Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Η (Γερμανική) Ιστορία της Κλιματικής Αλλαγής



Υπομονή, η ανάρτηση είναι μεγάλη (έχει μερική μετάφραση του video), αλλά το καλό είναι προς το τέλος.

Το άρθρο της Daily Mail που ανήρτησα χτες, και η αγγλική μετάφραση της «υπόθεσης εργασίας» είχαν ήδη παρενέργειες. Αλλοδαπός αναγνώστης της μετάφρασης μου συνέστησε να την συζητήσω με τον συγγραφέα του άρθρου, τον Christopher Booker, και μου έστειλε και ένα link με μία διάλεξη του ιδίου. Τα λέει πολύ πιο καλά από εμένα, και έμαθα και μία-δύο πτυχές της προέλευσης του «φαινομένου του θερμοκηπίου» που δεν ήξερα και θα ξεσκαλίσω. Δεν αναφέρει «Γερμανούς», που αναφέρω συνέχεια εγώ, τώρα τελευταία, αναφέρει «Ευρωπαϊκή Ένωση».

Η ομιλία του εστιάζεται στα απίθανα λεφτά που έχουν δοθεί σε «έρευνα» για την «κλιματική αλλαγή» και τα ακόμα πιο απίθανα λεφτά για την «μείωση του CO2». Ανέφερε μία εκτίμηση της IEA για $45 τρις(!) σε παγκόσμιο επίπεδο (χλωμό το βλέπω με αυτά που γίνονται…)

Μου θύμισε την περίοδο των παγετώνων της δεκαετίας του ’70 (έχω γράψει για αυτήν), που σύντομα ξεχάστηκε αλλά εμφανίστηκε κάποιος Σουηδός ονόματι Bert Bolin (που ξεκίνησε από μοντέλα καιρό σε υπολογιστές, και ήταν από τους ιδρυτές του IPCC στα μέσα της δεκαετίας του ’80) που παρατήρησε ότι η ανάκαμψη από τους …παγετώνες του 1975 συνέβη σε περίοδο που το ατμοσφαιρικό CO2 ανέβαινε.

Το 1988 εμφανίστηκε ο Jim Hansen σε επιτροπή της Γερουσίας των ΗΠΑ που είχε και τον Al Gore. Και, πιο σημαντικό, την ίδια χρονιά, μερικοί επιστήμονες μαζεύτηκαν στην Γενεύη (ανάμεσα σε αυτούς και ο Bolin και κάποιος John Houghton, με ήδη εκπεφρασμένες απόψεις ότι υπήρχε φαινόμενο θερμοκηπίου και έφτιαξαν το IPCC – βασικά, για να αποδείξουν ότι αυτό στο οποίο πίστευαν υπήρχε). Η Θάτσερ, αρχικά στήριξε την προσπάθεια, αλλά αργότερα άλλαξε, εντελώς, γνώμη. Την Νοστραδάμεια Κλιματολογία την χρωστάμε σε αυτούς τους τρεις κυρίους.

Το 1989, ο John H Sununu συμβούλευσε τον Πρόεδρο Bush (μπαμπά), να αυξήσει την χρηματοδότηση για την Κλιματολογία. Δεν βάζω link για αυτούς, γιατί δεν είναι ακριβώς …φιλο-Κλιματολόγοι, ωστόσο η χρηματοδότηση ανέβηκε από $34 εκατ. σε $2 δις! Όπως είπε και ο Lindzen, αν τότε έλεγε κάποιος ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, δεν θα έπαιρνε τίποτα. Τότε ανδρώθηκαν και οι διάφορες περιβαλλοντικές ΜΚΟ. Αυτές οι ΜΚΟ έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην Διάσκεψη του Ρίο, το 1992.

Μέχρι την διάσκεψη του Ρίο, τα περιστατικά που παραθέτει ο Booker «απαλλάσσουν» τους Γερμανούς. Δεν ήμουν Γερμανός στο Ρίο το 1992, αλλά εάν ήμουν Γερμανός, θα έλεγα μέσα μου «πω πω! Τρελαμένοι είναι και τα πιστεύουν αυτά» και ίσως να τα πίστευα και εγώ, αν δεν τα είχα οργανώσει λιγάκι και εγώ.. (Και περιμένετε για παρακάτω...). Τότε αποφασίστηκε ο ρόλος του ΟΗΕ στην διαχείριση της μείωσης των ρύπων, η εμπορία ρύπων κλπ, και φαίνεται ότι στόχος ήταν οι εκπομπές της Κίνας και της Ινδίας. Κατά τον Booker, η «Ευρωπαϊκή Ένωση» έδειξε τότε τον περισσότερο ζήλο.

Εδώ ξαναέρχομαι στην «υπόθεση εργασίας» μου. Θα κατέληγα στο ότι ένας Σουηδός, ένας Άγγλος, ένας Αμερικάνος και ο Bush (μπαμπάς) και η Thatcher, μέχρι το 1989, «απαλλάσσουν» τους Γερμανούς από την υποψία μου για σκευωρίες.

