Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Και η Γαλλία: € 120 / MWhr pv


Πόσα τάζει ο Πρωθυπουργός στην Κοζάνη; Με τίνος λεφτά; Ή είναι πιο καλός και φτηνός ο ήλιος στην Γαλλία;


Nα και η Ισπανική φ/β φούσκα...

Να τι έλεγε και κάποιο ΥΠΕΚΑ στην Ισπανία...

Και τα αιολικά έτσι θα πάνε... Μόλις τα δει ο κόσμος... Μόλις τα δει... Η αλητεία ποντάρει στο ότι θα προλάβει να χώσει μερικά πριν ξεσηκωθούν οι ιθαγενείς... Θα ξεσηκωθούν...

Πετάτε λεφτά των παιδιών του κόσμου... Πετάτε λεφτά που δεν υπάρχουν... Για να συντηρείτε Γερμανούς, Δανούς, άντε και κάνένα Ισπανό.

Ποιά τράπεζα δανείζει λεφτά με €400 την μεγαβατώρα;

http://www.eurotrib.com/story/2010/4/30/13498/0979

http://www.pv-magazine.com/news/details/beitrag/france-announces-dramatic-pv-tariff-cuts_100002401/

Σιγά σιγά, ανοιγούν και οι παπαγάλοι τα χαρτιά τους... ανά την υφήλιο. Φαίνεται και ποιοί είναι και ποιοί τους πληρώνουν και σε ποιά Γερμανόκτητα αγγλόγωνα μέσα γράφουν. Το να πάρει μια δουλειά η ABB στην Ιταλία... ή και στην Ελλάδα... μόνο όπου έχει λαδωμένους και ηλίθιους. ΔΕΝ θα είχα καμία αντίρρηση να πληρώνουμε €100 ή €120 την φωτοβολταΪκή μεγαβατώρα. Εκεί θα πάει, αφού πληρώσουμε πρώτα τον φόρο υποτέλειας στους Γότθους.

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://ecologie.blog.lemonde.fr/2011/03/10/coup-de-froid-sur-la-filiere-photovoltaique/

Ανώνυμος είπε...

Να σκεφτείς επίσης ότι τα Φ/Β (PV) εν αντιθέσει με τα Αιολικά είναι τεχνολογία solid state.
Το οικείο ανάλογο είναι με τους Η/Υ, όπου κάθε λίγο και λιγάκι βγαίνει ένας καλύτερος, ταχύτερος και με χαμηλότερη κατανάλωση επεξεργαστής.

Όπερ, το παραπάνω σημαίνει ότι, παραγγέλνεις τώρα Φ/Β panels και μέχρι να τα συνδέσεις στο δίκτυο, έχουν βγει άλλα με (κατά τι) μεγαλύτερο βαθμό απόδοσης και ισχύ εξόδου.

Σκέψου τώρα σε τι λούμπα έχει πέσει η ΔΕΗ με τα φαραωνικά της Φ/Β (αλλά και κάθε κακομοίρης με τα πιτσιρίκια Φ/Β του) που βλέπει το τυράκι, αλλά δεν βλέπει τη φάκα!

Ένας ΔΕΗτζης μηχανικός.

archaeopteryx είπε...

Και την ΔΕΗ λυπάμαι, και τους φουκαράδες που δανείστηκαν με προσημείωση, και τις τράπεζες που δάνεισαν, και όλους εμάς που θα πληρώσουν τον λογαριασμό.

Τα φ/β είναι θαύμα αν θες να πληρώσεις (ο ίδιος) για να τα βάλεις. Ξέρω άτομο που έχει συνδυάσει σκίαση με φ/β. Αλλά ο άνθρωπος είναι εκκεντρικός πλούσιος. Ξέρω άτομο με "αυθαίρετο" που έχει φ/β (και γεννήτρια). Αλλά αυτοί κάνουν την πλάκα τους ή την δουλειά τους...

Ανώνυμος είπε...

Αρχαιοπτέρυγα:

Άμα σε επιδοτούν δεν σκέφτεσαι ούτε βαθμούς απόδοσης, ούτε τίποτα άλλο. Το μυαλό σου είναι εστιασμένο στα φράγκα της επιδότησης και έχεις χεσμένους τους μαλάκες που σε επιδοτούν μέσω του τέλους υπέρ ΑΠΕ στο λογαριασμό της ΔΕΗ.

