Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Μετασεισμικό μπούρου-μπούρου


Αν δεν ντρεπόμουν τους φουκαράδες τους Ιάπωνες, θα διασκέδαζα με τις εξελίξεις. Το αντιπυρηνικό κίνημα έχει δυναμώσει στην Δυτική Ευρώπη, και άντε να το μαζέψουν… Και διασκεδάζω γιατί οι ίδιοι οι μηχανισμοί που έφτιαξαν τα αιολικά πράσινα ζόμπυς είναι αυτοί που τώρα προσπαθούν να τα πείσουν να …σοβαρευτούν και να μην φοβούνται τα πυρηνικά. Οι μηχανισμοί έπεσαν στην οικο-παγίδα τους.

Η Γερμανία έχει επιστρατεύσει τους πάντες, από την λογική του Helmut Kohl («Πρέπει να καταλάβουμε ότι όσο δεν υπάρχει αξιόπιστη, ανταγωνιστική και φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση στην πυρηνική ενέργεια, δεν θα υπάρξει παγκόσμια κατάργηση της πυρηνικής ενέργειας… Δεν θα έπρεπε βιαστικά και τελειωτικά να απορρίψουμε πηγές ενέργειες όπως το αέριο και το κάρβουνο, ή να βασιζόμαστε σε ενέργειες όπως η αιολική ή η ηλιακή») μέχρι επιχειρήματα της Bild («όποιος νοιάζεται για την Κλιματική Αλλαγή δεν μπορεί να είναι εναντίον των πυρηνικών»).

Φαίνεται πρόβλημα έχει και η Αγγλία, και επιστρατεύτηκε το BBC: “We should stop running away from radiation”. Η ραδιενέργεια χρησιμοποιείται και για θεραπευτικούς σκοπούς, δεν πέθανε κανείς στο Three Mile Island, μόνο 43 νεκροί στο Τσερνόμπυλ, η ραδιενέργεια στο Fukushima είναι τοπική και 1% του Τσερνόμπυλ, κλπ, σας τα έλεγα μεταξύ 12 και 16 Μαρτίου.

Μα έτσι μου έρχεται να βγάλω και εγώ αντιπυρηνικά πλακάτ, ή να σας δείχνω ασθένειες, τερατογενέσεις και δυσπλασίες να σας τρελάνω… Όχι τις σοφίες που μου έστειλε ο κ. Τσιπουρίδης με ξεπερασμένα συνθήματα της εποχής του… Φρέσκο πράγμα… Μόνο που εσείς και εγώ (και σίγουρα ο κ. Τσιπουρίδης) δεν μετράμε, βασικά η Γερμανική κοινή γνώμη μετράει… «Όχι στα πυρηνικά!» λοιπόν…


Σας ξαναδείχνω τις πηγές ηλεκτρικής ενέργειας της Γερμανίας: Με 21.000 ανεμογεννήτριες καλύπτουν το 6,3% της ηλεκτρικής τους ζήτησης. Με βάση την μελέτη της Ε.ΟΝ, όσο περισσότερα βάζουν, τόσο μειώνεται αυτό το ποσοστό. Με άλλες 21.000 ΔΕΝ θα πάνε στα 12,6%, και τα υπεράκτια, κατά το Spiegel, έχουν προβλήματα που δεν τα έχουν ακόμα πιάσει… Άσε το κόστος… αλλά οι Γερμανοί έχουν λεφτά…


Και η Αγγλία; H πράσινη γραμμή είναι οι ΑΠΕ τους… Ούτε που φαίνεται μέχρι το 2005… Αλλά δείτε πώς, Μπιρμπίλη-style, «βάζουν χιλιάδες μεγαβάτ». Μην ξεχνάτε, ότι 5.000 αιολικά μεγαβάτ είναι ούτε το 1/4 αντίστοιχων θερμικών ή πυρηνικών. Πρώτον λόγω χαμηλής διαθεσιμότητας, και δεύτερον, 1,5 μήνα δεν φυσούσε το καταχείμωνο και είδαν και έπαθαν οι Άγγλοι που νόμιζαν ότι είχαν και αιολικά.


