Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014
Παρακμή είναι να βγαίνουν "διανοούμενοι" και σούργελα να κοροϊδεύουν τον κόσμο
http://topotami.gr/idisis/o-ramfos-athens-voice-ke-ta-erga-ape-stin-kriti/
Δεν ξέρω εάν η κυρία Βιτωράκη τρώει σούσι, ούτε εάν είναι τσιράκι της EDF, ή των ΑΠΕτεώνων ή εάν είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία. Μπορεί και να τα πιστεύει αυτά που λέει.
Αυτό που ξέρω είναι ότι λέει αρλούμπες.
1. Καμία ΑΠΕ, με ή χωρίς αντλησιοταμίευση, πουθενά, απολογιστικά, μετρημένα, δεν έχει εξοικονομήσει CO2. Οπωσδήποτε όχι στην Γερμανία. Και ούτε από την μελέτη του York:
Nuclear and Gas Account for Most Carbon Displacement Since 1950
Erneuerbare Energien” führen zu höheren CO2-Emissionen – Einige Fakten.
Do alternative enrgy sources displace fossil fuels? (και, σε περίληψη, εδώ)
Και όλη η πρόσφατη ειδησεογραφία για το θέμα, από την Γερμανία (που έχω μαζέψει εδώ) επιβεβαιώνει ότι παρ' όλες τις ΑΠΕ και τις επίμονες προσπάθειες, η Γερμανία ηλεκτροδοτείται από κάρβουνο, κάρβουνο, κάρβουνο, και όχι από ΑΠΕ. Η ονομαστική συμμετοχή των ΑΠΕ πάει βασικά χαμένη (ειδικά από αιολικά) και η αντλησιοταμίευση (σαν τα χωματουργικά της Κρήτης είναι αναποτελεσματική και πανάκριβη)
2. Το μόνο που έχουν κάνει οι ΑΠΕ στην Γερμανία (και όχι μόνο στην Γερμανία) είναι να εκτινάξουν το κόστος της ηλεκτροπαραγωγής -- κάτι που ...χαροποιεί ιδιαίτερα την βιομηχανία και τους καταναλωτές.
3. Τα αιολικά, με ή χωρίς αντλησιοταμίευση, δεν υποκαθιστούν συμβατική ηλεκτροπαραγωγή. Το λέει ο ΑΔΜΗΕ, το λέει η ΡΑΕ, και το λέει και εμπειρία στην Αγγλία και την Γερμανία. Το αιολικό δυναμικό, όπως και το αστρικό δυναμικό, ή το αστρολογικό ή το πλανητικό δυναμικό, είναι (οικονομικά, ενεργειακά και περιβαλλοντικά) ατελέσφορα. Το μόνο που θα καταφέρουν τα "έργα" στην Κρήτη είναι να πουληθούν πολλά (Γερμανικά) αιολικά, να βγάλουν πολλές επιδοτήσεις η EDF (και όποιος άλλο τα λειτουργεί) και να κάνουν πολλά χωματουργικά οι εργοδότες του Ποταμιού και της Βιτωράκη. Άαα, και κανένα ποσοστό από την μεταπώληση των αδειών. Η Κρήτη, δεν θα ηλεκτροδοτείται από αυτά τα πράγματα, αλλά από καλώδια, συμβατικούς σταθμούς κλπ. Εκτός εάν έχει ρεύμα μόνο όταν φυσάει ή έχει ήλιο (και όταν θα φυσάει και θα έχει και ήλιο θα απορρίπτει το ρεύμα από τις διασυνδέσεις από τις οποίες θα ηλεκτροδοτείται). Προσωπικά δεν με νοιάζει εάν κερδίζουν οι πολυεθνικές, αλλά με νοιάζει ότι θα καταστραφεί η Κρήτη για το τίποτα.
4. Το Κλίμα? Θα σώσουμε το Κλίμα με τα έργα στην Κρήτη? Οι ΑΠΕ, παγκοσμίως είναι ενεργειακά ασήμαντες. Δεν φαίνονται καν στα στατιστικά. Και ούτε που θα φανούν από την Κρήτη και άλλες 10.000 Κρήτες (απλά γιατί το τυχαίο και μεταβλητό ρεύμα δεν μετράει και κάνει και ζημιά στην ηλεκτροδότηση).