Τα ΑΠΕ είναι ενδιαφέρουσες εφαρμογές (και προσωπικά δεν είμαι αντίθετος) για feedback καταστάσεις, όπως η αντλησιοταμίευση σε υδροηλεκτρικούς σταθμούς, (που έχω ξαναγράψει γι' αυτό) ή για αντιμετώπιση ζήτησης "στη μέση του πουθενά" σε συνδυασμό με inverters και συσσωρευτές για παντελώς αυτόνομα συστήματα. (βλέπε Φ/Β στη Γαύδο)

Απόλυτα αντίθετος είμαι στη χρήση ΑΠΕ για (δήθεν) αντιμετώπιση φορτίων και αλλαγή ενεργειακού ισοζυγίου σε διασυνδεδεμένο σύστημα με αντίκρυσμα τη χρηματική επιδότηση παραγωγής ενέργειας.

Με το ζόρι παντρειά δεν γίνεται!

Ένας ΔΕΗτζης μηχανικός

Ανώνυμος είπε...

Άσε που εδώ τίθεται και ένα ηθικό ζήτημα:

Αν και εφόσον είσαι ευαισθητοποιημένος για περιβαλλοντικά ζητήματα, CO2, άνθρακες, λιθάνθρακες, λιγνίτες, πυρηνικά κλπ και θες να βάλεις το πράσινο λιθαράκι σου, γιατί πρέπει απαραίτητα να κερδίσεις απ’ αυτό?

Οι περιβαλλοντικές αγαθές προθέσεις και η ηθική δεν συμβαδίζουν με την (παρα)οικονομία!

Νομίζω δηλαδή …

Ένας ΔΕΗτζης μηχανικός

Ανώνυμος είπε...

Μην λυπάστε κανένα κερατά!

Στην έκθεση ΕΚΟ πέρυσι ήταν απτή η ατμόσφαιρα λαμογιάς. Στα περίπτερα διαφήμιζαν με τεράστια γράμματα την λοβιτούρα με την επιδότηση των 55 λεπτών ανά ΚΒώρα.

Και μέσα στην έκθεση ένας κύριος πάνω σε ένα αυτοσχέδιο βήμα έδινε κάρτες που έγραφαν "Πρόεδρος Ενωσης Κατόχων Φωτοβολταϊκών Πάρκων".

Μόνο ένας κρετίνος δεν θα καταλάβαινε ότι κάτι τρέχει όταν μια τεράστια έκθεση στήνεται με μοναδικό στόχο την είσπραξη επιδότησης. Διότι μόνο ο κρετίνος δεν θα αναρωτιόταν ποιος πληρώνει το μάρμαρο.

Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...

@ Kaymakchalan:

Όπως ... χρηματιστήριο το '99: Κάποιοι κέρδισαν αφού πρόλαβαν και ρευστοποίησαν και κάποιοι έμειναν με το μουτζούρη στο χέρι!

Κι με τα ΑΠΕ, όσοι πρόλαβαν και κλείδωσαν τις αρχικές τιμές πώλησης με ΔΕΣΜΗΕ είναι κερδισμένοι. Οι άλλοι που θα υπογράψουν συμβάσεις με τιμές μειούμενες (η τιμή ΔΕΣΜΗΕ ξεκλείδωσε τον Φλεβάρη του '11) και με αύξουσα την τιμή της kWh ΔΕΗ για κατανάλωση, θα κλαίνε με μαύρο δάκρυ.
Βάλε και τις απαραίτητες συντηρήσεις και αντικαταστάσεις στοιχείων, που κανείς δεν τα έχει συνυπολογίσει και το γλέντι είναι εξασφαλισμένο για χρόνια.

Άσε που τελευταία έχει αναπτυχθεί μια "Φ/Β μαφία" που διπλαρώνει "επενδυτές" σε στυλ: Ή μού σκας τόσα το μήνα για να σου φυλάω τις εγκαταστάσεις σου, ή το πρωί θα τις βρεις πυροβολημένες!