Αλλά θα κάνω τον υπολογισμό, υπομονή -- χρειάζεται για να δείτε πως σας δουλεύει η κ. Μπιρμπίλη και τα παπαγαλάκια της: 5.000 αιολικά μεγαβάτ, ή 5.000 * 365 * 24 * 25% = 10.950.000 MWhrs (πολλά σπίτια… όταν φυσάει) αλλά δείτε τι κάνουν τα 5.000 αιολικά μεγαβάτ με τις 10,95 τεραβατώρες (και με τι εξωφρενικό κόστος…): x + Δx. Τίποτα.

Ούτε η Greenpeace, ούτε η WWF (και προφανώς ούτε η ΔΕΗ Ανανεώσιμες) ξέρουν αυτή την αριθμητική… Αλλά την ξέρουν όλοι οι άλλοι. Για αυτό έχει αρχίσει το μπούρου-μπούρου στην Γερμανία και την Αγγλία και για αυτό είμαι ΚΑΤΑ των πυρηνικών, αγωνιστική συμπαράσταση στους Πράσινους ηλίθιους, τα πυρηνικά σκοτώνουν, ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ! -- και θα μου το θυμηθείτε: Θα αρχίσει και μπούρου-μπούρου ότι το CO2 κάνει καλό στην βιοποικιλότητα (κάνει).

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ηδη έχει αρχίσει ή, πλάγια έστω, καμπάνια υπέρ του CO2 με τη μελέτη Λιου που δείχνει αύξηση της πλανητικής φυτομάζας τα τελευταία 30 χρόνια. Την αποδίδει στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Ομως έχοντας υπόψη ότι το CO2 είναι φυτική τροφή δεν θα αργήσει να συζητιέται και αυτό το καλό που κάνει στα φυτά και τα "δάση" που τόσο αγαπάμε.

Η οικοπαγαποντιά είναι αήττητη


Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...

αήτητη και η παγαποντοΤίνα

Ανώνυμος είπε...

@ανώνυμος 8.03
Άλλοι την καθοδηγούν!!

Ανώνυμος είπε...

Επικίνδυνο πράγμα να εμπιστεύεσαι πολιτικούς για τέτοια εξειδικευμένα θέματα. Ο πολιτικός - Έλληνας ή Γερμανός, "πράσινος", ¨κόκκινος" ή "μπλε" - που θα κάνει τέτοιου είδους δηλώσεις θα πρέπει να είναι επαρκής γνώστης του αντικειμένου, ή τουλάχιστον να είναι σωστά πληροφορημένος από συμβούλους, που δεν έχουν οικονομικές ιδεοληψίες και παραθέτοντας στον πολιτικό τα "κατά" τέτοιου είδους επιλογών.

Πολιτικές δηλώσεις με κριτήριο μόνο το οικονομικό σκέλος (και αυτό ελλιπές, όπως π.χ. ποιος θα επωμιστεί τη διαχείριση των αποβλήτων των αντιδραστήρων, ή το κόστος και τις περιβαλλοντικές συνέπειες της εξόρυξης του καύσιμου) προσωπικά τις βλέπω, αν όχι με επιφύλαξη, με πλήρη αποστροφή, γιατί φροντίζω να βλέπω πίσω απ' τις λέξεις.

Είμαι (λίγο) γνώστης αυτών. Οι άλλοι?

Τι θα φταίμε όλοι μας, σε περίπτωση αντίστοιχη με της Fukushima?

Ποιος πολιτικός θα γυρίσει να πει: "Παιδιά λιγότεροι έχουν πεθάνει από τη βουβωνική πανώλη, παρά από διαρροές στους Χ, Υ, Ζ ... αντιδραστήρες".

Θα τον "πάρουν με τις πέτρες", αλλά δυστυχώς θα είναι αργά!

spiral architect

Ανώνυμος είπε...

Είναι πράγματι σε παγίδα. Σίγουρα όποιος σκέφτεται καταλαβαίνει ότι και να ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΑΣΟΥΝ τις ΑΠΕ, το μόνο που θα πετύχουν είναι ΤΙΠΟΤΑ -- εκτός εάν αποδεχτούν το να μην έχουν πάντα ρεύμα.

Αν μπορούσαν τα δίκτυα θα άφηναν την βιομηχανία τα νοσοκομεία και τα αφεντικά σε συμβατικό ρεύμα και θα έβαζαν τις ΑΠΕ στον "Λαό".

Το πιο πιθανό είναι η Γαργάρα από τους Πράσινους.