Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012
«Μερικά μαθήματα»...για την κυρία Ζερβουδάκη, που κάνει ...«μαθήματα» στον κύριο Βαρουφάκη
Τα μαθήματα της Ζερβουδάκη στον Βαρουφάκη, τα είδα (μου τα έστειλαν για την ακρίβεια) εδώ. Το τι έχει πει ο Oliver Letwin υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, μπορώ να το απαγγείλω στον ύπνο μου, και είμαι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, και το ανέφερα, σχετικά, στο άρθρο της Ζερβουδάκη. Δεν έχει λόγο να φτιάχνει κάλτσες, ή ...πατάτες το Κράτος. Αλλά...:
Κάθε χώρα έχει διαφορετικούς λόγους που κρατικοποιεί, και η Ελλάδα τους δικούς της. Στην Ελλάδα κρατικοποιήθηκαν ένα σωρό εταιρίες από τον Πουρνάρα (που έκανε κάλτσες), μέχρι την Πειραϊκή-Πατραϊκή, την Softex, την ΑΓΕΤ, την Ολυμπιακή, την Εμπορική, τα Διυλιστήρια Ασπροπύργου, ο Σκαραμαγκάς, και ένα σωρό μικρές εταιρίες που ξεχάστηκαν στον "Ο.Α.Ε.", ή "Ο.Ο.Α.Ε." Αυτές οι εταιρίες κρατικοποιήθηκαν για ένα σωρό λόγους, κρίνετε εσείς: 1) Για να βγει αξιοπρεπώς ο ιδρυτής-ιδιοκτήτης όταν η αγορά είχε στραβώσει λόγω πετρελαϊκής κρίσης, άντε και να σωθεί και καμιά θέση εργασίας. 2) Από εμπάθεια που είχε και επιχειρηματικά ντεσού. 3) Παράνομα και αυθαίρετα γιατί ο ντόπιος ή ο διεθνής ("Ευρωπαϊκός") ανταγωνισμός το απαίτησε. 4) Γιατί έσκουζαν οι πασόκοι παράγοντες να σώσουν και να αυξήσουν την πελατεία τους. Το πού και πώς κατέληξαν αυτές οι εταιρείες είναι η ...Ιστορία της Μεταπολίτευσης.
Μετά έχουμε τις ΔΕΚΟ. Οι ΔΕΚΟ ξεκίνησαν ίσως ιδιωτικές επειδή το Κράτος ήταν φτωχό ή κατεστραμένο, και έγιναν κρατικές γιατί μόνο το κράτος είχε τα κεφάλαια να τις φτιάχνει, να τις συντηρεί, και να χρηματοδοτεί τις απαραίτητες υποδομές.
Αν δεν είχαμε ΕΥΔΑΠ, θα έπρεπε να φτιάχναμε, ειδεμή δεν θα ζούσαμε στην Πόλη, αλλά στα χωριά μας. Αν τα χωριά μας δεν είχαν μια πηγή και ένα δίκτυο ύδρευσης, δεν θα υπήρχαν. Πρώτα βρήκαν την πηγή, μετά έκαναν το χωριό, και μετά κλπ. Ο μόνο λόγος να ιδιωτικοποιηθεί η ΕΥΔΑΠ ή η πηγή του χωριού, είναι εάν είναι φτηνότερο και καλύτερο από το να τρέχει ο κοινοτάρχης, ή οι υπάλληλοι της συγκεκριμένης ΕΥΔΑΠ. Αν ο εκάστοτε Υπουργός Νερών είναι λαμόγιο, και δεν είναι ικανός, ή εσκεμμένα, δεν μπορεί να βάλει καλή (κομματική) διοίκηση στην ΕΥΔΑΠ,τότε εμφανίζονται οι εκπρόσωποι της Suez, που μάλλον ...στήριξαν τον Υπουργό, να μιλάνε για ιδιωτικοποίηση. Δεν με νοιάζει τίνος είναι η ΕΥΔΑΠ, φτάνει το ανελαστικό προϊόν της να είναι καλό και φτηνό. Αυτό προϋποθέτει τίμια, ισχυρή, και "λαϊκά" (ή καταναλωτικά, ή κυνοβουλευτικά) ελεγχόμενη Ρυθμιστική Αρχή. Χαχαχαχάααχα κυρία Ζερβουδάκη μου, τα μερίσματα και τους τόκους της Suez θα τα πληρώνουν τα παιδάκια σας.
Ο ΟΤΕ ιδιωτικοποιήθηκε (α) αφού είχαν γίνει ο πολλές επενδύσεις και μίζες από τον φορολογούμενο και (β) επειδή η τεχνολογία άλλαξε, και δεν είναι φυσικό μονοπώλιο η τηλεπικοινωνία. Φυσικό μονοπώλιο είναι οι συχνότητες και το δικαίωμα δρόμου των καλωδίων. Αυτός που αγόρασε τον ΟΤΕ (νύχτα, παρανομοπαράτυπα, με το 20% της Μαρφίν) μάλλον υπαγορεύει κανόνες στον Υπουργό, παρά ελέγχεται από κάποια Ρυθμιστική Αρχή. ναι. οι υπάλληλοι στα ΟΤΕσοπς φοράνε ομοιόμορφα μπλουζάκια και ...ξυρίζονται, αλλά η ψηφιακή τεχνολογία ήταν του 1970-1980 και εμείς ακόμα την ανακαλύπτουμε. Το ότι λάδωνες για να βάλεις γραμμή το 1990, είναι επειδή λαδωνόταν (έμμεσα ή άμεσα) ο εκάστοτε Υπουργός, ή αφεντικό του, να είναι έτσι.