Ξέρουμε ότι κάτι άλλαξε από το 1989 μέχρι το 1992, εκτός από την επανένωση των Γερμανιών. Όπως έχω ήδη αναρτήσει στις «ορδές των ηλιθίων», η Κυβέρνηση του Helmut Kohl πέρασε τον νόμο Power Feed-in-Act το 1991. Ψάχνοντας τα Γερμανικά πολιτικά της περιόδου, βρήκα στο Weekly Standard όλη μου την «υπόθεση εργασίας»! Από το 1987 είχαν recommendations of a parliamentary commission of inquiry on “Taking Precautionary Action to Protect the Earth’s Atmosphere”! Τον Σεπτέμβριο του 1991 η Γερμανική Bundestag είχε αποφανθεί «Changes in the earth’s atmosphere, the additional greenhouse effect and the resultant changes in the climate … represent a global danger for humanity and the entire biosphere of the earth. If no effective counteracting measures are taken, dramatic consequences are to be expected for all of the earth’s regions».


Ο φόβος για το φαινόμενο του θερμοκηπίου είχε δημιουργηθεί στην Δυτική Γερμανία από το 1986, από τον καιρό του Bolin! Και εγώ που νόμιζα ότι ανακάλυψα κάτι καινούργιο…

Αναφορά στον Christopher Booker και ένα βιβλίο που έχει γράψει, εδώ.


Η εικόνα, στα γερμανικά, είναι από εδώ. Και η μετάφραση εδώ. Υπάρχουν Γερμανοί επιστήμονες που αμφισβητούν και χλευάζουν την ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή. Από το 2009.


Τον Οκτώβριο του 2010 η Royal Society παραδέχτηκε ότι «υπάρχουν αβεβαιότητες» σχετικά με την «κλιματική αλλαγή»

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα ερωτήματα που μένουν είναι

αν ο Bolin ήταν "βαλτός" ή απλά είπε κάτι που ήδη "άρεσε" στους Γερμανούς. Σουηδοί και Γερμανοί είναι συχνά όψεις του ίδιου νομίσματος

αν το 1988 οι Bolin, Hansen και Houghton είχαν "άνωθεν" συνεννόηση ή αν λειτούργησαν τυχαία για να εισπραξουν (είτε πίστευαν αυτά που προωθούσαν είτε όχι)

Το ότι το 1987, ένα χρόνο πριν, μιλούσαν για "Precautionary Action to Protect the Earth’s Atmosphere" στην Γερμανική Βουλή το κάνει ύποπτο. Αλλά πάλι, μπορούσαν οι Γερμανοί να ξέρουν το 1987 τι θα γίνει το 1990? Και να σχεδιάζουν? Το 1987 ο Ρηγκαν είχε πει στον Γκορμπατσοφ τα περί Τείχους. Είχε σχέση η Περεστρόϊκα στην Ρωσία με το ενδιαφέρον για το κλίμα στην βουλή της Δ. Γερμανίας?

Ανώνυμος είπε...

Και συνεχίζω

Τι σχέση είχε 1) το Τσερνόμπυλ του 1986 με 2) τον "εκδημοκρατισμό" του Γκορμπατσοφ, 3) αντιπυρηνικές τάσεις στην Γερμανία κατά τις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-ΕΣΣΔ, 4) το κόμμα των Πράσινων.

Δες και την άποψη του Wallerstein ότι από το 1980 άρχισε να πέφτει η ηγεμονία των ΗΠΑ. Αν υπήρχαν διάφοροι Wallerstein με τέτοιες αποψεις, λογικό δεν είναι οι Γερμανοί που ζούσαν την δεύτερη συνθήκη των Βερσαλιών νατο έχουν δει?

Ανώνυμος είπε...

Αλλά άντε να καταλάβεις όλα τα εσωτερικά πολιτικά της Δυτικής Γερμανίας την περίοδο εκείνη. Το περιβαλλοντικό κίνημα ΚΑΙ το αντι-εθνιστικό κίνημα ήταν θεμελιώδη στους αριστερούς της Δυτικής Γερμανίας από το 1960. Οι Πράσινοι μπήκαν στην Βουλή της Βρέμης το 1979. Ο Κολ και το CDU δεν πήραν απόλυτη πλειοψηφία το 1983 εξ αιτίας των Πράσινων.

Ανώνυμος είπε...

Δες τις και ιδρύσεις των Green Parties. Όλα δεκαετία 70. Ειρήνη, δικαιώματα γυναικών, αντιπυρηνικά. Μάλλον από εργαλεία Σοβιετικής προπαγάνδας επηρέασαν και μετεξελίχθηκαν στις διεργασίες της Γερμανίας 1985-1990

Ανώνυμος είπε...

Δες και την αρχική προσπάθεια για παγκόσμια και ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ κλιματολογική έρευνα από το 1980 σαν την "ειρηνική" αρχή του Star Wars. Πολλά εξηγούνται με τον Ψυχρό Πόλεμο

Ανώνυμος είπε...

http://sppiblog.org/

Ανώνυμος είπε...

http://www.hoover.org/publications/policy-review/article/43291

katalytikos είπε...

Η απόδειξη των ..κλιματικών αλλαγών σε photo στο http://envthink.blogspot.com