Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Μάθημα αιολικών (2)


Σε αυτή την ανάρτηση θα μάθουμε, γιατί επιμένει με τα αιολικά η κυρία Μπιρμπίλη.

Πρώτα να κάνουμε μία επανάληψη της προηγούμενης ανάρτησης; Επειδή δεν φυσάει συνέχεια (και επειδή ο αέρας δεν έχει σχέση με την ζήτηση του ρεύματος) , τα αιολικά έχουν χαμηλή διαθεσιμότητα. Και επειδή από εκεί που φυσάει, σταματάει να φυσάει, χρειάζεσαι εφεδρεία και θερμή εφεδρεία. Αυτό σημαίνει ότι δεν μειώνεται το CO2 από τα αιολικά, αλλά από την αναγκαστική χρήση αερίου. Όχι από τα αιολικά, αλλά από την υποκατάσταση κάρβουνου από αέριο, με πρόσχημα τα αιολικά.


Το πιο ενδιαφέρον συμπέρασμα της Ε.ΟΝ. ήταν ότι όσο περισσότερα αιολικά βάζει κανείς, τόσο θα μειώνεται η ποσοστιαία συμβολή τους. Χαχαχάαα. Την μελέτη αυτή διάβασε και ο Halkema, στα ίδια κατέληξε, και στα ίδια καταλήγει όποιος δεν είναι υπηρέτης του Υπουργείου Βιομηχανίας και θύμα του Υπουργείου Προπαγάνδας της Γερμανίας, κυρία μου. Η Ολλανδία έκοψε της αιολικές ταρίφες και γίνεται πυρηνική.

Το ερώτημα παραμένει… Γιατί επιμένει η κυρία Μπιρμπίλη; Την απάντηση την δίνει η Bundeverband WindEnergie e.V.,η Γερμανική ΕΛΕΤΑΕΝ [που και αυτή κατέβασε αυτή την ιστοσελίδα, αλλά κράτησα την εικόνα, χαχαχαάααα!], στο καταπληκτικό αρθράκι που σας ανέφερα χτες (αυτό με τις 21.164 Α/Γ και τα 25.777 MW που κατάφεραν να παράξουν το 6,5% της ηλεκτρικής ζήτησης στην Γερμανία…

Η Γερμανική αιολική βιομηχανία, λέει η BWE, το 2009, είχε το 30% της διεθνούς αγοράς αιολικών στον κόσμο. Έκανε τζίρο €6,6 δις και το 80% του τζίρου αυτού, ή €5,3 δις, ήταν εξαγωγές. Ο κλάδος αυτός απασχολεί 100.000 Γερμανούς. Χώρια φ/β, διασυνδέσεις, σμαρτ μετρητές, πράσινες μπογιές, και άλλες Γερμανικές «τεχνολογίες».

Για αυτούς Γερμανούς εξαγωγείς, τους Γερμανούς εργαζόμενους, και τους Γερμανούς καταναλωτές επιμένει η κυρία «Υπουργός». Όσο πιο πολύ ψωνίζουμε τους βγαίνει και πιο φτηνά.

Την φωτό της Υπουργού την πήρα από εδώ. Λέει ότι σπούδασε Φυσική… Δεν πρέπει να της άρεσε… αγνοεί τον Δεύτερο Νόμο. Και κάθε μία ανεμογεννήτρια που εγκρίνει αυτή και οι υπηρεσίες της είναι απιστία σε βάρος του όλο και πιο φτωχού ελληνικού λαού.

Τα κόστη, θα τα έχετε μάθει πια απ' έξω. Το κάρβουνο φθηνότερο από την πυρηνική, η πυρηνική φθηνότερη από την αιολική. Σε κόστος ανά κιλοβατώρα. Το ανέφερα πρόσφατα εδώ, το λέει και η ΕΕ, δεν βρίσκω τώρα το link. Και η αρχική επένδυση φθηνότερη για κάθε πυρηνικό μεγαβάτ από ότι για κάθε αι0λικό μεγαβάτ.

8 σχόλια:

.- είπε...

Ο λαός θέλει, το ΠΑΣΟΚ μπορεί

http://cleantechnica.com/2011/03/05/how-denmark-will-integrate-50-wind-power-by-2025/

http://www.energynumbers.info/how-denmark-manages-its-wind-variability-paper-launched-today

"...significant unexploited potential still exists in hilly terrain and forested areas."
http://www.renewableenergyfocus.com/view/16368/repower-intros-32-mw-wind-turbine-at-ewea/

Η αγορά πέφτει....
http://www.eurobserv-er.org/pdf/baro201.pdf

ο δε λαουτζίκος γουστάρει τρελά και θέλει η τουρμπίνα να πάει σύννεφο:
http://www.evwind.es/noticias.php?id_not=10617

Και τέλος, μερικά ωραία γραφικά:
http://oilprice.com/Alternative-Energy/Renewable-Energy/Nine-Challenges-Facing-the-Alternative-Energy-Industry.html

Ανώνυμος είπε...

Οι Δανοί είναι εάνς φτωχός λαός που όταν δεν μαστουρώνουν σκαρφίζονται κόλπα από αιολικά μέχρι δανέζικη φέτα. Η βομηχανία των ΑΠΕ είνει μεγάλη στην Γερμανία αλλά όχι σε ποσοστό. Το μόνο που έχει η Δανία είναι ΑΠΕ LEGO και δανέζικη φέτα.

archaeopteryx είπε...

To integration του πρώτου άρθρου είναι απλά εισαγωγή από Σκανδιναβικές χώρες. Και εμείς από Τουρκία. Σιγά μην πληρώσουν οι Νορβηγοί ή οι Σουηδοί ρεύμα για 100 όταν τους κοστίζει 30!

Ανώνυμος είπε...

Ας σοβαρευτούν κάποιοι κι ας αφήσουν τα περί ΛΕΓΚΟ και μαστουρωμάτων. Μήπως τα νούμερα κάνουν λάθος;

.- είπε...

Θα χαρείς με αυτό εδώ;

http://www.versoeconomics.com/verso-0311B.pdf

(Πλήρες είμεο μέσω Πέιπαλ, εδώ: http://www.versoeconomics.com/research.htm)

(έφτασα εκεί μέσω αυτού: http://www.cambridgenetwork.co.uk/news/article/default.aspx?objid=79868)

archaeopteryx είπε...

Ποιά από όλα τα νούμερα κάνουν λάθος ανώνυμε 4:41;

archaeopteryx είπε...

To πρώτο που ανφέρεις είναι σύνοψη του τι έχω γράψει μέχρι τώρα (βέβαια αν τα ξαναέγραφα θα ήταν τακτικά, αλλά βαριέμαι -- θα βάλω τον horribilis)

Ανώνυμος είπε...

Τσούζει το 6,5%??