Η ΔΕΗ είναι περίπτωση. Μία ΔΕΗ χρειάζεται κεφάλαια. Ήδη παλιώνουν οι μονάδες που μπήκαν στις ένδοξες μέρες της δεκαετίας του 60 ή του 70. Παλιώνουν με την ΔΕΗ τεχνητά άφραγκη (επειδή λαδωνόταν έμμεσα ή άμεσα) οι αρμόδιοι (Υπουργοί και ΔΕΗτζήδες από τουλάχιστον την εποχή Σημίτη στο ΥΒΕΤ, (Φλώρινα, Φλώρινα μικρό παράδειγμα που προφανώς έχει διαρρεύσει από άλλους, δεν είναι το μόνο). Η ΔΕΗ υπήρξε "Δ"ημόσια όχι τόσο λόγω του φυσικού μονοπωλίου ή της κοινής ωφέλειας του ρεύματος, αλλά λόγω της αδυναμίας ιδιωτών να χρηματοδοτούν (αυτοί προτιμούν ένα γρήγορο 10-15%, μπαμ-μπαμ). Για την ΔΕΗ έχω ξαναγράψει σχετικά, μην τα ξαναλέω, δείτε την σχετική ενότητα για το πόσο κάνει η ΔΕΗ, αν σας νοιάζουν οι απόψεις μου.
Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι ό,τι εισπράξουμε από πώληση ΔΕΚΟ θα το πληρώσουμε προσαυξημένο με τόκους, κόστος ιδίων κεφαλαίων,κέρδη και μερίσματα του όποιου αγοράσει. Κούκλα. Στην χώρα που το εμφιαλωμένο νερό είναι βασικά νερό ΕΥΔΑΠ μολυσμένο με ίχνη από φαινόλες του μπουκαλιού, σε τιμή ...βενζίνης.
Κυρία Ζερβουδάκη, ούτε που διάβασα τι λέει ο Βαρουφάκης, άσε που δεν τον πάω γιατί έχει διεστραμμένες ιδέες περί φορολογίας... Βρε που έχω μπλέξει...
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
9 σχόλια:
Η καλύτερη μέθοδος ιδιωτικοποίησης είναι η κλοπή.
- Μάθε πως πουλήθηκε το IBC και τι κέρδισε από το ντιλ ο Λάτσης.
- Μάθε ποιος αγόρασε τη "Δωδώνη"
- Μάθε ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του κτιρίου που νοικιάζει ο Σκάι και γιατί αυτός (ο ιδιοκτήτης) δεν πληρώνει χαράτσι, ενώ εσύ και εγώ πληρώνουμε.
- Είναι αμιγώς τουριστική επιχείρηση το καζίνο Πάρνηθας και δεν πληρώνει χαράτσι;
Ηθικόν δίδαγμα: Η γκανιότα δεν χάνει ποτέ
A, ναι: Μη μου βάζεις την Αθενς Βόις σαν ρίφερενς, πλίιιζ!
Ενα λινκάκι στο βάζω:
Θέλει να αγοράσει τη "Δωδώνη" μισή τιμή η εταιρεία που τη φέσωσε!
(την αγόρασε τελικά)
Τα υπόλοιπα βρες τα μόνος σου.
Λέξη κλειδί: Treuhand
ψαχνει δασκαλο να της κανει ιδιαιτερα...!
εμεις ειμαστε απο χωριο..
ΠΠ
Μπορώ να στείλω τον horribilis που είναι λιγούρης
Αλλη φορά λοιπόν καλύτερα να παίρνεις αναφορές για αναρτήσεις από το Κουλούρι και όχι από το παραμάγαζο της ΡΗΜΑΔ
χαχαχαάαχα!
(καρφωτή μου την έστειλαν την μαμζέλ, που να ξέρω εγώ τι είναι αυτή ή το αθενς νιουζ (λαμπρακιστάν δεν είναι?)
Άσχετο, ή μήπως όχι;
Στο Λουξεμβούργο μεταφέρει την έδρα της η ΦΑΓΕ
Πλάκα έχει το Κουλούρι. Ακολουθεί τη λογική του αμερικάνικου The Onion
Κάποτε την Αθενς Βόις την ξεφύλλιζα στο μετρό. Τώρα ούτε που την 'γγίζω.
(δεν ξέρω αν ανήκει στον ΔΟΛ, πάντως η έντυπη αντίπαλός της η Λάιφο έκλεισε κρατώντας μόνο το σάιτ)
Δημοσίευση σχολίου