5. Το Κλίμα? Αφού οι ΑΠΕ δεν έχουν καταφέρει πουθενά να υποκαταστήσουν συμβατική ηλεκτροπαραγωγή ή να εξοικονομήσουν πραγματικά καύσιμα, ή να μειώσουν το CO2, τι ακριβώς θα κάνουν στην Κρήτη??
6. Το Κλίμα? Ποιό Κλίμα? Αυτό που αλλάζει εδώ και 4,5 δις χρόνια? Ή αυτό που μας έχει στην τέταρτη μεσοπαγετώδη των τελευταίων 400.000 ετών? Ή αυτό που δεν ζεσταίνεται εδώ και 19 χρόνια? Ή αυτό που ζεστάθηκε μετά τον μίνι παγετό του 18ου αιώνα? Ποιο Κλίμα απ' όλα? Ξέρει η κυρία Βιτωράκη ποια ήταν και πότε ζούσε η Πασιφάη;
Παρακμή, κυρία Βιτωράκη μου είναι να βγαίνουν διανοούμενοι ερζάτς, ημιμαθείς και σούργελα, και να κοροϊδεύουν τον κόσμο για να κάνουν αρπαχτές αυτοί που τους ταϊζουν ή τους στηρίζουν. Αυτή είναι η παρακμή.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
22 σχόλια:
για όποιον δεν καταλαβαίνει τα περι μεσοπαγετωδων και Πασιφάης:
Η Γη, τα τελευταία 400.000 χρόνια είναι σε περίοδο παγετώνων. ICE AGE. Με μικρές περιόδους που κάνει λιγότερο κρύο και λέγονται "μεσοπαγετώδεις", κάθε 100-120.000 χρόνια και που διαρκούν περί τα 10-11.000 χρόνια. Είμαστε προς το τέλος μιας μεσοπαγετώδους που ξεκίνησε πριν 10-11.000 χρόνια. Σήμερα κάνει πιο κρύο από ότι τις περισσότερες περιόδους των τελευταίων 10-11.000 ετών, και πιο κρύο από αντίστοιχα τέλη μεσοπαγετωδών των τελευταίων 400.000 ετών. Αυτό που εμφανίζεται σαν θερμοκήπιο είναι η άνοδος της θερμοκρασίας μετά τον μινι παγετό του 18ου αιώνα.
ΟΛΗ η φιλολογία περί καταστροφών κλπ βασίζεται σε σενάρια του τι θα γίνει εάν ανεβει η θερμοκρασία. Που όμως δεν μοιάζει να ανεβαίνει.
Και τι θα γίνει εάν πέσει ο ουρανός??
Και τι σχέση έχουν τα αιολικά με όλα αυτά?
Εξοικονομούν κάυσιμα? Υποκαθιστούν συμβατική ηλεκτροπαραγωγή?
Η Μ. Βιτωράκη είναι πούρα οικολόγα που με την "ίδρυση" του ποταμιού, αποφάσισε να κάνει πιο political friendly εμφανίσεις. Aν τα διαβάσει αυτά, πιθανόν να σου προσάψει διάφορους χαρακτηρισμούς, αλλά "λομπίστα του λιγνίτη" δεν θα σε πει γιατί θα την κράξει η Βεύη και θα ακουστεί μέχρι το Αποπηγάδι.
Ενδεχομένως να το διαβάσει ο φίλος της ο μαργαρίτας και εκεί θα παρεξηγηθείτε στα μπλογκαλώνια!
(λινκ για το τελευταίο δεν βάζω)
Λες να ξέρει τι έκανε η Πασιφάη?
Μουουου!
Τον μαργαρίτα κάπου τον έχω "δει" δημαροπαρινοοικωλόγος, αν θυμάμαι καλά, με μανδύα σοβαροφάνειας.