Το σίγουρο είναι ότι, δεν πρόκειται να πλήξουμε ...

Ένας ΔΕΗτζης μηχανικός.

Ανώνυμος είπε...

Τις τράπεζες δεν τις κλαίω, γιατί το γάιδαρό τους τον έχουν δεμένο.

Ψάχτε στο site του Εθν. Τυπογραφείου για το Φ.Ε.Κ. 1901 Β'/3-12-2010 με τίτλο: "Εγγυοδοσία για την υπογραφή Συμβάσεων Σύνδεσης στα δίκτυα διανομής σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με χρήση Α.Π.Ε. που εξαιρούνται από την
υποχρέωση λήψης άδειας παραγωγής"

και ρίξτε μια ματιά.

Ακόμα και οι τράπεζες το πήραν μυρωδιά για τα μεγάλα έργα ΑΠΕ και εκτός από το δάνειο απαιτούν (γι' αυτό και νομοθετήθηκε) εγγυοδοσία.

Εξαιρούνται τα ΑΠΕ σε στέγες!
(κατά 99.999% Φ/Β δηλαδή)

Ένας ΔΕΗτζης μηχανικός.

Ανώνυμος είπε...

συγκίνηση νοιώσαμε ακούγοντας την πρασινοσκουφίτσα να εξιστορεί τον αγώνα της για τη σωτηρία του περιβάλλοντος

έbλεος θαυμασμού ο συνομιλητής της...

εξαιρετικά ασφαλή συμπεριφορά είχαν τα πυρηνικά εργοστάσια της Ιαπωνίας στο μεγάλο σεισμό σήμερα

ενεργοποιήθηκαν όλοι οι συναγερμοί και σταμάτησαν αμέσως τη λειτουργία τους
@αλλενάκι

Ανώνυμος είπε...

και καποτε αλλαζαμε κατευθυνση στο πτυχιο για να μην αναγκαστουμε να παρουμε το μαθημα της πυρηνικης φυσικης

Ανώνυμος είπε...

Το 1985 μια κυπριακών συμφερόντων εταιρεία, η Tudor, πουλούσε φωτοβολταϊκό σύστημα για τον φωτισμό ενός σπιτιού μεσαίου μεγέθους, με τιμή μόλις 150 000 δραχμές για όλα, πανέλα, εναλλακτή και μπαταρία.

Το 1987 ήλθε η Greenpeace να μας πει ότι με 3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ γινόταν το σπίτι μας φωτοβολταϊκό. Το οικολογικό κασέ είχει ανέβει βλέπετε.

Τώρα έχουμε την πράσινη ΤΙΝΑ να τινάζει τον εθνικό προϋπολογισμό τον αέρα για τις ΑΠΕ.

Να φάμε δεν έχουμε και ρεπανάκαι για την όρεξη ψάχνουμε.

Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...

Η καΤίνα θέλει να κατέβει στην Β΄ Αθηνών στις βουλευτικές. Εκεί θα την περιμένουμε με νάυλον σακούλες πελτέ που είναι φθηνότερος.
Φίλε ΔΕΗτζή ξεβρακώστε την αιολική και Φ/Β ΚΟΖΑ ΝΟΣΤΡΑ, είμαστε μαζί σας.

Ανώνυμος είπε...

ελάτε λοιπόν, ας εγκαταστήουμε πυρηνικά εργοστάσια και χέστε τις ΑΠΕ
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=4622069

Αντκαν είπε...

Περιμένουμε μία απάντηση από την κα Μπιρμπίλη για την υπογραφή της στα αιολικά (Λακωνία) του κου Μπόμπολα. Μετά θα καταμηνυθεί βεβαίως όπως και ο Υφυπουργός που αν και είχε ενημερωθεί σχετικά για τις ευρείας έκτασης παράνομες εκχερσώσεις στην περιοχή επαναδειοδότησης των αιολικών του κου Μπ., "έλαβε υπόψη" του ανακληθέν έγγραφο που διαβεβαίωνε περί του αντιθέτου!

"Έχω ένα όραμα" αγαπητοί φίλοι, μαζικές μηνύσεις στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και στους ουρανοκατέβατους υπουργούς του Γεωργίου Α Παπανδρέου.
Μήπως είμαι δικομανής;

Ανώνυμος είπε...

