και δεν ξέρω τι γίνεται εκεί, το τελευταίο που είδα πριν 1-2 λεπτά στο BBC το έβαλα τώρα σαν λινκ.

Ανώνυμος είπε...

Το πιθανότερο είναι διαρροή στα ψυκτικά του αντιδραστήρα και η έκρηξη οφείλεται σε διαρροή υδρογόνου και και ένωσή του με το οξυγόνο του ατμ. αέρα.
Κατά πως δείχνουν τα πράματα δηλαδή ...

Ανώνυμος είπε...

ναι σίγουρα είμαι όσο στόκος είσαι και εσύ. Ούτε δράμι περισσότερο. Σήμερα που έσβησε ο ήλιος, και δεν έχει μελτέμια, πάγωσαν οι ωκεανοί,
στερέψαν τα ποτάμια, κάναμε και όλα τα ροκανίδια έπιπλα για το ΙΚΕΑ και
για αυτό πήγαμε και ταξιδάκι στην κούφια γη για να βρούμε τους Ελ και να πάμε Σείριο αφού πρώτα όμως φορτώσαμε το κάρβουνο και το πετρέλαιο για να έχουμε αποθέματα για το δρόμο.

Ανώνυμος είπε...

... και τρικυμία εν κρανίω!
(τα κακά των μπλογκ)

archaeopteryx είπε...

Δεν πειράζει Ανώνυμε, χαρά μου, αρκεί να καταλάβεις δύο πράγματα:

1) Τους τελευταίους μήνες η Ελλάδα τραβάει περίπου 5.000 μεγαβατ την νύχτα, και 8 την ημέρα. Κάθε νύχτα, κάθε μέρα, δες το στον ΔΕΣΜΗΕ.

2) Αν βάλεις 2.000 μεγαβάτ αιολικά, ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ θα παίρνεις 2.000 * 24 * 365 * 0,22 μεγαβατώρες τον χρόνο, περίπου. Στατιστικά, τόσο θα φυσάει όταν και αν χρειάζεται το ρεύμα σε ώρες αιχμής. Τα 2.000 αιολικά έχουν μπει, διασυνδεθεί και πληρωθεί με λεφτά δικά σου. Για τα 2.000 αιολικά πρέπει να έχεις περίπου άλλα τόσα αέριο (δικά σου λεφτά) εκτός αν το κάνουμε σαν την ΕΟΝ και καίμε κάρβουνο ούτως ή άλλως, και απλά πληρώνουμε τους αιολικούς. Πιό φτηνά θα μας βγει.

Τώρα μπορεί να το καταλαβαίνεις αυτό, μπορεί να μην το καταλαβαίνεις, είναι δύσκολο σαν έννοια. Προσπάθησε... θα το κάνω και ανάρτηση να είναι πιο καθαρό.

Και, ΝΑΙ, ακόμα και σήμερα, θεωρώ ότι ΕΑΝ δεν θες κάρβουνο (δεν έχω εγώ τέτοιο πρόβλημα, ΕΣΥ το έχεις, αλλά έχεις παρέα στο θέμα), ΕΑΝ λοιπόν δεν θες κάρβουνο, το πυρηνικό είναι μία λύση, ηλεκτροδοτικά καλύτερη από τις φτερωτές. Εάν δεν θες κάρβουνο και δεν θες πυρηνικό, είτε βάλεις φτερωτές, είτε δεν βάλεις, ρεύμα ΔΕΝ θα έχεις (εκτός εάν έχεις αέριο). Ακριβό καύσιμο φιλαράκο για ισχύ βάσης. Και εάν το έχεις μόνο για αιχμή, ΠΙΟ ΦΤΗΝΑ θα σου βγει να το έχεις μόνο του, ΧΩΡΙΣ τις φτερωτές.

Ελ και Σείριοι είναι για γκρηνπης και την Ελεταέν που πιστεύουν στην ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή, και πιστεύουν ότι αγοράζοντας φτερωτές θα κάνουν διαφορά. ΚΑΜΜΙΑ. Ούτε ενεργειακά, ούτε στο CO2. Θα βοηθήσεις όμως τον Oettinger, που σκίζεται να κάνει εξαγωγές γιατί έχουν πέσει τα quotas του.

Πετρέλαιο δεν καίει σχεδόν κανείς για ρεύμα, και οι ποσότητες για τα νησιά είναι ενεργειακά τίποτα. Αν έχεις λεφτά βάζεις καλώδιο από Αθήνα, ή παίρνεις από τους Τούρκους.

Πως πάει το υβριδικό στην Ικαρία; Παράγει ρεύμα; Φαντάζεσαι να γίνει κανένας σεισμός 6-7 ρίχτερ στην Ικαρία; Χαχαχαχαάαα θα πλημυρίσει η θάλασσα.