Και ΤΙ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΟΙ ΑΠΕ ΔΕΝ ΥΠΟΚΘΙΣΤΟΥΝ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗ??? Μέχι και η ΡΑΕ και ο ΑΔΜΗΕ το λένε. Μήπως είναι γκομουνιστές και αυτοί??
Ότι λες πρέπει να το αποδείχνεις. Μέχρι τώρα σε 3 σχόλια που έκανα απαντήσατε εσείς οι «φωτισμένοι» αρνητές των πάντων άλλα αντ άλλων και το τρίτο το κόψατε. Δημοσιεύσατε είδηση για τους πάγους στην Ανταρκτική και με τον τίτλο του άρθρου αρχίσατε να κοροϊδεύετε τους επιστήμονες που δημοσιεύουν για την κλιματική αλλαγή και την άνοδο θερμοκρασίας του πλανήτη. Ενώ στο ίδιο άρθρο έλεγε παρακάτω ότι η επιφανειακή αύξηση των πάγων περιμετρικά της Ανταρκτικής οφείλεται σε μετατόπιση των δινών των ανέμων σε μεγαλύτερη περίμετρο λόγω της κλιματικής αλλαγής. Και ότι οι παγετώνες της Ανταρκτικής λιώνουν με αυξανόμενο. Αυτό που κάνετε κύριε μπλόγκερ λέγετε παραπληροφόρηση και σας εντάσσει στην κίτρινη μπλογκόσφαιρα. Η περιφρόνηση σας προς την βιόσφαιρα και το μέλλον του πλανήτη, είτε είναι ή αποτέλεσμα βαθιάς πώρωσης σας με την δίχως αναστολές και φραγμούς βιομηχανική ανάπτυξη που περιφρονεί την φύση και τον άνθρωπο που σας έχει κάνει παχύδερμο που είναι αναίσθητο στα ακραία φαινόμενα, τις πυρκαϊές που κατακαίνε δάση, στους τυφώνες, και στην ρύπανση αέρα, υδάτων και υδροφόρου ορίζοντα, είτε προέρχεται από την βαθιά σας άγνοια. Σήμερα πάλι αναθεματίζετε ανθρώπους και επιστήμονες λέγοντας ότι λένε ψέματα. Αυτά που λέτε να αποδείχνετε.. Γιατί υπάρχουν όγκοι μελετών που δείχνουν επιστημονικά αυτά που λένε για την κλιματική αλλαγή και τις ΑΠΕ οι επιστήμονες (η συντριπτική τους πλειοψηφία). 98 γιατροί σας λένε ότι πρέπει να αρχίσετε να αποφεύγετε να τρώτε κάποιες τροφές διότι κινδυνεύετε με βαριά βλάβη της υγείας σας και 1 γιατρός σας λέει μην ανησυχείτε, είναι νωρίς ακόμα, θα δούμε σε λίγο, μπορεί ναι μπορεί και όχι, και 1 άλλος σας λέει τρώγε και πίνε όσο θέλεις, αφού έτσι κι αλλιώς θα πεθάνεις, τι σήμερα τι αύριο. Εσείς τι θα κάνατε;;; Με αυτά που λέτε εσείς θα αδιαφορούσατε και θα θεωρούσατε καλύτερο επιστήμονα τον τελευταίο. Θα κοροϊδεύατε τους 98 και θα τρωγοπίνατε μέχρι να σας πάνε στην εντατική και τότε ότι και να σκεφτείτε θα είναι αργά. Δικαίωμα σας κύριοι και κυρίες «έξυπνοι» και ζαμανφού, αλλά δεν έχετε δικαίωμα να παραπληροφορείτε τον κόσμο και να προπαγανδίζετε τον ζαμανφουτισμό σας και την προκλητική αδιαφορία σας και την ανευθυνότητα σας.
λες να έβαλε πολλά αιολικά η Πασιφάη και έπεσε η θερμοκρασία μετά την Μινωϊκή περίοδο? Ή μήπως να πετάξουμε τα αιολικά για να μην κάνει κρύο?
Εχετε φλομώσειτον κόσμο και τον εαυτό σας με κατευθυνόμενη και ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ παπαρολογία και τσινάτε που μερικοί λένε ότι γεμίσαμε πληρωμένους ηλίθιους.