Ας εγκαταστήσουμε και λιγνιτικές μονάδες, μονάδες λιθάνθρακα, και ντιζελομονάδες και ας αγοράσουμε και κανένα φουσκωτό και ξαπλώστρα για το οικοπεδάκι μας στο βουνό
http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=257750

archaeopteryx είπε...

Ανώνυμε 9:10, εάν λειώνουν οι πάγοι στην Γροιλανδία, μπορεί να οφείλεται σε 100 αιτίες. Μερικές από αυτές μπορεί να ευθύνονται για τα χιόνια σητν Αγγλία 2-3 χρόνια σητν σειρά, ή το ότι μεγαλώνουν οι πάγοι στην Ανταρκτική ή ότι ΄χιόνισε προχτές στην Αθήνα.

Η Γροιλανδία λέγεται Γροιλανδία από το Greenland επειδή όταν πήγαν εκεί οι Βικιγκς, όποτε πήγαν τον μεσαίωνα ήταν πράσινη και καλλιεργήσιμη και τότε δεν υπήρχε ρεύμα ή ΙΧ.

Αυτό είναι το πρώτο.

Το δεύτερο, ακόμα και αν κάνουμε κάτι εμείς (πέρα από το να υπάρχουμε) κακό, το να βάλεις αιολικά ή φ/β ΔΕΝ κάνει διαφορά, γιατί παρά τις αρλούμπες περί τόνων CO2 και πόσα σπίτια τροφοδοτούν, ενεργειακά είναι ασήμαντα, και περιβαλλοντικά κάνουν ο,τιδήποτε εκτός από το να μειώνουν το CO2.

Μία Α/Γ, όταν λειτουργεί το 20-25 του χρόνου της, θεωρητικά υποκαθιστά κάυσιμο, πρακτικά όμως ΔΕΝ το κάνει όπως είπε και η ίδια η Γερμανική ΕΟΝ, απλά γιατί εσύ θες ρεύμα όταν ανάβεις το φώς και όχι όταν απλά φυσάει.

Μία λύση θα ήταν να μην έχεις φώς παρά μόνο όταν φυσάει. Αυτό είπε και ο Αγγλος όταν ρωτήθηκε. Αν δέχεσαι αυτό, εγώ πάω πάσο. Αλλά κατάλαβέ το, ή ζήτηση είναι δεδομένη, και τα αιολικά μόνο μπελά στο δίκτυο κάνουν και ζημιά στην τσέπη σου, (αλλά είναι εξαιρετικά για τις Γερμανικές εξαγωγές)

archaeopteryx είπε...

9:08, το να "φοβούνται" διαρροή δεν είναι είδηση, και σε σεισμό 8 ή 9 με τσουνάμι πολλά θα φοβάσαι.

Έχουν υπάρξει σοβαρές διαρροές το 2007 και το 1999 στην Ιαπωνία, η πιο σοβαρη από σπασμένο σωλήνα. ΤΟ 2007 είχε σχέση με σεισμό.

Από το σημερινό σεισμό δεν έχει ανακοινωθεί διαροοή, και έχει ανακοινωθεί ότι δεν έχει υπάρξει διαρροή, που δεν αποκλείει όμως πρόβλημα.

Σε αντίθεση με την το πρόβλημα ατυχήματος σε πυρηνική μονάδα, δεν έχω ακούσει καμία μονάδα κάρβουνου να έχει τέτοιο πρόβλημα (πρόσφατα). Να διαβάσεις για ατυχήματα από φυσικό αέριο να σου σηκωθούν οι τρίχες... Ή από σεισμό και φυσικό αέριο....

Όσο για το φαινόμενου του θερμοκηπίου είναι Γερμανική εφέυρεση για να διαβάζεις, εσύ, τα Νέα και να βλέπεις Σκάι και Μέγκα χαχαχάαα.

archaeopteryx είπε...

Υπάρχουν 2 συγκεκριμένα πυρηνικά συμβάντα και φοβούνται και άλλα.

http://au.news.yahoo.com/thewest/a/-/world/8998621/hundreds-dead-in-japanese-quake-tsunami-disaster/