Αμε βάλε λίγα πέλετς στον καυστήρα σου, οικωλόγε.
Ανώνυμε, όταν μάθεις να γράφεις στρωτά και κατανοητά ένα κείμενο τεκμηριώνοντας το και με παραπομπές τα ξανασυζητάμε. Αλλιώς ο καθένας μπορεί να εικάζει ότι θέλει για σένα, όσο και "καλή θέληση" να κουβαλάς.
Με πόσα αιολικά, δισυνδεδεμένα τσάμπα, μπορεί κάποιος να φτιάξει μια μπίλια ρουλεμάν? Ή ένα φτερό ανεμογεννήτριας, χαχαάχα!?
Κε Ευαίσθητε με την λεπτή και τρυφερή επιδερμίδα που νιώθεις στo πετσί σου την κλιματική αλλαγή, πρέπει κατ αρχήν να γνωρίζεις ότι η επιστήμη δεν είναι θέμα δημοσκοπήσεων και ότι μπορεί οι 98 να κάνουν λάθος. Ειδικά αν σου λένε να κάνεις προληπτική δίαιτα ή προληπτική αντιβίωση για ασθένεια ανύπαρκτη. ΄Εχει ξαναγίνει. Αλλά εσύ πώς είσαι τόσο σίγουρος για το τί λέει η επιστημονική κοινότητα και έχεις και έτοιμα ποσοστά; Είναι φανερό ότι αναπαράγεις αυτά που ακούς από τα κανάλια. Αλλά αυτό δεν είναι επιστήμη. Είναι κακή δημοσιογραφία. Διότι φυσικά οι άλλοι που έχουν άλλη θεώρηση δεν εκπέμπονται από τον σκάι.
Κατά δεύτερο λόγο, ανακατώνεις θέματα που δεν έχουν καμιά σχέση μεταξύ τους. Τι σχέση έχει η μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα, ή η ρύπανση εν γένει, με αυτό που λένε “ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή” και την σχετίζουν με το CO2, που δεν είναι ρύπος. Πώς συμπεραίνεις ότι όσοι αντιτίθενται στην θεωρία της “ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής” (παλαιότερα “φαινόμενο θερμοκηπίου”) αδιαφορούν για την ρύπανση, την υποβάθμιση και την καταστροφή του περιβάλλοντος; (Ενώ οι εξορκιστές της κλιματικής αλλαγής προκειμένου να .... σώσουν τον πλανήτη είναι ικανοί να ξηλώσουν όλα τα δάση και τους κάμπους και να φυτέψουν Α/Γ και πάνελς – “each man kills the thing he loves”, Oscar Wild ).
Και τρίτο και σοβαρότερο, όλα αυτά τα περί κλιματικής αλλαγής και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ως εναλλακτικών λύσεων στο ενεργειακό, είναι ψευδοεπιστήμη και όχι πραγματική επιστήμη, διότι βασίζεται στην κατάχρηση επιστημονικών και τεχνικών όρων, δεν τηρεί την ορθή αποδεικτική διαδικασία, και κάνει επίκληση σε εξωεπιστημονικές κατηγορίες (όπως τα συναισθήματα, ιδίως τον φόβο). Και σε αυτό μοιάζει με κάτι σαν εγκόσμια θρησκεία.
Διαλέγω σαν παράδειγμα αυτό που έθιξα πριν μερικές μέρες εδώ. Τον “capacity factor” (συντελεστή φόρτου) των Α/Γ (ή των Φ/Β). Η δική μου άποψη είναι ότι καταχρηστικά χρησιμοποιείται για τα αιολικά πάρκα και ότι αυτό που εμφανίζεται ως CF με συνήθεις τιμές 20-25% (τα off-shores μεγαλύτερο) είναι τελείως πλασματικό. Πρώτον γιατί ο συντελεστής απόδοσης μιάς μηχανής και ο capacity factor εξ ορισμού αναφέρονται σε ωφέλιμη ισχύ, και όχι σε ισχύ στα κουτουρού (το “ωφέλιμη” το ξεχνάμε αλλά ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες). Όπως τα Η/Μ κύματα που είναι άσχετα με εκείνο το οποίο φέρει χρήσιμη πληροφορία τα θεωρούμε απλώς θόρυβο, έτσι και την ενέργεια που παράγεται όταν δεν την χρειαζόμαστε πρέπει να την θεωρήσουμε μάλλον παρασιτική, παρά ωφέλιμη. Και τι γίνεται με την διείσδυση των ΑΠΕ στο σύστημα; Δίνεται προτεραιότητα στην παρασιτική ενέργεια (με σοβαρές επιπτώσεις). Δεύτερον, γιατί έστω και έτσι, ο υπολογισμός του CF των αιολικών πάρκων είναι υπερτιμημένος. (εξήγησα σε προηγούμενο σχόλιο). Τρίτον, η επιβαλλόμενη προτεραιότητα απορρόφησης της ενέργειας ΑΠΕ αναγκάζει τις συμβατικές μονάδες να λειτουργούν με χαμηλό CF, ή να έχουν διαλείπουσα λειτουργία. Αλλά αυτό σημαίνει για αυτές και χαμηλή απόδοση (δηλ. πρόσθετη σπατάλη καυσίμου). Για να έχει λοιπόν νόημα αυτός ο CF των Α/Γ πρέπει να μιλάμε για ανηγμένο CF (και όχι αυτόν τον καταχρηστικό) όταν μιλάμε για αιολικά πάρκα και την αιολική εγκατεστημένη ισχύ εν γένει. Αλλά αυτό απαιτεί συνολικότερη αντιμετώπιση του θέματος. Και τι γίνεται με τους άλλους δείκτες; Όπως με τον “δείκτη επάρκειας”, ή με τον “δείκτη ποιότητας” της παρεχόμενης ηλ. ενέργειας(QF)?
Χαιρετώ τους φίλους και τον μπλογκάρχη που μας παρέχει διαρκώς πολύτιμες γνώσεις!
Μπαρμπούτσαλα μας λέει η κυρία Βιτωράκη. Όσο για τις πρασινάδες αλλά και τις πιο σοφιστικέ τεχνολογίες αποθήκευσης όπως η αντλησιοταμίευση (σημ: που μου αρέσει πολύ σαν ιδέα αλλά δυστυχώς δεν είμαστε Νορβηγία ή Ελβετία με μεγάλες υψομετρικές διαφορές και πολλούς φυσικούς σχηματισμούς) θα υποχωρήσουν υπό την εξέλιξη των νέων τεχνολογιών άνθρακα ταχείας ανταπόκρισης που θα ανεβοκατεβάζουν την ισχύ κατά 500MW μέσα σε δεκαπέντε λεπτά και με προοπτική το μίνιμουμ να δουλεύει κάτω από το 20% της συνολικής δυναμικότητας...(ο ΜΟ σήμερα κυμαίνεται γύρω απ' το 30%).
Οπότε πάει λοιπόν και η αντλησιοταμίευση για τις περιόδους που η ζήτηση είναι κάτω από τα τεχνικά μίνιμουμ...(πόσες φορές δηλ. να κάθεται αυτή να είναι κάτω από το 20% -ακόμα και τώρα με την κρίση;)
Οι Γερμανοί της RWE το δουλεύουν για εφαρμογή εντός της 5ετίας. Βέβαια κι αυτοί λένε το σχιζοφρενικό ότι το κάνουν για να ανταποκρίνονται καλύτερα στις μεταβολές των ανεμιστήρων που προκαλούν αστάθεια στο δίκτυο, αντί για να τα διώξουν μια και καλή. Όπως και να ‘χει στους δικούς μας χαχόλους θα συνεχίσουν πουλάνε ανεμιστήρες και Φ/Β. Εμείς ούτε γι’ αστείο να αναβαθμίσουμε τα λιγνιτικά μας σε ταχύτητα και απόδοση –έστω βρε παιδάκι μου για να σώσουμε το κλίμα (sic)…οοοοοχχχχιιιιιι…πρέπει να σκάσουμε 3 δις στους εθνικούς ανανεώσιμους μαστρωπούς μας με τη μορφή επιδοτήσεων…
Για τσεκάρετε και τα παρακάτω:
http://spectrum.ieee.org/energy/fossil-fuels/quicker-coal-power
http://www.rwe.com/web/cms/en/2320/rwe-power-ag/press-releases/press-release/?pmid=4008220
Είχαμε μονάδα 780MW και την καταστρέψαμε ,τώρα ζητάνε όλοιhttp://www.kozan.gr/post/184964 (μη εξαιρούμενου το ΚΚΕhttp://www.kozan.gr/post/184962) νέα 660 MW κόστος 2 δις τουλάχιστον .Αν αυτό δεν είναι ξεφτίλα, διαπλοκή βιομηχανικο σαμποταζ ....τι άλλο είναι
Και κάτι ακόμα σχετικό με τον θόρυβο που γίνεται για το “επιταχυνόμενο” λιώσιμο των παγετώνων της Ανταρκτικής. Σχετικά πρόσφατη δημοσίευση της british antarctic survey αναφέρει ότι ο επίμαχος παγετώνας του Pine Island έλιωνε πριν 8000 χρόνια με τον ρυθμό που λιώνει σήμερα. (“Their findings reveal that 8000 years ago the glacier thinned as fast as it has in recent decades...”) (Ας σημειωθεί ότι κάτω από αυτόν τον παγετώνα [Hudson Mountains] υπάρχει και ηφαίστειο).
http://www.antarctica.ac.uk/press/press_releases/press_release.php?id=2514
Αυτό για να ξανασκεφτεί ορισμένα θέματα ο παραπάνω κος Ευαίσθητος. Όσο γι αυτόν και για τους υπόλοιπους “ευαίσθητους” στην “κλιματική αλλαγή” με την λεπτή επιδερμίδα και επιδεκτική στις θερμοκρασιακές μεταβολές, απορώ πώς δεν ένιωσαν ακόμα στο πετσί τους ότι τα τελευταία χρόνια τα καλοκαίρια στην Ελλάδα είναι ασυνήθιστα δροσερά και οι χειμώνες πιο κρύοι και υγροί. Φέτος μέσα Ιουλίου ήμουν στην Πάρο και ο καιρός ήταν δροσερός και η θάλασσα δροσερή ως κρύα. Θυμάμαι πριν μία δεκαετία οι Κυκλάδες από Ιούνιο έβραζαν και η θάλασσα ήταν χλιαρή. Προσπαθούσα να φανταστώ πόσο θα κρυώσουν ακόμα, όταν φυτέψουν απάνω τους τις δεκάδες Α/Γ και τι θέαμα θα παρουσιάζουν. Κάποιοι καθηγητές βιάστηκαν να μπουν σε επιτροπές “κατά της ερημοποίησης” (κος Λάλας), αλλά φέτος μέσα Ιουλίου η ηπειρωτική Ελλάδα ήταν καταπράσινη από τις βροχοπτώσεις, ιδίως η βόρεια. Περίεργη στα αλήθεια υπερθέρμανση η οποία κάνει κρύο και πάγους πριν ζεστάνει και πρασινίζει πριν ερημοποιήσει....
Νίκο
Εδώ νομίζω κάνεις ένα λάθος. Τα συνολικά MW των ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ 1 έως 4 και των ΛΙΠΤΟΛ είναι 663. Αυτές οι μονάδες είναι οι πρώτες που έπρεπε να κλείσουν χθές! Καθώς είναι παμπάλαιες και αναποτελεσματικές με μικρούς βαθμούς απόδοσης.
Η ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ 5 πρέπει να γίνει ΑΜΕΣΑ καθώς πρόκειται για μία υπερσύχρονη μονάδα με μεγάλο συντελεστή απόδοσης, άρα με πολύ μικρότερη κατανάλωση λιγνίτη αλλά και με ασύγκριτα λιγότερους ρύπους. Πέραν αυτών η ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ 5 θα είναι καθοριστική για την ευστάθεια του συστήματος και για να έχουμε ρεύμα στη χώρα.
τώρα ένα σχόλιο μου και για το μέγεθος της ζημιάς στον ΑΗΣ-Πτολεμαίδος
4,5 ΕΚ.τον λιγνίτη το χρόνο (μέγεθος εξόρυξεις του Ορυχείου Μαυροπηγης)* κόστος λιγνίτη /τον http://antigoldgr.org/blog/2014/03/07/%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BB%CE%B9%CE%B3%CE%BD%CE%AF%CF%84%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%B7-%CE%B1%CE%B5/ =Χ ευρώ Λέτε να είναι μικρο ??
jim dim-τόσο εύκολα κλίνουν οι μονάδες για ποιο λόγο σκέψου τα γραπτά μας μένουν
Νίκο
Ούτος ή άλλος η μονάδα θα έκλεινε. Η πρώτη της ΛΙΠΤΟΛ είναι από τη δεκαετία του 50 και της ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ κατασκευαζότανε σταδιακά από τις αρχές της δεκαετίας του 60. Πρόκειται για παμπάλαιες μονάδες.
Προφανώς και δεν χαίρομαι με αυτό που έγινε αλλά το σημαντικό είναι Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ 5 και της ΜΕΛΙΤΗ 2 ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΝΕΤΕ. Δεν μπορείς να βασιστείς σε παλαιές και σπάταλες μονάδες.
Αν δεν γίνουν αυτές οι δύο μονάδες σε λίγα χρόνια θα υπάρχει σοβαρό έλλειμα αξιόπιστης ισχύος. Μακριά από εμένα τα πέρι εργολάβων κτλ. αυτές οι δυο μονάδες έπρεπε να είχανε ΗΔΗ ΓΙΝΕΙ.
ΘΕΜΑ: «Διασφαλίζεται η ενεργειακή αυτάρκεια της Χώρας και οι εργαζόμενοι μετά την πυρκαγιά της μονάδας IV του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας;» - See more at: http://www.kozan.gr/post/185048#sthash.zNDhJehP.dpuf
JIM DIM -αναρωτήθηκες ποτέ
υπάρχει λιγνίτης η τον ντερλικώσαμε ???
Νίκος
Επι της ουσίας δεν διαφωνούμε κάπου. Το θέμα είναι ότι όλες (όσες λειτουργούν ακόμα) οι μονάδες της ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ 1-4 θα πρέπει να κλείσουν το 2016 λόγω περιβαλλοντικών περιορισμών. Το θέμα το τονίζω είναι ότι έπρεπε να είχε κατασκευαστεί εγκαίρως η ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ 5 και η ΜΕΛΙΤΗ 2. Αν είχανε γίνει αυτές οι δύο δεν θα είχαμε αυτά που αναφέρεις.
Τώρα ποιοι και γιατί ΑΠΑΞΙΩΣΑΝΕ τη ΔΕΗ και τον ΛΙΓΝΙΤΗ σε αυτή τη χώρα το ξέρουμε πολύ καλά. Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο ξεπουλήματος της ΔΕΗ και απαξίωσης του λιγνίτη προς όφελος του Φ.Α. και των ΑΠΕ και φυσικά των ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ.
Το ποιοι ψηφίσανε μέχρι και νόμους που ΑΠΑΓΟΡΕΥΑΝΕ την ΔΕΗ να κατασκευάσει ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ μονάδες πάλι προς όφελος κάποιον άλλων πάλι το ξέρουμε.
Σελίδες θα χρειαστώ να γράφω. Το βασικό πρόβλημα είναι και το ξανά τονίζω η απαξίωση της ΔΕΗ και ο εμποδισμός της να κατασκευάσει καινούργιες μονάδες προς όφελος τρίτων.
προσωπικά περιμένω (μιας και η μονάδα ήταν ασφαλισμένη)τους ανεξάρτητους ξένους εκτιμητές για την αίτια της πυρκαγιάς , να μην επαναληφθεί το παράδειγμα του ΑΗΣ-Μελίτης https://www.youtube.com/watch?v=lqpJnVzh2DY
Δημοσίευση σχολίου